Thursday, May 31, 2012

Kejadian pukul 1.30 pagi

huwaa nak nangis...

baju untuk bertandang rosak!
zip rosak!
baju dari Arma tu T__T

agaknye baju tu terlalu lama...ramai orang pakai..
tak boleh nak zip..
stress lak..

nak pakai baju ape ni??

Read more...

Tuesday, May 29, 2012

First honeymoon :)





Cuba teka di mana? :p

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Monday, May 28, 2012

Perasaan bila menjadi isteri

Assalamualaikum semua =)

Alhamdulillah, hari ini rina dapat lah ber blogging sikit.
En Suami dah tidur..letih sangat berkejar kesana sini agaknye hehe..

saje nak share perasaan rina bila sah menjadi seorang isteri

takyah bagitahu pun semua orang tahu..
mesti lah best =)

sentiasa ada teman..tak pernah rasa sunyi..
macam macam nak share
sampai tak nyempat nyempat nak cerita hee ini la jadinya kalau dua dua pun suka becerita =P
rasa selamat selalu..
rasa diri sendiri cuba berubah ke arah lebih baik..
setiap saat berazam nak menjadi isteri terbaik

alhamdulillah..
rina sangat bersyukur kerana dipertemukan jodoh dengan en Suami, Zulhilmi Ramli =)
the best man ever, atleast for me =)
sangat sangat caring..
pandai ambil hati..
sekepala, langsung tak bosan..
bersabar dan seorang pembimbing yang baik

buat en Suami...rina tak pernah luahkan betul betul pada umum..
oleh sebab dah sah..rina nak tulis dekat blog ni..
yang..
Lia...
sayangkan..
abang..


^__^

kepada mereka yang belum bergelar isteri, rina doakan semoga kalian dipertemukan jodoh yang terbaik buat kalian CEPAT CEPAT ok! hihi
 
AMIN

ok bye, nak packing untuk first honeymoon =P


Read more...

Alhamdulillah, sudah selesai semuanya ^_^



nanti rina review ok
busy uols =P

ok bye!

Read more...

Sunday, May 27, 2012

Walimatul Urus Rina & Imi

*Sticky Post until 27 May. Please scroll down for new entries*

Assalammualaikum kawan kawan yang melawat blog rina ^__^

Dengan rendah diri, Rina & En Tunang
ingin menjemput semua kawan kawan hadir ke majlis rina yang tak seberapa.. 
Semoga dengan kehadiran kawan kawan blog, dapat memeriahkan majlis rina lagi ^__^
insyaAllah berlangsung pada hari Ahad ini di dewan Masjid Abdul Rahman bin Auf, Jalan Puchong (boleh google map hehe)

Maklumat lanjut boleh cek dalam kad yang dilampirkan di bawah ini :



Terima kasih~


Read more...

Friday, May 25, 2012

Klinik Gigi Halizah, Bangi - Panel TNB

Assalammualaikum semua =)

hari ni nak share tentang klinik gigi yang best dekat korang.
Klinik Gigi Halizah, betul betul belakang Warta Bangi

kenapa best?
sebab servis bagus
ada kerusi urut dekat klinik
ada Wifi dekat klinik
ada toilet yang bersih!
doktor halizah yang sangat teliti buat kerja
dan paling penting panel TNB =P

rina & en tunang pegi cuci gigi semalam.
rina buat consultation, scalling & polishing dalam RM80
en tunang buat sama juga tambah tampal dekat 2 gigi RM200++

tak tahula mahal ke tak..berbaloi kot?

yang tak pernah pergi, better pergi scalling
kalau dibiarkan plag lama lama dekat mulut korang
boleh  buat nafas berbau tau!
atleast buat setahun sekali.
TAK SAKIT PUN! ngilu ngilu sikit je
rasa best je ada orang bersih bersihkan gigi kita 
macam nak tertidur pun ada hee

whitening & bleaching pun ada
rina tanya doktor dia cakap RM1300 untuk 3 kali sesi

macam nak..tunggu duit jatuh dari langit dulu hihi
bai bai!

