Tuesday, September 29, 2009

takut...

huhu...takutnye..
takut fyp ni..
tbe2 CC rase susa btol
hoho

tadi pegi jumpa sir tuan rashid,
die pun mcm xtau2 je
yela, die bukan specialize dlm electromagnetic ni pn
tp apsal bagi tajuk ni
adoilaaa..

tetiba CC nye fyp ade macam sbjek EM plak kan!
da la subjek EM dulu dapat B teruk gle
pastu kene wat fyp yg byk pasal EM kan
memangg klaka
wuwuwu

so, CC pn cr alternatif laen
CC g jumpe sir Qisti.
dielah penyelamat dunia ku
oh cayang sir Qisti hahahak
slame ni bukan maen xsuke subjek hvt
hihi

so sir Qisti aja la sedikit2
paham la sikit2
tp die ckp mmg susa tajuk CC..
die suh bincang balik ngan sir Rashid

pastu CC g lib cari buku..

mlm ni kene betungkus lumus siapkan
esok nak tnjuk kat sir rashid
dpt siap sparuh pn jd la

tp badan da penat
camne ni
camne ni

Read more...

Progress Report 2 | Part 2 ~*

Ingat x time buat Progress Report 1, CC da berazam xnak tangguh2 kerja lagi?
masa tu memang kelam kabut abes.
xingat?
tgok post ni.

tapi nampaknye azam hanye lah azam.
stil CC tngguh keja..
n sekarang, CC da kelam kabut wat progress report 2!!

wuwuwu
sempat ke ni??
adoilaa~

Read more...

Monday, September 28, 2009

Berakhirlah sudah~

berakhirlah sudah ramadhan, sebulan berpuasa~

huahaua.da telambat sgt kee?

hehe..ade byk gmbr raya tp xdpt nak upload, sebb sgt bz skrg.
da 8 kali kot cerita yg CC tgh bz skrg.hihihik

mesti korg menyampah
"hekleh,mcm ko sorg je bz, aku pon bz, ble je memblog.eklehhhh~"

hahaha.
ala..CC laenlaaa
CC klo addcted, 24 jam ngadap bende 2
da pos pn nak baca lagi,
pastu nak gambar2 sume kene ade
nak caption2..

so kalo post yg begamba mau 8 jam nak wat hiihi
hyper jap

nantila CC cte psl raya CC..
lmbt2 pon xpe knnn :p

td baru hbis test 2 HVT..
xmo komen.
sbab mase test 1, komen boleh jwb tapi tgok2 result hampehhh
so test 2 xmo komen ape2.
beserah je kuikuikui

pasni concentrate progress report 2.
ari jmaat kne anta
tp rncg nk siapkn ari rbu,
leh minx sir check kan..

kla 2 je hapdet pd hari ni..
boboi

Read more...

Sunday, September 27, 2009

updet pendek2

ala..rindula nak menulis..
tapi sekarang ni bz gle...
byk sgt keje..
dengan facebook lg :p

kalo addicted blog gak susa laa...

so CC ingat, CC just nak update pendek2 je..
malas nak upload2 gambar..

nantila ye..

hm..
CC tgh sedih la skrg..
sedih utk bepisah ngan sorg kwn CC ni
die nak g jauh..
tp die mcm xsedih pn.CC je lebih2 haha.
adekah CC sorg yg emo..

tapi biaselakan..kalo kwn yg kte syg nak g jauh.mestila sedihkan..
huhu

tu jela..
hhe

esok test
doakan2 ek

bye

Read more...

Thursday, September 17, 2009

/!\ /!\ Deactivate Blog /!\/!\

Assalammualaikum semua..

CC mengambil keputusan untuk deactivate blog ni buat sementara waktu atas sebab-sebab
tertentu...

nanti bila tiba masa yang sesuai,
baru CC akan activate balik blog ni..

terima kasih kepada yang membaca blog ni.

walaupun CC xmenulis tapi CC tetap akan mengikuti blog kamu semua.

jumpa lagi.

Read more...

