Sunday, January 31, 2010

La Peau Professional

ini la yang disebut2 dlm previous post sebelum ni

kecik je kan
RM150
T_____________T

sape2 pena gne share2 la.

org jual tu cakap seminggu nampak hasil.
tapi rina pakai xnampak pn.

dia dengan yakinnye cakap lepas smggu, pakai sekali seari je
pas 2 minggu, pakai selang seari.

tapi masalahnye, pakai seminggu cam xde hasil je
so nak pakai sekali seari ke or nak teruskan pakai 2 kali seari?
hmm.

Read more...

rm150 melayang begitu saje~ T__T

tiba-tiba je rasa nak tulis blog. lately ni rina asik tulis sedih2 je. haih. benci btol ble baca. cam lembik sangat je rasa kan.
tapi kan..katne lagi nak luahkan kalo bukan blog ni..kalo asik cte kat kawan, lama2 kawan pun rasa menyampah hehe
so kalau sape2 menyampah jangan baca blog ni ok. huh :p

ok nak tulis ape ye.

before cuti haritu, ada PC Fair tau kat uniten ni
so, rina,gie,naza, adah pon g la kejap saje nak tengok2.

tapi tiba2 ada 1 booth ni, ade cina kat booth ni tbe2 suh rina duduk
dia nak cek kulit katanye. dia cakap just rm3.
so rina pon ok jela.
die gne mikroskop usb cek la kulit muka rina. nampak la sel2 kulit kat screen komputer tu
geliiiiiii gile tgok sel kotak2 T_T

pastu dia macam cakapla
rina nye kulit ok tapi liang roma byk da tebukak
banyak blackhead which is true

pastu sperti yang dijangkakan, dia promote dia nye product : La peau professional, France
korang penah dengar x????
ok, saye pon xpenah dengar k.

dia cam cakapla, konon2 produk die ni xde iklan sebab nak potong cukai iklan. so xdla mahal ssgt produk dia sebaab produk dia da sedia ada mahal. lol?

tapi kann..rina pegi beli produk dia! rm150 melayang ok!
tu pon rina beli 1 dari 4 jenis yang dia cadangkan.
1 tu serum purifying. hilangkan blackhead
dia cakap dalam seminggu nampak kesan.
tapi cam same jeee

rina sekarang xtaula kene tipu ke..

rina pun xtau rina ni senang ditipu ke? selama ni memang susala kan rina nak teburu2 beli
tapi ntahlaa

rasa cam cuak je dia cakap, kulit muka nak bekedutla, nanti cepat nampak tua la.huhuh
macam meyakinkan je dia terangkan
"dia" pon cantik je..nampak muda even da 30 thn, siap rina mintak tunjuk ic ok hehe

so nak tanyela..kot2 ade readers penah guna jenama La peau Professionals ni

betul ke bekesan? ke kami telah ditipu? hadoi

kawan2 rina pun ramai beli..
dorang sume lagi mahal dari rina, hampir seribu pun ade

harap2 betul2 bekesanla huhu

ok tu cerita pertama.

tiba tiba cerita pertama da panjang. so cerita kedua laen kali la hahah.

banyak yang nak cerita. mood je x datang2.

lala~*

psss : nak letak gambar, tapi malas nak tgkap gambar bende tu. search kat google tp xde pon. pelik kan? ok da takut.

Read more...

Saturday, January 30, 2010

kembali sudah~*

Balik seari awal sebab ada asignment nak buat..
ade test lagi..

tapi rase menyesal balik awal..
sebab rasa sunyi..

anyway,i've to be strong for next 2 months..

Allah..U know me the best..whatever did happen to me, my faith is always for U..

Read more...