Updated : since ramai tanya contact no Klinik ni, meh rina share

Klinik Pergigian Halizah

201A, Kompleks Diamond (Behind Kompleks Warta),
Bangi Business Park, Jalan Medan Bangi, Bandar Baru Bangi 43650, Selangor
p: 603-82100970 f: 603-82100971
http://www.halizahdental.com

Read more...

Thursday, May 24, 2012

2 days more, InsyaAllah

Assalammualaikum,
keluar dari pagi pukul 10 pagi, pukul 11 malam baru betul betul sampai rumah
saja nak list kan apa yang rina buat hari ni 
perlu catit untuk reminder betapa susahnya kawin
jadi kena pertahankan rumahtangga ni hehe ape aku mengarut

first, pergi cari tailor tapi tak jumpa, so last last cadang jahit di kelantan je tudung majlis bertandang tu
then, cari dobi untuk iron sahaja baju nikah rina ni..tapi takde yang nak
so pergi cuci gigi dulu.
lepas tu shoot ke Alamanda untuk makan, dan jumpa member B2B untuk ambil inai tumbuk
cari dobi balik, last last jumpa 1 kedai dobi yang sanggup iron sahaja hee, takut nak basuh nanti tecabut manik plak
lepas tu ke wangsa maju pulak untuk ambil baju sanding. 
ALHAMDULILLAH, baju rina turn out to be sooo sweet ^__^
at least di mata rina hihi..

lepas tu ke ofis kejap untuk settlekan beberapa hal  berkaitan.
balik rumah, tailor baju nikah dulu bawa jubah yang dijahit untuk rina
saja buat jubah alang alang tempah baju nikah hee
okla, biasa je..buat straight cut, muslimah sikit

dan last sekali pergi cheras untuk ambil whitescreen.

sekarang makan ubat..sebab ada tanda tanda nak demam..selsema pun dah muncul
huhu...
bertahan rina!

details pasal inai, dobi, klinik gigi, baju, etc. akan rina cerita satu persatu lepas selesai majlis nanti =)

ok, good night..
Assalammualaikum..



Read more...

Wednesday, May 23, 2012

Drama air mata

Assalammualaikum =)

Makin dekat nak majlis ni, makin banyak pulak drama air mata 
pelakon utamanya rina la, siapa lagi
macam kelakar pun ada..benda kecik pun nak nangis..
nangis yang macam budak budak siap teresak esak tu, apekes?

hohoho
lama dah tak macam ni..
semenjak kenal en tunang, rina tak pernah tersiksa jiwa batin macam dulu ops =P
dengan en tunang rasa tenang je...kalau merajuk, ada yang pujuk..
tak perlu nak meroyan, stress, sakit jiwa sebab tunggu untuk dipujuk tapi last last makan hati sendiri eh!

tetiba cerita pasal lain hihi

sebenarnya takde cerita pun..
saje nak tulis sikit sikit..
catatan hari hari yang nak dekat dengan majlis..

risau tu takyah cakaplah..
risau takde orang datang.
yela..sapelah rina ni..kawan macam tak ramai pun..sape nak datang hurmm

pastu risau pasal hantaran..betul ke vendor tu nak buatkan..nevesnye..dah la takde backup plan

risau pasal baju macam dah kurang
asal ada baju kira cukup baik lah kot heheh

baju nikah dah siap!
cantik sangat sangattt
T____T
happy sangat sebab cantik =)
sebenarnya baju kurung biasa je tapi cantik dimata ku =P

vip doorgift semua dah setel..nak update checklist lah
jap copy paste


Legal Documents

  1. Kursus Kahwin  - Done!       
  2. Borang kebenaran nikah  - Done!       
  3. Test HIV - Done!    
  4. Jurunikah- Done!

Important
  1. Cincin for me - Done!
  2. Cincin for him - Done!