Amira and Aesha~*

Buat pengetahuan umum,
CC adelah anak tunggal yer
bukan tunggul tapi tunggal ok? jangan salah sebut
kalo x aku duku kepala
eh ganas plak. x elok x elok hehe
:p

wlopon anak tunggul
eh sendiri salah sebut!
duku kepala sendiri
hiks.

ok sebelum penyakit merepek meraban makin melarat

CC nak cte pasal Amira & Aesha
mereka mrupakan anak cousin CC yang CC anggap macam kakak kandung CC sendiri..
so CC sayanggggggggggg gilerlah kat dorang.
cayang cangat!! (klo budak2 je kene pelat, budak2 je kene pelat, CC pon xphm)

nih gambar amira mase kecik2 tepi shinchan yang CC bagi..
sekarang shincan tu da xde kening T__T


aesha dilahirkan. Amira : "jelessslah kat aesha!"tapikan CC cayang Amira lagi. hoho.
alolo da besar. da pandai posing

"nak itot cik lia cemayang. nak itot!"
hukhuk rindu gler kat dorang... da la CC xbalik kg.
sedihnye..
sob sob
T__________T

Read more...

Sahur bersama mereka | Part 2~*




Makanan saya : mihun goreng tomyam
Location : Anugerah, Bangi

Lebih ramai.
Lebih meriah.
^__^

Read more...

Tuesday, September 15, 2009

Facial dan Raya~*

Tadi pergi buat facial.
haritu ada beli baucher Mayfair.
RM30 dapat 3 treatment
1) Facial
2)Slimming
3) stressing

so tadi ktorang pergi buat Facial dulu.
nak jadikan cerita kene buat berdua setiap treatment.
so CC n Naza wat facial.

Overall ok lah..
tapi CC menyesal la bayar tambah RM60 untuk blackhead.
sebab bende tu mesti akan ade balik
tp pandai btol cina tu pujuk2
haish...da la tgh xde duet..
T__________T

so sekarang muka merah2, sebab kene picit2.

Cite pasal raya plak.

sekejap je kan nak abes puasa.
da raya.
tapi raya kali ni CC bakal kebosanan.
sebab x balik kampung kat Slim River.

sob sob. raya kat KL jela ngan mak abah nampaknye..
sebab mak cakap "kte xbalik kampung tahun ni..sebab balik kampung kene pakai duet..sekarang kene berjimat ckit.."
tapi CC tadi da membazir RM60!
hanya Allah yang tahu betapa menyesal nye CC..hhuhu..
senang btol CC ni dipengaruhi
ko nih, kalo miskin wat care org miskin
haih..

so untuk sedapkan hati
CC kensel beli kasut raya..
sebab ade tepk nak beli sebab kasut yg ade mcm da nk tecabut tapak
tapi x jadi. kalo tecabut pakai selipar jela
mampos ko
hehe

pastu,
untuk sedapkan ati lagi
CC maen intenet maximum sejam je seari masa kat rumah atau x maen langsung

hoho..
sori mak abah..
T__T

ok sambung balik.
oleh sbab raya kat KL je. maknanye, memang la agak menyedihkan raya pada tahun ni.
pegi open house rumah jiran2 yang beraya kat kl je la kot.

xpela..sepatutnye CC kene bsyukur sebab masih ada family..
siap ada baju baru lagi.


dikesempatan ini, CC nak wish sume orang yang baca blog ni
Selamat Hari Raya
Maaf Zahir dan Batin

jangan makan banyak2 tau

^__^



Read more...

Monday, September 14, 2009

Ilham Hati~*


:: SINOPSIS ::

RIAN sama sekali tidak pernah membayangkan hidupnya akan berubah dalam sekelip mata. Namun, itulah yang terjadi apabila dia terjaga pada suatu hari. Kemunculan Hanif yang diperkenalkan sebagai suaminya amat mengejutkan sedangkan dia sama sekali tidak mengenali siapa lelaki itu.

Retrograde amnesia! Sejenis gangguan terhadap memori selepas berlakunya sesuatu trauma. Itu kata doktor yang merawatnya setelah dia terbabit dalam satu nahas jalan raya. Itulah juga punca dia tidak mampu mengenali suami sendiri. Lantaran keliru dengan apa yang berlaku, Rian nekad mahu mencari jawapan.

Penemuan sebuah jurnal hitam akhirnya berjaya menemukan jawapan. Sayang seribu kali sayang, di saat perasaan kasihnya mula bertunas, dia dikecewakan. Hanif ternyata berdendam atas apa yang pernah berlaku seolah-olah tidak mahu Rian wujud dalam hidupnya. Lantas, apa perlunya Rian membina kenangan lalu jika sekadar untuk dimusnahkan oleh lelaki itu? Adilkah dia dihukum sedemikian rupa?


CC baru je abes kan novel ni. x tdo semalam sebab baca novel ni. hehe. besh2. bagi 4/5 stars.
1 star ilang sebab Damya Hanna cuba nak buat 3 cerita dalam 1..xbeshla. byk sgt watak.
tu pendapat CC je. orang laen CC xtau.

okla mengantukkk. tapi ade kelas. oh no oh no. hehe :p

Read more...

