Sunday, June 28, 2009

Keletihan tp esok cuti !~

Sangat penat..
Sabtu + Ahad ada program team building SIFE..

Sabtu~
Sabtu penuh dengan aktiviti berkumpulan
maen game macam2 dan sangat lawak.
maen baling2 tepung,belon air
pastu maen polis entry sampai CC ketegangan urat lol.

then malam tu barbeque..makan2~
kol 11 lbih camtu ktorang kene divide into 2 groups and kene present drama antu huhu..
meremang plak blakon jd antu :p

lepas tu, kol 12 tepat, ktorang tgok cte antu ramai2..
tajuk die "Hantu Bisu" tapi actually Hantu Pekak patutnye..
Hantu ni, suke tutup telinga orang supaya orang xdengar..contoh, mase kat rail keteapi, orang 2 xdgr ade ketapi datang huhu

agak menakutkan kot..ade lawak2..tp CC xtgok pon..
boringla cte antu2 ni. xmatang hahaha :p

Malam tu ktorang tdo dlm khemah..
camping kat uniten je pon..
blakang teater room ade utan2 ckit..
camping kat ctu and gune teater room untuk tgok wayang n beraktiviti :P
moden x camping? hehe

So, seperti yang dijangkakan..CC xdapat tdo sampai kol 530 pg. huk...


Ahad~
Arini prgram bersama PROSTAR- Program sihat tanpa Aids untuk Remaja
macam2la..ade pengenalan ttg PROSTAR, AIDS,HIV
then maen game~
maen nyanyi2..explorace, menari poco2..

so kesimpulannya..sangat penat tapi still it is a wonderful experience to me..

tapi xpe. esok leh bangun lambat yey!! hehe..

p/s : haih..mesti esok teringat2 kat tnb-es kan :(

Read more...

Friday, June 26, 2009

Selamat tinggal TNB-ES~*

Sedih..
Tak sangka boleh rasa sedih macam ni hehe..:P

Tambah sedih bila ada majlis perpisahan untuk CC..
memang tak sangka..
terima kasih banyak2..

CC takkan lupe TNB-ES sampai bila2..
Kenangan ni cukup indah buat CC..
dan banyak memberi kesan kepada CC..

Hope akan dapat berjumpe lagi..

eh. nex week jumpe lagi ek. lupe. xjadi sedih haha :P

Read more...

Wednesday, June 24, 2009

Outstation ke Mersing-Part 2

Ok. Jom tgok gambar pulau~
sorila kamera hp 2mp je..so xcantik sgt gambar..
pastu CC maen upload xikut turutan~


ade sebuah pulau kecik...tbe2 brangan nak beli pulau 2 :p
air laut yg jernih~

Pulau Tinggi

waktu senja

nak g stesen solar

jeti yang sangat panjang.pastu mcm xkukuh =_=

inilah bot tnb~ sebijik brape ek. rase nak beli :P

ni kat pulau sibu. jeti pendek sikit

bot yang laju~

jeti kat mersing


ok malas nak upload. 2 round je dala..kang upload kat friendster jer hehe..

besh sangat..pengalaman ni memang xkan dapat dilupakan..thanks wat mereka2 yang memberi peluang kat CC..trima kasih byk2 :)

lg 2 hari~

Read more...

Tuesday, June 23, 2009

Outstation ke Mersing-Part 1

Yey baru balik dr Mersing~
Alhamdulillah..selamat pergi dan kembali..
balik awal sikit..sebab dorang da pegi pulau besar. so CC just ikut g pulau sibu dan pulau tinggi
cantikkkkkk sgt!

dan paling besh naek bot ble laut bgelora
cm naek roller coaster hihi
ckp doa ape yg CC xbce, doa makan,doa tdo,doa bgn tdo,selawat, siap mengucap dah hehe
bru sikit tu :P lom ribut lagi

Nanti CC sambung cerita and upload gambar sekali.
bru besh nak cite kan ;)

ok. esok kerja kembali~ 3 hari lagi~

Read more...

Sunday, June 21, 2009

Selamat Hari Bapa~*

Nak bersiap ke Mersing tp still sempat..

Selamat hari bapa wat sume bapa2 kat dunia ni..

especially utk abah CC yg terchenta..
terima kasih kerana x jemu mencari rezeki untuk sesuap nasi kami..
terima kasih kerana x jemu melayan kerenah anakmu yang degil ini..
terima kasih abah..
smoga abah dan mak dilindungi Allah sepertimana abah dan mak melindungi lia ..
amin2..

kepada rakan2 CC yang ayahnya telah kembali ke rahmatullah..
buat ayah Gie, Elly, Azie, Murni..
Al-fatihah.
Smoga ayah mereka ditempatkan di kalangan orang yang beriman.
Amin.

