Monday, October 31, 2011

MAM 233




Sesuka hati jeee potong que orang!! Panjang panjang orang beratur! Eee! Takde belajar adab kot.. Padan muke kan da masuk blog harhar

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Fesyen perkahwinan berpurdah





Ni gambar yang rina ambil masa di pameran pengantin di SACC convention center, Shah alam. Tema pada hari itu ialah Arabian Night. Thats why pengantin berpurdah.

Cantik kan???

Personally, rina rasa sangat trend dan cantik. Macam gimik hehe!

Tapi kan, lebih elok if pakaian yang dipakai tu pun bersesuaian lah dengan imej berpurdah. Tak salah kalau rina cakap imej berpurdah menggambarkan imej Islam juga.

Sebab tu kita kena tahu apa tujuan kita berpurdah. Janganlah berpurdah sekadar tema apabila dengan berpurdah banyak hikmah yang kita peroleh. Contohnya tak mahu wajah kita yang dicantik ditatap oleh orang bukan muhrim sampai naik nafsu mereka.

Walaupun hanya sekejap tapi its good for practise :)

So for me, if nak berpurdah, pakaian perlu menutup aurat, longgar dan tidak jarang, bertudung labuh menutupi dada. Dan kasut bertutup serta berstokin.

It is just my 2 cents. :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Sunday, October 30, 2011

Pernah tak kita khusyuk dalam solat?

Assalammualaikum..

pernah tak korang memikirkan sesuatu secara khusyuk sampai kan korang tak perasan dengan persekitaran yang sangat bising
walaupun orang panggil, korang tak dengar pun
seolah olah berada di alam lain.

pernah tak?

rina pernah..
macam selalu je..
time baca novel yang menarik, time tengok drama TV yang best,
terlalu khusyuk, sampai kan orang panggil pun tak perasan..

tapi pernah tak korang alami situasi yang sama ketika solat?

rina TAK pernah
T____T
sedih kan??

selama berpuluh tahun rina mengerjakan solat..
rina rasa rina tak pernah capai tahap kusyuk tu..

rina tiba tiba terfikir..
adakah rina solat sebab terpaksa kerana wajib?
adakah solat rina ni sekadar "rutin harian"?

dan yang paling penting..
adakah solat rina diterima Allah?

sia sia je rasa if rina lakukan solat tapi solat tu tak diterima Allah..
sia sia je kalau rina solat hari hari tapi hati rina tak dekat pun pada Allah..
sia sia sangat..
rasa takut..

btw, something to share about this matter~


Seorang ahli ibadah bernama Isam Bin Yusuf, sangat warak dan khusyuk solatnya. Namun, dia selalu khuatir kalau-kalau ibadahnya kurang khusyuk dan selalu bertanya kepada orang yang dianggapnya lebih ibadahnya, demi untuk memperbaiki dirinya yang selalu dirasainya kurang khusyuk.

Pada suatu hari, Isam menghadiri majlis seorang abid bernama Hatim Al-Assam dan bertanya, "Wahai Aba Abdurrahman, bagaimanakah caranya tuan solat?". 
Hatim berkata, "Apabila masuk waktu solat, aku berwuduk zahir dan batin." Isam bertanya, "Bagaimana wuduk zahir dan batin itu?" 
Hatim berkata, "Wuduk zahir sebagaimana biasa iaitu membasuh semua anggota wudhuk dengan air. Sementara wuduk batin ialah membasuh anggota dengan tujuh perkara; Bertaubat, Menyesali dosa yang telah dilakukan, Tidak tergila-gilakan dunia, Tidak mencari/mengharap pujian orang (riya), Tinggalkan sifat berbangga, Tinggalkan sifat khianat dan menipu, Meninggalkan sifat dengki." 
Seterusnya Hatim berkata, "Kemudian aku pergi ke masjid, aku kemaskan semua anggotaku dan menghadap kiblat. Aku berdiri dengan penuh kewaspadaan dan aku rasakan aku sedang berhadapan dengan Allah, Syurga di sebelah kananku, Neraka di sebelah kiriku, Malaikat Maut berada di belakangku, dan aku bayangkan pula aku seolah-olah berdiri di atas titian 'Siratal mustaqim' dan menganggap bahawa solatku kali ini adalah solat terakhir bagiku, kemudian aku berniat dan bertakbir dengan baik." "Setiap bacaan dan doa dalam solat, aku faham maknanya, kemudian aku rukuk dan sujud dengan tawadhuk, aku bertasyahud dengan penuh pengharapan dan aku memberi salam dengan ikhlas. Beginilah aku bersolat selama 30 tahun." 
Apabila Isam mendengar menangislah dia kerana membayangkan ibadahnya yang kurang baik bila dibandingkan dengan Hatim. 
 Sumber ILUVISLAM