Sunday, September 13, 2009

Reunion MRSMKK | After~*

Reunion MRSMKK semalam sangattttttt lah besh!
lame sgt CC xrasa hepi camni.
asik ketawa, smiling n becakap tanpa henti
sampai penat mulut
n kenyang minum air jerrr
haha
really, it was very very very very superb!!!

macam CC cerita before ni,
ktorang wat reunion kat Seoul Garden
masing2 bayar RM43
mahal weh.mle2 mcm xnak g
tapi nasib baik pegi! kalo x, rugi giler!
hehe

ok nak citer pasal reu kk yg sangat happening ni

CC paksa suhaimi amik CC kat uniten hehe
xbeshla gi sorang2 kan.
lagipon suhaimi konvoi ngan Murni n Dayod dari Melaka.
ni pic ktorang before g a.k.a kat uniten lagi hehe
murni kot lama xjumpe. 7 tahun bebbb!


otw g seoul garden. suhaimi da bebel2 jalan jem haha

sampai2. we were the first group to arrive ok!!
and wt???? ni ker seoul garden?
macam x berbaloiii jekk RM43??
ktorang dah stat mencarut2
haha..not act mencarut, saje bagi havoc ayat :p

pastu after an hour, da ramai ckit.
tapi organizer xdtg lagi.
xpe2, ktorang besembang sesame sendiri.

lepas tu makin ramai. n ramai. n ramai.

stiap kali ade orang datang jer mesti nak usya,
"eh tu dak kk ke? eh bukan bukan"
haha

n ble ada dak kk sampai je,
"wehh kurus gle ko skarang??"
"haha tgok tu, dia dah bulat!!"
"Whatt?? Botol ke ni???"
(haha,Botol paling banyak berubah kott)
"CC! CC! kenangan lama kenangan lama!"
(LOLs, ex CC-cinta monyet ok)
"weh ko kenal aku x?? haaa? xkenal? hampehhh!"
hahaha
macam2 ragam!

gamat giler!
bising kecoh!
7 tahun bebb! 7 tahun!
nak ulang lagik
7 tahun!!!!!!!

hihi..

anyway makan kat seoul garden is not really bad!
ktorang kene amik makanan sendiri,
n masak sendiri kat meja.
sedappppp.
lawak sangat ok.
daging hangusla
terpercik minyakla
macam2 adegan la
sekejap je rase xmalu dah
hilang semua nervous CC nak jumpe kawan laman :)


2 Ibnu Rushd in memory
All together forever
boys mrsm kk
girls mrsm kk
banyak gle gmbar
n paling the besh skali. dapat jumpe korangla..dayod n murni. my beshtesttestest friend!

okla 2 jekot. sume gambar kat facebook CC.
hope dapat wat reu 2nd edition lak pasni.
^_____________^

p/s : tetiba je ada budak mane ntah nak bekenalan, siap bagi card. not bad. muke mix n card tu tulis die project manager - civil company. tapi bila tgok je word civil - hanya seorang jer "civil engineer to be" yang bertakhta di hati ini hihi gediks.

Read more...

Saturday, September 12, 2009

Rindu....

Tadi Fardini call..
Fadini (kawan internship kat TNBES)
cerita dia dah abes training kat TNBES..

lepas tu kak wati ada email tanya khabar..

tbe2. CC rasa rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuu sangattt sangattt kat TNBES
T__T

tapi malu plak nak g..
nanti orang cakap ape tibe2 datang..
bkn tnbes tp sibuk datang..

isk..
CC memang berfikiran negative kan hehe

nanti ingat nak beli kad raya lah utk dorang..
Miss themmm so much.

seriously, kalau rina kerja kat TNB laen pn nanti..
i'll not ever forget TNBES..

the precious moments will remain in my mind forever

Read more...

Reunion MRSMKK | Before~*

Adoii
apsal nervous jeekk nak g reunion ni.
lol.
ntah pape kan.
tapi at the same time rasa x sabar mau jumpe dayod n murni!!

Harini, CC ada reunion dengan rakan2 CC masa menengah rendah kat MRSM Kuala Klawang,N9.
lama giler x jumpe..2002 mase form 3..until now!
7 years already!!
tapi ade je yang jumper masa menengah tinggi kat MRSM Jasin..
tapi half of them or maybe most of them 7 years ok xjumpa.