Saturday, January 23, 2010

Mid Term break~*

besh ke ek..
bolela..
bole tdo tiap ari..
tapi xnak free sangat..
nanti asik rasa sedih
haih~

kat uniten bz gak.
thanks to gradnite..
dapat menggembirakan hati rina yang lara ni
*waa korangg,tengok. ni sebab rina malas tulis sekarang ni.i'm still in recovery process laa*
*so sorry kalau cara posting da x semeriah dlu huhuk*

anyway, ade 1 night rina ter emo.
xnak pergi gradnite n x nak join gradnite team
hahaha
malu je
camne la leh teremo

tapi yang pasti bukan sebab gradnite team ke
pasal gradnite xbesh ke
it was about myself..

bukan ape..
dlu da berangan besame dia nak pergi besama..pakai sepasang..
sekarang dah x ade lagi..
kawan2 menjadi kekuatan
tapi kawan2 lak x nak pegila, duk meja lain la
so kekuatan itu menurun..
menyebabkan rina rasa sangat down malam tu..

tapi esoknye
rina pk pk balik
bukan semua kawan xde,
but still ade yang lain
yang haku emo sangat apsal
heheh :p

so sekarang da kembali normal..

sori sebab teremo malam tu..
sori sgt huhu

da bulan feb wehh
lagi 2 bulan je nak abes uniten

X SABAR OK!

huhu
i know i know uniten was really great
sangat banyak memori
sangat banyak kenangan
memberi perubahan, tempat rina belajar a new things

but..
seriously..
i think i don;t have enough strength da..
to face all the memory..
xnakkkk

xsukee bila tengah hepi2 tapi still ade something sad tebuku dalam hati
x seronok wehhhh

so nak lari
nak cari kebahagian hakiki
eceh.

ok dah.
selamat bercuti kawan2
don;t miss me ;p

Read more...

Wednesday, January 20, 2010

Bila senior2 berangan jadik bdak2 foundation balik.

arini cam dorang ajak makan ramai2
pastu dorang decide makan kat upten je

pastu rina pon cam tepikir..
y not kita sume jalan kaki je g upten
mengimbas balik zaman foundation masa masing2 xde kereta kan

pastu sume cam setuju

ktorang pon jalan ramai2 hehehe
besh2
bising2 sepanjang pejalanan
paling bising naza eh x, sume bising
kehkeh.
pasni sure naza lmpang aku sebjik kuikui


pastu tetiba je cam tingin g d'tasik
x penah kot makan kat situ
before ni pegi sana pon nak celebrate besday member je


besh gak makan kat d'tasik
tapi mahal gakla




n paling besh
ada band nyanyikan lagu
band orang indon je
tapi suara meletopp
hehe

i'll miss u guys..

Read more...

Tuesday, January 19, 2010

Career Fair awesome!

Congrates to all crew of career fair!
memang awesome lahh

rina pergi sumer seminar dia..
n all beshhh

1st pasal networking skill
2nd leadership skill
3rd grooming
4th resume writing

malam tadi dining.
besh2
blaja cara2 makan dengan btul
n makan sedap
heheh

kamis ni mock interview plak.

rm70 berbaloi baloi!

arini (selasa) and Rabu ada Career FairPC FAIR kat UNITEN
dijemput semua hadir la
besh2
banyak company barang ada!


&

booth gradnite da beroperasi
jemput2la datang
or masuk website kami
http://gradnight2010.blogspot.com

again, it is a fatigued week!

edited : ok.malu giler. Career Fair blan Feb! isk. silapp lak
/me ttp muke dengan tin biskut

Read more...

Monday, January 18, 2010

It is so hard..

It is so hard for me..
so hard..
ya Allah..
please help me..

:'(

Read more...

Sunday, January 17, 2010

Pak Guard mati dilanggar..huhu

ok. act bukan pak guard. tp abang guard pasal die muda lagi..
kene langgar ngan student uniten huhu...
memalukan je kan...
bukan sume dak uniten camtu tau
lagi2 rina.hahah

