Saturday, October 31, 2009

pelik kan?

bila time exam, bukan maen laa nak update blog
tapi bila tiba2 da abes exam, tengah free sangat2,
time tu tibe2 je malass gilerr nak update blog

hehehe..

pelik kan?

haihhh..

okok. nak update sikitla dah alang2 kan.

tadi paper EIS. 40 objektif
memang tembak kaw kaw punye hahahaha
dah bacee tapi x ingatttttttt nak buat camne
haih..adela kot ckit2 macam sure,
ckit2 cam 50% sure
ade yg xtau langsunggg
abes la CC abessss

pastu semalam paper EC
hmm...patutnyee bleh jwb ngan jayanye la
tapii...mcm xbejaya sgt je jawab
cam x puas hati je
huhu
xtaula nape...jwb je semua tapi cam ade kurang puas disitu :P
ni lagi bahaya...
lecturer, supervisor FYP kot..
mati CC kalo dapat teruk
hoho..
xpe maintain2 hahaha..

okla tu je nak cerita..
next post : list aktivity after medeka
muahaha

adeh.sowi ye kwn2 yg leh exam,
CC memang sengaja jeee hahaha
xdela..sje gurau2.
jgn amik ati ye hihi
hope korang leh jawab paper dengan senang n cam kacang goreng jeee

^__^


Read more...

Merdeka!!!!!!!!~

yes2 da abes final
da abes paper

da MERDEKA!
muahahha.

gelak jahat hikhik.

nak buat ape ni buat ape ni??

tdo dulu la haha

k bye nak tdo 8 ari 8 malam tanpa bintang.
bye

Read more...

Friday, October 30, 2009

Tarian Poco Poco~*


hahahaha

sajeee nak letak racoon talam dua muka ni
samelahhh cam orang yang bagi haha
eh eh xlaa.
maen2 je hihi


^______^

Read more...

Thursday, October 29, 2009

penah x korang rase?

rase tekanan jiwa
yg menyiksa kan

yg mnyebabkan korang konfius ngan identiti korang
xtau camne cara2 nak buat keputusan
hilang arah..

rasa nak lariiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkks

huhuhuh

CC mengalaminye sekarang...

rasa nak pegi satu tempat yang jauhh
yang xde sape kenal CC
n nak mulakan hidup yang baru.

oh bahagianya kalau macam tu....

Read more...

Wednesday, October 28, 2009

2nd Paper~*

Alhamdulillah...
Paper Power Quality is much much much MORE better than paper HVT
huhuhuh..

PQ pun ade 6 soalan, jawab 5 gak
same cam HVT
tapi
PQ special sikit
sebab Dr. Vigna cakap, dia pick the best 5 not the first 5!
cayanggg Dr. Vigna, meh cni meh cni MUahhh

whahahhahahahah
adoi, kalo dr. vigna baca ni mesti lari die kalo jumpe CC
LOL.

nway overall ok.
hint sangat membantu

kua awal xm :P
jawab laju2.

dalam hati risau memikirkan Gie ngan Adah tengah study EC
hikhik

hope EC dan EIS pn leh jawab cam PQ
aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

ok dah. nak rehat jap.
2 ari beturut exam memang boleh sakit jiwa.

ZZZzzzz

Read more...

Katakan dengan Indah~*



Sederhana Itu Indah



ku katakan dengan indah
dengan terluka hatiku hampa
sepertinya luka menghampirinya
kau beri rasa yang berbeda
mungkin ku salah mengartikannya
yang kurasa cinta

* tetapi hatiku selalu menginginkanmu
terlalu menginginkanmu
selalu menginginkanmu

reff: kau hancurkan hatiku, hancurkan lagi
kau hancurkan hatiku tuk melihatmu
kau terangi jiwaku. kau redupkan lagi
kau hancurkan hatiku tuk melihatmu

repeat *

** membuatku terjatuh dan terjatuh lagi
membuatku merasakan yang tak terjadi
semua yang terbaik dan yang terlewati
semua yang terhenti tanpa kuakhiri

kau buatku terjatuh dan terjatuh lagi
kau buatku merasakan yang tak terjadi
semua yang terbaik dan yang terlewati
semua yang terhenti tanpa kuakhiri

repeat *

reff2: kau hancurkan hatiku, tak tertahan lagi
kau hancurkan hatiku tuk melihatmu
kau terangi jiwaku, kau redupkan lagi
kau hancurkan hatiku tuk melihatmu

Read more...

Tuesday, October 27, 2009

first paper~*

huhu..pnt gle..tdo 3jam je mlm td..
nk mghafal pnye psl..
las2 xdpt gk jwb...hmpehhh

baru je nk trget A-...tp rsenye B- pon lom tentu dpt
huwaaaaaaaaaaaaaaaaa

harapan nk naekkan cgpa lagi nmpknye hanya tinggal harapan..
maintain pun jadiklah hukhuk

nanges cmni.
ok skrg smbung study PQ plak..
esok petang de xm.

penat otak.
tp terpaksa.
tp rsenye nk tdo jp ni hiks2.

jerawat xm semakin menular disekitar muka.
tensionnn

doakan CC ye!
gudluck spe2 exam esok :)

Read more...