Read more...

Saturday, June 20, 2009

100th post~*

What is the special in 100th post? Hm...macam xde je..
I think my blog ni..has nothing special..

Selalunya blog2 yang besh dibaca, blog orang yang tinggal di perantauan like Peoz, besh la bace blog dia, Budak Medic Life di Negara orang..so interesting for me :)
Or blog silently cry by Neo..her blog seems simple but very attractive ..contain dia sgt padat tambah pula dengan her cartoon yang besh
Blog Gie dan miza pon besh untuk dibaca bcoz both are my beshfren so of course their stories catch my attention to read.
Blog Paan pula sangat kelakar. hehe..even time tu I felt very down, tapi after read his posts, confirm automatically there will be a smile in my face atleast. Thanks paan.

Blog lain pon sumer ade something special and bjaye buat CC rasa nak baca bila ade post baru ^_^
CC harap blog CC pon org suke la nak baca..walaupun CC xberharap orang nak bace tp if ade yang bagi comments, CC rase hepi gak. ^_^

Esok, I'll go to Mersing utk industrial training. Nak pegi Solar station kat situ, so maybe I can learn deeper and become more understand about solar sytem.

Esok, pukol 12.30pm I'll go to mersing by bus..6 jam pejalanan tau! and it is the first time I travel by bus on my own! sgt nervous, sgt cuak dan pelbagai perasaan lagi walopon travel siang :p
Abg Mad will wait for me exactly in front of the bus die ckp hihi, hopefully mcm 2la :p

Ari Isnin pagi2, we will go to stations at Pulau Besar and Pulau Sibu for battery service by the contractors, then we will go to Pulau Tinggi for overnight.
Selasa, pergi stations kat Pulau tinggi- kat Kg. Tg. Balang and Pasir Panjang. untuk repair PV combiner box and controller fans.
After tu overnight kat Mersing..
Ari Rabu, balik!~

Just 1 night je overnight kat pulau, so xdela CC rasa takut sangat..
hope everything will going smoothly as what we have plan.
Hope ombak x kuat sangat
Hope x mabuk laut

Ok I feel very nervous right now..yela 1st experience kot. Tapi at the same time, rase xsabar nyeee hihi

Doakan CC smoge slamat pergi dan kembali ye..
Kalau pape jadi kat CC, tolong pesan kat KakMila, Kwn2 baik CC, Hafzan ke..pesan, tgok2 kan parent CC..diorang xde sape melainkan CC..
dan CC minta maaf kepada semua ape2 salah CC kat u all..semua..
halalkan makan minum, hutang2..

hihi..nak pergi jauhkan. kene la pesan sikit..
tp nauzubillah minzalik la..CC xbertobat lagi ni! dose bertimbun2. kawin pon xlagi :P

nanti CC balik, CC updet gambar2 dari sana ok :)

Lots of love from me to all the readers~*

Read more...

Friday, June 19, 2009

Blog Dimana mana~*

Sekarang ni, makin ramai buat blog. perasan tak?
YM makin banyak status warna biru (bila status tu link ke blog diorang)

Kawan CC kat blog ni pon makin ramai. hihi..beshla..
siap paan nak wat group utk blogger. CC sgt menyokong 8 juta pratus! hehe..

Blog ni besh sebab kte boleh tulis sukahati kita. cerita jela sepanjang mana. xde orang komplen.
cuba korang cte prasaan korang kat bulletin board kat friendster, ade gak yang mnyampah ngan korang kang kan kan? :p

Post ni adelah post yang 99 CC..wow. nak sratus dah :P x sangke CC leh bertahan buat blog ni
slalu sekerat jalan je haha

Tapi CC rase blog CC ni masih blom ade identiti yang sendiri.
bak kata paan (balik2 paan balik2 paan, bosan kan? haha) , xde identiti kalo ciplak orang punye
bicara sepi tu ciplak dari novel sebenarnya hihi :P
layout ni pon cari kat intenet :P

Nantila. CC carik identiti sendiri..tapi chokichoki CC nak biakanla..CC suke chokichoki, tu identiti CC la haha. kepada coklat Chokichoki, CC pinjam jap ek name 2. comel la "chokichoki" :P

Lepas tu korang perasan tak, banyak tol shoping tru blog. bankrupt la kalo da addicted ngan online shopping hoho..

tapi ape pon, CC rase hepi bile ramai orang wat blog..
leh kte share2 pengalaman bersama..
kepada mereka yang baru start wat blog..
jangan berenti tau! keep blogging!