Hantaran For Him
  1. Set baju kerja - Done!
  2. Kasut - Done!
  3. Wallet & Belt - Done!
  4. Body Care - Done!
  5. Jam - Done!
  6. Manisan - Done!
  7. Sirih junjung - Consider Done!
  8. Cincin - Done!
  9. Kek  - Done!
  10. Buku - Done!
  11. Sejadah-Done!
Hantaran For Me (Consider Done)
  1. Cincin + Hantaran  - Done!
  2. Sirih junjung Done!
  3. Body Care - Done!
  4. kain baju kurung & tudung - Done!
  5. Beg tangan & purse - Done!
  6. Buah-buahan Done!
  7. Kasut  - Done!
  8. Telekung -Done!
  9. Mas Kahwin - Done!

Hantaran Decoration Consider Done!
  1. Dulang
  2. Alas Dulang
  3. Bunga Dulang
  4. Bekas Hantaran
  5. Reben
  6. Tepak sireh
  7. Tempat letak cincin
  8. Span

Outfit
  1. Baju Nikah - off white - Done!
  2. Tudung Nikah - Done!
  3. Veil Nikah - Done!
  4. Kasut Nikah - Done!
  5. Aksesori Nikah - Done!
  6. Baju Resepsi - Consider Done!
  7. Tudung Resepsi - Consider Done!
  8. Veil Resepsi - Consider Done!
  9. Kasut Resepsi - Consider Done!
  10. Aksesori Resepsi - Consider Done!
  11. Baju Bertandang - Consider Done!
  12. Tudung Bertandang - Pending
  13. Veil Bertandang - Consider Done!
  14. Kasut Bertandang - Consider Done!
  15. Aksesori Bertandang - Consider Done!

Pelamin Pilihan
  1. Nikah (Bantal) - Booked!
  2. Resepsi - Booked!
  3. Bunga Pahar Resepsi - Done!

Mekap Pilihan
  1. Nikah - Booked!
  2. Resepsi - Booked!
  3. Bertandang - Consider Done!

Official Photographer

  1. Nikah - Done!
  2. Resepsi - Done!
  3. Post Wedding - Done!
  4. Bertandang - Done!
Official Videographer
  1. Nikah - Done!
  2. Resepsi - Done!

Hand Bouquet
  1. Nikah - Done!
  2. Sanding - Done!
  3. Tandang - Done!
Venue
  1. Nikah - Done!
  2. Sanding - Done!
Catering

  1. Nikah- Consider Done!
  2. Resepsi - Done!
Dewan Resepsi
  1. Deco Dewan : Arc, stand - Done!
  2. Meja Makan beradab - Done!
  3. P.A System - Done!
  4. Red Carpet - Done!
  5. meja Guestbook - Done!
  6. Projector & Whitescreen Consider Done!
Doorgift
  1. doorgift VIP - Consider Done!
  2. doorgift guest 1 - Done!
  3. doorgift guest 2- Consider Done!
  4. Goodie bag - Done!
  5. doorgift kanak kanak - Done!
  6. bakul doorgift - Done!
  7. doorgift nikah - Done!
Pembantu tersayang hee Consider Done!
  1. Pengapit lelaki (bersanding) - Cousin Imi
  2. Pengapit perempuan (bersanding & nikah sepanjang masa) - Dayod
  3. Pengapit lelaki (bertandang)
  4. Pengapit perempuan (bertandang)
  5. pemberi doorgift (5 orang) - Plan : Cousins-Faizah,Shahirah,Ira,Solehah, Batrisya
  6. Pengacara majlis - Done!
  7. Pembantu Pengacara
  8. Pembaca doa - Plan : Babah
  9. Jaga P.A system - Done!
  10. Runner makanan dan sebagainya - Plan : Cousins - Kak Mila, Muhammad, Shahmi
  11. Penggubah hantaran - Plan : Myself!
  12. Flower girls - Plan : Amirah, Aiesha, Afrina & Nisa
  13. Pegang duit - Plan : Mak, Abah, Makmi, Babah, Kak Mila
  14. Bridesmaid (Bawa dulang) -  Plan : Bestfriends yang dapat hadir =)
Invitation Card Consider Done!
  1. Guest List - Malas buat
  2. Design - Done!
  3. Printing - Done!
  4. scan & letak di facebook/email - Done!
  5. Post
  6. Bunting Free - Done!
  7. Sampul - Done!
  8. Setem - Done!
Honeymoon
  1. Tickets - Done!
  2. Date - Done!
  3. Accommodation- Done!
  4. Itinerary- Done!
  5. Transport- Done!
  6. Duit poket
Keperluan Lain
  1. Penunjuk Arah jalan Done!
  2. Persembahan - Done!
  3. CD selawat/ ayat alQuran
  4. Wedding Cake - Done!
  5. Inai - Masjid India
  6. Homestay - Done!
  7. Guestbook- Done!
  8. Guestbook accessories - Done!
  9. Tag Pembantu & Family - Done!
  10. Duit untuk jurunikah dan saksi 
  11. Flowergirls flower - - Done!
  12. Text untuk pengacara majlis - Done!
  13. Nota tugasan buat pembantu beserta no phone - Done!