One Tree Hill~*


sape layan citer ni??
CC layan dari season 1 lagi

sekarang dah season 7

besh gle cte ni..
paling besh masa season awal2 lah
masa dorang still study

One tree hill ni nama tempat.
so semua watak ni tinggal kat one tree hill

CC paling suka skali Nathan. so sweeet n sangattt setia! da la hensem pndai basketball.
adoilaaa hehe

perempuan CC ske brooke
cantik gle
sexy. bkan pakaian je. tp gaya die suare sume sexy.
hoho

paling xsuke Mouth.
nape ek
ntah. die bajet hot kot?
tp xhot?
hihi

kredit to Gie jadi pengsupply cte nih kat CC kat uniten

x sabar nak abes final, nak tgokk season 7!

^_^

Read more...

Monday, October 26, 2009

esok final!

esok start final!

tlg tlg.
sempat lagi update blog
hihi.

kejap je ni.

ok dah

kejap je kan

haha. mesti bengang je sape bukak blog ni

:p

soriii
hehe.

k dah
bye
nak menghafal~

Read more...

Doa~*

Ya Allah tnjukkan lah penulis jalan yang harus dia pilih..
tetapkan lah hati penulis ketika membuat pilihan..
Aminnnn


hehe thanks korg doakan :P

Read more...

Sunday, October 25, 2009

selendang lala~*

sajeee nak tunjuk CC pakai selendang. ok x? bulat x muka?
ade yang cakap CC sesuai ade yang cakap x

tapi CC rase, xbrape sesuai. klo xnak nmpk bulat sgt kene pakai btol2. starch bagai
huhuh

tapi CC cam minat gak pki slendang ni
nape tah. saje gatal nak ikt trend mase kini hahah

ni plak time raye, ngan bonda tersayangggggggg

perasan x, sekarang tiap pic CC nak letak signature. hehe.
bajet hot ade org nk curi kan.

yg before2 ni xletak pun
nasib le. malas nk edit hihi

em. cmne nak ending ek
bye jela

byee

=_="

Read more...

Saturday, October 24, 2009

Shortcut?

LOL = Laugh Out Loud

WTH = What the hell

BTW = By the way

WTF = What the fun / What the f*ck ??? CC xpasti

LMAO = Laugh my a** off

OMG = Oh My God

but... OMFG? what it means? huhu


we must alert what the shortcut stands for...

because sometimes we didnt realize we used really bad words during out daily conversation.

^_^

Read more...

Kenangan jadi Fesi~*

Fesi kelas ni : Amir kot (lupe lak :p), CG n CC (yg kiri skali tu Ian, sje mnyibuk kat ktorg ceh)

tbe2 rse CC rendah btul
T__________T


Saje nak cerita kenangan CC jadi fesi dulu..
godek2 album kt ext hard disc jumpe gmbr ni hehe
(act cari idea nk updet blog :p)
lame gle dah...1 year ago kot. ke lebih?

masa ni ikut program Community Service Islamic Studies 2.
Jadi Fesi kat SR Abu bakar Baginda kot.

lupe da hehe.
tapi besh gleee..budak2 ni sume besh2. dulu contact2 gak..sekrang da jarang..
masing2 da msuk skolah menengah..

Hope mereka sumer bejaye dan mnjadi insan yg bergune 1 day

^________^

Read more...

Friday, October 23, 2009

Stress!

Toooooo Manyyyy Words!!!!!!!!!!!!!!!

Stresss tau!

T___T

FYI, semua subjects CC amik sem ni, semua memorizing!
yela, boleh faham, tapi understanding is not enough.
many terms...factors..effects..steps...whatsoever huh
macam mana pun kene memorize.

sangat letih buat notes kecik.
blum campur letih menghafal.

yaAllah...terangkan lah hati kami..
permudahkan lah kami memahami dan menghafal ilmu-ilmu Mu ya Allah

Act. CC sangat lemah bab hafal2 ni....
but it is not an excuse..

I'll try harder..
hope time exam tibe2 je ingat je..sentiasa dibantu Allah
Aminn..

T______________T

Read more...

Thursday, October 22, 2009

Teruskanlah....

Teruskanlah - Agnes Monica




Sederhana Itu Indah


Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali..

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan

Reff :
Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta buta
Kebutuhan mu

Back to reff.

Hoo.. Hooo

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu

Teruskan lah... teruskan lah..

Read more...

Final Exam!~

Assalammualaikum..
Hehe..da lama x bagi salam dulu kan. slalu main redah je hihi..

Pejam celik pejam celik tiba2 je dah final!
cepat gile kan?
baru rasanya start sem tiba2 je da nak abes sem.
next sem final sem. huhuhu..cpatnyeee mase berlalu!

tapi CC ade gak rasa x sabar nak bukak buku baru ni hehe

lagi bpe ari je nak final..
n jadual final CC sangat lah pack. ni jadual final CC :


Pack kan? x tdo malam la CC huhu

Entry kali ni, CC nak cite sikit, apa yang CC buat bila dekat nak final. saje2 je nak tulis kat sini untuk kenangan masa depan hehe

1) Mintak maaf kat mak abah. paksa dorang doa untul final CC hahaha :p tapi dah tentula parent kte sentiasa doakan yang terbaik untuk kte kan hihi

2) Mintak maaf kat sumerrr org,kwn2,sdare2. haa ni sume orang pun buat. x caye, mggu ni kompemmmmm byk mass msg kat YM, status FB minx maaf, email minx maaf..kompemmmmmmm lah! hihi (dikesempatan ni CC nak minta maaf lah kat semua...0-0 ek)

3) Solat hajat.ni sangatttttt penting. spatutnye kene istiqamah. tapi nak buat camne. CC hanya lah manusia biasa yang bile susahh baru nak buat kuikui..adoii...camne nak jd Nur Amina ni :p

