Saturday, January 31, 2009

Personaliti Lelaki? :P

Oleh krane xd crite..ade cite sbenarnye, tp xd gambar lagi hehe.. chokichoki nak share lagi info drpd intenet yang choki2 tjmpe ni~ smoge tehibur!~ lol

Aries (21 Mac - 20 April)

Orang Nya: Anak mak! Smart mamat. Intelligent (boleh la….)

Tips utk memikat: Bagus untuk minah-minah tudung (NO OFFENCE) but its true.. Jejaka Aries suka wanita yang sopan, tata-tertib.. sebab nak bawa tunjuk mak so kena lah bawa balik yang bagus punya.

WARNING: Jika anda betol anda rasa kes ini pilihan anda, pilih lah. Kalau tidak, jangan lah main-mainkan hatinya. Hati dah luka sukar nak dibaiki. Macam moto yang dah rosak, makan bulan diworkshop baru baik.

Leo (24 Julai - 23 Ogos)

Orang nya: Penyayang, warm hearted, tidak kedekut bila mahu berkongsi kesenangan dan kemewahan dengan orang yang disayangi nya. Jejaka Leo ini juga seorang yang ambitious, self-centered tapi tak ego.(kadang-kadang je ego). Pandai berkata-kata.

Tips utk memikat: Sebagai perempuan, harus lah menunjukkan kewanitaan yang selembut-lembutnya. Kena tahu bagaimana menilai dan menghargai setiap ciri dan kualiti ada pada jejaka leo.

WARNING: Jangan.. saya ulangi.. JANGAN bercakap atau memuji lelaki lain di hadapan LEO. Mereka tak suka dibanding-bandingkan dengan orang lain.. mereka tu sensitif! Sikit sikit tak boleh, nanti merajok, balik bilang mak.

Virgo (24 Ogos - 23 September)

Orang nya: Pemalu, tak pandai mengawal emosi, ceng’eng. Suka mencari perhatian dari perempuan.

Tips utk memikat: Lelaki Virgo suka yang pendiam, tak kecoh, sofisticated, simple, jangan banyak cakap..(cerewet pulak si virgo nie) So kenalah pandai menyerlahkan nilai-nilai kewanitaan, gaya yang manis, kelembutan dan tak lupa kesabaran..(virgo ceng’eng.. kuat merajuk)

WARNING: Bila pergi dating, jangan pakai yang ter “over welming”.. virgo ini gatal..(chicky duck) kalau dia over gatal, kasi jer flying kick sama dia.

Libra ( 24 September - 23 Oktober)

Orang nya: Cerewet, posessive, takes things lightly when comes to quarrel tapi jujur dlm segala hal. Suka buat keputusan `last minute`. Seringkala kontrol diri depan perempuan.

Tips utk memikat: Senang aje.. Libra suka perempuan yang ceria, happy go lucky.. SO be urself.

WARNING: So bila nak date.. makai lah make-up yg sederhana.. tapi jangan lupa cover-up pimple jika ada.. a big turn off for Libra pasal diorang ingat diorang nie semua hensem.

Scorpio ( 24 Oktober - 23 November)<-- my mr right punye hehe (malu2 kambing)

Orang nya: Action serius, mudah cemburu, mood swing..

Tips utk memikat: Sentiasa menghargai nya.. nak bergayut di talifon berjam-jam pun takpe! janji dengan dia, kerana Scorpio ini macam Libra juga, posessive. Tak suka berkongsi perempuan nya dengan orang lain.

WARNING: Buat pilihan yg betol bila mahu memikat scorpio, kerana bila dah terjerat susah nak escape dari scorpio…(jangan kata tak kasi warning)

Cancer ( 22 Jun - 23 Julai)

Orang nya: Segak, Step kaya, bermurah hati, suka menunjuk-nunjuk dengan kemewahan.. tetapi mereka adalah sebalik nya..(berhati-hati ya)

Tips utk memikat: Jangan pulak anda pun nak step kaya… nanti habis duit dikebas.

WARNING: TOLONG Jangan terpedaya dengan kata manis nyer.. first first manis, kalau dah lama jadi masam.. kadang kadang jadi basi…

Sagitarius ( 23 November - 21 December)

Orang nya: Fu.. yoh.. siapa dapat memang untung… Sagitarius org nya happy aje.. suka (bergembira tepok tangan sama2.. la la la..) bawa partner jalan-jalan.. Sort of adventurous.

