Sunday, May 29, 2011

too many to tell

tapi mood takdee

nak kata busy, ade je mase main internet hehe

adoi..kesian blog pink saya diabaikan...

nantila bila mood datang saya becerita secara pukal :p

sekian macehh

Read more...

Tuesday, May 17, 2011

dah jumpa!

facebook really helps a lot!
alhamdulillah
syukur ya Allah..




Read more...

Monday, May 16, 2011

Searching for my long lost elder sister and brothers

Most of people ingat rina anak tunggal
sebab rina lebih senang mengaku anak tunggal

tapi sebenarnya rina ada seorang kakak dan 2 orang abang kandung.
sama ayah tapi lain mak
sebab berbin/binti yang sama, so kandung la kan?

dulu masa kecil kecil ada juga contact
tapi sekarang dah lost contact pulak..

tiba tiba masa 13 mei haritu
ayah rina call rina

"Lia lia, hari ni hari jadi Kak Long..cuba tengok internet kalau dia ada, wish dekat dia.."

tiba tiba je tau..
rina pun macam terpinga pinga
sape Kak Long?

"Kak Long mana bah?"

"Kak Long Zuraa..hehe..saje je abah teringat hari jadi dia.."

ohh..baru rina teringattt
sedihh sangat hati..

abah rindu kan anak dia..
T___T

rina berazam sangat sangat untuk cari balik kakak dan abang abang rina tu..
rina tahu abah rindu sangat kat diorang..
abah mana tak sayang anak anak dia kan?

nama mereka :

(dipadam)
 
mana tahu ada sape sape yang pernah dengar nama ni..

buat abang dan kakak..
datang lah melawat abah..
macam mana pun abah..dia tetap abah kita..
padanya terletak syurga kita..
abah dah tua..
jangan tunggu lama lama..
semoga Allah permudahkan pertemuan kita..
T___T


Read more...

Sunday, May 15, 2011

Testing

Test tulis blog dari iphone.. Camne nak insert gambar nii..

Read more...

Gorgeous White


hihi
alhamdulillah
tercapai jugak hajat rina..
my Gorgeous White..
jangan hilang hilang macam my previous phones tauuu...




Read more...

Saturday, May 14, 2011

Kota Kinabalu,Tuaran, Kundasang Trip - Part Final : Kundasang again and bye bye Sabah!


 hari ni bangun awal giler since last day di bumi Sabah ni
sedihhh

sunrise!
keindahan yang tak dapat digambar dengan kata kata
(ya Allah, i miss the place so much!)

packing packing untuk pulangg


dalam perjalanan pulang kami ternampak satu gunung yang tinggi..

ehhh
Gunung Kinabalu lah!
dah tak menyorok di balik awan


sangat cantikkkk
nampak rendah je
tapi sebenanrnyaaa nak naik tuu fuhh..kurus I nanti hihi tak sanggupp

after puas bergambar, kami menuju ke next destination which is 

tempat spa ikan.
tapi bukan macam di KL punya baa

ikan ikan dia, sikit punya besar

siap boleh bagi makann

eee, geli geliii
rina tak mampu nak turun

mula mula rina dan erien tak dapat turun

tu erien tengah takut takut

tapi at last dia berjaya gak turunnn

rina jee tak turunnn
rugu rugi
tapi geli laa, dah try tapi rasa cam nak terkucil bila ikan besar datang membelai dan mencium kaki ku ini
eww

so rina naik jambatan gantung je haha
lepas tu kami pergi tengok rafflesia

kena masuk hutan sikit
pakai baju macam nak pegi pantai tapi masuk hutan
memang kelakar hahah
the precious rafflesia
penuh lalat err

menurut penjaga tempat tu, rafflesia ni dia kadang kadang kuncup kejap.
tapi we are the lucky ones yang dapat tengok ketika dia sedang kembang ^__^

kemudian kami menuju ke destinasi seterusnya iaituu

tapii tak menarik seperti  yang dibayangkan

kolam dia macam kolahh jee



erk..
baik lah mandi kat rumah 
masak air panas sendiri huhu

tak natural langsung

tapii
nasib baik ada air terjun dekat sini
tapi kena jalan jauh sikit

tapi memang berbaloii
sebab air tejun nya sangatt marvelous!



jangan lupa bawak baju bekal
boleh mandii
air terjun ni sangat cantik dan sejuk tauuu

kami tak bawak baju masa nak ke sini..
nak patah balik amik, malas pulak..
so main main air je

lepas tu terus balik ke Kota Kinabalu

dan lunch di Tuaran tempat yang sama masa kami pergi Tuaran hari tu

bai bai lokan..bai bai puding kelapa
till we meet again tsk. tsk.

after kekenyangan,
Mr Paul bawak kami pergi ke satu tempat pembekal seafood
rina beli 2 kotak udang besarr hehe

then singgah kejap kedai mutiara yang betul asli (harga ratus ratus)
tapi  takde sape beli

lepas tu, singgah lagi kedai coklat pulak
beli sebagai souvenir


pelik pelik woo coklat kat sini hehe

dan kemudian, dalam pukul 6 petang,
kami pon dihantar ke air port..

terima kasih atas servis yang baik Mr Paul ^__^


Sabah, I will definitely come again, wait for me!!