Seringkali khusyuk di dalam solat ini dikaitkan dengan kisah Saidina Ali r.a ketika beliau terkena anak panah musuh. Beliau diriwayatkan mendirikan solat sunat dan ketika itulah anak panah tersebut dicabutkan dari kaki beliau tanpa ada rasa sakit sedikit pun. Khusyuk inilah yang kita jadikan panduan untuk kita capai hingga ke hari ini.

Namun kita jarang membaca kisah bagaimana Nabi Muhammad s.a.w melakukan solatnya. Baginda sudah pasti adalah manusia yang paling khusyuk solatnya.

1. Ketika Nabi sedang menjadi imam solat, tiba-tiba baginda terdengar anak kecil menangis. Baginda mempercepatkan solatnya kerana bimbang terjadi sesuatu dengan anak itu.

2. Ketika sedang solat, Nabi melihat ada binatang berbisa yang menghampiri tempat solat baginda. Baginda menghentikan solat dan mengusir binatang berbisa tersebut dan kemudian mendirikan semula solat.

3. Pada suatu ketika, setelah selesai solat berjemaah, Nabi tidak berdoa sebagaimana biasanya, tetapi segera bergegas pulang. Ketika kembali ke masjid, baginda ditanya oleh sahabatnya mengapa baginda bergegas pulang. Baginda menjawab bahawa ketika solat, beliau ingat ada sedekah yang belum diberikan. Kerana itu beliau segera pulang dan memberikan sedekah yang telah dibahagikan itu.

Banyak lagi kisah solat Nabi yang diriwayatkan. Adakah semua ini menunjukkan Nabi tidak khusyuk di dalam solat? Nabi khusyuk di dalam solat. Namun Nabi juga peka dengan keadaan sekelilingnya.

Firman Allah S.W.T:
Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk; (Iaitu) mereka yang percaya dengan yakin bahawa mereka akan menemui Tuhan mereka, dan bahawa mereka akan kembali kepadaNya.
(Surah Al-Baqarah:45-46)

Dari kedua ayat di atas dapat disimpulkan khusyuk sebenarnya bukanlah fokus atau konsentrasi menjadi perkara utama tetapi khusyuk itu adalah KEYAKINAN DAN KESEDARAN BAHAWA KITA SEDANG MENGHADAP ALLAH (“Living at the Present”). Di sinilah dua perkara utama akan wujud iaitu Ketuhanan dan Kehambaan. Apabila keyakinan ini dirasai, maka pastinya fokus, konsentrasi dan keasyikan itu hadir dengan sendiri. Saya beri jawapan kepada pelajar saya.