Location reunion at Seoul Garden belakang LRT Kerinchi.
Harge RM43 ok!! so very the bankrupt i now. reunion nye pasal..xpelah..skali skala.

sekarang tengah tggu Axroy datang amik.
Dayod n Murni pon tumpang Axroy dari melaka.
so CC pon nak tumpang gak. xbeshla datang sorang2.
lagi nervouss nanti hehe

ingat nak tnjuk gambar CC masa kat MRSM KK tapi xjumpe CD album plak
malas nak scan balik..
xpela..nanti2 lah CC tunjuk

ok cya~
assalammualaikum


Read more...

Friday, September 11, 2009

Sahur bersama mereka~*

Oleh sebab Ramadhan nak berakhir dah,
CC pon ajakla geng2 pegi sahur kat luar..
kali ni pose xpna sahur kat lua kot.

rasa cam xpnah sahur proper je kat uniten
minum air kosong je..
isk..
CC ada dengar tazkirah kat Hot.FM
"membezakan puasa umat Islam dan bukan Islam ialah sahur"

rasa bersalah lak asik telepas sahur..
huhu..
tapi rasanya sekarang, timing tdo ngan bangun tdo sudah kembali normal :p

ni gambar sahur pagi semalam, kol 4.30 kat Sharifah :

yes.muka ku bangun tdo terus bsiap g sahur. mcm nila rupanya ye kawan2
Adah, Naza,Gie,CC,Erien and Elly tukang amik gambo

makanan ktorang. mcm berbuka pose plak
^__^

Read more...

Sunyi...

Hadoi..
tbe2 rasa sunyi..

bila rasa sunyi, mulalah nak meratap nasib.

releks rina releks. sume orang pon mesti penah rase sunyi. it's normal feeling. bukan ko xde kawan. ade je. cume dorang bz dengan hal masing2. jangan pk bukan2. jangan pk ko keseorangan. there are lots people with u. hari ni jer ko kesorangan. bukan hari2 pon. be happy ye..

bila rasa sunyi, mulalah nak ingat mak.
biarlah orang nak cakap manja or what.

tapi it's true, hanya mak saje yang always be with me.
hanya mak je yang btol2 btol2 btol2 ikhlas sayang CC.
no matter what i did to her.
no matter who i am.
dia still akan syg kan CC..
memang xkan..never..jumpa seseorang yang menyayangi CC seperti Mak menyayangi CC.
xkan punya. confirm.

Ya Allah..
Panjangkan lah umur mak..
janganlah ambil mak dari aku..
aku masih sangat memerlukan dirinya..

T___T
puasa makhruh lagi.

rasa nak balik tiba2. tapi mak mesti tidur masjid.
xpe2. sekejap je nih.
Chaiyo!



Read more...

Progress Report 2 | Part 1 ~*

lagi 2 minggu lebih kot
dah kene submit report progress 2.

tapi i've done nothing.
hoho..

org laen da pening2 pikir.
n dah siap ada perancangan..

Tapi Jumaat lepas, CC dan Adah dah g TNBT PJ jumper En. Nordin.
En. Nordin ni expertise from TNB that will guide and help us in our fyp
(tapi title Adah n CC is completely different. Tapi luckily, our supervisor/lecturer, suruh jumpe expertise yang same ^^)

So, En. Nordin dah brief serba ringkas.
Dia janji nak bagi notes from Tenaga Switchgear. pastu nak buat site visit.
tapi xde ponn!
penat tggu..n i'd email him for reminder too..
ingat nak call lah..
maybe nexweek..

Sir Tuan Rashid (my supervisor) pon CC xjumpe lagi..
die baru balik dari Bakun + CC malas
so nexweek gakla jumpe hehe.

tapi dia ada email, suruh pergi talk tentang GIS

email has been deleted for some reasons.
alaa...xnak g dengan sir sorang2...sape mau ikot?
T__T
tapi Put cakap if CC sorang2.die nak teman.
nak pakse die teman gak! hehehe

so weekend ni, CC just concentrate belajar Solid Edge Profile.
Try all the tutorials..ade 20 kot. baru wat 3
huhu..1 tutorial sejam kot.
pening btol.

overall, CC xbape suka title CC ni.
kenape ek.
sebab CC xske course engineering kot haha
tapi CC sukeee IR Tuan Rashid!

