Wednesday, November 30, 2011

Nurin Makeover WCS : BOOKED !

Assalammualaikum..

sebelum rina nak cerita lebih lanjut, ade la beberapa orang email dan msg rina tanya pasal Indahkarya
rina taknak menjatuhkan bisnes orang..
cuma rina taknak take risk..rina cuma nak masa wedding rina nanti, rina berada dalam keadaan tenang je
malas nak risau risau pasal vendor datang ke tak ke..

bagi rina, owner Indahkarya, Syd tu baik..boleh bawak bincang.
tak tahula macam mana perkara ni boleh berlaku..

biarkan lahh dia
rina dah cancel pun, dan dapat balik deposit. TQ Syd.
(belum dapat lagi, dia janji by Monday)

sekarang tengah sibuk cari PHOTOGRAPHER & VIDEOGRAPHER MURAH TAPI BERBALOI
so sape sape ade suggestion do tell me plss hehe
kalau videographer mahal sangat maybe rina tak amikla..OP cukup kot

berbalik pada cerita NURIN MAKEOVER

rina sebenarnya dah lamaaaa memendam rasa, nak ambil dia sebagai MUA rina masa sanding nanti
I just fall in love with her touch
rina suka dengan make up dia yang tak terlalu over tapi membuatkan pengantin tu nampak sangatt berseri dan sweet!

before

after

cantik tak??

Before


After


artiss terus ok!

so rina pun dengan tutup mata, terus booked nurin untuk mekap rina time sanding.
ye..sanding saje..sebabnye tak mampuuu nak ambil untuk semua majlis T__T

lepas tu, tiba tiba nurin ada buat PROMOTION untuk baju!


hmmm still mahal..tapi rasanya, untuk tempah baju baru memang agak berbaloi.
rina memang particular sikit bab baju
rina taknak pakai baju lace lace bling bling tuu..
tak minat sangat huhu

rina nak yang simple tapi macam puteri *KOYA*
hihi

so the biggest inspiration goes to ...



ohh...I just love her dress very much! kalau sama tinggi (rina pendek cis) dah tentu rina just sewa baju dia haha
sama? ade saya kesah? hihi

tapi yang tak best, rina perlu tambah lagi RM250
sebab rina request material Dutches satin untuk pihak lelaki
huhu
so itu je lah kot buat masa ni..
sekarang tengah fikir pasal photographer, wedding card dan pelamin..

mekap untuk nikah dan tandang pun takde lagi..maybe mintak cousin jela..jimat
baju tandang pun takde lagi..takpe, untuk tandang simple dan murah sudah

taknak fikir pasal doorgift lagi

sekarang duit habis beli barang hantaran..

ok tu je.. bai bai bai~




Read more...

Tuesday, November 29, 2011

INDAHKARYA ?

Rina ada booking dengan Indahkarya..
Entry INI

dan rina rasa nak Cancel booking tu..

everyone who asked me about Indahkarya on that entry,
I have no comment..
maaf syd (owner IK)
I need to share this..

if IK change to better, definitely I will promote u back..

kenapa rina cancel & tak rekemen?

maaf, rina tak dapat nak cerita di sini..

ok tu je..
siyes..pressure about this matter ergh..


Read more...

Outstation ke melaka

Harini rina ade os ke melaka. For the first time ke melaka by myself. Pegi tnb banda kaba. Dalam 2 jam da sampai. Hehe saje nak tulis. Sebagai kenangan. First time ni jalan jauh sorang2. Jauh ke? :p paling jauh setakat ni hihi. Walaupun 2 tahun study kat mrsm jasin tapi hari ni baru tahu jalan nak ke melaka. Takdela susah. Tapi jalan nak g pusat bandar boleh tahan konfius. Nasib baik ade GPS PAPAGO. install dalam iphone je. Tapi jalan melaka banyak trafic light. Pressure!

Ada kursus ni tapi macam bosan sebab suasana pembelajaran hambar zzz.

Okla nak try faham ape dia cakap zzz.

Nite.

Eh bai.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Sunday, November 27, 2011

Belajar romantis

Rina ada pergi mines shopping fair, then ada satu kedai buku ni nak tutup. So ade sale 30% untuk semuaaa buku. dah habis banyak dah..tinggal sikit sikit je

Rina pun ape lagi, borongla 2 buku.





Belajar romantis By zainuddin qasim. Nana yang rekemen. Tengok buku ni cantik je, rina pun beli hehe. Takleh nak belek baca sebab dibalut plastik.
Baru baca sikit, okla kot. Cuma ayat puitis sikit ke? Hihi

Satu lagi beli buku tentang Khadijah. Memang dah lama plan nak beli buku ni. Nak baca tentang Khadijah. Kenapa Nabi Muhammad SAW sayang sangat pada beliau. Bagi rina Khadijah adalah contoh paling ideal bagi setiap isteri..