Tips utk memikat: Sentiasa ada kan plan bila nak keluar.. tengok wayang ke? kanoeing ke? Anything asal kan jangan membosan kan…

WARNING: Jangan “u plan.. i plan lah”..’confirm tak ada plan’.

Capricon ( 22 December - 20 Januari)

Orang Nya: Egoistic, ada batu duduk di atas itu kepala, pendek kata Capricon seorang yang sukar nak meluah kan perasaannya. Jarang sekali anda akan mendengar dia melafazkan ‘cinta’ pada anda.

Tips utk memikat: COOL aje sis.. nak tekel mereka bukan mudah.. jangan give in selalu.. ajar sikit.. mereka jual mahal.. kita jual lagi mahal

WARNING: Macam layang-layang putus tali.. jual mahal.. mahal jugak sis.. jangan mahal sampai terputus tali.. melepas lah kau nanti…

Aquarius ( 21 Januari - 19 Februari)

Orang Nya: Pijak semut tak mati… Suka yang cantik dan menarik perhatian.

Tips utk memikat: Kacang aje.. sentiasa berpakaian cantik, glamer.. comfirm dia sentiasa nak berkepit aje dengan you.

WARNING: Lelaki Aquarius nie cepat bosan dengan orang.. so sebelum dia tinggal kan kita.. kita blah dulu

Pisces (20 Februari - 20 Mac)

Orang Nya: Segak, bergaya, ngada-ngada, choosy.. Mudah perasan. walaupon tak hensem..

Tips utk memikat: Senyum sikit kat dia, mesti dia akan ingat sampai bila-bila.

WARNING: Mungkin bakal jadi playboya.

Taurus (21 April - 21 Mei)

Orang nya: Mencabar. garang seperti singa, takut seperti tikus. Mereka tidak tetap dengan pendirian sendiri. Suka Bantu orang lain.

Tips utk memikat: Low profile sikit, mereka suka sesuatu yg mencabar, let him find out the real you…

WARNING: Kadang-kadang diorang suka buat kelakar seorang seorang… kesian takde orang lain layan…

Gemini (22 Mei - 21 Jun)

Orang nya: Mudah Gemok! egoistic, tak suka kalah. Kalau ada debate, jangan harap anda nak menang.. dalam apa-apa persoalan jua mereka ada aje alasan nya

Tips utk memikat: Sabar aje lah.. be patient. Sebagai perempuan, mengalah lah sikit.. lambat laun hati nya akan lembut jugak.. Lelaki Gemini nie suka pada perempuan yang lembut, hatinya akan lembut jua.

WARNING: Jangan bersikap terlalu kasar dengan nya.. kalau dah tak tahan dengan mereka.. blah aje jangan banyak cakap.. mereka panas baran. Tak guna bertengkar anda tak akan menang punya pasal diorang nak menang jer…..

Read more...

Thursday, January 29, 2009

Birthday Calculator~*

1. Go to this website --> Birthday Calculator .
2. Enter your birthdate.
3. Submit and you will get the result.

Below is the result for 15 August 1987 which is my birthday~*

Your date of conception was on or about 22 November 1986 which was a Saturday.

You were born on a Saturday
under the astrological sign Leo.
Your Life path number is 3.

Your fortune cookie reads:
Your blessing is no more than being safe and sound for the whole lifetime.

Life Path Compatibility:
You are most compatible with those with the Life Path numbers 3, 6 & 9.
You should get along well with those with the Life Path numbers 1, 2, 5 & 11.
You are least compatible with those with the Life Path numbers 4, 7, 8 & 22.

The Julian calendar date of your birth is 2447022.5.
The golden number for 1987 is 12.
The epact number for 1987 is 0.
The year 1987 was not a leap year.

Your birthday falls into the Chinese year beginning 1/29/1987 and ending 2/16/1988.
You were born in the Chinese year of the Rabbit.

Your Native American Zodiac sign is Salmon; your plant is Raspberry.

You were born in the Egyptian month of Paopy, the second month of the season of Poret (Emergence - Fertile soil).