4) Setiap kali pas solat, wajib doa. selalu doa CC yang palinggg pendek pun "Ya Allah, terangkan hatiku,dapatkan aku 4 flat sem ni"
hahaha. 4 flat ok. mintak tinggi2 sikit, insyaAllah x dapat 4 flat dapat deanlist. klo minx deanlist, tkut dpt lg rendah :p yelah...CC sdar CC byk dosa...susah nak makbul doa..tapi ingat, Allah tu Maha Pemurah :)

5) Study giler2 la masa minggu exam tu. kalo malas pikir "xpe2, after xm ni aku nak tdooooooo sepuas2 nya. siapla ko katil hehe"- tapi CC ni susah nak dpt pressure melaenkan esok nak exam haihhhh tu yg arini asik tdooo je :p

6) dapatkan pressure dr kwn2 anda yang terlebih rajin. sumber pressure CC adelah Gie, Miza, adah n CG la hahaha :p


7) Lassttt sekali adalah tawakal..da mcm2 buat kan..so serahkan je pada Allah..if x dapat ada hikmahnye. if dapat syukur ALhamdulillah

8) eh jap. JAUHKAN DIRI DARI FACEBOOK. tips baru ni. dulu mane de facebook :p


ok tu yang CC buatlah..ade jenis orang, da nak xm tu dorang relaks2 sbab x nak tension. ade mcm2 cara lah. tepulngla kat masing2 mana yang dorang rasa besh kan


alamk..mesti da keje nnti rindu nak final kan haha. so hargailah final exam pade sem ni. tibe2 :p

ok jom study. ke....tdo jp dlu :p

Read more...

Malas~*

Gle malas arini...

asik tdoooooooo je

waaa..
tolong2!
ape ubat penyakit malas?

Read more...

Wednesday, October 21, 2009

Tawaran ditutup!


hahahah

tbe2 lepas buat oat, CC refresh je da kua ke 10 000

so jimat duet i
whahahah

tunggu yang ke 20 000 plak :P


Read more...

Visits ke 10 000!

Hohoho

lagi sikit je lagi 5 org je nak visits ke 10000!!

so sape2 org yg ke 10 000 tu, tolongla print screen kan.

gtau kat shoutbox

nanti CC bagi hadiah
^___________^

Read more...

Yey. study 2 minit, maen tenet. suke2!

tag ni curik dr blog gie hehehhe
adoilaaa..apsal la CC xleh jadi focus cam adah?? waaaaaaaaaaaaaa :p

1. Do you think you are HOT?
no

2. Upload a fav pic of you



3. Why do you like this picture?
sbb mase ni rasa happy n ade org ckp CC pandai senyum dalam gmbr ni. yey.

4. When was the last time you ate pizza?
tadi. jem bwk balik 3 slices. die x lalu. CC abeskan 2 slices hahahha. pantang di offer:p maceh jem. murah rzeki arini. alhamdulillah

5. The last song you listen to?
good girls go bad. miza bagi td

6. What are you doing right now besides this?
study..tlgla CC..stop buang masa haisyoooo

7. What name u prefer besides yours?
emmmm.....ape ek....hanna pun besh hahhahaha.

8. Choose 5 People
1) Gie lah

2) DD lah

3) yela..CG

4) sape nak jd mangse? Paan la whaha

5) Last2...aaaa Jem la sbb bg pizza tdik hikhik

9. Who is no.1
beshfren kat uniten :)

10. No.3 is having relationship with?
saya lah kot

11. Say something about no.5
dia sangat tabah orangnye :)

12. How about no.4?
klaka xsenonoh tapi jiwang hahaha :)

13. Who is no.2
someone I care hahahah saje nak bagi kwn2 CC diselubungi misteri :P


ok dah. nak tdo tapi sekarang ni mengalami sleeping disorder huhuk

Read more...

Saje buang mase lalalala

Ni CC amik dari blog mane ntah. die x tag CC pun tapi CC amik gak hahaha. bosannn..asik study je. eh study ke hahhaha. 20% studyla atleast :p

ANDA SEORANG YANG:
-sensitif, xsabar,terus terang,suke buat lwk, aaa byk laaa. tp yang pasti, CC ni jenis sentiasa rasa nak berubah untuk menjadi lebih baik

INSAN TERISTIMEWA? DESCRIBE APA YANG MEMBUATKAN DIA TERLALU ISTIMEWA DIMATA ANDA:
-mak. pengorbanan dan kasih sayang yang sangat ikhlas....

LAGU KESUKAAN ANDA:
- sentimental~ layan~

MAKANAN KESUKAAN ANDA:
- kfc, kuehteow tomyam, coklat, alamak cam sume je suke hikhik

WARNA KESUKAAN ANDA:
- wane blog ni :p

SIKAP YANG MEMBUATKAN ANDA STRESS:
-suke mengumpat. stressssss..nanti CC rase nak join skali hahahahh

TIGA BENDA YANG MESTI ADA DALAM BEG ANDA :
-purse, kunci, hp

KALI TERAKHIR ANDA MENANGIS DAN KENAPA :
- isnin lps. rasia~

TAG 7 rakan anda..
Gie,Miza, Paan, mimie, ein, emyza, farra_edda,tirramissu eh telebeh suda~

Read more...