Bilik Tidur
  1. Katil
  2. Dressing table
  3. Langsir
  4. Cadar - Done!
  5. Hiasan
  6. Lampu
  7. Kipas/aircond - Done!
  8. Karpet
  9. Pewangi
  10. Bantal hiasan
  11. Side Table
  12. Lampu tidur
  13. Hiasan bunga
  14. Almari

Home Appliance (Shortlisted)
  1. Set bilik tidur
  2. Set dapur - memasak
  3. gas
  4. Pinggang mangkuk periuk - Half Done!
  5. Peti Ais
  6. Alatan pencuci
  7. Kipas - Done!
  8. Lampu
  9. Cat
  10. Barangan bilik air- Done!
  11. Sofa
  12. TV- Done!
  13. Safety
  14. Langsir
  15. Wifi
  16. Tikar - Done!

okla tu dah banyak merah hehe
sekarang dalam kepala nak pegi dry cleaning baju nikah tapi takut baju rosak
lepas tu nak jahit tudung bertandang nanti...


ya Allah...permudahkan lah jalan kami....



Read more...

Monday, May 21, 2012

Pemenang cabutan bertuah

yang dianjurkan oleh rina sempena dengan entry Qarmasutra Wedding & Events di SINI
jatuh kepadaaaa



rina membuat undian menggunakan random.org
pemenang mendapat voucher Pedicure & Manicure secara percuma

Tahniah & Terima Kasih

Read more...

Sunday, May 20, 2012

Beli langsir di MK Curtain, Nilai

Assalammualaikum semua =)

Semalam dah beli langsir...tapi ada silap pulak..
sepatutnya 182 cm..ktorang pegi tulis 82 cm
boleh tak perasan pulak..
nasib baik tingkap blik utama je..tingkap lain & sliding door semua ok

Rina beli dekat MK Curtain di Nilai, terus tempah
Ambil kain semeter RM7.90
day curtain ambil yang semeter RM15
besi besi, cangkuk semua (since rumah baru) dalam RM200
upah jahit dengan renda renda sekali dalam RM250
total up hampir RM1000
pengsan 18 kali
+___+

curtain ambil masa dalam 4-5 jam gak la nak siap
maybe banyak kot..satu rumah..siap renda bagai
jahitan sangat kemas jadi puas hati =)

kesian En tunang tak dapat tengok pasukan favourite dia, Kelantan lawan Sime Darby
dapat tengok separuh akhir je..dia tengok sorang sorang dekat kedai makan area rumah rina..
nak teman, tapi tak manis pulak..
suruh tengok dekat rumah dia kata nanti susah pulak mak & rina nak mandi semua
jadi dia tengok sorang sorang je dekat kedai...

walaupun nampak perkara ni perkara kecil saja
tapi rina tetap terharu...
dia tahu priority dia..tahu tanggungjawab dia..
 
rina sangat berharap agar rina dapat menjadi isteri yang solehah buat en tunang..
 menjadi menantu yang baik buat abah & umi dia..
menjadi kakak2 yang baik buat adik adik kesayangan dia..
support dia selalu..menjadi pembantu terbaik buat dia..
menjadi ibu yang terbaik buat anak anak dia..
 
adui..
nak cerita pasal lain
tapi tiba tiba terluah pasal lain dekat sini hehehe
 
takpelah, dah panjang.
lepas ni nak pegi Mydin pulak..
banyak barang tak beli lagi..
 
ok bye


Read more...