Your date of birth on the Hebrew calendar is 20 Av 5747.
Or if you were born after sundown then the date is 21 Av 5747.

The Mayan Calendar long count date of your birthday is 12.18.14.4.18 which is
12 baktun 18 katun 14 tun 4 uinal 18 kin

The Hijra (Islamic Calendar) date of your birth is Saturday, 19 Dhi'l-Hijjih 1407 (1407-12-19).

The date of Easter on your birth year was Sunday, 19 April 1987.
The date of Orthodox Easter on your birth year was Sunday, 19 April 1987.
The date of Ash Wednesday (the first day of Lent) on your birth year was Wednesday 4 March 1987.
The date of Whitsun (Pentecost Sunday) in the year of your birth was Sunday 7 June 1987.
The date of Whisuntide in the year of your birth was Sunday 14 June 1987.
The date of Rosh Hashanah in the year of your birth was Thursday, 24 September 1987.
The date of Passover in the year of your birth was Tuesday, 14 April 1987.
The date of Mardi Gras on your birth year was Tuesday 3 March 1987.

As of 1/29/2009 6:59:37 AM EST
You are 21 years old.
You are 257 months old.
You are 1,120 weeks old.
You are 7,838 days old.
You are 188,118 hours old.
You are 11,287,139 minutes old.
You are 677,228,377 seconds old.

Celebrities who share your birthday:
Ben Affleck (1972) Jimmy Webb (1946) Linda Ellerbee (1944)
Mike Connors (1925) Rose Marie (1925) Phyllis Schlafly (1924)
Huntz Hall (1919) Julia Child (1912) Ethel Barrymore (1879)
Napoleon Bonaparte (1769)

Top songs of 1987
Faith by George Michael Livin' On a Prayer by Bon Jovi
Alone by Heart With or Without You by U2
La Bamba by Los Lobos I Wanna Dance with Somebody by Whitney Houston
Nothing's Gonna Stop Us Now by Starship I Still Haven't Found What I'm Looking For by U2
Didn't We Almost Have It All by Whitney Houston I Knew You Were Waiting by Aretha Franklin & George Michael

Your age is the equivalent of a dog that is 3.06771037181996 years old. (Life's just a big chewy bone for you!)

Your lucky day is Sunday.
Your lucky number is 1 & 4.
Your ruling planet(s) is Sun.
Your lucky dates are 1st, 10th, 19th, 28th.
Your opposition sign is Aquarious.
Your opposition number(s) is 8.

Today is not one of your lucky days!

There are 198 days till your next birthday
on which your cake will have 22 candles.

Those 22 candles produce 22 BTUs,
or 5,544 calories of heat (that's only 5.5440 food Calories!) .
You can boil 2.51 US ounces of water with that many candles.

In 1987 there were approximately 3.7 million births in the US.
In 1987 the US population was approximately 226,545,805 people, 64.0 persons per square mile.
In 1987 in the US there were 2,421,000 marriages (9.9%) and 1,157,000 divorces (4.8%)
In 1987 in the US there were approximately 1,990,000 deaths (8.8 per 1000)
In the US a new person is born approximately every 8 seconds.
In the US one person dies approximately every 12 seconds.

In 1987 the population of Australia was approximately 16,394,641.
In 1987 there were approximately 243,959 births in Australia.
In 1987 in Australia there were approximately 114,113 marriages and 39,725 divorces.
In 1987 in Australia there were approximately 117,321 deaths.


Your birthstone is Peridot

The Mystical properties of Peridot

Peridot is used to help dreams become a reality.

Some lists consider these stones to be your birthstone. (Birthstone lists come from Jewelers, Tibet, Ayurvedic Indian medicine, and other sources)

Sardonyx, Diamond, Jade


Your birth tree is

Cedar, the Confidence

Of rare beauty, knows how to adapt, likes luxury, of good health not in the least shy, tends to look down on others, self-confident, determined, impatient, wants to impress others, many talents, industrious, healthy, optimism, waiting for the one true love, able to make quick decisions.


There are 330 days till Christmas 2009!
There are 343 days till Orthodox Christmas!

The moon's phase on the day you were
born was waning gibbous.




Read more...