Tuesday, October 20, 2009

Alhamdulillah.Everything was going smoothly today! ^___________^

hehe pjg lak tjuk.
tapi nak post pendek je ni.

penattttttttttttttt

first,

tadi ada register apartment.
macam biasa, CC punye time slot mestiiiiiiiii lambat!
maybe kl n bwk kereta kot. tapi orang laen ade yg same situation dpt jeee awl huhu

so kali ni dapat kol 1130 am. awal sketla bebanding sem lepas kol 3 ptg kan
maybe sbb final year

tapii kawan CC yg laen dpt awl gile. kol 9 la 10 la..
huhu

so CC da prepare untuk ditinggalkan hahah
klo ilmu share kosong, CC ingat nak selamba rox la duk Murni sorang2
I kan independent women. no halllahh muahha

tapi tadi ntah camne. rezeki ku yang murah sgt2 pade hari ni,
ade 1 kosong kat umah Gie time CC tgh sibuk pilih rumah
mase tu xtau la umah Gie.
tapi memang nak pilih I3, yelah da sume I3 kan
ble dah register baru tau rumah Gie

sooo
sangatttttttttt sonok!
wlopon sebilik ngan sape tah
tapi serumah ngan Gie
selevel ngan Elly n Miza
Setangga dengan Adah,Jem,Mun, Azie.
se Ilmu dengan sume kawan..

yuhu~

Second

tadi pergi print slide untuk presentation FYP kat Serdang
pastu CC beli nasi kerabu yang jual kat situ
SANGAT SEDAP ok~

haha. tu pun nak cite ke :p

Third

present FYP?
yey~da setel! sonok2!
present pun mcm ok je.
gagap skit jelah
pastu QnA dpt jawab
pastu sempat buat2 lawak ngan John Steven hehe
pastu sempat Sir Rashid puji2
ouch.malulah i
hahah gediks

markah xtaulah bape. tapi xkesahla. janji setel!
^_^

sekian.
Final Exam Mode Bermula.


Read more...

Monday, October 19, 2009

Hepi Beshday Aini! - 22nd!

Hepi beshday aini~
Hepi Beshday aini~
Hepi Beshday aini saad~
Hepi beshday aini~

yey da tua cam CC
muahahah

aiseh.mane ntah gamba bedua ngan die. ni curik kt fs die.
bz sgt skrg ni x sempat nak godek album huhu

Anyway, Aini is my most bestest test test friend!

miss her a lot!

Read more...

Saturday, October 17, 2009

Tips from Sir JBO~*

Copy Paste dari Comment sir kat post before ni
in case ade yang x terbaca..
anyway,
thanks sir for the tips! ^_^

-------------------------------

Tips dari ***SerTalker***:
- Present apa yg kita jangka akan hasilkan di akhir FYP (objektif).
- Present apa yg telah dibuat. Kalau ada result awal tunjukkan.
- Tahu semua perkara yg diletak di slide tu. Perkara2 asas yg berkaitan yg telah dipelajari sepatutnya tidak lupa. Cth: Takrif CMRR, operasi AND gate dan yg sewaktu dengannya!
- Jawab soalan dgn tepat. Kalau tak tahu jangan cuba kelentong, cakap saja tak tahu.
- Elok kalau diketahui bagaimana markah diberi utk presentation ni. Boleh tanya supervisor!

Tak perlu risau, gelabah, dan amat teruja (over exited) dgn FYP presentation ni. Anggap spt perkara biasa saja, spt kata anak saya dulu: A man got to do what a man go to do!

Lalalalalaaaaaaaaaaaaaaa.
(Mode suka ON) Seronok boleh tengok berbagai gaya semasa FYP presentation ni... baru depa boleh rasa bagaimana nak cuba fahamkan orang lain. Selalu dok dengar saja semasa lecture. Hehe! (Mode suka OFF)

***SerTalker***



SerTalker tu name glamour Sir JBO. Sir JBO plak name glamour Sir Jamaluddin
Jamaluddin bapak saye yey
hehe
ok da abes ngarut.
Fyp Fyp zzzz..

Read more...

tak tido

yes! bejaya x tdo malam.
tapi slide x siap2 jugak
huhu..
baru 30%

xpe2. guideline n draft dah ada.
Chaiyooo!!

ZZzzz..

Tips kurus : ambil FYP stiap sem huhu :p

Read more...

Friday, October 16, 2009

Tips from Kak Nana!~

Hihi..
CC dulu ada janji nak cerita tentang Kak Nana..
tapi x cerita2 lagi..
bz plak huhu..

tp cmne pun, CC akan cerita gak pasal dia.
to show my appreciation towards her..

ok back to the story,

CC ada tanya Kak Nana kat Facebook :
"kak nana, Dr. Au camne ek? Dia jadi examiner rina lah presentation kali ni. cuaknyee. Dia ur supervisor dulu kan?"
(lebih kurang lah lupe plak ayat btul2)

Then tadi Kak Nana msg..

Kak Nana : Slm, hye rina...how r u? i-ve jz read ur post kt fb..hee, bile present fyp?

CC : ok je. susa plak fyp rina ni hehe. present slase ni. dr au ok ke? Sv Kak Nana kan dulu?

Kak Nana : Yup..hee, dr au ok..make sure ape rina nk present,rina prepare btul2 esp benda2 technical..kalu ade part2 yg x fhm, eg pic,formula or graph, jgn ltak dlm slide kalu xsure..pastu, die prefr one slide, one minute..mksudnye, byk penerangan bkn baca~ fyp 1 present 10 min kan? huhu..kejap je tu~ insyallah u-ll b fine..

