Saturday, July 31, 2010

Bintang bintang berkerlipan~*

Hehe!
cantik tak background baru?
:p

kali ke 3 rina tukar background
saje suka suka
tukar angin
supaya lebih segar
nafas lebih dalam

ok mengarut :p

you know what?
I am on a BIG mission!
JENG JENG!

NAK TAU KE NAK TAU KE?

TAK BOLEH!
RAHSIA~~

hehehe!

kalau success rina bagitau ye :p
korang buat ape esok?

rina nak tido n then keluar~
pegi mana? rina cerita esokla hihi

 ok. dah.
entry takde motif
eh ada.
nak cakap tukar background 
tu je

hehe!

jom tido~



Read more...

Friday, July 30, 2010

Contest Tudung Kesayanganku

join giveaway lagi!

klik banner bawah ni

so ni tudung kesayangan rina
kesayangan ke?
bolehla, sume tudung rina sayang hehe


 thanks zqah tag rina :)

jom jom join!

hari ni last
bestt

hadiah dapat tudung ariani tauu


Read more...

Kena sound~~

IT manager my company, sound rina dan sorang opismate lagi guna internet banyak sangat

zzz


Dear Rina, 

I have been noticing both of your internet usage for some time. Both of your favorite website are:

1. Download photo

2. Download MP3

3. Download MP4

4. Online music and video play

Remember our discussion section about the IT policy? I highlighted that online music and video is not encouraging because it will slow down the entire internet connection.

But sadly I found that both of you had been ignoring my advice. Not only you break the rules, but also doing it for the whole day long. Do you release that everybody is complaining the internet connection is slow?

I hope both of you take my advice seriously and stop trying to test my tolerances. I will limit your internet usage without hesitate, and without notice. And if such penalty going to cause inconvenient to your daily job, I am sorry to say, is up to you how you going to explain to your supervisor.

I hope both of you understand my intension is for betterment of everyone in the office.

 Lalala!

Nak buat camne?
Kerja takde, takkan nak merenung screen monitor ni sampai berpinar?

Da la Facebook, Yahoo semua tak boleh

dann, rina takde plak download download, video online pun kadang kadang je

yang selalu, buka blog orang la
effect sangat ke setakat bukak blog orang 2 pages?

sangat menguji kesabaran daku
da la tak best kerja ni bertambah tak best

rina balas balik tau~



Thank you for the reminder. I’ll not surf any online video again. However, I think I never download mp3 etc before. 
Perhaps other websites are not causing slow internet connection.
Anyway, a polite reminder is enough. No need to frighten me :)


oh mati la saye hehehe!

Read more...

Kelam kabut tak?

Curi tajuk Hot.fm AM Crew hehe!

 Kelakar sangat dengar macam macam cerita.
siap terletak kismis dalam nasi lemak instead of kacang sebab kelam kabut kena marah dengan isteri!
hahaha!

rina pon clumsy jugak tau
sangat!

rina pernah pakai stokin sebelah kaler lain sebab dah lambat nak pegi kelas
baju tebalik @ tudung tebalik tak payah cakapla
lala~

hilang barang lagi la, huhu

ingat lagi masa darjah 6
rina pengawas sekolah time tu
hari isnin ada perhimpunan, kene nyanyi lagu negara ku, baca doa dan berikrar
sekolah korang pon sure sama kan?

so ada 1 hari ni, turn rina kena lead 1 sekolah berikrar
first time ni

punye lah nervous

naik naik atas pentas, terus rina baca ikrar, laju tak berhenti henti
habis satu sekolah kelam kabut nak ikut
hahaha!
sukahati je syok sendiri kan

semenjak tu cikgu dah tak kasi rina lead
berikrar, baca doa, tarik bendera pon cikgu tak kasi
T___T

tapi sekarang tak lagi
rina dah pandai buat buat cool
yeke?
zzzz

takpelah
kelam kabut sikit sikit tu cute ape (lempang!)

teringin la nak pergi Genting Highland lah..
lama tak pegi
*tiba tiba je masuk topic ni*

tejumpa gambar ni
gambar masa kat uniten, rina dan kawan kawan pergi ramai ramai
bestt

rina edit ni masa pegi dulu la
da lama da
giler dengan Photoshop masa tu
hehe!


da lama dah
2007 time tu

jom pegi lagi nak tak?