Wednesday, January 28, 2009

Rahsia Bulan Kelahiran~*

Artikel ini telah dijumpai choki2 ketika membelek2 intenet :P Macam beshh je hehe..choki2 punye 70% btol (bulan ogos) org len mcm mane plak?~

Berikut disenaraikan kajian mengenai bulan dan sikap anda, yang telah dijalankan oleh Yang Berbahagia Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah.

JANUARI

  • Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.
  • Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
  • Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
  • Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
  • Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
  • Pandai mengambil hati orang lain.
  • Pendiam kecuali telah dirangsang.
  • Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
  • Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
  • Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
  • Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
  • Cukup sayang pada kanak-kanak.
  • Suka duduk di rumah.
  • Setia pada segala-galanya.
  • Perlu belajar kemahiran bersosial.
  • Sifat cemburu yang sangat tinggi

FEBRUARI

  • Berfikiran abstrak.
  • Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
  • Bijak dan pintar
  • Berpewatakan yang mudah berubah.
  • Mudah menawan orang lain.
  • Agak pendiam.
  • Pemalu dan rendah diri.
  • Jujur dan setia pada segalanya.
  • Keras hati untuk mencapai matlamat.
  • Tidak suka dikongkong.
  • Mudah memberontak apabila dikongkong.
  • Suka kegiatan yang lasak.
  • Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.
  • Mudah mempamerkan marahnya.
  • Tidak suka benda yang remeh-temeh.
  • Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
  • Sangat berani dan suka memberontak.
  • Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.
  • Pemerhatian yang tajam.
  • Suka hiburan dan sukan.
  • Suka benda yang bersifat seni.
  • Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
  • Berkecenderungan pada benda yang tahyul.
  • Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.
  • Belajar untuk mempamerkan emosi

MAC

  • Berpesonaliti menarik dan menawan.
  • Mudah didampingi.
  • Sangat pemalu dan pemendam rasa.
  • Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
  • Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
  • Suka pada kedamaian.
  • Sangat peka pada orang lain.
  • Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
  • Tidak cepat marah dan sangat amanah.
  • Tahu membalas dan mengenang budi.
  • Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
  • Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
  • Suka berangan-angan.
  • Suka melancong.
  • Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
  • Kelam kabut dalam memilih pasangan.
  • Suka dengan hiasan rumahtangga.
  • Punya bakat seni dalalm bidang muzik.
  • Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
  • Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan

APRIL

  • Sangat aktif dan dinamik.
  • Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.
  • Sangat menarik dan pandai menjaga diri.
  • Punya daya mental yang sangat kuat.
  • Suka diberi perhatian.
  • Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
  • Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.
  • Sangat berani dan tiada perasaan takut.
  • Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.
  • Emosi cepat terusik.
  • Cuba kawal perasaan.
  • Kecenderungan bersifat pendendam.
  • Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.
  • Kuat daya ingatan.
  • Gerak hati yang sangat kuat.
  • Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
  • Berpenyakit disekitar kepala dan dada.
  • Sangat cemburu dan terlalu cemburu

MEI

  • Keras hati & tegas.
  • Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
  • Pemikiran yang tajam.
  • Mudah marah apabila tidak dikawal.
  • Pandai menarik hati & perhatian orang lain.
  • Perasaan yang amat mendalam.
  • Cantik dari segi mental & fizikal.
  • Tidak perlu dimotivasikan.
  • Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
  • Mudah dipujuk.
  • Bersikap sistematik (otak kiri).
  • Suka berangan.
  • Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
  • Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
  • Daya khayalan yang tinggi.
  • Permikiran yang tajam.
  • Pandai berdebat.
  • Fizikal yang baik.
  • Kelemahan sistem pernafasan.
  • Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
  • Tidak berapa suka duduk di rumah.
  • Tidak boleh duduk diam.
  • Tidak punya ramai anak.
  • Rajin dan bersemangat tinggi.
  • Agak boros

JUN

  • Berfikiran jauh & berwawasan.
  • Mudah ditawan kerana sikap baik.
  • Berperangai lemah lembut.
  • Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
  • Idea yang terlalu banyak di kepala.
  • Bersikap sensitif.
  • Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
  • Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
  • Bersikap suka menangguh-nangguh.
  • Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
  • Cepat marah & cepat sejuk.
  • Suka bercakap & berdebat.
  • Suka buat lawak & bergurau.
  • Otaknya cerdas berangan-angan.
  • Mudah berkawan & pandai berkawan.
  • Seorang yang sangat tertib.
  • Pandai mempamerkan sikap.
  • Mudah kecil hati.
  • Mudah kena selsema.
  • Suka berkemas.
  • Cepat rasa bosan.
  • Sikap terlalu memilih & cerewet.
  • Kurang mempamerkan perasaan.
  • Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
  • Suka pada barang yang berjenama.
  • Mudah menjadi eksekutif.
  • Kedegilan yang tidak terkawal.
  • Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.