CC : Haha. Cuaknye! lemah tul bab2 present ni :p anywy thnks 4 the advcs. i'll tke note on that. Blablabla(perbualan peribadi.cewah, cam private sgt lol. xpenting sbnrnye okok dah2)

Kak Nana : Blablablabla (sekali lagi pebualan yg prlu diabaikan :p) rina, jgn cuak sgt...jz b cnfident n anggap ur d one yg tau wuts goin on n u cn deliver it properly..yg pntg solt hjt n doa byk2 presentation tu ok..lgpun, tuan rashid musti tlg nyee..jgn risau sgt k..hehe~

Lepas tu, msg2 x penting yang x perlu di share besama hehe...

saje je CC nak share with alll my friends yang akan present fyp nex week..

Hope kite semua dapat melakukan yang terbaik.
insyaAllah
^__________^

Thanks Kak Nana, I really appreciate it...hope Allah bless is always with u..

Read more...

Saje carik excuse~

Lalala.
saje je curi tulang masa buat fyp ni
padahal memang asik curik tulang je
da belambak2 tulang ni CC curi
hoho :p

Susahhh laahhh FYP rina tiba2!
x retilaa FEMM tu...

maybe CC x brape nak faham EM kot..

susahnyee...
camne ni ek..
risaula..

xsempat ni...
nak blaja kat sape ek...
lecturer mana yang tahu guna ek..
huhu..

susahnye hati..hmm..

nway, semalam CC pergi open house rumah Erien.
besh2 tp lambat plak ktorang sampai
sate dah habis!
haih, ni mesti Paan makan banyak ni!
whahah

pic tgh mkn
skeping ckplah. x sempat nak upload..

i need to finish my fyp by tomorrow.
ahad nak balik
nak jumpa mak abah minta berkat untuk final
n i miss them so much!

*korang tgok x nur kasih td? baekkan nur? ^_^*

Read more...

FEMM!

anyone familiar with FEMM?

FEMM = Finite Element Method Magnetic

it is a software...

How to calculate eddy current using FEMM??

please2 somebody could help me.

T__________________T

Read more...

Thursday, October 15, 2009

Papadom~*


CC bagi 4.5 stars la..5 stars save utk new moon hikhik :P

cite ni mmg besh sgt2

ade part lawak gle

n ade part sedih gle

1 panggung ketawa cam nak roboh je mines tadik hehe

sape2 yang x tgok lagi, silelah tgok

bagus cte ni..kekeluargaan
^^

*ngantuk gle, ayat pn ntah hape2*

Read more...

Wednesday, October 14, 2009

Open House YTN~*

Semalam ada open house YTN kar Residence Hotel
wlopon da nak abes Syawal, open house tetap ade ok

bila dah dijemput, memang rugila kalo xdatang
dekat je pon
lagipon makan freee ok hikhik

pegi2, tgok2, ramai glee
semua scholarship YTN 1 Malaysia dtg tau
sme memang pakai baju raye sakan lah
CC pakai je baju mane yg sempat haha

tapi xpe. redah je.
matlamat utama adalah makan free hahah

tapi sambil2 tu kenal2 lah
kebanyakan nye junior jela
CC kot paling senior..
batch terakhir

haisyoo..tua sudah~

ini gambar2 yang sempat dirakamkan
peh skema sminit hiks

makan dengan banyaknye hihi
tetap posing wlopon mulut penuh :p
Dgn en azman, pengarah YTN yang baru


barisan kakitangan ytn
ramai x student ytn? ramaiiikan?

ni ramai lagi xdtg ni. ade yg kat oversea lagi ni.

beshla dapat jumpe member lame yang xjumpe2 semenjak orintasi ytn time foundation dulu
sekarang da final year dah

sekejap je masa berlalu

tapikan, dorang cakap CC maintain je xberubah hikhik
perasaan kejap muahaha

lepas 2 jmpe kak Baiti, sala sorg kakitangan YTN
dia tanya,
"macam mana result, maintain x?"
CC jwb,
"alhamdulillah...oklah :)"
dia tanya lagi,
"so ape future plan pasa grad ni?"
CC jwb lagi,
"nak apply jadi lecturer kat UNITEN"

muahaha..laju je jwb :p

xtaula nak jadi lec terus or jd engineer kejap.

if jd lec trus, cpat sikit wat master,naek gaji hahaha

if jd engineer dulu, leh dpt experiences. tp CC x minatttt

huhu...
camne ni~
:p

ok tu jek

Read more...

200th post!!!

Hoooo!!
da 200th post da~
mcm x sangke je CC rajin menulis camni
hehehe..

hope CC akan terusssssss rajin menulis
^__^

sekarang tengah mengantuk amat ni.
tapi take home test x siap lagi
huk. padan muka. sape suh tangguh2 buat keje kan
haih~

naseb abek optional je test ni.
tapi buat gaklah
mane tau membantu result kan kan

aa tadi ade YTN Open House.
Besh gak! release tension.
nanti CC post pasal ni ok

*eh macam banyak je nak cite tapi x cite2 hihi*
xpe2
pelan2 kayuh
:p

ok mengantuk
nak tdo
ZZZzzzzzzzzzz

esoklah sambung take home test nih
+_+

Read more...

Monday, October 12, 2009

Hmm...

sedihnya..laptop mcm da makin kritikal
asik ter off sendiri je..
cmne ni..
gune duet lagi :((

sedihnyeee hatiii

Read more...