So, survey survey, buku Khadijah ummul mukminin yang ini paling best cara penceritaannya. Tapi rina baru baca sikitlah.

Yang mutiara perkahwinan tu dapat time kursus kawin dulu, tak baca punn lagi

Yang aku terima nikahnya hantaran time tunang. Baru habis separuh. Yang ini pun best.

Nak habiskan buku buku ni, lepas tu plan nak beli buku man from mars woman from venus plak lala..

Kbai!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Saturday, November 26, 2011

Kek kahwin ke bantal ni?





Cantikkan? Tapi macam tak sanggup nak makan :p

Kat kenduri kawan rina ni. Nanti rina update gambar dia yang gorgeous k!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

lagi satu jam contest berakhir

Dina Halim Bridal Boutique ada mengadakan kuiz di facebook fan dia

akan berakhir pada pukul 12 tengah hari ni



Hadiah minggu ini :

TEMPAT PERTAMA
Voucher tunai RM500 utk Pakej Sanding Rumah

TEMPAT KEDUA
Voucher Tunai Baju Songket Bunga Tabur Worth RM250

TEMPAT KETIGA
Handbouquet worth RM150


best kan??

rina nak tempat ke 3 please! hee
sebab tempat pertama dan kedua tak relevan untuk rina :(

Read more...

Thursday, November 24, 2011

Itinerary, Budget, Hotel, Restoran, Shopping Trip Bandung & other stuff




Assalammualaikum semua :)

Tadi ada kawan duk tanya pasal Bandung.. dan rina pun share la serba sedikit apa yang rina tahu..
rina pernah ke Bandung bulan April lalu
for the first time with my parent

belanja mereka sempena rina dah bekerja sekarang..
alhamdulillah..
salah satu dari azam rina tercapai



happy yang tak terkata bila lihat mereka happy..
mak abah.. I LOVE YOU SO MUCH!
Ya Allah..please..please love them more than they love me..please..T__T

lepas ni, rina nak bawa mereka jalan jalan tempat best best lagi tapi kali ni taknak bertiga.
nak ber-5
baru lahh meriah lagii
sape lagi 2 orang?
menantu dan cucu mereka lahh
hihihi :p

ok sambung balik to the main point.

rina pernah pergi tapi tak pernah Update sebab masa tu, mood ber blogging kurang :P

so, rasanya, macam dah basi..

tapi still, rina nak share my Itinerary dan some notes hasil dari research :p 

tapi tak proper, malas nak edit bagi kemas..
mahap la kalau comot hihi
just copy dan paste ape yang ada :p
TAPI
masa dekat sana, banyak yang berubah hehe!
lagi lagi, Pasar Baru tu..
memang seharian pun tak cukup!

dakwat merah : rina comment sikit 

Selamat bershoping di Bandung!
for me, murah murah pun, beribu gak habis huhu

*********************************************************
Jadual
3 April (Ahad)
11.00 am
Arrival
11.30 am
Check in  + Solat
12.30 pm
Angkutan rute Kalapa-Dago
12.45 pm
Lunch @ Riau food junction tak pegi pun
1.30 pm
Shopping at FOs (Riau)
5.30 pm
Dinner @ Burger di Jalan dago tak pegi pun
7.00 pm
Sambung balik FOs (Dago)
9.00 pm
tidor

4 April (Isnin)
5.00
Bangun + Solat
6.00
Breakfast
7.00
Ke Tangkuban perahu best!
9.00
Arrival
11.00
Balik
1.00
Lunch @ Kg Daun + solat best!
2.30
Toko Toga + Riau stock mall (jeans murah) best!
6.00
PVJ (Jln Skajadi) tak sempat
7.30
Dinner at Simpang Raya - Minang best!
9.00
Solat + tidor

5 April (Selasa)
5.00
Bangun + solat
6.00
Breakfast
7.00
rute Cicadas-Elang  àPasar baru naik teksi
12.00
nasi ayam penyet kat Pak Chi Met (tgkt 7/8) best!
2.00
solat
3.00
Rumah mode (Setiabudi Area)
5.00
Amanda + Kartika Sari + eskem best!
7.30
Dapur Sangkuriang best!
9.00
Solat + packing + tdor

6 April (Rabu)
4.30 am
Bangun + Solat
5.15 am
Ke airport
6.10 am
depart






Important things
-          Airport Tax Rp 75k/person masa nak balik, akan dimintak huhu
-          Tiket itinerary print pergi dan balik
-          Tangkuban : Rp50k per pax/ 15k per car
-          Bawa baju sejuk
-          bwk minyak angin n koyok
-          *102*6--------------------