Read more...

Thursday, July 29, 2010

hari ni cuti separuh hari

ekleh!! tu pun nak citer ke 
lalala! nak citer jugak

semalam rina macam tak boleh tido akibat mood yang sekejap ada sekejap takde
mungkin sindrom sebulan sekali
menyebabkan rina begitu
*alasan*

sebab tido tak cukup, rasa malasnye nak bangun
rina pun buat keputusan untuk ambil Emergency Leave

tapi bila dah pukul 9 pagi
rasa serba salah plak
kene potong gaji

akhirnya pukul 1 rina pun pergi kerja
ambil half-day jela

sekian terima kasih
hehehe

*minta minta ofismate tak baca. kalau baca pun jangan lah ngadu kat bos, sekali sekali je rina buat camni*
:p


Read more...

Ferrari kecik ku ♥


ada macam gadis litar tak? Hehe!
 
Hari ni nak cerita tentang Ferrari kecik buatan Malaysia rina ni
mana tahu, one day rina dah tukar kereta dari Ferrari kecik jadi Ferrari original punya
takdela rina lupa daratan kan 

kereta ni dibeli oleh parent rina semasa rina tahun kedua di UNITEN
(tahun kedua kott, lupa lak)

tujuan mak rina beli ni sebab nak memudahkan rina ulang alik dari rumah dan UNITEN
since, ayah rina pun selalu sibuk dan letih sebab dah berumur

plus, kereta proton saga kami dah macam rosak rosak jugak
memang lama dah kereta tu,  kami beli second hand pulak tu

so parent rina pun bertindak membeli sebuah kancil untuk rina
*cewah! "bertindak"*

rina pun apa lagi, excited la
sape tak excited bila dapat kereta hehe

masa awal awal dulu, prektis bawak dalam UNITEN je
yela, ambil lesen masa lepas SPM
mana nak ingat
tapi rina dulu ambil lesen, sekali je dah lulus - belagak

Eksiden?
alhamdulillah tak pernah lagi
takat ter"srettt srett" kat kereta orang lain penah la, lepas tu lari hahah!
so berhati hati dengan kereta saya ye

tapi kereta rina pun orang selalu langgar lari kot
siap kemek kemek

nak touch up memang TAK la
selagi boleh jalan kira ok la tu
hihi

InsyaAllah, kalau rina murah rezeki satu hari nanti, rina nak beli kereta baru
tapi
rina takkan jual kereta ni
sayangg sangat!

tapi macam kene tukar gak one day
since, rina selalu juga bawak parent,sedara mara jalan jalan
tak muat la kancil
plus, kancil rina manual,
faham faham la, bawak manual di tengah bandaraya KL ni
berotot kaki I tau

ok sekian saje cerita tentang ferrari kecik kesayangan gua
*tiba tiba gua*

tak lama lagi insyaAllah entry "Swift pink ku" bakal menyusul



 mungkin lagi 5 tahun
 
berangan rina, berangan selagi mampu
hehehehe!

bai!

Read more...

Wednesday, July 28, 2010

Bolissi surat~



rina sedar muka rina iras iras rina mu keji rani mukherjee

semua hero bollywood nak berkenalan

tapi nak buat macam mana..
rina hanya setia pada yang satu




Hehehe!

dulu kecik kecik, rina ada semua CD cerita yang Aamir Khan berlakon
siap ada buku khas untuk Aamir Khan
hahah
habis kena ejek dengan cousins T_T

favourite movie rina, Mann

sape tak tengok, sila pergi tengok sekarang, ini adalah arahan :p

jom layan antara lagu lagu yang terbaik dari Mann







sedih sedih. lencun bantal :p

Read more...

Full House 2!!

is coming soon!!