JULAI

  • Sangat suka didamping.
  • Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
  • Agak pendiam kecuali dirangsang.
  • Ada harga dan maruah diri.
  • Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
  • Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
  • Sangat menjaga hati orang lain.
  • Sangat peramah.
  • Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
  • Berjiwa sentimental.
  • Jarang berdendam.
  • Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
  • Tidak suka benda remeh-temeh.
  • Membimbing cara fizikal dan mental.
  • Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
  • Layanan yang serupa terhadap semua orang.
  • Tinggi daya simpati.
  • Pemerhatian yang tajam.
  • Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
  • Mudah dan rajin belajar.
  • Suka muhasabah diri.
  • Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
  • Suka mendiamkan diri.
  • Suka duduk di rumah.
  • Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
  • Tidak agresif kecuali terpaksa.
  • Lemah dari segi kesihatan perut.
  • Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
  • Minta disayangi.
  • Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
  • Terlalu mengambil berat.
  • Rajin dalam membuat kerja

OGOS <-- Ni Chokichoki punye!~(70% btol)

  • Suka berlawak. - btol2~
  • Mudah tertawan padanya. -Wow :p
  • Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain. - xdla sopan sangat kot..caring? maybe..
  • Berani dan tidak tahu takut. - berani dlm bab2 yg tetentu je..xdla xtahu takut lgsung..
  • Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan. - 50/50 kot
  • Pandai memujuk orang lain. - pndai kot hihi
  • Terlalu pemurah & bersikap ego. - pemurah jugak (prasan) tp ble tgh susah tpkse bejimat..ego? mcm xje..:(
  • Nilai harga diri yang sangat tinggi. - yes2..
  • Dahagakan pujian. - lol..tolonglah puji saye skarang =_="
  • Semangat juang yang luar biasa. - chaiyok!!~
  • Cepat marah & mudah mengamuk. - ni tepat skali. tp skrg da pndai kawal
  • Mudah marah apabila cakapnya dilawan. - skrg sudah paham pkataan "sabar"
  • Sangat cemburu. - yes2 100%, ni susa ckit ni nak kawal haih~
  • Daya pemerhatian yang tajam & teliti. - memang tajam. 1st tym je da dpt menganalisa sesuatu hihi
  • Cepat berfikir. - sy suke befikir smpi pening @_@
  • Fikiran yang berdikari. - rse2 da ckup bedikari tp stil org ckp manje =_="
  • Suka memimpin & dipimpin. - suke2
  • Sifat suka berangan. - lagi2 suke~ nak kaye,kawin ank rmai, bhagia slamenye i lyk~ hehe
  • Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat. - lol xtepat langsung!
  • Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk. - ni tepat langsung :p
  • Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit. - btol3
  • Belajar untuk bertenang. - yes2 sdg blajar untuk betendang
  • Sikap kelam kabut. - ckup sinonim dgn diriku :p
  • Romantik, pengasih dan penyayang. - yes2 ( begitu yakin dan perasan)
  • Suka mencari kawan - bolehla~

SEPTEMBER

  • Sangat bersopan santun & bertolak ansur.
  • Sangat cermat, teliti & teratur.
  • Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.
  • Pendiam tapi pandai bercakap.
  • Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.
  • Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.
  • Kerja yang dilakukan sangat sempurna.
  • Sangat sensitif yang tidak diketahui.
  • Seorang yang banyak berfikir.
  • Daya pentaakulan yang baik.
  • Otak bijak & mudah belajar.
  • Suka mencari maklumat.
  • Kawal diri dari terlalu mengkritik.
  • Pandai mendorong diri sendiri.
  • Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.
  • Suka sukan, hiburan & melancong.
  • Kurang menunjukkan perasaannya.
  • Terluka hatinya sangat lama disimpan.
  • Terlalu memilih pasangan.
  • Sukakan benda yang luas.
  • Bersistematik