ni berita pasal kejadian tu

sumber: utusan



Polis bantuan maut dirempuh mahasiswa panik

KUALA LUMPUR 16 Jan. - Akibat panik dan ketakutan dicekup berkhalwat dalam kawasan kampus, seorang mahasiswa yang sedang berdua-duaan dengan pasangannya dalam kereta bertindak memecut kenderaannya untuk melepaskan diri.
Tindakannya dalam keadaan tergesa-gesa itu bagaimanapun mengundang padah apabila pelajar Universiti Tenaga Nasional (Uniten) di Bangi dekat sini itu gagal mengawal kenderaannya lalu terbabas dan merempuh pagar keselamatan di pintu utama universiti tersebut.
Rempuhan kuat itu mengakibatkan pagar besi di situ tumbang lalu mengenai kepala seorang polis bantuan yang kebetulan berada di situ sehingga mengakibatkan mangsa cedera parah di kepala dalam kejadian kira-kira pukul 2.30 pagi kelmarin.
Malangnya, setelah dua hari bertarung nyawa, mangsa, Mohd. Sufian Khamis, 25, gagal diselamatkan dan meninggal dunia di Hospital Kuala Lumpur (HKL) pada pukul 4.30 petang ini.
Ketua Jabatan Ketenteraman Awam/Trafik Selangor, Supritendan Che Hussin Omar berkata, polis menerima dua laporan berkaitan insiden kemalangan itu pada Khamis lalu iaitu daripada mahasiswa terbabit dan penyelia polis bantuan universiti tersebut.
Katanya, kemalangan membabitkan mahasiswa tahun dua dari Fakulti Teknologi Maklumat itu dilaporkan berlaku pada pukul 2.30 pagi.
"Mengikut laporan, mahasiswa berusia 20 tahun yang memandu kereta Perodua Viva bersama seorang mahasiswi itu dikatakan gagal mengawal kenderaannya semasa mahu keluar dari kawasan kampus.
"Keretanya terbabas lalu melanggar pagar besi di situ lalu mengenai seorang polis bantuan," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
Beliau berkata, mangsa kemudian dikejarkan ke Hospital Serdang untuk mendapatkan rawatan tetapi dipindahkan ke HKL selepas itu.
Selepas dua hari bertarung nyawa, katanya, mangsa disahkan meninggal dunia hari ini.
Che Hussin berkata, polis sudah mengambil keterangan daripada mahasiswa terbabit dan kes itu disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 iaitu kecuaian menyebabkan kematian.





sedih gak..kesian pun ada..femes gak abg guard tu..sebab dia suke senyum dan peramah lah..
semoga rohnya dicucuri rahmat..

dan semoga student 2 orang tu dikenakan tindakan yang sepatutnya..

haih..wat malu uniten je la..iskk

Read more...

Friday, January 15, 2010

Progress Report 3

akhirnye hantar gak progress report 3
tapi x memuaskan la..

adoi..
tiap kali nak submit report mesti camni.
cam progress report 1 and 2.
same je

tapi progress report 3 was the worst.
sampai x sempat mandi!
hahaha :P

penat btoll.

sibaik ade Gma..thanks Gma for helping me sooo much!
rasa nak nangis kegembiraan bila dapat result td
huhu

skarang nak wat cepat2.
da tau cara.
so nak buat sampai siap.

chaiyo!

act rina nak share ngan korang some info tentang diet
hehee
my lovely roomate, jasmin beli majalah Rapi.
besh2 info dalam tu.
wait for next entry k!

eh (lagi skali lol)
rina nye unique visitora nak masuk 20 000 orang la!

sape yang teperasan, bila counter tulis 20 000, tolong print screen ye.
hadiah?
xde lagi kot.
tggu tahun depan rina kerja ok?
hihi.

ok daa~

Read more...

My Favourite~*

tgah2 buat fyp lapa.
teringat kfc..





sedapnyeeeeeeeeeeeeeee

lapaaaaaaaaaaaa!

lapa sebab pressure progress report 3 x siap2.

kene anta esok..ehhh arini..kol 4 ptg.
tp xdapat lg result..

haih..
camne ni..
susah gle hati..

+_+

Read more...