THE END





Read more...

Thursday, May 12, 2011

kenapa rina jarang update?

sebab rina baru je start sambung Master
maka dengan ini diisytiharkan,
rina BZ tahap makcik limah balik kampung.

rina plan nak ambil full time since nak apply MOHE
so, terpaksa ambil 3 subjects atleast
ini bermakna, 3 hari (on weekdays) rina kena pergi ke kelas after kerja.

kerja habis pukul 5.15 pm
terussss ke UNITEN which take for at least 40 minutes to arrive.
tu pun kalau tak hujan, takde kereta lain accident, balik tepat pada waktunya..
kalau tak...
can be 2 hours I think T__T

tapi tak sure lagi dapat MOHE ke tak..
if tak dapat, rina plan nak drop 1 subject..
takde duit nak bayar..huhu...

okla, nak pengsan..
baru 1 minggu rasa nak pengsan dah..
maybe tak biasa..
rina harap after few weeks akan jadi kebiasaan, insyaAllah..

please friends..pray for my success..
thank you so much!!


salam




Read more...

Sunday, May 08, 2011

Selamat Hari Mak

Gambar profile rina di Fesbuk (Personal FB Rina)
Caption : gambar terbaru bersama ibu tercinta..walaupun saya comot..tapi saya tetap suka, sebab baju kami sama kaler! love you mak..love sangat2..semoga Allah berikan segala kebahagiaan dunia dan akhirat buat mak...Selamat Hari Ibu..

Read more...

kerja pada hujung minggu

Assalammualaikum semua..

jarang rina bagi salam kan...
sepatutnye setiap entry la bagi salamm..
kalau ada entry rina takde salam tu, sebenarnya rina bagi salam lahh tapi dalam hati hihihi

hari tu kan, rina dapat message facebook dari seseorang

hihi
ni mesti kes ambik engineering, lepas tu berminat nak masuk TNB ekk
takpun tak sabar sabar nak kerja =p

sebab dia ni 3 tahun muda dari rina.
cis. dah tua rupanya rina ni T__T


sebenarnya, rina baru je balik dari site di PMU* Kampung Lanjut
ada kerja Arc Protection Installation.
start malam ni, switching semua
lepas tu installation
maybe sampai petang esok, 
baru boleh sambung buat testing sampai lahhh malam esok

estimate untuk siap dalam 15 jam, tapi shutdown dapat 24 jam
bukan senang ok nak shutdown
siap pengguna guna lawyer bagai

err..tak paham betul
TNB nak membantu orang ramai, tapi orang ramai selalu tak nak bagi kerjasama

tapi biasa lah kot macam tu..
doktor nak tolong orang, tapi orang saman doktor
cikgu nak didik anak anak, ibu bapa salahkan cikgu
JKR nak betulkan jalan, pemandu jalan raya marah JKR

hehe..
terima je lah..

so rina pergi 2 jam je then balik
lama sangat switching..
bosan plak.
kalau rina lelaki best jugak nak borak borak dengan technician ke kontraktor ke..
ni perempuan..budak pulak tu (budak kee =p)

rina memang agak failed sikit Public Relation dengan orang yang tak dikenali sangat..
lebih lebih lagi lelaki
senyap aje..senyum senyum..senyap...

esok petang baru datang balik untuk tengok finishing installation dan testing..

kalau cukup 8 jam kerja on weekend, boleh la apply cuti hari Isnin ni
Isnin ni ada hal sikit
hah, jimat cuti saya hihi

ok. nak tido dah..
selamat malam semua!


*PMU : Pencawang Masuk Utama



Read more...