OKTOBER

  • Suka berbual.
  • Suka orang yang sayang padanya.
  • Suka ambil jln tengah.
  • Sangat menawan & sopan santun.
  • Kecantikan luar & dalam.
  • Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
  • Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.
  • Sentiasa berkawan.
  • Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
  • Cepat marah.
  • Macam pentingkan diri sendiri.
  • Tidak menolong orang kecuali diminta.
  • Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
  • Tidak suka terima pandangan orang lain.
  • Emosi yang mudah terusik.
  • Suka berangan & pandai bercakap.
  • Emosi yang kelam kabut.
  • Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
  • Suka melancong, bidang sastera & seni.
  • Pengasih, penyayang & lemah lembut.
  • Romantik dalam percintaan.
  • Mudah terusik hati & cemburu.
  • Ambil berat tentang orang lain.
  • Suka kegiatan luar.
  • Seorang yang adil.
  • Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.
  • Mudah patah semangat

NOVEMBER

  • Banyak idea dalam perkara.
  • Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
  • Berfikiran kehadapan.
  • Berfikiran unik dan bijak.
  • Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.
  • Pemikiran yang tajam.
  • Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
  • Sesuai jadi seorang doktor.
  • Cermat dan teliti.
  • Personaliti yang dinamik.
  • Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
  • Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
  • Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.
  • Terlalu degil dan keras hati.
  • Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.
  • Tak suka marah kecuali digugat.
  • Mudah ambil berat terhadap orang lain.
  • Pandai muhasabah diri.
  • Cara berfikir yang lain dari orang lain.
  • Otak yang sangat tajam.
  • Pandai mendorong diri sendiri.
  • Tidak hargai pujian.
  • Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu.
  • Cuba sampai berjaya.
  • Badan yang sasa.
  • Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.
  • Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.
  • Suka duduk d irumah.
  • Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
  • Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
  • Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
  • Bercita-cita tinggi.
  • Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

DISEMBER

  • Sangat setia dan pemurah.
  • Bersifat patriotik.
  • Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
  • Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
  • Bercita-cita tinggi.
  • Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
  • Seronok bila didampingi.
  • Suka bercampur dengan orang.
  • Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
  • Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
  • Tidak pandai berpura-pura.
  • Cepat marah.
  • Perangai yang mudah berubah-ubah.
  • Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
  • Benci pada kongkongan.
  • Suka berlawak.
  • Pandai buat lawak dan berfikiran logik

Read more...

Tuesday, January 27, 2009

New Look~*

Setelah mengedit edit blog ni dan mencari cari pelbagai theme n template dr seluruh pelusuk intenet akhirnye aku telah mengambil keputusan utk gune theme lame tp template yg bru..



awl2 lagi aku da suke background ni..bunge2 dan pdanan warne die nmpk cntik dan matang :p..wlopon wane merah,kuning n ijau tua ni menyimpang jauh dr wane fveret, tapi ble die dipadan2 kan mcm menepati cite rase plak :p



so da siapla blog ni~ lawa x? tp act yg pling pnting perlu nmpk kemas n selesa untuk menulis, besar2 ckit tmpt post. sebenanye, aku de idea lagi nak mencantikkan blog ni..kat bhagian header die situ2 sini2..besela..aku xske simple2 sgt..ske meriah2 ckit hihihi..

Read more...

Saturday, January 24, 2009

Again~

Under construction again~

buruk wat sementara waktu hoho

papepon thanx krane melawat ^__^

nant dtgla lagi..dlm sminggu lawa da kot hehehee :p

Read more...

Tuesday, January 20, 2009

Happy Birthday Dayod!!~

Happy Birthday to you~
Happy Birthday to you~
Happy Birthday to Dayod~
Happy Birthday to you~


Selamat Hari Jadi yang ke-22 Dayod! Wow da 22!! hihi..Sempena birthday dayod ni..aku nak crita pasal Dayod!~ ^__^

Dayod ni 1 of my bestest fren! Name sebenar die Norhidayah binti Othman.aku panggil die dayod sbab blajar component diode. ape kene mngene? aku pon xtau hihi. Aku kwn ngan die smnejak form 1 lagi..mase 2 aku skelas ngan die(kelas 1 Al-Farabi, MRSM Kuala Klawang)..