^_^

Read more...

....


hai hati..jgn la bersedih lagi..mata da penat..

Read more...

Thursday, June 18, 2009

Gossip~*

Lately ni CC rasa CC asik bergossip..dengar gossip dan terrr dengar gossip hehe :p
Actually CC x suke bergossip ni..
korang tau ape balasan untuk mereka yang suka bergossip?

makan daging saudara sendiri yg dah busuk tau..eee..nak ke korang makan mentah2? wat soup pon mesti x sanggup kan.
tapi, sape yg bace paper tadi, ade warga Philippine yg kene tangkap bunuh orang sebab dia suka makan daging manusia =_=" siap hidang kat tetamu tanpa pengetahuan diorang plak 2!

dan CC pnah dengar, nanti sapa yang diumpat dapat pahala dan kite bertambah dosa huhu
wallahualam..kena tanya mereka yang lebih pakar bab agama..

tapi susa btol nak elak gossip ni..kalau kte xbergosip, kte terpaksa dengar orang begosip plak. hoho..xpela..selagi boleh, kita mengelak la kan..

Anyway ade 1 gossip yang CC dgr tadi yang CC nak share dengan korang..
rasanya x berdosa kot..sebab kita xkenal dan ingin menjadi pengajaran je..

Ada kawan kepada kawan adik ipar mak dia :p hihihi tpu je

Ada kawan kepada kawan CC, dia ada BF yang sangat mengokong..
Pergi kemana kene ngan BF dia. makan, kelas, training, makan semua la ngan dia
dan paling CC rasa sangat klaka bila kawan CC cerita haritu kawan dia tu bergaduh ngan BF dia..
the reason is, kawan tu pegi buang sampah kat luar rumah x bagitau BF dia =_="
sangat lucu.

Read more...

Wednesday, June 17, 2009

Make my day~*

Arini post paan bjaye menggeletek usus perut ku sehingge besimpul.
kalau korang nak rasa macam mana perasaan bile post paan menggeletek usus perut korang
sila lah bace entry die ni :

Kalau Aku Perempuan

hihi..tbe2 je promote blog paan..saje je..mmg entry paan besh2..^_^

Read more...

Monday, June 15, 2009

Cinta monyet~*

Hari ni tak wat ape kat ofis..so CC bertungkus lumus wat report LI..
kawan2 CC kompom da siapp hukhuk..
xtaula nape CC malas sgt ble balik rumah..
Padehal byk je mase..
tp CC g tdo la..tgok tv la..n asik maen intenet jee..huhu..
buang masa btol..

lagi 2 minggu LI nak abes..
rasa hepi xsabar pon ada..tp rasa sedih pon ada..
bekecamuk perasaan haha :p

kat tnb-es ni CC ade kene ejek ngan sorang kwn sekerja (if u read this, jgn mrh ek :p)
Ble kene ejek2 ni..tringat kenangan zaman2 kat mrsm kk..

Cinta monyet CC mase form 2 disebabkan usikan kawan2 la..haha
At first CC ni posmen dia dengan sorang kakak senior..
xtaula ape relationship dorang
rasanya kakak ni minat dia kott..
CC malas nak ambil tahu..CC tukang sampaikan surat & adiah dr kakak tu je..

tp ntah macam mane 1 day masa form 2, dak klas CC ejek CC ngan dia..cakap die suke CC la..
n pnuh kat whiteboard la dorang conteng dia love CC huhu
pastu berlanjutan sampai cikgu2 pun tahu =_="

at first memang CC xsuke...tp lama2..asik kene ejek..die pon x putus asa..
CC boleh tesuka plak.. :p
kalau boleh time 2...CC memang xnak couple2 ni..CC mase tu pngawas yg skema haha..
tp camne ntah dekat2 nak PMR dah mase f3, bleh plak CC ter couple ngan dia :p
ktorang memang xpernah dating la..
eh..pernah kot sekali..duduk kat kelas tapi xbercakap ape2 lol..malu haha

kitorang slalu balas2 surat je..bykla surat..CC simpan sampai sekarang..
saja nak buat kenangan..^_^

tp masa form 4, masing2 da tukar MRSM..CC g MRSM Jasin..dia MRSM tut tut :p

so jarak memisahkan..terputusla hubungan kami hihi..
tibe2 dengar dia da couple ngan org laen haha..ampeh tol

tp ok gak..dapatla CC tumpu sepenuh perhatian untuk SPM masa tu..
apa2 yang terjadi ada hikmahnye..