Panduan Mengkhusyukkan Sembahyang


  1. Memakai pakaian yang bersih dan suci lagi kemas serta bau-bauan yang diharuskan dan sentiasa sembahyang di awal waktu kecuali jika ada sesuatu majlis atau keuzuran
  2. Tidak memandang ke kiri atau ke kanan sebaliknya terus memandang ke tempat sujud
  3. Menyemaikan di dalam hati perasaan takut dan rendah diri terhadap Allah yang Maha Melihat setiap gerak-geri kita
  4. Menumpukkan pandangan ke tempat sujud dan tidak banyak menggerakkan anggota badan dalam sembahyang
  5. Membanyakkan sedekah terutamanya kepada golongan fakir miskin
  6. Memastikan tidak ada gangguan di dalam kawasan atau persekitaran sembahyang
  7. Cuba memahami segala isi bacaan dalam sembahyang termasuk ayat Al Quran, zikir dan tasbih
  8. Mengambil wuduk dengan sempurna supaya air merata pada semua bahagian anggota yang wajib dan membaca doa apabila air melalui di tiap-tiap anggota tersebut
  9. Membaca surah An-Nas, selawat ke atas Rasulullah SAW, istighfar dan apa-apa bacaan untuk menjauhkan gangguan syaitan sebelum takbir
  10. Tidak menahan diri dari membuang air kecil atau air besar sebelum sembahyang sebaliknya hendaklah ditunaikan hajat itu
  11. Menjaga makan dan minum dan memastikan sumbernya dari yang bersih lagi halal serta menjauhi makanan yang haram dan syubahat
  12. Memastikan di bahagian hadapan tempat sujud tidak ada gambar yang boleh menarik pandangan yang menyebabkan fikiran dan hati terganggu
  13. Banyak mengingati mati dan menganggap sembahyang yang dilakukan itu adalah sembahyang yang terakhir dalam hidupnya
  14. Menyedari hakikat yang ianya sedang berhadapan dengan Allah yang Maha Agung dan Maha Mengetahui akan segala rahsia hambanya
  15. Memusatkan seluruh ingatan dan tumpuan pada sembahyang serta melambatkan bacaan tasbih 
Sumber : ILUVISLAM
ada banyak lagi..
google je "KHUSYUK DALAM SOLAT"
insyaAllah banyak artikel menarik yang keluar..

maybe, dengan membaca, solat kita tak kan khusyuk gak..
tapi at least, kita berusaha..
kita tak bodoh sombong..dah lah tak tahu, lepas tu taknak ambil tahu *nauzubillah*
mari bersama sama berusaha bersungguh sungguh..
kematian tu datang tak kira bila..
malu lah nanti nak mengadap Allah, kalau sekali pun kita tak pernah khusyuk T__T

maybe kita boleh start dengan berwudhuk secara sempurna..masa kita basuh muka kita mohon pada Allah semoga pandangan kita diperlihara..masa kita basuh kaki, kita mohon pada Allah supaya setiap jejak kita, jejak ke arah kebaikan..etc.

sekian sesi muhasabah diri sendiri pada hari ini :)






Read more...

Saturday, October 29, 2011

Pameran pengantin malaysia di SACC mall :)


Dapat gambar free. Hehe best. Pergi dengan anak anak :p

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Friday, October 28, 2011

Port Dickson :)

Assalammualaikum..

hari ni saya nak bebel cam entry semalam gak
takde ape yang best, tapi still nak tulis :p

pagi tadi saya ada kursus di Port Dickson
ni first time saya pergi kursus yang jauh sorang sorang 
jauh ke?
hee..jauh lah bagi saya :p

saya selalu je pergi PD tapi saya tak pernah ambil port jalan nak ke sana.
so saya rasa takut nak pergi sendiri.
nasib baik pagi tadi, ofismate saya, Ain yang juga ada kursus di sana sudi konvoi dengan saya 

tapi Ain bawah macam F1 dah, kancil saya sampai semput semput nak kejar hehe!

ape ape pun, alhamdulillah, saya selamat pergi dan balik.

balik tu, saya terus ke UNITEN since malam ni ada kelas.
dalam pukul 2 petang dah sampai, so saya pikir pikir nak lepak mana.

ingat nak buat assignment dengan one of my classmate, tapi dia keluar lak
lepas tu decide nak lepak library je then tetiba teringat my FSIL (Future Sister In Law :p) saya, Ida
terus call dia, dan lepak rumah dia di UNITEN.

best gak ada FSIL kat Uniten ni hehe!
lepas ni, siapla dia jadi mangsa untuk teman saya selalu hihi :p

kesimpulannya hari ni penatt tapi saya enjoy~

dan yang paling penting

ESOK CUTI
yay!



Read more...