The sequel to the massive hit 2004 Korean drama, Full House 2 is a pan-Asian drama featuring locations and actors from Korea, Japan, China and more! Casting is yet to be confirmed but it is hoped that one, or both, of the original stars Rain and Song Hye Gyo will return. Anticipated to air in August 2009, this drama is already generating massive amounts of anticipation amongst fans! 

hehe rina copy paste dari www.mysoju.com

*website ni lebih kurang youtube, boleh tengok k-drama, j-drama, t-drama etc. secara online*
dijangkakan December ni keluar.

Can't wait!!

Full House ni 1st k-drama yang rina tengok
semenjak tu terus addicted to k-drama

sesiapa tak tengok Full House memang rugi la korang
sebab best giler, memang betul betul rugi
(nak bagi korang betul betul rasa rugi)

hehe!


Read more...

Again hehehe

Tukar background again! 
hehehhe!

tiba tiba best plak main main tukar background ni

orang tak confius kann??

since header guna yang sama je, sure orang tak confius kan :p

emm, actually rina ada sedikit points nak cakap
so entry ini mungkin entry nasi lauk campur lagi :p


satu
sori kepada winners lucky draw by rina sebab rina tak post post lagi hadiah hehehe
insyaAllah minggu ni ek :p banyak plak nak balut :p

dua
thanks kepada yang tag rina join contest.
yang contest lensaburuk tu rina tak join sebab camera rina vga je
yang contest mata menawan pun rina tak dapat join since rasa akan kalah je hehe
ramai gak yang contest2 ni
rina suka join giveaway je sebenarnya
contest ni kadang kadang je :p

tiga
yang bagi rina award pon thanks sangat sangat
walaupun rina dah ada, rina sangat hargai 
best tau orang tag tag ni
kira ingatan bloggers lain terhadap kita
^___^

empat
tutorial pun, 
ada yang tak sempat rina buat lagi
ada je dalam list "post apa nak buat harini"
hahah
siap ada list tau :p
mood menulis je tak datang ceh!

lima
rina janji nak letak link contestant lucky draw by rina
tu pun rina akan buat
lambat or cepat je

-------------------

tu jekot..

banyaknye kerja tertangguh

nak kata bz, takdela bz sangat.
malas je lebih :p

bosannye entry ni
lalalala!

weekend ni nak buat ape ek..
ingat nak pergi rumah kawan, tapi kawan tu takde di rumah lak
parent rina pegi Bengkel Ambang Ramadhan di Perkim

maybe rina patut ikut sekali kot?

Read more...

Tuesday, July 27, 2010

takde mood

hari ni macam takde mood sangat
lagi lagi nak update

biasalakan..kalau perempuan tiba tiba senyap je haritu
faham faham jela!
hihi :p

tengah tengah takde mood ni, rina tengokla movie sambil sambil buat kerja :p

player movie yang rina guna ni,
bila rina idle (pause lama lama)
dia akan keluar list video yang lama lama 

tiba tiba je ada keluar video yang rina buat untuk ex rina dulu sempena anniversary kami yang kedua..

rina tengok semula..
menangis?
dalam hati je..

tapi lepas tu, rina cuba la belek belek album lama
cari gambar lama untuk jadi modal update blog

tiba tiba terasa banyak nya gambar rina dengan ex rina dulu

hehe!

menangis?
dalam hati lagi..

memang semua orang bagi tips supaya buang semuanya, buang semua hadiah, gambar etc.

tapi rina sayang nak buang..

semuanya ada kenangan yang tersendiri..

masa rina cinta monyet dulu pun, bila break, rina tak buang pun surat surat dan gambar gambar yang ex rina bagi

so kali ni, rina nak buat macam tu gak..

biarlah masa yang menentukan bila rina dapat move on sebetul betulnya

taknak paksa diri sendiri..

eh. dah terbuat 1 entry hehe

lagi 2 minggu nak Ramadhan!
tak sabarnye!
^___^

Read more...

Tukar background~

Actually rina suka background yang lama dan tak terfikir nak tukar pun..

tapi ada yang cakap, kadang kadang kena tukar jugak..saje ubah angin

so rina tukar hari ni

tapi sekejap je ni

nanti rina tukar yang lama balik hehehee

Read more...