Sunday, October 11, 2009

Purse Baru~*

ok entry ni beniat untuk menunjuk2
hahah
gurau je :p

murah je pon purse baru CC
x efek klo nak mnunjuk pn
xde sape nak jeles haha

sebelum tunjuk purse baru,
CC nak tnjuk purse lama CC


CC gne purse ni semnjak form 4 (16 thun) lg
haha lame giler.
adekah CC sgt kudukut?
hikhik

alaa..elok lagi kan..comot2 je skit.
janji boleh gne
baek CC simpan duet tu untuk masa depan
ok tipu je
baek CC gune duet tu untuk shopping baju ke
x brape menarik nak shopping purse sbenarnye :p

ok ini plak gambar purse baru


Brand : Milk Teddy
Price : RM28
Location : Mid Valley

besar sikit dr purse lama

pastu banyak gle compacment (eh btol ke CC eja ni haha)


hihi..
mula2 ingat nak la beli yg brand laen yang lebih matang kan
tapi nak buat cmne, taste tetap yang comel2 hihi

tapi design milk teddy kali ni nmpk matang ckit kott
xdla gamba teddy bear :p

lagipun milk teddy ni murah je nak banding ngan laen
pastu tahan lama plak 2
i loike~
hikhik

ok 2 je
jimat CC jimat
:p

Read more...

Saturday, October 10, 2009

Register Subject~*



arini ktorang kena register subject..
n this is the lassttttttttttttttt register subject for CC as a final year student
sem depan dah xde da..sebab sem depan sem last

huhu! sedih2 sob sob :p

so dengan semangatnya CC n miza g wat kat coit pada 830 pagi
sebab timeslot ktorang waktu tu

tapi kali ni buat dengan tenang dan x berebut2..

ingat lagi sem sem lepas.
hari register subject adelah hari yang mendebarkan
hehe

1st, ktorng akan amik nama lecturer and section for subjects yang ktorng nak amik dekat BA
lepas filter lecturer yang ktorang nak,
barula ktorang susun jadual
selalunya bab susun jadual ni serahkan je pada CC huhuihuihui
because i'll come out with plenty of plans
siap ada plan 1, 2, 3 hihi

of course plan 1 paling cantik jadual dia kan..
cantik jadual bemakne, xde kelas malam ke, xde kelas kol 8 ke
or atleast xd gap yang panjaangg between kelas
dan lagi besh if jumaat xde kelas hehe

pastu siap ada strategi, nak add mana dulu..yela, kadang2 ada certain section ni, laju je penuh huhu

memang gelabah gakla hehe
tapi it is a reallyyy wonderful experience!

i will miss it one day :(

anyway, sem depan CC tinggal 2 subjects je..
planning to take installation and power protection
wish me luck ^^

Read more...

sehari besama jem hehehe

nak cte pasal kisah semalam
pagi tu pegi site visit ke TNB Research kat sblh uniten ni jee..
*cite site visit ni dlm post akan dtg ok*

lepas tu pegila tapau makan
then balik rehat2..

tapi baru teringat, pagi tu, sir Rashid (fyp sv) nak jumpe tapi camne nak jumpe, CC ada site visit kan huhu

so CC sms dia, tapi x bereply..so CC assume die bz..

then CC tringat yang En Nordin (co-sv) nak jumpa CC nak bagi drawing GIS ni
tapi CC malasss btul nak g..jauh kott. PJ ok..
xdla jauh tp for me quite jauhla.
malas gle..
kol 3 die nak jmpe..

so utk mnjadi lbih rjin n xberasa bosan,
CC try la ajak2 org..tapi sumeee org pun bz
cis hampeh nye kwn2 hahhhahah

mengade kan CC, nak g dekat + skejap pon nk beteman
haha.bile lagi nak mnyusahkan korg kan kwn2 ku hikhik

akhirnye dlm kol 330 Jem kata boleh je die teman
yahuu2
so CC msg sir nordin ckp lmbt..so die pon ok :)

tapi otw g ujan lebat plak
so CC ngan Jem tesekat dlm jem hehe
paham x? :p

akhirnye dlm kol 415, smpi gak tnb pj.
jumpe sir kejap then g wisma tnb jln timur kat pj gak, nak amik CD gambar masa raya kat TNBES
*gambar raya TNBES will be updated soon*

after that dah kul 5, so CC cakapla kat Jem,
"jom singgah mid, sure jem nk blik uniten ni..lgpon minyak da kuning ni"

Jem dengan lajunye pon ok jek
hihi..

pastu singgah mid, g makan laksa kat Jusco.
alaa tempat makan yang bila masuk Jusco je berbauh harummm laksa jek
tau x? hihi
tapi tak besh langsung ok laksa dia
da la manis. pastu tade telur! boleh?

lpas makan, ktorg g solat n bejalan2
CC telah bjaye membeli purse baru
*entry tentang purse baru pun akan mnyusul nant. hehe*

after that nak balik.
ok ni part paling besh :p

masa nak balik 2, nampak jalan g seremban jem gilerr (nak g uniten kne gne jalan g seremban)
so, CC decide gne SMART Tunnel wlopon dlu penah gne skali je, tu pon follow kawan.

seperti yg dijangkakan, ktorg sesat.
SMART tu bukan kua ke seremban tapi kua ke jalan tun Ismail
whaha.
cis btol! da lah xd minyak :p

so ktorg pun decide cr minyak.
tapi memang lame btol cari minyak.
bepusing2.
cuak gle la minyak da kuning lama kan.
so ktorang bukak tingkap.
tutup air cond
save2 minyak haha

akhirnya, setelah pelbagai dugaan
kene hon la, org marah CC la hehe, jem la, tesalah msuk lorong la
akhirnye jmpe shell, terussssssssss isi rm30
fuh! lega~ hihi

pastu balik uniten
jem gilos.

tapi alhamdulillah selamat sampai
penat~

*Jem : nama kawan CC
*jem : kesesakan lalu lintas

Read more...