CC xpernah menyesal pun..
everything that happen in our life, mesti ada reason..
buat si dia tu..semoga bahagia lah dunia dan akhirat..
walaupun hanya cinta monyet tp ia pernah memberi sedikit kebahagian buat CC..^_^

p/s: ingatkan lepas cinta monyet ni..CC akan bertemu cinta yang sejati..yang memberi kebahagiaan dunia dan akhirat..tapi..

Read more...

Sunday, June 14, 2009

Award from Ramizah~*

Da lama dah dapat..baru nak letak hehe

The Rules and regulation


1- Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda.


2- Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini.

a. Ramizah anak sulung yg manja haha
b. die single n available :p
c.die suke oren. wane laen pun die tibai
d.die suke tgok mubi
e.ble chat/sms die suke ktawe sorg2..hihi


3- Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih Orang Lain

a. sy suke mencuba sesuatu yang baru
b. suke maen intenet
c.suke besukan atau besukaneka :p
d. suke budak2 yg comel tp sombong haha
e. suke bende2 comel
f.suke pink & white
g.suke jalan2.xsuke duk diam
h.berbintang leo--> singa aum! lol
i.org kl tp xmcm org kl
j.suke makan tp xnak gmok


4-Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka.

a. ramainye 10 orang
b. Gie lagi
c. miza lagi
d. anda! anda yang sedang membaca! haha :p

Read more...

Award from Emieza


Tugas 1
Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award and his or her blog link.

Emieza

thanks emie ^_^
rina amik satu award dr 3 award 2 ek

Tugas 2
Pass the award to 15 other blogs that you’ve newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award.

Gie
Miza
Peoz
ummihany
samihah
syafiza
azreen
nina
chocolate 87
miss ubi
ina
erien
ein
murni
meemah
fauzana
ein
aza
(sume kwn blog rina yg girl la..sori kalo x tersebut)

Read more...

Wednesday, June 10, 2009

Selamat Hari Tua~*

Selamat hari tua~
selamat hari tua~
selamat hari tua Gie and Elly~
Selamat hari tua~

haha! jahat gle nyanyi camtu kan :p
ngan sape lagi nak buat jahat kalau bukan sahabat rapat kita sendiri kan hihihi :p :p

tanggal 5/6 dan 11/6 1987 lahirlah due org baby yang secomel baby rina
"uwek!! uwek!!" tepekik telolong baby2 tersebut
mereka diberi nama Noor Hazirah ngan Nur Liyana~

Dipendekkan cerita, saat bahagia yang dinantikan telah tiba..
saat mereka bertemu dengan Rina sorang gadis manis di UNITEN whaha :p

Mereka berkawan rapat semenjak foundation lagi
memang rapat btolla. sampai kat kelas pon nak duduk rapat2. 2 kerusi leh duduk 3 org =_="

ha ni gambar time mereka bertiga masih foundation..masih suci..skang pon stil suci murni sesuci minyak sri murni :p

lihat, betapa gembiranya Noor Hazirah dan Nur Liyana ketika dapat bergambar dengan Rina~
kohkohkohkohkohkoh :p

ok malas nak mengikut perasaan yg sedang nyanyuk ketika ini.

rina nak wish selamat hari lahir wat Gie n Elly..
semoga korang dipanjangkan umur..
dimurah kan rezeki..
dipertemukan jodoh dengan seorang yang terbaik untuk korang
dan ofcourse dikurniakan kebahagiaan dunia dan akhirat..

Persahabatan ini terlalu tinggi nilainya..
dah 4 tahun kita melalui macam2 perkara kat UNITEN..sedih..gembira..
Hope ikatan yang terjalin ni berkekalan sampai bila2
adeh..asal mcm skema ek lalala
papepon I LOVE BOTH OF YOU SO MUCH!!!!
pdn muke da tua, i still have 2 months before 22 :p (saje nak carik gaduh tibe2 haha)

notes:
-CC rindu n sayang sgt kat kwn2 uniten yg laen gak, Miza,adah,jem,azie,naza semualah~
-CC xjadi tdo kat raub sbab ade machine rosak xleh repair, so kene tggu kontraktor dr klate lusa baru sampai...so balik dulu yay xya tdo sorg~

Read more...