Saturday, May 19, 2012

Review & Contest : Qarmasutra Weddings & Events

*Sticky entry, please scroll down for new entry ^__^*

UPDATE:
FRIENDS, PLEASE LIKE QARMASUTRA'S STATUS HERE
AND LIKE THEIR PAGE TOO.
Thank you very much. Really appreciate it =)


Qarmasutra Wedding & Events ni merupakan Wedding Planner yang menjanjikan sesuatu luar biasa & terbaik mengikut bajet kita.
Sebelum rina cerita lebih lanjut, baik rina perkenalkan dulu 2 orang founder dari Qarmasutra.
Diorang ni jejaka yang masihh muda! Mungkin sebab tu, idea yang dilahirkan memang kreatif, unik dan fresh sekali!
Mereka berdua ialah Ben & Anuar




Kedua duanya ada Bach ( Hons ) Interior Architecture of School of Architecture , UiTM Shah Alam Malaysia. Lepas tu masing masing ada experience yang banyak dalam bidang decorator, designer dan seangkatan dengannya. Hebat tak hebat? 
Memang bukan calang calang orang yang decorate wedding uolss nanti okey! =P


Pelamin

Pelamin & deco dari Qarmasutra ni memang lain dari yang lain. Tak akan sama dengan vendor luar yang lain punya lah.
Sangat unik dan kreatif.
Rina pun masa first time tengok rasa macam woww! tak pernah terfikir untuk ada pelamin sebegini.
Mari kita lihat beberapa koleksi pelamin by Qarmasutra;


Amacam? rasa pelik tak pelamin pelamin dia??
kerusi kerusi yang digunakan berbeza dari pelamin biasa
deco simple sahaja tapi menarik, betol takk?
dan pelamin yang palinggggggg rina suka adalah ini
WAAA sukanyaa suka sangat sangat!
comel je kan kerusi lelaki, dengan kerusi perempuan hihi
macam dekat rumah jee
sure masuk gambar cunnnn
dan ini  pemandangan waktu malam

Lagiii cantik kan?
mesti tetamu yang datang tak henti henti cerita pasal pelamin ni
lepas tu sure ramai datang ambil gambar pengantin hee boleh feeling artis
itulah gunanya pelamin yang unik =P

Photobooth & Candy Buffet

Sebagai wedding planner, bukan pelamin je Qarmasutra buat tau,
photobooth, candy buffet, deco dewan, semua lah berkaitan wedding diorang yang buat

ini contoh photobooth yang awesome
 Ghost Chair! lawa kannn?? tepi tepi tu candy buffet!
semua props pun dia buatkan
 tak payah nak fikir banyak, nak DIY bagai, tak payah
ni satu lagi photobooth yang boleh buat pengantin budget seperti rina menangis =P


Hantaran

Macam rina cakap tadi, bukan pelamin je yang diorang buat.
as a wedding planner, hantaran pun termasuk dalam pakej diorang

hantaaran terbaikkk
crystal clear~
confirm barang tak akan dicuri sebab mesti ramai yang memerhati hantaran ni haha..
terlalu cantik!

Events

Selain wedding, Qarmasutra juga adalah event planner.
macam macam lah event yang pernah di deco oleh Qarmasutra

event pun comell
kalau nak buat majlis berendoi ke, birthday party ke, engagement of course, tak kisahlah any events
boleh je hire Qarmasutra ni

What I like the mosttt pasal Qarmasutra ni ialah mereka akan come out with proposals dulu
untuk customer boleh tengok dan menilai

kalau nak tukar tukar atau tak puas hati lagi, boleh lah ubah =)

Apa yang rina tunjuk di sini hanyalah sebahagian sahaja dari hasil kerja mereka
kalau uols nak tengok lagi (mesti kena tengok, since setiap hasil mereka lain lain!)
sila lah ke website mereka