Thursday, October 27, 2011

Wordy Thursday

Assalammualaikum..

pagi pagi saya dah ke TNB KL Timur di Ulu Kelang.
saya cuba ikut google map & Papago, tapi saya tetap sesat.
perjalanan yang mengambil masa 1 jam tu memang mengecewakan saya apabila mendapat tahu rupanya meeting start pukul 10.
cis. masih ada 1 jam lebih.

sekembalinya ke kereta, saya mendapati kereta saya dipenuhi dengan habuk yang sangat banyak..
saya tak tahu dari mana datangnya.mungkin lori.

jadi saya ambil keputusan untuk mencuci kereta.
alang alang kereta dicuci, saya minta tukang cuci vacuum sekali kereta saya, dengan dalam bonet sekali.
selamba je saya alih barang yang banyak GILER dalam bonet letak tepi jalan.
ye. saya nampak sangat berusaha.
bepeluh peluh saya. dah lah berbaju kurung

lepas tu, tepat pukul 10 saya kembali ke tempat meeting.
dalam meeting saya tak dapat nak fokus.
sebab otak saya sangat letih.
semalam saya tidur pukul 4 pagi.
susah sangat nak tido.
saya syak, kopi mocha (BOSS) yang saya minum pada pukul 9 malam.
berkesan betul.
cubaan untuk tidur terganggu apabila bunyi mercun yang macam bom menggegarkan cecuping telinga saya tepat jam 12.30 malam
bunyi tersebut berlarutan selama 1 jam, sampai kan saya google "aduan rakyat"
ingatkan nak call polis, tapi sure nak kena isi borang aduan bagai lepas tu.
malas saya.

kesimpulannya otak saya letih.
bertambah letih memikirkan assignment yang perlu dihantar esok tak siap siap.
boleh je nak buat semalam, tapi semalam takde mood, time meeting tadi baru mood datang :p

so dengan pantas saya buat keputusan cuti separuh hari.
dan sekarang saya berada di rumah.
ingat nak buat assignment.
tapi mood tu dah hilang.

takpela. tido dulu.
zzz



Read more...

Wednesday, October 26, 2011

Idea : PINK combination wedding theme (GOLD, TAUPE, OLIVE, AQUA)

Assalammualaikum semua :D

rina rasa semua dah tahu my dream wedding mestilahh warna pink :)

tapi takkan pink je kan?
mesti ada color combination
maybe white-pink or black-pink
dan pink apa?
pink belacan? hot pink? blush pink?

so hari ni, rina nak wat kajian sikit *kajian kauu*
tentang pink color combination yang cunn
*ni semua pengaruh BBF yang selalu duk tanya color combination apa yang sesuai*
hihi
kalau rina, maybe takde tema tetap, asal ada pink kira baiklah :p <-- nampak sangat budget ciput hee

SHADES OF PINK
macam macam jenis pink ada tauu
dan semuanya cantikk di mata saya!
sangat cantik! WHY PEOPLE HATE PINK? oh..sangat tak paham *over*

pink, theme, wedding, gold, taupe, olive, aqua, sweet, love, cute, dress, bride

pink, theme, wedding, gold, taupe, olive, aqua, sweet, love, cute, dress, bride


 eh? macam tak perlu combine with color lain pun? pink itself dah tersangat cantik. hee
tapi maybe combination color perlu.
nanti muntah darah saper yang allergic pink :p kuikui
lagipon, kalau tersangat pink, dah macam party untuk girlss only
kesian pasangan kita nanti, tak pasal pasal keluar suara awww aww 


PINK + GOLD

combination yang nampak mewah~

pink, theme, wedding, gold, taupe, olive, aqua, sweet, love, cute, dress, bride

pink, theme, wedding, gold, taupe, olive, aqua, sweet, love, cute, dress, bride

PINK + TAUPE (or KHAKI or GREY)
rina rasa combination ni boleh memberi kelegaan kepada BRIDEGROOM to be hehe!


pink, theme, wedding, gold, taupe, olive, aqua, sweet, love, cute, dress, bride

PINK + OLIVE (or GREEN)

sesuai bagi majlis yang berkonsepkan taman
bridesmaid pakai hijau, rumput hijau
tetiba pengantin pink
yes, itu yang kami mahu! (wakil kepada semua brides to be)
haha!