Saturday, May 07, 2011

Kota Kinabalu,Tuaran, Kundasang Trip - Part 5 : Kundasang, here I come!


so seperti yang dijanjikan, pukul 7 pagi lagi Mr. Paul dah sampai hotel kami.
rina dah siap dulu,
rina pun turun dulu dengan epul yang pun dah siap jugak.

kami bincang bincang, mintak kurang..pujuk pujuk
last last, hanya perlu tambah RM 150 untuk memenuhi ape yang kami nak..
huhu..
mula mula dulu, dapat offer RM700 untuk 3 hari
lepas tu tambah RM50 untuk Tuaran
dan tambah RM 150 lagi akibat salah faham...
jumlahnya RM900 untuk 3 hari..

nasib baik kami ber 6..
so tak rasa sangat lah bila bahagi bahagi bajet..

sebab tu lah rina dah pesan awal awal..
sebelum sewa van dengan driver, perlu terangkan secara detail perjalanan korang dekat driver tu =)

lepas bincang bincang,
naik atas jap, cerita kat kawan yang lain
semua macam ok je..tapi macam ada sedikit tak puas hati kenapa perlu bayar lebih

masa turun bawah dan naik van, tiba tiba ada kawan rina tergaduh dengan Paul
Terr
hehe..
siap Paul pun naik angin nak halau kami turun,
gelabah rina pujuk pujuk balik Paul.
nasib baik dia cepat tenang balik..

macam macam hal!
tapi for sure jadi kenangan manis lah sekarang ni =)
okey,
habis cerita pasal konflik yang berlaku.
sambung cerita tentang percutian yang menyeronokkan ini

kami pun bertolak ke Kundasang,
sebelum tu breakfast dulu. Paul belanja sebagai tanda minta maaf =)

Perjalanan ke Kundasang memakan masa 2 jam.
tapi kami ada berhenti henti lah

mula mula naik jambatan ni



lepas tu singgah kat mana tah,
tempat view Gunung Kinabalu dan jual cenderahati

 Gunung tak nampak =(
sebab kabus tebal sangatt
lepas membeli belah,
kami sambung perjalan ke Kinabalu Park yang terletak di Kundasang

 tempat start nak mendaki Gunung Kinabalu
 alaa rendah jee
see? rendah je kan?
hahaha ;p

air terjun kat sini sangatttt sejuk

macam aisss
aiss sejukkk

takde ape pun di Kinabalu Park..
penuh pokok je..
okla, nak menghirup udara segar

ini pulak Botanical Garden di Kinabalu Park

lagi bosan.
membazir je masuk
berapa tah, tak ingat.. tapi less than RM10 la

lepas tu kami meneruskan perjalanan ke 
Mesilau Dairy Farm di Kundasang

 RM3 je masuk.
ada apa di sini?

ada lembu !! hoho

lembu bukan sebarang lembu,
lembu New Zealand tauuu

sayang sangat, kitorang tak boleh perah susu....

sebab pernah ada kes orang kena tendang dek lembu haha.
jadi dia tak bagi dah customer try perah susu..

datang ambil gambar je lahh
busuk lembu ni. tak reti basuh berak ke. cis


beli susu segar dari ladang. NYUM NYUM!

after penat feeling feeling di New Zealand, kami punn nak bertolak pulang ke hotel.
tapi sebelum tu, singgah dulu di Kinabalu Pine Resort. 
Paul cakap, dekat sini best sebab mengadap Gunung Kinabalu 
tapi mahal sikitla..but still affordable..

sekali lagi, kabus tebal tutup Gunung

kemudian singgah pulak ladang kaktus!


anda geli?
saya lagi geli!!!

sape yang nak beli kaktus ulat ni???
T___T

after that baru kami sampai ke hotel kami iaitu Strawberry Garden Hotel
hotel bajet, murah je
RM120 untuk 4 katil.
memang betul betul 4 katil dia bagi

ops bersepah ;p
padat.
tapi takpelahh..
1 malam je kan =)

takde aircond pun
tapi dah sejuk gigil sampai malas mandi hihi

ada kebun Rose & strawberry kat belakang

masa kami sampai dah tutup tapi tak kunci.
kami pun curi curi masuk..
hihihi



takde strawberry punn

hotel ni tak mengadap gunung..
tapi mengadap sunset..


SUBHANALLAH..INDAHNYA BUMI CIPTAAN ALLAH..
seriously, pemandangan di Kundasang adalah sangat cantik..sangat memikat hati,,

hotel ni pun ada cafe

kami try Homemad Milk Shake & Homemade Strawberry Ice Cream

share share.
sangat sedap! memang betul betul pure strawberry.
tapi tak mampu nak makan banyak banyak
sebab se se sejukkk grr..grr..

dan nak berjimat =p

balik bilik makan megi hahah
tapi sedap oo
makan megi time sejuk sejuk ni
slurrrpp..


bersambung...


 p/s : walaupun banyak masalah dengan Mr. Paul. tapi seriously kami puas hati dengan service dia. banyak kot tempat kami singgah singgah..antaranya Mr. Paul lah yang perkenalkan =)




Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top