mase mule2 ktorang xrapat..tapi 1 day, ktorang punye kelas kene rombak kedudukan..konon2 xnak ade puak2 n lebih mngenali klasmet masing2..ditakdirkan(cewah!) aku duduk sbelah Dayod..duk depann skali hehe..mase form 1 aku pendiam n s2d je dlm kelas..sbab awal2 lagi..aku ni jenis susah nak sesuaikan diri dngan org yg bru knal..so sebab duduk sblah dayod ktorang jd rapat dan semakin rapat..bile pindah ke MRSM Jasin pon ktorang rapat lagi even ktorang laen kelas,laen blok asrama tp stil berkawan baek..dan sampai sekarang wlaupun dayod skrg kat uitm melaka n aku kat uniten..ikatan persahabatan aku ngan dayod masih utuh (skema jap :p)

Dayod ni seorang yang lembut je..lemah lembik ehh lembut hehehe..gurau2 je dayod..
die rajin sgt..rajin s2d n kemas je..Die xbekira pon..sgt pemurah..die sorang kawan ketika kte gembira n kte sdey..die jujur ngan aku..tgur aku klo aku slh..n sgt memahami aku..byk yang ktorang share..aku rse sng je kwn ngan die maybe sbb ktorang byk persamaan kot..muke pon rmai org ckp same hehe..ni ha muke die :-


same x??die lg comella tapi hihi

kpade dayod..smoge dimurahkan rezeki..dan dipanjangkan umur..smoge bertemu jodoh yg sesuai dgan ko..dan lebih baek dr wong lala..smoge ko bjaye dunia dan akhirat..dan hrp2 persahabatan kte ni kekal smpi bile2 insyaAllah..aku syg ko sgt2..nanti ko dtgla lagi cni..boleh kte jalan2 lagi hehe..hadiah? ko dtg bru dpt hihi..

LoTs oF LovE~*

Read more...

Monday, January 19, 2009

Tagged by UmmiHany~*

First. You answer the following set of questions. A simple keyword.

Second. Use those answers to search for pictures in Flickr using Flickr search. From only the first page of your search results, pick a picture.

Third. Copy and paste each of the photo’s URLs for the images into the Mosaic Maker.

Last. Finish step 1 to 3 and then tag 12 person you know.

The questions are as follows:

1. What is your nickname?
Rina
2. What is your favourite food?
Soup
3. Where did you go to high school?
MRSM
4. What is your favourite colour?
Pink
5. Who is your celebrity crush?
Nabil Raja Lawak lala
6. Favourite drink?
Twister (orange)
7. Dream vacation?
Disneyland
8. Favourite dessert?
Big Apple - Alien
9. What is your childhood ambitions?
Astronaut
10. What do you love most in life?
My Family
11. One word to describe you.
Loving hehe :p
12. Your Flickr name.
none

From Flickr :- internet lembab susah nak buat hehe

Sy tag sesape saje yg mahu lala ~

Read more...

Saturday, January 17, 2009

Bicara Sepi - part 1

Chapter 1 :
Esok Juara Lagu!! tapi tak dapat tengok sebab ade test hari isnin pukul 8 pg~ huhu..tapi xkesahla..pasal aku bukan minat sangat pun..nape sekarang aku macam xminat mane2 artis(penyanyi) ek? adakah aku sudah melangkah ke alam matang dan dewasa?

Chapter 2:
Semalam pergi mines, aku nak unlock hp aku yang lama sebab aku lupe pin lock phone 2..
kne charge rm30..tapi aku xbuat lagi pasal kedekut tapi skarang aku menyesal adeh~ malam ni la pergi lagi huhu! tensionnye..hp xjumpe pon..memang xde harapan da..sedihnye..aku igt kalo murah rezeki, aku nak beli hp 2 balik..it was my perfect hp..wuwu..G900 I LOVE U SO MUCH!! waaa

Chapter 3:
Semester ni, aku rase otak aku lambat activate..skarang barula aku rase nak start study sungguh2. tapi kadang2 aku terpikir sendiri..knape nak study sungguh2? sebab at last, aku akan kerja dengan tnb gak..so kalau lepas 3 pon da ckup..watpe nak dpt tinggi2? lame aku pikir n cube mencari sebab untuk aku dapat result gempak..akhirnya aku realize aku perlu study btol2 dan dapat result yang gempak ats beberapa sebab:
1. Kepuasan diri sendiri. Kalau result ok, aku rase puas blajar ni..
2. Untuk kegembiraan mak dan abah. Atleast aku dapat buat sesuatu untuk melihat diorg gembira dan bangga dengan aku..
3. Sebab aku belajar kerana Allah! huhu..memang nampak aku menipu tapi aku akan cuba tanam niat ni dalam diri insyaAllah.poyo x lol
so aku mesti study btol2 gak hoho!
Oklah..3 chapter da la..nak sambung tdo.byee

Read more...