pink, theme, wedding, gold, taupe, olive, aqua, sweet, love, cute, dress, bride


pink, theme, wedding, gold, taupe, olive, aqua, sweet, love, cute, dress, bride

 PINK + BLACK + WHITE
combination yang nampak elegant and stylish
nampak kemas je ;)
pink, theme, wedding, gold, taupe, olive, aqua, sweet, love, cute, dress, bride

pink, theme, wedding, gold, taupe, olive, aqua, sweet, love, cute, dress, bride
 PINK + AQUA

2 favourite color masa kini
nampak ceria sangat ^o^

pink, theme, wedding, gold, taupe, olive, aqua, sweet, love, cute, dress, bride

pink, theme, wedding, gold, taupe, olive, aqua, sweet, love, cute, dress, bride

 ok dah penat buat research :p
nak buat assignment pulak.sobsob.

nanti kalau rajin, nak buat Part 2 pulak :p
Sources:
& others! Thank you for the inspiration ^_^


Read more...

Indahkarya Production

 UPDATE (2/12/2011) DAH CANCEL BOOKING - PLEASE READ THIS

Dulu rina ada tulis yang rina booked indahkarya untuk photography dan videography..kan? Susah nak letak link sebab update guna iphone hehe!

So tadi pergi ofis owner indahkarya iaitu syd. Syd macam baik..dan mudah dibawa bincang..so rina rasa yakin sikitla..

Harap semuanya berjalan lancar :)

Lepas tu pergi makan manhattan fish market..beli voucher dari groupon





Ergh..silap beli yang goreng semuanya..muak pulak..


Ingatkan nak g uniten siapkan assignment tapi rupanya library tutup hari ni huhu..terus malas..

Kena hantar by this friday..macam mana ni...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Tuesday, October 25, 2011

Marathon giveaway malam ni :p

assalammualaikum.

kepada yang tak faham..giveaway ni macam contests yang dianjurkan para blogger untuk pembaca pembaca mereka..

dulu rina memang rajin join..
menang jugakla sekali dua hee
hadiah tak best pon, tapi bila menang macam eksaited :p

so first nak masuk



bagi saya blog yanmie dah cantik..simple dan mudah baca..
mungkin yanmie patut buat menu bar yang cun sikit :)
saje bagi lagi cantik blog yang sedia cantik~

Giveaway yanmieonline.com, menawarkan header blog hasil designer dari Budak Nakal

sekian maseh~

Read more...

My another side income hehe!

Assalammualaikum semua :)

Yeah~! memang saya sedang berusaha cari side income..
mana mana peluang untuk dapatkan duit secara halal, I will try!
tapi tak nak MLM ok. harap maklum :p

so kali ni rina nak share tentang SAYS.my
sama concept macam Churpchurp :)

rina dah lama main Says.my ni tapi berhenti sekejap. now nak sambung balik.
bila nak sambung tengok tengok dah ada RM30++ dalam akaun.

lupa dah huhu

*klik untuk tumbesaran yang sihat*

rina yang buat poll ni dan pernah post tentangnya di SINI

dulu 500 lebih je vote
sekarang dah 1000 orang vote..

nuffnang jatuh no 2..
rina nak letak ads google, tapi rasanya jarang keluar untuk blog melayu..
ke macam mana?

oklah..itu je nak share :)

p/s : rina baru cash out RM101 dari Churpchurp. nanti bila cheque dah sampai, rina share ye :)


Read more...

Monday, October 24, 2011

Letihnya..

Hari ni rina pose. Penat g site plus asik makan banyak je tetiba pose, badan tekejut hehe. So time nak balik tu memangla semangat. Orang 1st keluar building kot. Then tetiba after dah separuh pejalanan balik baru perasan iphone takde. Aisehh macam tertinggal kat opis. Terus pusing, nasib baik macam ada u turn. Jem jugakla..sampai balik opis dalam pukul 6. Nasib baik balik opis sebab iphone tertinggal dalam toilet. Huhu silly mistake!!! Sangat cuai!! Aiyoo rina huhu

So sekarang otw balik. Yup, sekarang ni




Hihi bai!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Sunday, October 23, 2011