Wednesday, January 13, 2010

adoiii

penatnye mggu ni..
mggu depan sure penat gak..

arini (rabu) ada test.
kol 5..
sempat lagi updet haha

jumaat kene anta progress report 3
tp langsung x sentuh ok.

lame dah x update..
cam xde mood sangat la..


asik rasa nak nanges je lately ni
so malasla nak update sedih2
nanti korang asik mnanges je bkak blog rina
hahaha.
xpasal.

komen pn xbalas
blog org len pn jarang lawat..

haih..camne nak capai azam nak jadi cam redmummy ni
hahah

nak nangesss
tapi xleh sebab nak kne study.
sabar ye hati.
weekend ni kte perah same2
lol lol

ok lawak je.
bye

Read more...

Thursday, January 07, 2010

tiba2 g jumpe dentist

tadi gie cakap nak g klinik gigi.
nak cuci gigi.
tiba2 je rina cam "wahhhh nak ikot!!"

ok. x pernah bersihkan gigi seumur hidup. huhu
tampal sume pon x penah.

so ni first time g cek gigi.

beshhh.
gigi dah bersih.
dokter cakap gigi masih xde lobang.

sakit sikit, ngilu2 sikit.
tapi doktor 2 cam xbesh sangtla..
dia x teliti sangat.
stil ade plak sikit huhu.

tapi xpela.
janji bersih.

pasni flos gigi slalu
kumur2 guna listerine
pastu gune berus gigi 360 darjah colgate

hehe
semangat~

ok tu je.

rasa mahu nangis..

Read more...

Program Diet | Eps 3 :P

Yey.
lambat gile update.
nape lambat?
sebab last week x turun.
hahaha!

so this week turun tiba2
walaupun weekend aritu makan macam orang x makan 10 tahun
tapi turun gakla sikit
hehe

so current berat is

48.7 kg


 tapi masalahnye, wlopon trun tapi baju n seluar xde plak longgar.
tali pinggang tetap x dapat digunakan
lol.


sekarang ni start diet sikit.
xnak makan nasi.
kpd kawan2, sila bantu saya.
jauhkan nasi dari saya.
haha!

ok bye~*


Read more...

Tuesday, January 05, 2010

single besh ke?

haha. nak delete tp sayang.
so cross je.
dah2.
xnak kontrovesi.
bye.

semalam rina letak status single kat facebook..
pastu biasalah mulut2 manusia..
mesti cakap macam2..
cakap rina ni kecoh, saje mengada dan macam2...


ingat letak status tu sebab nak org ngorat ke ape.
rina ade sebab lah.


sedih kan?
da lah tengah sedih. lagi orang nak laser kita macam2.
sedih glee


skandal?
aku skandal?


aku yang menolak skandal2 ni, aku plak buatkan?
huuhu.


malas nak layan cakap2 orang.
sampai mati pon x kan habis.


sekian
post emo dari rina.
biaselah.
bulan sedang mengambang.
lol


kehkeh!


ok abaikan post emo ni hahah!

Read more...

Monday, January 04, 2010

Jalan 'sorang2' tengok salji~*

oleh sebab rina sekarang single but not available,
rina pon xde boipren nak bawak rina jalan2
tapiii
rina masih ada kawan nak hang out.

tp last week besh gak.
rina jalan 'sorang2'
x caye?
x caye sudah~

g pavillion
nak tgok salji
tapi salji buih je ceh. bek xyah!
ad model perform pe nta

pastu g makan kat TGI Friday's
first time~


ape tah nama appetizer ni
tapi besh gle
ade cheese2 dalam die
tapi mmg kenyang la utk dijadikan appetizer je.



walopon 'sorang2' tapi minum tetap 2 gelas :p
satu air epal,satu air lemon kot

makan pon 2 pinggan.
beef ape tah.
hati2. ade cara masakan yang x halal.
dia dah tulis siap2 dalam menu.
ni yang halal punya
lazat dan mnyelerakan nyum2!

ni fish n chip.
bosan~
kat Padi lagi mantop :p
muka kenyang
pipi makin tembam.

sekian saje makan 'sorang2' episod 1
^_^

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top