Wednesday, January 14, 2009

Power System?

0.power system or tido?
+td0 LOL
.
1.red rose or white?
+ redi
.
2.salt or pepper?
+ neither
.
3.pink or blue?
+ pink!
.
4.hamburgers or hot dogs?
+ hamburgers
.
5.music or movies?
+ movies
.
6.comedy or horror?
+ comedy
.
7.action or adventure?
+ adventure
.
8.summer or winter?
+ winter
.
9.sun or stars?
+ stars
.
10.hott or cute?
+ cutee
.
11.walk or run?
+ walk
.
12.funny or romantic?
+ both
.
13.crunchy or creamy peanut butter?
+ creamy nyum2 tingat big apple T_T
.
14.rings or necklaces?
+ both
.
15.camping out or slumber party?
+ camping out
.
16.white or dark chocolate?
+ dark
.
17.night or day?
+ both
.
18.blood or guts?
+ neither
.
19.school or work?
+ school
.
20.surfing or snowboarding?
+ surfing
.
21.soft candy or hard candy?
+ soft candy
.
22.phone or e-mail?
+ phone
.
23.pencil or pen?
+ pen
.
24.pizza or chicken wings?
+ pizza
.
25.dog or cat?
+ cat
.
26.spiderman or batman?
+ spiderman..sbab die suke hehe
.
27.dvd or vhs?
+ neither.donlod je hoho
.
28.snow or rain?
+ rain
.
29.fat or skinny?
+ neither
.
30.prep or punk?
+ neither

bosan gle bende nih

Read more...

Monday, January 12, 2009

Nasi Lemak ajinamoto -_-

Sesuatu mkanan itu didapati berajinamoto apabila pemakannya mengalami simpton2 sperti kemngantukan yg amat sgt, perut sangat kenyang, berasa mengah dan si pemakan mula mls blajar.

cre berubat :
membuat keje2 yg tidak menantukkan seperti menjawab soklan2 yang di import khas dr Buletin Board Friendster -->


1. Have you ever been in love?
+ yup
.
2. How do you know its love?
+ when it was hard to hate them
.
3. What makes you fall?
+ i have no idea T_T
.
4. What if your girlfriend/boyfriend is a bad kisser?
+ it doesnt matter
.
5. What turns you on (at 1st sight)?
+ how he approach me
.
6. Are you the jealous type?
+ very
.
7. Body or brains?
+ both but brains come first
.
8. Do looks matter?
+ no
.
9. What turns you off?
+ pervert!
.
10. The perfect date?
+ go to theme park n candle light dinner at night..wow
.
12. Do you still believe in courtship?
+ i think
.
13. Flowers or chocolates?
+ flowers
.
14. Kiss on the first date?
+ =_="
.
15. Sex on the first date?
+ =_="
.
16. What would you do if you find out that your girlfriend/boyfriend is cheating on you?
+ crying lyk a stupid girl but then i'll go on with my life
.
17. Have you ever cheated on someone?
+ no
.
18. Fling or long term relationship?
+ long term.
.
19. What do you think of holding hands in public?
+. its sweet if they are married
.
20. What do you think of kissing in public?
+ disgusting
.
21. What if your girlfriend/boyfriend is a smoker?
+ i dont like smoke!
.
22. Ever fell in love with your girlfriend?
+ yeah..i love all my beshfriends!
.
23. What would a girl/guy have to do to win your heart?
+ be himself and dont talk too much haha
.
24. love song?
+ ayat-ayat cinta
.
25. sad love song?
+ xbisa memiliki


hasilnya: nantuk anda sudah ilang dan anda boleh study atau mkn lagi.
Selamat mencuba~

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top