Tuesday, June 09, 2009

Bicara Sepi - sepi

Rasa sedih..
sepi..
keseorangan..
jiwa rasa kosong..
rasa kurang kasih sayang..
mungkin diri ini makin jauh pada Yang Esa..
terlalu sibuk mengejar dunia..



muhasabah diri mode

Read more...

Tiada Pilihan~*

Dah xde pilihan lagi dah..sebab dua2 pon CC leh pegi~ yey~ (pnt =_=")

esok CC g raub..mayb for 2 days 1 night je..kalo boleh engineer 2 nak cepat2 siap..

g pulau lak 19/6 ni insyaAllah..CC kene pegi naek bus sendiri..n diorang jemput kat sana..
reason xjadi pegi esok sbab diorang cakap, for first trip 5 hari tu, dorang pergi pulau yang jauh2..
so kene travel gne bot jauh2..so memikirkan keselamatan CC..klo nak ikot pn
kene pegi yg last trip..
yg paling besh..3 hari 2 malam je.yey~ :p

okla..penat.ngantuk.

tapi tadi CC bace magazine Intrend, n bace blog Gie..
dua2 cakap pasal couple yang suke pasang spare tyre~
CC xnak tanye kenapa? sbab Gie da pon tanye dari blog die..

cume CC nak kc pendapat sikit..
CC rase btolla..ramai yg suke psg spare tyre..lagi2 lelaki..
y? sbab sekarang kan perempuan lagi ramai dr lelaki..
tambah ++ ramai perempuan yg cantik dan pndai begaya skarang
tambah ++ ade jenis perempuan xkesa lelaki 2 da bepunye ke blom, janji duet masuk~

so bile perempuan xkesah..cantik plak 2..lelaki xkan nak lepaskan peluang kan..
sekeliling CC pon byk kes yang mcm ni..

so..CC rase...it's really hard to trust anyone nowadays..most of them same jee..

Sape2 yang rasa diri dia sangat jujur, sila mendaftar diri di kaunter yang berdekatan..hahaha :p jk ;)

Read more...

Monday, June 08, 2009

Dalam dilema..

tengah dlm dilema..ade 2 pilihan..

Pilihan pertama:-
ikut department maintenance mini hidro esok ke raub (kot) selama 3 hari 2 malam..

pros:
2 mlm je tdo sorg2..(tdo kat pekan raub)
n pegi balik bsama dorang

cons:
kureng sikit claim..
kureng sikit dpt ilmu..
pegi tempat yang memerlukan daya tahan :p (masuk utan-kwsn air terjun)
n xbpe rapat dengan org mini hidro...

Pilihan kedua :-
ikut department maintenance solar hibrid lusa g pulau2 kat mersing slame 5 hari 4 malam..

pros:
dapat byk claim :p
dpt tgok pulau naek bot~
byk lg ilmu dpt
pegi dgan teman sekerja yg CC da biase sikit
n pengalaman yg pasti sukar diperolehi..


cons:
kene tdo sorang 4 malam!!! di sebuah pulau yg agak sunyi!! :(
dan balik kl sorang2 naek bus dr mersing T_T (sebab laen2 stay utk 2 mggu..CC xnak lame2..so mase hari ke 5 je diorang leh anta g bandar mersing balik)


sangat pening nak buat keputusan.. =_="

Read more...

Thursday, June 04, 2009

Layout Baru~*

Yey..akhirnye tukar gak layout baru..
da bosan gne layout lame..
act. layout lame 2 x memenuhi citarasa CC..merah mak ngah, Hijau daun

layout kalini baru CC rse suke..sbab soft n ade pink! :p & Katun haha
ni my blog, so mesti nak yg bersesuaian dgn jiwa right?

okla~ nak tdo bye2

/!\ This blog is under construction /!\

Read more...

Tuesday, June 02, 2009

Malas Mode~

Malas nak menaip kerana letih dan saje je nak malas2 :p
hehe..
tp nak cite kat cni gak ckit2~

  • semalam ade trainee baru kat tnb es yey~ tapi die bhgian finance..still mcm xde perubahan ape2..melaenkan, ade kwn borak2,teman makan2..tp still rina kene g site sesorang
  • tadi g lata kinjang kat tapah perak. cantik gle kwsn die..n rina yg bwk Hilux~ hebat x? :p
  • nexweek mayb g pulau2 kat mersing 1/2 weeks ikut department solar..xtau lagi..masih dpertimbangkan sbb CC tkut nak tggl chalet sorg2 :P
ok 2je bai2

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top