WWW.QARMASUTRA.COM
(please follow them ^__^)

atau facebook mereka


QARMASUTRA WEDDINGS & EVENTS
(and Like them ^__^)
dan boleh contact mereka melalui facebook,
Email : qarmasutra@gmail.com
No phone : +60173056449/ +60127603812

jangan malu malu atau takut nak contact mereka
diorang ni TAK sombong pun atau memilih customer
rina yang nobody ni pun diorang layan mesra =)
jadi kalau uols artis ke, anak datuk ke, cucu datuk sekalipun
akan dilayan sama rata hehe
jadi jangan hesitate nak minta quotation dari mereka tau
propose budget sekali, mereka ni boleh dibawa berbincang =) 




kepada yang bukan bloggers, sila register di blogspot sekarang!!!

Kepada BLOGGERS yang bakal berkahwin pada JULY - DECEMBER
tahun ini!
ada berita baikkkkk buat semua!
Qarmasutra ada anjurkan contest untuk uols!
mudah je contest dia, tapi hadiah memang terbaik =)

Hello Darling ♥
To bride to be blogger . This is for you !

Qarmasutra appreciate your kind interest towards our work . Honestly , we have read all you review and we cant agreed more , you guys are the best ! 

So , this is the catch . 

1) Write an ENTRY about Qarmasutra Weddings & Events . 
2) Tell us your Favourite Dais from Qarmasutra previous works and why ?
3) Ask your friend to LIKE qarmasutra and to FOLLOW our blog
4) Publish your Entry in Facebook
5) And hey ! ask your bestie and friend to like the entry .It so easy darling ♥ 


And Qarmasutra will not let you down , so this is the return for your wonderful effort :

The Grand Price : A Mini Dais for your solemnization or engagement worth for RM 3000 . 

First runner up : A photobooth worth for RM1500

Second runner up : 5 dulang hantaran with fully decorate with fresh flowers . Each worth for RM200 per tray .

Consolation price : A Qarmasutra discount voucher worth for RM200 .


Rules and regulation

1. Dont forget to attach together QARMASUTRA BLOGGER PROJECT banner into your blog and make it as your header and cover for you Facebook profile . its Compulsory !

2.Once you have write your entry , let us know , kindly link it here and email us at qarmasutra@gmail.com . Then we will inform you the next stage .

3. This project is open for those who will get marry from JULY to DECEMBER 2012 . We are pack on june , sorry dear.

4. There will be a transportation and labour charge for the grand price and first runner up . For the second runner up , it is a self pick up from our place.

5. Tarikh tutup is on end of MAY 2012

Thats it ! Sounds good darling ? So start to write your entry and impress us with your words . Good Luck Sayang ! ♥

This QARMASUTRA BLOGGER PROJECT bride to be edition is another side project from Qarmasutra with ♥
best tak??
kenapa korang perlu join contest ini?
1) Sebab contest ini anjuran Qarmasutra itself, dari pengalaman rina, better join contest dari vendor itself dari join contest dengan mana mana platform pameran pengantin huhu, senang terus direct!
2) Hadiah memang grand habis, syarat pulak mudah jee
3) TAK BANYAK SAINGAN. yeah! berapa sangat lah Bloggers yang kahwin dari JULY-DEC?? jadi mereka yang bertuah tu, kenapa perlu lepaskan peluang ini?? aduss..kalau rina, tak pikir panjang dah..confirm join hee

Jadi apa perlu tunggu lagi kawan kawan?
Spread the news =)


P/s : Contest sudah ditutup, pemenangnya ialah Azreen. Tahniah!

Read more...

Friday, May 18, 2012

Beware people, Bridezella mode is turning on!