Dia banyak sangat membantu..
sangat2 concern!
N kte rase rapatt je ngan die..
dan palinggg penting,
senang bagi markah
hehehe
btoll..
Proposal CC dapat 9/10
Progress Report 1 dapat 19/20

senang kan?
sayanggg sir!
(senang bagi mrkah syg, kalo susah kutuk2. isk isk. besela "student" hikhik)

ok jom sambung.
sambung tdo
LOL

Read more...

Thursday, September 10, 2009

Alhamdulillah..kenyang!~

Nasi Lemak Biasa
RM1.50
Ayam Goreng, RM1.oo per pieces

Location : Bazaar Putrajaya

Alhamdulillah
Kenyang akhirnya
hehehehhe..
^___^


Read more...

Puasa harini sudah makruh. T__T

Lapar..
yey! pose CC arini da makruh..
sbab asik ngadu lapar
hehehe.

tapi seriously lapa..
rase mau pengsan2
+_+

ari selasa aritu, CC bukak makan megi je tau
bukan sebab xde duet ke xde teman buka ke
tapi sebab teringin
hehe. teringin megiii
sdap2

so semalam ingat nak makan la yang berat2. tapi semalam kua ngan CG n the gang, g Nando's.
kenyang memang kenyang
tapi kenyang sekejappp je
kenyang air kott.
ayam die kecik je.
fries pn x abes sbab xbesh sgtlaa
da lah mahalll ok!
tp sebaek ade org banje hehe :p :p
xpela kan try sekali.
pasni xnak g Nandos dahh

akibatnye, malam semalam rase lapar bangat!
rasa nak nasikk.
nak makan berat2
so dalam kol 2pg, ajak la jem g sahur kol 4pg.. jem pun kate ok. tapi kan korang. kalo da tdo kol 2 pg, nak bgun kol 4 pg. memang x ahh kan.

so CC try2 la msg Ely kot2 die still kat luar ke.
leh kim.
tapi die xreply2.
maknanye die tgh tdo..

msg CG plak..
tapi pk balik xnakla menyusahkan dia.
so xpela..

akhirnya pagi tadi, xbangun sahur T__________T
jem g kejut through YM, Facebook.
hoho..mane mau dgr.
CC MUte kot.

CC da cakap suh kejut kat blik
siap x kunci pintu pon semalam.
haih~
nak wat camne.
xde rezeki ku nak besahur pagi ni
kira baek gakla dapat subuh
alhamdulillah

so sekarang, CC amat2 lapar.
makhruh da puasa...


Read more...

Wednesday, September 09, 2009

090909

Fuhh!
sebaek sempat!!

rugi kalau x post pd tarikh yang cantik ni!
hehhee :p

so sesape nak kapel ngan i arini?
lawa anniversary : 090909

ad lg 27 minit.
cepat2

lolsssssssssssssssss!

Read more...

Overslept T_T ~*

sejak akhir2 ni asyik overslept jee..
slalu kantoi subuh.
walaupun gne 3 alarm dah
satu untuk kol 5.00 am
satu untuk 6.30 am
last skali waktu kecemasan 8.00am

last2 yang terjaga 8.00 am
huhu..

CC pelikla..dulu senang gle kot nak bangun.
baru je alarm tu nak bunyi, da tejaga..

maybe tdo lambat kot..
sekarang ni asik tdo kol 2-3 am je..

tapi dulu pun tdo lambat..
ok je lagi..


huaa..tensionnye!!

eh. x silap CC arini da ari ke-19 ek??
sebab semalam mak call suruh pegi terawikh hari2 start dari hari ni..
Mak cakap malam ni da start 10 malam yang terakhir..

so jom kte kejar sama2 mlm lailatul qadar
manetau dpt.
^_^

Read more...

Tuesday, September 08, 2009

Bohsia - Jangan Pilih Jalan Hitam ~*



Korang dah tgok movie ni?
CC baru jer tgok.
Download internet.

Besh gakla.
Watak Amy memang menjadi gle la
Tapi citer ni agak menakutkan..
scene gado2/rogol2 byk..
iskk..mnakutkan huhu

Yang kureng maybe jalan citer koman sangat..
tapi not bad la

CC bagi 4 over 5 bintang.
^_^

Read more...

yeyyy!!



hahaha korang nampak x?
RM1.25??
nampak x???

lol
macam rm125.0o je
hihi..
tapi still
memberi sinar harapan buat ku :P

yela, masa festime wat Gie pastu sape ntah
cakap dorang RM0.50 jee

tapi CC dah RM1.25 hikhik

kepada mereka yang click iklan Nuffnang yang berada dia atasss tuu
Thankyou very2 much!!
May Allah bless all of you!
^_________________^

Read more...