Monday, July 26, 2010

bila rasa nak bercerita tapi taktau nak cerita pada siapa..

so blog menjadi mangsa

waaaa sayang nye blog ni sayang nyee
setia menjadi pendengar semua cerita rina

blog blog...
rasa macam nak potong rambut bagi pendek la

ingat nak potong macam kecik kecik dulu




ok. tak jadi potong

Read more...

Hehehehehehehehe!

Dah dapat gaji yey!

ok tu je

motif?
:p

jangan menyampah ye, lawak pedih je :p

Read more...

"Do you know the advantages of a one-sided crush?"

"Firstly, you won't spend money.
When you're dating, you exchange gifts,
and that needs lots of money"

"There are no restrictions so there's lots of freedom."

"There's no need to always consider the partner, it saves that effort."

"I have no expectation of anything from the partner,
so just watching him is enough."

"When I want it to stop, I can stop at any time.
Since I'm the only one who will be sad, it's better."

- Personal Taste, Eps 9.
(nanti rina buat review k-drama ni k)

***************************************************
ada sape sape penah one-sided crush tak?
rina bet semuaa mesti pernah la!!
kannnn?

hehhee!

rina pon pernah.
selalu je kot
suka senyap senyap je.
nak start dulu, MALU.

so pendam jela~
hihi

Read more...

Sunday, July 25, 2010

Tadi mak cerita...

"aisyah, amirah nampak cepat belajar,
bila besar nanti mesti pandai..

macam lia dulu..

hari hari suruh mak bacakan buku cerita,
tapi mak sibuk kerja, selalu tak sempat nak bacakan.

mak cakap kat lia, nanti masuk tadika, belajar membaca, boleh baca sendiri

bila lia masuk tadika dalam dua bulan, terus pandai baca

lepas tu, hari hari lia baca buku. takde buku, lia baca surat khabar, semua lia baca"

wuwuwu..rasa sebak bila dengar mak cerita..terimbau kembali kesusahan kami sekeluarga masa rina kecil kecil dulu..
mak..lia takkan lupa semuanya..tak kan lupa..

Read more...

my job~

terpaksa berhati hati bercakap tentang kerja di blog ni
since ramai sudah ofismate tahu blogshop rina..

tapi harap harap mereka tak berminat nak baca blog ni hehe

sebenarnya, last week rina cuba cari job baru
sebab rasa bosan sangat kerja ni

nak kata takde kerja, ada la jugak
cuma kerja dia tak best
ntah
rasa tak best

ingat nak jadi guru tadika
tapi gaji murah sangat

nak jadi engineer kat company lain
rina takut nanti banyak site visit pulak
hihi

banyak songeh kan? :p

so sekarang, decide untuk stay je dulu
sampai dapat tawaran yang lebih baik nanti

chaiyo! chaiyo!

tak habis habis dilema kerjaya ni. haish.

Read more...

Tension layang layang tak terbang terbang


main dengan mama diorang

rina pon dah lari satu pusingan padang nak bagi layang layang terbang tapi tak terbang tinggi gak

pressure!

 petang ni try lagi :p

Read more...

Saturday, July 24, 2010

Nuffnang, saye nak BE jugak

dari 3
jadi 2

sekarang ada 1 je Buffered Earning di blog saye

bagi la 8 ke 10 ke

sedih la macam ni
hehehe!

Read more...

Berjumpa dengan buah hati~*

Tak sabar..
Kejap lagi rina mau jumpa dengan buah hati
atau maybe perlu sebut
buah buah hati?
atau
buah hati hati?
since bukan seorang
tapi 3 orang!

baru betul kayu tiga =D

rina dah beli kan mereka layang layang
tapi satu je
sebab satu pon dah cukup kot?

kena la ajar mereka berkongsi dari awal
baru senang hidup bermadu
hehehe!

ni layang layang nye

cantikkan?
mesti buah hati rina suka
sebab ada Dora the explorer!

asyik asyik main game computer Dora je kan, macam tak sihat je
so rina ingat maybe main layang layang lebih sihat dan happening
teringat plak waktu kecik kecik dulu
layang layang seringgit je kot!
yang rina beli ni RM6!