Assalammualaikum =P

Hari ni dapat buat banyak benda hehe..
penat okeh. baru dapat bersenang lenang sikit..
jap lagi nak sambung buat text ucapan untuk DJ, kad tugasan untuk AJK AJK yang bertugas
haha!
ini lah hasil dari active club time di UNITEN
masa ni lah nak apply teknik organisasi event dengan baik =P

Ok, nak cerita sikit apa yang dibuat pada hari ini, 8 hari lagi sebelum majlis..InsyaAllah..

entry tanpa gambar lagi..saja nak tulis untuk bacaan hari tua..
nantila lepas kahwin sure banyak gambar nak letak ^__^

tadi, sempat sambung menjemput kenalan kenalan, bos bos yang belum dijemput
lepas ni macam nak follow up dengan kawan kawan yang di invite di facebook
kad tetiba ada lebih..sebab tak sempat nak bagi semua orang T__T

lepas tu, perabot baru sampai rumah mak
mak order sofa baru dan set katil untuk bilik pengantin
bilik pengantin la sangat =P
kecik je bilik pun
muat katil Queen dengan almari je hee
malas nak hias..janji kemas =)

lepas tu ada buat wiring sikit..rumah memang huru hara kejap..
bersepah sepah..
ada barang nak diangkut ke rumah baru which is rumah rina dan en tunang nanti..
TAPI rumah kami tu, tak setel setel lagi!
aduss...
kunci dah dapat..elektrik dah ada
AIR je takde lagi..camne nak basuh semua T__T

so sekarang ni just pasang grill dulu..
lepas pasang grill, baru lah boleh angkat barang..
set katil tak boleh la beli lagi...

baju nikah insyaAllah weekend ni dapat...
nervous pulak..
tetiba menyesal buat beading boleh?
takut tetiba jadi makin tak cantik..
baik putih je ye takk?
waaaa...semua ni sebab serik dengan baju sanding semalam..
rina ni cerewet sangat...susah nak puas hati.. =(

takpelah..berdoa je..
bak kate kawan kawan rina, kembali kepada tujuan asal kita berkahwin..
sebab nak mendapat keredhaan Allah dalam perhubungan..
so, berlapang lah dada..insyaAllah gembira =)

ok penat dah =P

secara ringkas, tadi dah beli tudung untuk mak, tudung bertandang untuk rina, kasut untuk mak, lepas tu bayar deposit untuk doorgift

esok nak pergi Nilai, cari langsir untuk rumah baru, VIP doorgift, carpet bulu putih
malam esok nak pegi Shah Alam, mak nak cari jubah nak pakai masa majlis nikah kot
rina lak nak cari baju kurung 2 pasang..
adat kot..pakai baju baru lepas kahwin...

ok bye

Read more...

Thursday, May 17, 2012

Fitting Baju Sanding

Assalammualaikum..

yay!
jujurnya rina tak suka baju rina T__T
bila pandang baju tu..
penuh dengan pandangan kecewa..
tapi tak mampu berbuat apa apa..
sebab dah pun siap..

menyesal tak sewa je yang dah siap..
sewa baru camnilah..takde choice dah..
nak taknak kena pakai yang tu gak...faham tak?

baju tu takdelah disaster, just it is not my taste..
 
rina tak salahkan sape sape
nak buat camne dah rina tak suka..
rina sangat cerewet..tapi hanya mampu berdiam diri..
sebab dah terlambat..

 sekarang hanya mampu berdoa supaya orang lain suka..haha..
En Tunang suka..ke nak sedapkan hati?
dia kata "jangan risau, nanti mesti awak nampak cantik pada hari tu"

harap begitulah..

gambar takde..takmau tunjuk..
tengokla nanti huhu

nak tunjuk gambar makanan petang tadi









Nasi Ayam Tai
Taman Sri Rampai
Wangsa Maju
Kuala Lumpur

sedap jugak..harga mahal sikit, rina bagi 3.5 out of 5 stars

so korang...pelamin biasa saja..baju pun biasa saja..
yang dapat happy kan rina hanyalah kedatangan korang ke kenduri rina nanti..
hopefully ramai lah kawan kawan datang memeriahkan majlis...

bye.....


Read more...