Feeling~*

Haha saje je.

kadang2 baca blog orang laen, dorang cerita je feeling dorang kat blog ni.
luahkan segalanya.
macam beshhhh je

tapi CC je x..
haih..

teringin btol nak ceritakan segalanya kat blog ni..

tapi macam ada sesuatu menghalang..

"macam memalukan diri je.."
"mesti orang mengutuk belakang2.."
"mesti orang menyampah ngan aku nanti.."
"macam poyo je.."
"malas la..macam nak menagih simpati orang je..."

padahal kalo CC bace blog orang..xde plak rasa menyampah ke..ape ke..
siap nasihatkan orang, "jangan pikir orang laen cakap"

tapi diri sendiri yang asik pikir..

huhuhu..

kadang2 teringin nak luahkan perasaan kat sini..
cerita segala galanya
anggap macam xde orang baca..

mesti rasa lega kan...

tapi xpelah..
CC rasa CC masih boleh pendamkan lagi perasaan ni..

I want to be a HAPPY person..
because if i happy, everyone will happy..
eh perasan plak.

hikhik.

ok sekian saja entry tanpa motif ini
bye2





Read more...

Draft Final Exam~*

Draft Final Exam dah kluar..
Draft je la baru
Ni CC punye:

27 October
Pagi
HVT + Power Quality
(clashhh..cmne nak amik 2 subjek dalam 1 masa?)

28 October
Petang
Power Quality
(erk..CC pon xpaham nape 2 kali..in consideration kot nak wat yang mana 1..sebab yang atas da clash kan)

30 October
Pagi
Energy Conversion

31 October
Pagi
EIS


CC x berapa suka dengan Draft Exam kali ni..
dekat2 sangat..
memangla habis awal
tapi giler la nak menghapal dalam mase yang singkat.

dahla sumer subject hafal!!

I thought Engineering Course x perlula menghafal..
but I was wrong..
sigh..

Read more...

Monday, September 07, 2009

Nuzul Al-Quran~*

Selamat menyambut Nuzul Al-Quran semua~
CC nak share sikit info :

Terdapat dua pendapat mengikut ahli sejarah, termasuk pendapat para ahli hadis, tentang Al-Quran yang diturunkan (diwahyukan) kepada Nabi Muhammad saw.

Pendapat pertama menyatakan bahawa Al-Quran diturunkan pada malam Isnin tanggal 17 Ramadhan, 13 tahun sebelum hijrah (6 Ogos 610 M). Pendapat kedua pula menyatakan bahawa Al-Quran telah diturunkan pada malam Isnin, tanggal 24 Ramadhan (13 Ogos 610 M). Pendapat yang pertama adalah berdasarkan ayat 41 dari Surah Al-Anfaal, manakala pendapat kedua dasarnya adalah ayat 1 Surah Al-Qadr dan ayat 1-4 Surah Ad-Dukhan.

Walaupun tradisi Nuzul Al-Quran telah lazim diperingati pada tanggal 17 Ramadhan, namun sesungguhnya pendapat kedua adalah lebih kuat dan lebih mungkin benarnya. Ini adalah kerana malam Lailatul Qadar yang dipercayai sebagai malam turunnya Al-Quran bukanlah terjadi pada tanggal 17 Ramadhan.

sumber : Info Ramadhan 1425


sedar x sedar..da 17 hari kita berpuasa..
xlama lagi raya..
xboleh hepi sangat..sebab patutnya kte rasa sedih untuk mengucapkan selamat tinggal Ramadhan..

tapi CC da beli baju raya! hehe..:p
xbanyak pon baju raya CC..
ade sepasang wane pink - tapi ni dah pakai time kenduri kawin cousin CC-abang Pai
2 pasang yang beli kat jalan tar tula (refer entry before ni)
tapi yang putih nak pakai waktu kenduri kawin cousin -kak dayah..
so kiranya.sepasang jela..yang china silk tu hehe

nanti ingat nak beli tudung raya sehelai..
kasut raya xde kot.pakai je ape yang ada.

ckupla tu.
kene jimat2 dah

ok tu je..
tatatititutu

Read more...