Embassy of Malaysia at Jakarta Indonesia

Jl. H.R. Rasuna Said Kav. X-6 No. 1-3
Kuningan, Jakarta Selatan 12950
Tel (62-21) 522-4947
Fax (62-21) 522-4974
Email mwjkarta@indosat.net.id
Office Hours: Work day: Monday - Friday 0800 – 1600
 Visa Hours - 0830 - 1230 & 1430 - 1600
Holiday : Saturday & Sunday               

Kak Lina orang yang banyak tahu pasal bandung dan willing to help..jumpa di forum Cari
teh_cumi@yahoo.co.uk
tel: 0172262458

Budget
Hotel : rm400 (Hotel Dago 2)
Makan : rm300
Tambang :rm 300
Tax : rp75k per person (rm30)
Tangkuban perah rp 50k per person

Makan sebijik ikut menu ni..memang terbaikk
·         Dapur Sangkuriang (Makanan Jawa Sunda)
o   Gurame Bakar (kaloi)
o   Tempe goring sedap
o   Jus alpukat
o   Tomyam sunda
o   Pisang cheese

·         Kg. Daun mahal..tapi wajib pergi sebab cantik
o   Air cendol
o   Kupiyur (air bandung + kelapa + natadecoco
o   Sate
o   Ayam Bakar Bumbu Bali

·         Riau food junction tak sempat
o   nasi lengkong, mee koclok n nasi timbel
o   Belgian Waffle Durian

·         Simpang raya (masakan padang)
·         Pakchi met (seafood) ayam penyet sedap
Restaurant Bumbu Desa (Rumah Mode)
-          Karamba cafe : alpukat juice +
-          Nasi Timbel Complit
-          Brekfas disediakan

Shopping
·         Pasar Baru best giler
o   Lantai 3 : Kedai Saroja (Kebaya Sulam) sila beli banyak banyak!
o   Lantai 3 : Vogue (Cotton)
o   Lantai 6 : Kedai makan Kalimantan (Kek lapis) – sebut bella for diskaun mahal dan tak sedap!
o   Kerepek tempe murah
o   Kuih misao
o   Toko laris – kak aina
o   Citra – French lace
o   Lantai 6 : beg murah
o   Lantai 1 : toko laris(telekung) – kak lina, nanang  & endah malaysia lagi murah..rina kene tipu..dekat Pasar Baru kene hati hati..banyak kene tipu.. T__T

·         FO Jalan Dago
o   FO DSE – beli simcard
·         Toko tiga : jual jeans n tshirt murah MURAH GILER
·         Sahar muslimah
·         Secret bju budk2
·         Rumah tas : beg mahal
·         Heritage fo : oklahh..murah bestt
·         Cascade pun best
·         Summit xbest
·         For men : branded dan murah utk lelaki
·         FO Secret & Sahara: bj bdk3
·         FO Donatello kasut+perfume-gucci  flora
·         Kartika sari – brownies, kerepek tempe goring, aiskim durian better beli ni dari kek lapis kat pasar baru!!
·         Amanda – brownies kukus (lg sdp)

Solat (untuk April 2011)
Date
Imsyak
Shubuh
Syuruq
Dzuhr
Asr
Maghrib
Isha
01
04:29:19
04:35:22
05:52:42
11:54:08
15:09:22
17:55:07
19:04:24
02
04:29:10
04:35:13
05:52:35
11:53:50
15:09:24
17:54:38
19:03:56
03
04:29:02
04:35:05
05:52:28
11:53:32
15:09:25
17:54:09
19:03:29
04
04:28:53
04:34:56
05:52:22
11:53:15
15:09:25
17:53:41
19:03:03
05
04:28:44
04:34:47
05:52:16
11:52:57
15:09:25
7:53:12
19:02:36
06
04:28:35
04:34:38
05:52:09
11:52:39
15:09:25
17:52:44
19:02



Map



Read more...

5.15 pm

Masa sudah timee balikk! Nape sume taknak balik ni? Pelik pelik. Hee. Ok nak drive bai2


- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Wednesday, November 23, 2011

Other things at Azie's Wedding




Saje nak share moreeee pictures on Azie's Wedding

mana tahu boleh jadi panduan korang semua :p
Banner Azie yang sangat cantik!


Baju azie yang belatarkan kelabu with manik warna pink, cantik!

Family azie semua pakai baju lace sama kaler grey..comel je

saya nieces comel kan?

my friends hehe takde kene mengena

close up pengantin yang berseri

pelamin oval.
lawa lawa!
amik berkat hihi

Gambar semua Credit to Epul
dan picture dari Iphone rina yang huduh

hiasan meja pengantin

dan bunga telor cinderella cage! lawaa, semua berebut nak tepung tawar azie hehe

Makanan azie pon sedapp
Tak silap Dju Catering

will confirm later!
CONFIRM!

oklah tu je, bai~

Have u seen the Final 8 of the Twisties Superstarz auditions? Can’t wait to see who the celeb judges will pick :D Tak Tengok lagi? Click HERE

Read more...