takpelah. demi yang tersayang RM6 billion pon takpe
hihihi

selain layang layang rina dah prepair hadiah lain
rina dah download banyak game Dora dan Disney
boleh diorang main sambil belajar nanti

ok. lepas ni sure ada jawapan bila diorang tanya
"Cik Lia Cik Lia, hari ni ada bawak suprise tak?"

inilah akibatnya bila dah biasa buat suprise setiap kali datang
=_="

okla, nak pegi dah ni

sebelum tu, jom tengok video buah buah hati @ buah hati hati rina

alaa

tak jadi la nak letak video

sebab buah hati rina sexy sangat
dah lah pakai skirt lepas tu golek sana, golek sini
habis nampak sepentot
hahaha!

rina tunjuk 1 gambar jela yang rina capture dari video tu


babai!

Read more...

Friday, July 23, 2010

Mister Linky Wizard~

Rina baruu je letak
di Link List rina..
(ada di menu bar atasss tu)


so, korang masukkan lah url blog korang kat situ

boleh rina blogwalking :)

by the way,

ESOK CUTI! YEY!

Read more...

Bila wanita bershoping..

Hihi
wanita ok
62 Orange Emoticons
saje buat tajuk guna wanita since rina shopping weekend haritu, semuaa barang barang penjagaan diri
131 Orange Emoticons
tak penah lagi macam ni

dulu, nak beli lip balm pon fikir 18 kali
tapi semenjak berubah menjadi wanita matang dan bekerjaya
LEMPANG!
rina mula menitik beratkan penampilan diri
LEMPANG LAGI SKALI!

ok. mari tengok, apa yang rina beli sampai dekat RM 200 habis

 42 Orange Emoticons

rina beli contact lense~


ye rina rabun  112 Orange Emoticonstapi tak reti nak pakai spec :p
ingat nak try brand lain, tapi Acuvue gak paling murah hehe

kadang kadang teringin nak pakai contact lense colour
tapi, mata rina besar la...dari jauh dah tau rina pakai
*malu*
 52 Orange Emoticons
hihi

pastu beli pencuci muka


Rina pakai Loreal. Rina pakai 1 set.
tapi yang lain tak habis lagi.
rina memang seorang pengguna yang kedekut jimat.
62 Orange Emoticons

yang ni eye mask


gedik nak beli. tapi tak pakai pon lagi
sayang plak.
ada sepasang je?? kate 6 kali guna??
rina rasa macam recycle guna sebanyak 6 kali
tapi dah tentu kali ke 6 pakai, effect dah kurang
kan??
so rina tunggu pakai time konvo jela
141 Orange Emoticons
nose pore tape ni rina share dengan kawan rina, Murni

ada 10. sorang ambil 5.
da try 1
BESTT!!
memang tetanggal lah semua bintik bintik hitam
licin I punya hidung 
 110 Orange Emoticons
lepas ni nak beli lagi. nak amalkan hehe

lepas tu beli eye liner dan foundation dari Maybelline


ini adalah pembaziran paling jelas
tapiii tengah SALE MAYBELINNE time ni
mana boleh tak beli time sale???
hihihi
 52 Orange Emoticons
Sale banyak gak, kurang RM10 foundation tu
dah lama rina nak beli, semenjak ada kawan rina yang terer make up rekemen kan..
sekarang baru dapat beli

pakai pon baru sekali
sayang jugak
62 Orange Emoticons
beli barang lebih RM 50 (tak sampai pon),
rina dapat free Buku Notes Maybelline dan ini

kecik je. comell!

ok, itu saja pembaziran yang telah dilakukan.
mari makan nasi kosong lauk ikan masin lepas ni
72 Orange Emoticons

Read more...

siapa dengar Ari di Hot.fm?

sedih kan???
mengalir air mata rina time drive pagi tadi
T___T

siapa tak dengar, bolehla dengar Hot.fm sepanjang hari ni
sure ada ulangan

sedihh sangat

hari ni topic tentang debaran
then, ada seorang lelaki bernama Ari call
dia cakap, dia tengah berdebar tunggu untuk berpisah dengan isterinya
tapi dia tak sanggup sebab still sayangkan isteri dia

sedihhhh
kalau rina cerita nanti korang tak dapat nak imagine
kene dengar jugak
sure nak menangis..
(Hot.fm tak boleh download ke ulangan?)