Sunday, September 06, 2009

Shopping Raya - Penat Giler T_T

Semalam g shopping raya
penat gle yang teramat penat yang sangat2!!
hehe. dapat x bayangkan kepenatan CC? :p

tapi walopon pnat, sangatttttttttt besh ok!
mane x besh nye, dapat baju baru hikhik
tapi paling x besh, CC abes RM200!
bankrupt I~
Dlm kol 11 am ktorang bertolak g LRT Sg. Besi.
parking kereta kat situ, naek LRT g LRT Bandaraya sebab nak pegi Jalan Tar~

naek kete adik Gie -Ieqa
behimpit2 dalam kete tu.
6 orang, 4 orang sumbat kat blakang :p
6 orang tu - CC,Gie,Miza, Ieqa & 2 lagi kawan Ieqa..

berposing dlm LRT hehe :p

Sampai Jalan Tar, memang ramaiii sgt orang huhu
sesak napas kejap.

tgokla..ramai gle kan hhuhu.
tapi banyakla barang. n macam2 pilihan~
baju kurung macam2 jenis la
tudung pon bykk gle lawa2

brooch ada

bunga pon ade! rase da macam kat Fiesta Flora Putrajaya aritu plak hehe

Kat sini, CC beli inner putih n itam yang baru
yang lama dah berbulu2
harga : RM15 per inner

lepas tu, masuk kedai China Silk.
CC beli sepasang baju kurung China Silk yang da diskaun 50%
Rm40 je ok! rugi gle kalo xbeli.
ni gambar die
haha..xnak tnjuk full, x suprisela nanti lalala :p

lepas tu, Gie ajak g PKNS S.alam.
diorang kata takde yang diorang berkenan kat Jalan Tar..
diorang nak beli baju kurung cotton..
CC xkesa pon. ikut jee.
nanti bila2 boleh datang lagi jalan Tar..ngan mak pulak kee kan2 :)

so kitorang pon, dengan dalam keadaan yang x bertenaga tapi penuh semangat, patah balik g LRT Bandaraya. nak tecabut kaki CC bejalan laju penat gleeee time ni. rasa nak bukakkk je posee dapat air kosong pon jadiklaah time tu hehe

so ktorang patah balik LRT Sg. Besi, amik kereta
drive ke PKNS S.alam.
sanggup tuu..demi raya 2009 yang terchenta :P

Kat PKNS S.alam, CC da rasa penat..
lagi sesak..sebab kecik.
rasa nak buat2 pitam sambil menjerit "air! air!"
hihi
so no pictures lala

sampai situ, banyak gakla baju kurung cotton.
tapi banyak untuk budak2 kecik hehe
tapi ada gakla untuk orang besar.
dorang pon shopping sakan baju kurung cotton.

baru CC tau, mahal gle baju kurung cotton ek. nampak buruk je.
RM150 tuu.
Gie angkut 2
Miza angkut 1
adik Gie pon angkut 2

CC?
xde pon..
xdela minat sangat.
CC aim baju yang lace tu..
tp xde yang bekenan di hati ini :p

actually, CC tengah mencari baju untuk kenduri kawin Cousin CC..
CC jadi pengapit dia nanti
dia siap bagi RM150 kat CC untuk beli baju
hihi..besh kan?
Theme dia : Coklat,Krim,putih..
adeh..wane xmenarik langsung hehe
tapi CC ske putih..

carik2, xde yang lawa..
so dalam kol 630 pm pegila MCD nak bebuka puasa..
tak sabaaaaaaaaaaaaaaaaa giler nak bukak..

Chicken Spicy McDelux

French Fries

haha terliur x korang? :p

lepas kenyang tu, nak g carikla surau utk maghrib.
sekali tenampak sepasang baju kebaya yang sangat cantikk
harga pun ok - RM129
nak dipendekkan cerita (penat taip da sebenarnye hihi)
CC belila sepasang kebaya putih untuk kenduri kawin Cousin CC nanti..
ni gambar dia :


seperti biasa, xleh gambar full. nanti x suprise
hikhikhikhik (gelak gedik pjg2 :p)

pastu, ktorang pon balikkk

sampai umah CC trus try2 baju.
Naza n adah jadi judge hehe
diorang cakap lawa baju kebaya tu..
xsabar nye oh nak pakai baju tu!!
lalala~

akibat kepenatan melampau. pagi ni CC bangun kol 10 am.
haishhh.ape mau jadi sama ini anak dara.
cancelll jadik menantu!
hiks

assalammualaikum.
^_____________^


Read more...