My Dream Veil Contest by Non-Cinderella Story

Salam semua ^__^

Rina nak masuk contest ni.
fuh debar debar :P *over*

lama giler tak masuk contest..dulu dulu selalu..
sekarang macam malas :p

tapi bila dengar tajuk contest ni, terus berkobar kobar nak masuk ^o^
harap sangat lah menang, kalau menang ni, sure melompat atas katil kihkih
eh, sujud syukur. ishh ish..rina ni :p

contest ini ditaja oleh Non-Cinderella Story
Not Tales, Not fiction, It's my reality story

menarik okeh tagline cik lijah, the author of this blog :)

~*~*~*~*~*~*~

my dream veil is a silk chiffon veil

sesuai dengan baju nikah rina yang diperbuat dari chiffon juga

veil rina perlu sama warna dengan baju rina : off-white @ ivory

oleh sebab baju rina sangat kosong, rina nak veil rina menyerlah dan nampak penuh

dalam masa yang sama tak terlalu over dan glamor
rina mahu nampak ayu, suci dan cute (eh?) pada hari rina menjadi seorang isteri ^___^

selepas membuat kajian sehari suntuk (betul, tak tipu :p)
akhirnya rina dapat imagine macam mana veil idaman rina

the biggest inspiration is this veil that I found from FB Diyang Azura

sebenarnya, rina nak buat sebagai veil tunang dulu..tapi rasa membazir nak beli veil untuk tunang..

bagi rina veil ni sangat simple yet cute!
rina sangat suka dengan corak bunga timbul dan pearl di sekeliling veil

tapi rina nak veil tu panjang flowy sampai pinggang, bahagian tepi/depan sampai siku

exactly like this
one-tier
30" long by 45" wide. 
Pencil edge (thin finished or hemmed edge that gives definition and a slight outline to the bridal veil)

contoh lain veil yang bercorakkan bunga timbul dan pearl

bunga timbul mungkin ialah patch lace atau sulam sulaman..

rina tak berapa pasti bagaimana mahu buat bunga timbul,
tapi rina ada terbaca dari Cik Puan Mimi tentang how to D.I.Y bunga organza
dan D.I.Y Tulle flowers from here
agak susah untuk tangan kayu macam rina nak buat T___T
cantik kan?

walaupun rina adalah failed dalam bab design ni, still rina ada cuba sketch veil idaman rina

hahah cantik kan? yes i know :p
 welll, tangan kayu katakan T__T

senang ceritalahh rina nak macam ni 
tapi off-white color dan panjang sampai pinggang.
hihi

The summary :

  • Material : Silk Chiffon
  • Color : Off-white @ Ivory
  • Ukuran : 30" long by 45" wide
  • Design : 1-tier, pencil edge, hujung macam flowy @ ombak
  • Others detail : Bunga timbul & pearl

sekian terima kasih :D

harap para juri berpuas hati lah ye hehe..

akhir sekali, rina tag 3 orang bride to be :)

Gie
Ayun Ayunar
 Scha

dan semua BBF yang dikasihi :)

Read more...

Koleksi Baju Songket untuk pengantin


Salam semua :)

hari ni rina nak share sikit hasil "Google" rina untuk baju songket for wedding :p
rina berangan nak pakai masa majlis bertandang di kampung En Tunang nanti
berangan je lahh..belum confirm hehe..

rasa macam sopan lepas tu macam sesuai jee..baru lah macam gadis melayu terakhir
hihi *koya*

 jom kita sama sama survey!


rina suka kalau pakai songket, mesti warna warna gelap
baru macam menyerlah corak corak di songket tu

 kalau nak pelik sikit, boleh tiru fesyen yang berwarna biru tu hehe..
rina suka color biru tu..lawa

 warna hijau ni pon lawa kan?? nampak mewah..cantikk

 yang ni pon cantik!
 rina tak berapa suka sangat songket kaler purple. tapi baju dia ni sangat simple kan..

maroon ni pon cantik :)

dan lain lain kaler lagi









pemilihan warna mesti betul..yang sesuai dengan kedua dua belah pihak

janganla kita pentingkan diri..nanti kita nampak cun tapi suami kita dah macam pondan haha..

biar sama sama nampak raja sehari, baru lah secocok :)


p/s : semua gambar adalah dari Mr Google..sori lah kalau macam ada tercurik orang punya hihi


Read more...