Tuesday, November 22, 2011

Makan kambing golek sampai pening

Best semalamn, opis rina buat open house deepavali









Ada kambing golek, tosai, nasi beriyani, mi mamak, ABC ngan muruku.

Kenyang giler amik kambing banyak banyak.

Tapi rina rasa rina ni allergic dengan kambing. Macam tak tahan. Lepas makan je terus pening tak hingat. Makan panadol 2 biji then tidur baru hilang huhu

Sedih..makanan favourite..

N lastly

Gambar kawan kawan opismate







Kalau kawin pakai sari pun cun kan?

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Monday, November 21, 2011

Azie's wedding di Melaka

Assalammualaikum..

semalam, ada 3 jemputan ke wedding tapi rina hanya dapat ke satu saja..
di Melaka..

Wedding Azie dan Pait
mereka berdua adalah kawan rina masa di UNITEN




untunglaa jadi orang melaka
banyak persalinan~

Anyway, Congrates Azie!
Cantik sangatt..I love pink!!

Semoga Azie dan Pait bahagia hingga syurga
aminnn


Read more...

Sunday, November 20, 2011

Jenis jenis Hand bouquet untuk pengantin

Assalammualaikum :)

Hari ni, rina nak share tentang Hand Bouquet pulak.
HB ni benda wajib kan untuk kahwin
Tapi boleh je kalau taknak hehe

bagus tau HB ni sebabnya boleh tutup perut :p
juga boleh hilangkan sikit nervous 
dan paling penting bagi gambar cantikkk

ok jom tengok jenis jenis




Round Type

Nosegay

A nosegay bouquet has less flowers and more greenery. The flowers used for this type of bouquet is usually round in shape and equal in size.

Posy

A posy bouquet has flowers which the stems may be removed and wired or left as it is. If you want the stems, then it’s called the ‘natural stem posy bouquet’. 


Beidermeier

The beidermerier is quite unique as the flowers of the same type are arranged in a circular pattern. Every ring will have different type of flower.


Crescent


  
A crescent bouquet can be symmetrical or assymmetrical. As the name suggests, both left and right side of the bouquet is seen to be flowing down. A symmetrical crescent bouquet has flowers and greenery arched at same lengths on both sides. Whereas the assymmetrical, has one side longer.
If you are wearing big and wide skirt wedding gown, this type of bouquet is suitable for you. Be sure to carry it just below the waist, the beauty of the bouquet will stand out.

Arm


  
The arm bouquet is also known as presentation bouquet or pageant bouquet. Previously it was known as the ‘Bernhardt’ bouquet, named after the actress Sarah Bernhardt. Usually calla lilies, orchids and also long-stemmed roses is used for this type of bouquet. They are left at its natural state with a big ribbon tied to bundle them together.
You have to cradle it on your arm, at the inner of your elbow. This type of bouquet is suitable for you if you are wearing a slim and slender wedding gown.
Freeform/Contemporary


  
This type of bouquet does not have a specific or defined shape. Most freeform bouquet has foliage coming out of the bouquet. Tropical flowers are usually used.

Single Stem

  
If you are a minimalist, this is something you should go for. This bridal bouquet type usually has its flower stem wrapped or a big ribbon tied to it to add more attention.

Composite


  
We seldom see this type of bouquet nowadays, It’s very simple. It is made of petals wired or glued together to form a single large bloom with a ribbon tied to it.
Wristlet


  
It’s basically a wrist corsage, a small flower bouquet worn on the wrist. If you don’t like to hold something and all the fuss, then this is something for you.
Pomander


  
A pomander is a ball of flowers carried by a ribbon attach to it. I don’t think we’ve seen this in Malaysia. It’s pretty unique.

Teardrop


  
The teardrop bouquet shaped like a teardrop. It is the sister of the cascade bouquet. The cascade bouquet has a natural flow but the teardrop bouquet is more stiff. This bouquet is roundish at the top and pointy at the bottom.
Fan


  
Another unique bouquet. The flowers are attached to a plastic fan.
Cone


  
Less flowers are used for a cone bridal bouquet. It is in the shape of a cone. The cone can be made of flowers or other materials. This is another unique type and you don’t see in Malaysia wedding.

 Rina suka yang round :)


ni rina punya HB idaman ~ jangan tiru k! haha koya


cantik gilerrr rasa nak ni! nak ni!
Please pleasee




Credit to : Cherish My Wedding

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top