Zettai Kareshi (2008) ~*

# Title (romaji): Zettai Kareshi
# Also known as: Absolute Boyfriend
# Tagline: Kanzen Muketsu no Koibito Robot / The Completely Perfect Boyfriend Robot
# Format: Renzoku
# Genre: Romance, comedy
# Episodes: 11
# Viewership ratings: 13.2 (Kanto)
# Broadcast network: Fuji TV
# Broadcast period: 2008-Apr-15 to 2008-Jun-24
# Air time: Tuesday 21:00
# Theme song: Okaeri by ayaka

Synopsis

Robot maker, Kronos Heaven, finally develops "Night Tenjo", the perfect male humanoid programmed to be devoted and completely loyal to his lover. The company chooses temp worker Izawa Riko to take part in a 5-day free trial. At first, Riko only sees Night as a household appliance. But when she finds out how deep Night's devotion to herself is, Riko finds herself falling in love with him. Joining the love triangle is Asamoto Soshi, a distinguished young executive at her company who has feelings for her. --Fuji TV

Cast

# Hayami Mokomichi as Tenjo Night
# Mizushima Hiro as Asamoto Soshi
# Aibu Saki as Izawa Riiko


CC baru jee abes tgok cite ni.
Robot tu..sangaaaaaaaattttttttt la hensem
hikhik
astaghfirullahhalazim..pose CC pose.. :P :P

cite ni mengisahkan robot pencinta yang tetiba je ade kemahuan sendiri..
ala2 macam ade perasaan macam manusia..
dari mula2 dia cintakan heroin tu sebab di programkan
tapi lama2, robot tu realize, yang perasaan tu memang ikhlas dari hati dia..
eh. ada hati ke robot? eh..

hahaha..memang x logik gle cte ni
tapi seriously layan..
siap nanges2 wa ckp sama lu hikhik

tetibe tepk
kalaulah...
leh buat robot boifren mcm ni kan senang..
mesti setia je
kte hodoh or jht pon die setia..
lepas tu..sanggup buat apa saje utk orang yang dicintainya..
hehehe
berangan2 :p


Read more...

Friday, September 04, 2009

MRSM Kuala Klawang 00-02~*

ada reunion kecil2 kecilan
buka puasa ramai2

jom2 korang~
rindu bangat same korang..
rindu kngan di mrsm..
kngn waktu kanak2 hihi

insyaAllah CC n dayod g..
beshnye..xsaba suda~

click link i utk maklumat lanjut.
eh pastikan ade account facebook dulu~

http://www.facebook.com/wall.php?id=118782576148#/event.php?eid=118782576148

xpon contact jelly :
0136296509

reunion 2 bertarikh
12 september 2009
sabtu
area kl..

sekian~

Read more...

Cuti-cuti Malaysia~*

arini da stat cuti~
sebab jumaat CC xde kelas.
jangan jelesss hihi

cuti ni CC xbalik kot...
sebab CC banyakkk gle assignment...

as a reminder, CC nak tulis kat cni assignment2 CC untuk cuti ni
lalala


Power Quality
Energy Conversion
High Voltage Technology
FYP-using solid edge

Chaiyo2!!

Read more...

Thursday, September 03, 2009

Berbuka di Masjid Uniten~*

Suasana Masjid UNITEN di waktu siang

suasana Masjid UNITEN di waktu malam..

cantikkan??
gambar ni CC google je..camera murah CC xmampu nak capture selawa camni hehe..

Nak cite pengalaman CC berbuka puasa di Masjid UNITEN..
hari2 tau ada berbuka free kat masjid..
tapi Ramadhan kali ni baru 2 kali berbuka kat masjid..
First time masa Sultan Selangor datang
Time tu x bawak camera.
Yang second time baru bawak camera.
ni masa 1 september- ari selasa lepass.
ingat nak update malam tu
tapi internet down plak..

tapi wlo camne pon, nak cte gak pasal bebuka kat masjid..
buat kenangan di hari muka.. cewah~
time tu sure dah x buka free kat masjid ngan kawan2 dah kan..
T____________T

so jom layan~

dak perempuan tgh beratur..xramai sangat perempuan buka masjid..
lelaki ramai giler

Nih makanan berbuka hari tu..
Nasi putih + Kurma daging + Sambal telur + sayur + ulam + sambal belacan + tembikai + kurma + air sarsi + air kosong
perhhhh..sedappp wa cakap sama luu (tibe2 ganas)
besh2. memang kenyang mengah2 lg hihi

ni kasi zoom yang CC punya..bagi korang terliur haha


Ni sebahagian mangsa yang CC berjaya popularkan di blog ni hihihi

CC and Naza yang buat2 ayu


Adah n Mun yang sememangnya ayu


Dah berbuka kat masjid tu harusssssss lah solat di masjid kan.
xkan makan trus balik kohehe
Jom bebuka kat masjid lagi!

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top