Friday, October 09, 2009

G-Force 3D

Tadi g tgok G-Force 3D
biase jeeee...
xyah tgok 3D pon xpe..
xdla efek mantop sgt..

tp xpela..skali seumo hidup hehe

lepas tu makan Carls Jr.
sedap ohh
french fries sgt mantoppp
roti sgt lembuttt
tapi terlalu besar!
makan sepruh da ktat perut.
adeh makin gemok boncit kebabom CC camni sob2

plus, kat Carls Jr. air boleh refill sesuka hati anda.
perisa pon leh plih sesuka hati

whoho.
jakun festime mkn Carls Jr. kan

pasni nak g lg
tp kene tgu berat bdn cecah 40 kg dlu
hahahh

gilos 40 kg.
10 thun lagi la jwbnye

ok dah.nak tdo

esok site visit lagi~
tu kte hapdet esok ye


Read more...

Thursday, October 08, 2009

Konvoi Raya Part 4 ~*

~4 Oktober 2009~

g open house rumah maru..
tapi sikit je member g..
CC g ngan CG n Rafiee..
pastu Zil ngan Put n Hariez
pastu ade la geng2 cvil yg laen yg dtg lmbt

so xberape nak meriah huhu

tapi still besh :)

zill mcm xjumpe air 8 taun. bak kate CG die kat umah asik mnum seamaster sbab tu jd camtu hahah lwk je

ni 1st gath sife ug kat umah maru :p

sife ug is sife underground..besela, ade xpuas ati ckit ngan sife uniten skrg
haha.
slambe je tlis kt blog :p
sori la ye.
lalalala

Read more...

Wednesday, October 07, 2009

Konvoi Raya Part 3 ~*

~3 October 2009~

x cukup konvoi last week, weekend kali ni pon ktorang wat konvoi raya
heheheh

g 3 buah rumah.
umah Put, Sir Tuan Rashid n Sir JBo~

mule2 menujuk ke rumah put dulu


besame ngan Puan K, advisor Sife UG, we are not so difference! lols

ramai2 di luar
amacam? ade mcm pompuan melayu terakhir fake x? hikhik :p

kat umah put makan nc beriyani, spageti cabonara (xreti eja :p) n kek carrot nyum2!

pastu ktorg g umah sir Rashid..blehlak tesilap g umah sir jbo dlu huhu
tapi da janji nk dtg umh sir rashid kol 2, sir jbo kol 4.
so ktorg patah balik g umah sir rashid.
sebaek dkt2 hiks

gambar family ngn sir rashid haha

anak lelaki die sorang 2 member uniten gak (yg pki bju biru)
elly berminat,opsssssssssss hihi

gambar posing ala2 bawang merah tgh nyanyi atas buaian
hahah perasan gle :p
kat umah sir rashid, ktorg dihidangkan nc kerabu yg sedapppp, steambot n air laici.

seriesly kyg gle dah..ketat perut rase huhu

tapi masih ade 1 umah lagi iaitu umah sir JBO~
besar gak umah sir, byk kete plak 2.pehhh..kayo gak kalo jd lecturer uniten ek
hikhik

ni gamba family ngan sir plak
isteri sir sangat peramah orgnye :)
anak die pn nampak mude je

part paling besh ktorang dapat duet raye!!
hahahah!
suke2 :p

oleh sbab time ni CC nye muke buruk, so CC amik pic miza jela ek sebab pic die paling comel n gne cmera die
hehe..pemes kejap ko miza :p

anyway miza still single n very available!
hihi promote2 :P

haa..kat umah sir mmg tgh kyg kan..
tapi sir da masak penat2 untuk ktorang
sir hidang spagethi,tapai,oren,karipap,apam n bskut raye

so ktorg mkn gkla..n siap bungkus bwk balik
haha muke xmalu masing2
rase besalah gak kalo x habiskan
thank you sir!

balik je bilik
CC serbu toilet
hahaha.
ketat perut i u olss :p

^^




Read more...

Site Visit to Genting Sanyen, Banting~*

~2 Oktober 2009~

hoho.baru je pas site visit. lepas tu ade site visit lagi.
memang besh! :)

mula2, CC x pk pun nak pegi.
yela jumaat tu, bz gle ngan fyp kan.

mase tu memang tension sangat ngan tajuk fyp CC..CC rase susa gakla..
n xminat tjuk die..
tp nak wat camne..da start kan.kene habiskan..
thanks sir rashid sbab byk bantu CC

ok sambung

tapi jumaat tu macam da siap fyp..
n sgt penat nak pk byk2..CC wat laju2 pastu trus hantar.
tbe2 Adah ajak g site visit ni..
patutnye CC xleh g pasal section kelas laen..
sectionCC nye site visit jumaat ni.

try2 tanye yang uruskan trip ni,
bleh je klo ade org nak ikut, still muat
so, CC xnak la sia2 kan peluang yang ada..
bukan senang kan.
CC pun pegi~

dalam bus
future engineer niii. slebet ckit psl kelam kabut besiap tkut xsmpat ikut huhu!

kelas hvt besame sir qistiseperti biasa, gambar2 technical malas nak tnjuk hehe
lagipun kat cni, byk tempat xleh amik gambar.

tp overall, kat cni prinsip die is Combine Cycle Power Plantla
Steam and gas turbine.

sangat besh orang tu bagi penerangan.

hope jumaat ni nye trip pun besh mcm 2 gak
^__^

Read more...