Saturday, October 22, 2011

Saturday is Study day


Rumah kami nanti insyaallah :)

Hari ni hari yang panjang. Pagi pagi lagi ada breakdown. Nasib baik dekat bangsar je.

Tapi rina dah plan nak stuy group dengan en tunang di uniten. Ktorang ada assignment yang perlu hantar nexweek. (ktorang sambung master part time sama sama)

So dalam pukul 11 lebih baru lahh rina gerak ke unitem. Sampai sana, pegi makan dulu.

Ajak adik en tunang, ida sekali. Ida study uniten jugak..tahun pertama dah :)

Lepas makan, rina ajak dia ke library sama, boleh dia tanya if ada yang tak faham hee bajet rina ingat lagi hoho

Then, after study en tunang ajak pegi tengok rumah kami yang under construction dengan ida sekali.

Lepas tu hantar rina ke rumah, sebelum tu pergi pasar malam.

Sekian

Hehe malas nak type. Nak pergi siap kan report tripping pulak..

Papepun.. Rasa hepi hari ni.. Harap ida suka la rina nak jadi kakak dia nanti, insyaallah..

Yay! Rina bakal ada 5 orang adik perempuan nanti!!! Thanks en tunang..sebab dia, rina dapat merasa ada family yang besar :D


- Posted using BlogPress from my iPhone

Be a part of Petronas Motorsports Carnival which is on in KLCC till this Sunday! And snap a pic of yourself with Lorenzo's #1 and Spies #11 bikes!

Read more...

Suprise for him

Saje saje nak buat suprise :)




Haha..cartoon tu macam sesuai untuk en tunang hahahah :p

Kami dua dua kereta kancil. Plan nak beli sebuah kereta besar sikit. Boleh bawak jalan jauh esp balik kampung dia di kelantan.

Tapi tak tahu la duit cukup ke tak..huhu..

InsyaAllah, berusaha dan berdoa semoga dimurahkan rezeki..aminn


- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Friday, October 21, 2011

My Wedding Checklist Timeline

Assalammualaikum kawan kawan :)

rina rasa kann rina perlu buat timeline tau

sebabnya, En Tunang suka cakap "releklaa dulu.. kan lambat lagi"
cehh

rina lagi suka semua setel awal
lepas tu tinggal tunggu je

lagipun kami berdua belajar sambil bekerja
bila busy tu datang, memang sangat busy laa
tak sempat nak fikir ape ape

ok, here is the timeline (akan ditambah dari masa ke semasa)

November : Tempah Baju sanding & tandang + Setel tempah kad + Setel Pelamin & deco + Setel hal make up

December (exam) : DIY guestbook + Beli Barang hantaran  + Setel design untuk DIY doorgift, guestbook, hand bouquet, hantaran, bilik pengantin

January : Hantar baju nikah + DIY Tudung, veil dan kasut

February :  DIY hand Bouquet + Beli barang hantaran + DIY Doorgift

March : DIY Doorgift + DIY Penunjuk arah + DIY Tag pembantu

April (exam) : DIY doorgift + DIY Hantaran + Siapsiapkan kad kahwin + Setel bahagikan tugas

May : Invitation + Siapkan Legal documents + tok kadi dan tempat nikah + DIY Bilik Pengantin


huhu..sempat ke tak entah..
sebab tulahh kena buat dari awal supaya tak kelam kabut nanti
kan kan

ok kesian. eh sekian

Read more...

Semalam

Cuba untuk diet semalam













Diet ape ni? -_-"

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Thursday, October 20, 2011

Pink Theme Inspiration | Part 2 : Wedding Cake

Bersambung lagi!

Wedding Cake pulak! tapi memang banyak je wedding cake lawa lawa kan sekarang ni?
harga pun, kalau RM100 dah boleh dapat yang cantik kot
tapi rina, dapat free sebab dah ada dalam package D'Ara Catering :)

so rina terima je corak kek nanti, janji pink :)

macam biasa, mari berangan bersama saya :D








dan paling rina suka yang ini!!


 mesti menangis nangis kan time potong?
sebab tak sanggup haha..


Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top