-------

eh. dengar tak buletin Hot.fm?
Kerajaan Melaka sarankan orang muda berkahwin awal
siap dapat bantuan RM500

ape lagi orang Melaka? tak reti reti?
Hehehehe!

Miza,Gie, Elly sila terasa ^o^

Read more...

Thursday, July 22, 2010

Kebahagiaan dalam Ke'tensen'an

Ala ala lagu sahir

Rina tengah tensen sebab tak faham macam mana nak buat kerja ni
rasa macam menyedihkan je bila tak faham
adekah saye begitu bodoh kurang pandai?
dapat no1 kot time tadika :p *belagak*

tapi walaupun tensen, rasa hepi
sebab rina dapat HP baru!!

Yey!!

Rina pernah buat entry, yang rina nak sangat blackberry secara free, secara free

Alhamdulillah~
akhirnya impian menjadi kenyataan!

^___^

cuma..

bukan Blackberry
tapi Blueberry!

hhehehe!

takpela
janji appearance sama
dari jauh orang nampak macam Blackberry kot :p


ayah rina jual topup, so dapat HP free
hehe

ni sayang abah lebih ni
lepas ni mintak Blackberry plak ek
*macam abah baca ni je*

Read more...

Pesta Floria 2010 tak berbunga~*

Ok. ni last post cerita tentang weekend yang menggembirakan :p

pameran patung patung hehe

sangat takde keje
da lah pakai belt senget =_="
malu i macam ni
hihi

tapi pasti tak semalu budak ini



HEHEHEHEHEH!!!!
jangan marah shag yang baik, sopan santunmu, paling comel di hati ku :p


lepas shopping sakan di Mines, kami pun pergi ke Pesta Floria 2010 di Putrajaya
ramai betul orang
sesak sangat
ok. gambar syok sendiri lagi
dah macam pergi sorang sorang lak
hehe!

yey dapat tempat duduk. penat penat!
dari kiri, cepat jalan rina,murni,aini dan maziah

Maziah sangat hepi dapat berjumpa kami
hahah!
Maziah ni pon satu sekolah dengan rina,murni dan aini masa form 1- 3
di MRSM Kuala Klawang

malas nak letak gambar bunga.
nak tengok, korang Google jela ek
dah berjuta blogger cerita pasal benda ni kan

bagi rina, kali ni punya Pesta Floria tak se best tahun lepas punya
maybe dah takde budget kot? Hoho~

tiba tiba rasa, sekejap je masa berlalu..
tahun lepas..rina pergi dengan dia..sekarang dia dah takde..

ok takmau sedih sedih

oleh sebab bunga dia bosan bosan
kitorang tangkap gambar dengan patung patung

Ju-On kah?
hihi

cuba teka, patung ke ni?

Orang betol tau ni!
terkezut melompat rina, tiba tiba dia berjalan
huh!

lepas rasa macam tak romantik je keluar dengan girlfriend (heheh!)
kami pon singgah ke tempat jual makanan
dan sambung makan lagi
walaupun diameter perut lebih dari diameter bola keranjang

 ada jual cekodok pelbagai jenis
ada cekodok durian, cekodok pisang, cekodok ubi, cekodok bilis, cekodok jagung, cekodok udang
banyak lagi la malas nak tulis :p

tak cukup lagi
kami beli kacang rebus

oh terasa sorga bila sehari makan macam 10 hari tak makan

lepas tu, singgah Alamanda.
rancang nak solat je
tapiii

ter beli pula sushi dan McD

 teka teki pada hari ini : berapakah lilitan sebiji bola keranjang?

sekian saje~
Aini, Murni, Maziah, nanti kita keluar lagi ye..
seronoklah
^___^


Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top