Tuesday, October 06, 2009

Sudah lamer x buat tag xD

Tag ini dicurik dari blog odette. hehehe
saje lame xwat~

1. Who were your seatmates? ~
f1 = Dayod
f2 = Aini
f3 = Aini
f4 = Ina
f5 = Noris n shah (duk betige)

2. Still remember your English teacher?
yup2. mase form 5, mrs....erm....mrs....ok x ingat :p

3. What was your class name?
f1= al-farabi
f2= ibnu rushd
f3= ibnu rushd
f4= 402
f5= 506

4. Who was your love then?
malas nak ckp haha

5. Made friends to the lower years?
yup. 3 org adik angkat, roomates, friends' roomates..senior yg baek nih haha

6. Had a boyfriend/girlfriend?
ade..time fom 3. pstu da xde da. (kpd odette, "odette xde bf dulu btol xtipu" (nc ayam 1) )

7. How was your table arrangement in class? ~
form 1 paling kelakar. pompuan duduk kat tengah2 menghadap depan. lelaki mengelilingi tepi kiri kanan belakang menghadap pompuan yang kat tengah ni.
siap kene perli ngan ustaz "perempuan kat tgh2 ni mcm hidangan plak" hahahah


8. Made any enemies?
mase form 1-3 ade la syp2 hikhik. siap bg nme gelaran lolol jahat2

9. What games did you play?
basketball,netball, volleyball,sumelahhhhhhhh. oh beshnye.skrg sudah gemok.

10. Did you buy your lunch?
ade gak kadang bila lauk kat dewan selera xsedap :p

11. Were you a party animal?
not really

12. Were you well known in your school?
of course not :p

13. Skip classes?
not at all..susa wo duk asrama nk pnteng kelas hukhuk

14. Did you get suspended/expelled?
nop.skema ok =_="

15. Can you sing the school song? ~
mestila x. lagu negara ku pun ntah igt ke x hahahah

16. What was your favorite subject? ~
math~

17. What was your school's full name?
mrsm kuala klawang n mrsm jasin..miss the gud old days~

18. Did you go to the dances? ~
nop

19. Where did you go most often during breaks?
pegi dewan selera makan la. 6 kali makan jarang skip ok. tp apsal dlu kurus :(

20. If you could go back in time and do it all over, would you?
yuppppppppppp!!!!!!!!! nak sgt2. hukhuk

21. What do you remember most about 5th year?
macam2. kenangan ngan geng Renyuk. kene rotan. kene denda duduk bwh pokok. kene puji hiks. cinta beruk lols. g camp. jmpe antu. iron pagi2 buta. fly g psr mlm. too many!!

22. Worst memory in 5th year?
time tu worse tp skrg rase smua 2 kenangan manis ^______^

Read more...

Site Visit to HydroPower Station Sg. Temenggor, Perak~

~30 September 2009~

oleh sbab perak sangattt jauh..so ktorg pegi pagi2 balik lewat malam huhu..
so CC ponteng kelas hvt n eis aritu :p

memang sgt penat, tapi tesangat besh ok!

site visit ni under subject energy conversion under IR Tuan Rashid.
baeklahh die..
sanggup wat trip untuk students..
thanks so much sir!
*gambar2 bawah ni x ikut turutan :p*

begambar besame sir rashid dan sir izham..

bwh 2 power station
lawa gle kan view?

bakal2 engineer.nak ngorat? ops sume da bepunye haha

30 0rang peserta.

dpt mkn free yes yes. hehe

mari2 kami suda lapa :P

dalam bas

pic yg palinggggg CC suke. sgt cantik oh!
haha.macam pegi untuk begambar je? :p :p

ade je la gambar2 technical laen. tp korang minat ke nak tgok :p
banyakla dapat blaja..

dulu training blajar pasal mini hidro.
tapi banyak beza ngan hydro besar camni..
tapi mini hydro pun cantik kwsn die :p hehe

dalam kol 1 pg, sampai uniten. pastu terus berjuang wat report fyp huhu..
gle penat kan mggu tu?
sampai x sempat updet blog.
tp fb sempat lak maen
=_="



Read more...

Monday, October 05, 2009

Jurufoto2~*

Thanks Paan, Azrie, Sarah n Farah yang wat open house pade mggu tu..
thanks juge kpd Gie dan Adah yang menumpangkan CC..

dan xlpe gak kpd jurufoto2.

perhh.cam amik anugerah AIM plak CC ni hahahhah

:P

sbnrnye, niat nak tnjuk gmbr jurufoto je.
hihi

1st adalah CC hehe..kmera samsung mura je. tp lawa je pics :P
n miza..cmera nye yg diimport khasss dr UK nun. pics lawa2 tu. i loike~
Gie nye cmera sony yg stylo abes! pn lawa gak pics
eh..2 kmera cik far ke kmera sape ek hehhe
Elly..tp gne cmera ajim hehe
dan kmera plg cggih, kmera paan
hahah paan excited nak tgkp gmbr CC. releks paan. CC tau la Paan excited jmpe artis :p

sape lg ek jd jurufoto..erien, adah n azie kot..tp xde plak gmbr dorang tengah take pics hehe

one happy weekend!

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top