Wednesday, May 16, 2012

FOKUS

Alhamdulillah..
dah selesai pun final exam
phew~~
pengsan okeh..
ok, jangan tanya pasal paper tu camne ye =P

Apa apa pun, sekarang boleh fokus terhadap persiapan kahwin yay!!
lagi 10 hari insyaAllah..

perasaan sekarang,
SANGAT SANGAT RISAU!

risau kalau takde orang datang, kosong je dewan
risau kalau terlebih orang datang sampai tak cukup makanan
risau kalau ada yang sakit time tu
risau kalau ada vendor buat hal
risau kalau baju tak cantik
risau kalau sakit perut time bersanding
risau tetiba hujan lebat hari tu
risau tetiba tok kadi takde
risau dengan segala perkara perkara buruk..

nauzubillah minzalik..

ya Allah...lancarkan lah semuanya..

T___T

Read more...

Monday, May 14, 2012

Guestbook sudah siap !

Assalammualaikum =)

Sabtu lalu rina pergi ke Serdang.
situ banyakkk kedai photostat yang murah murah.
famous dengan student UPM dan UNITEN.

rina memilih kedai ni since selalu ramai students pergi kedai ni
bila kedai ramai, maknanya kedai tu murah
hipotesis yang dicipta sendiri =P





rina print banyakk benda antaranya penanda arah




heee simple je. nanti letak bunga manggar, then ikat guna tali kot.
biar en tunang yang fikirkan =P

tapi hari ini rina nak cerita tentang Guestbook rina.
rina pernah cerita kan tentang guestbook idaman rina di SINI

ingat nak sewa Polaroid camera, last last tak jadi
sebab film mahal sangat dan tak cukup duit hihi

jadi rina just proceed with basic guestbook
tadaaa~





buat dua buah buku. setiap buku ada 100 pages, 50 helai.




bahagian depan, beli paper ada border.
then print front page.

ini pula bahagian belakang.
pilih hardcover warna gold. macam diperbuat dari kotak je hardcover ni dia punya hard haha




mukasurat dalam. 
rina menggunakan kertas tebal, setebal front cover..
taknak guna kertas A4 biasa takut dakwat pen tembus + taknak kelepet kelepet + nak bagi tahan lama
jadi tebal pulak buku thats why rina separate jadi 2 buah





cantik kan dalam nye?
template rina ambil dari SINI
then rina edit gambar dan tulisan sikit =)





total damage approximately RM50 for both guestbooks
means 1 guestbook RM25 je =P murah okeh buat sendiri!

kepada kawan kawan yang hadir, luangkan lah sedikit masa untuk menulis nanti ye..
^__^

Terima kasih!

Read more...

Sunday, May 13, 2012

Renewable energy

OhmyGod. Do in need to memorize all this thing?


Im taking engineering u know..not chemistry :(

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Handbouquet for my flowergirls

Salam semua :) nak tunjuk handbouquets for my flowergirls..





Cantik takkk?? Nak bagi baju kat diorang rina tak mampu. So guna handbouquet jelaaa, bagi seragam hehe.. Nak order jugak boleh order dari fb: lyana zamri :) tak boleh link pulak since guna iphone ni huhu...nanti review wedding insyaallah rina akan promote lagi :) kbai!!
- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Friday, May 11, 2012

Contest for Bride to be only!

Assalammualaikum semua =)

ye rina busy tapi sempat je kan duk update blog hihi
sebenarnya blog ni bukan sekadar hobi, atau mengisi masa terluang yang sebenarnya takde pun huhu
blog ni adalah salah satu punca pendapatan rina dan juga melalui blog rina dapat macam macam sponsor for my wedding
Alhamdulillah =)

jadi walaupun bz, rina pasti akan cuba untuk update sekali sehari.
alaa berapa minit je pun tulis blog.
untuk entry ni, 5 minit dah siap
haha!

sebabnya rina tak perlu nak fikir apa rina nak tulis
semuanya keluar mencurah curah di ladang gandum =P

so back to the main point,
kepada Bride to be di luar sana!! 

kenapa tak join contest Qarmasutra ni?
hadiah best kottt
baik join sekarang!
so boleh kumpul like dari sekaranggg
peluang untuk menang akan lebih tinggi!


kalau nak join klik banner diatas tau!


Semoga Berjaya =)

Read more...

Thursday, May 10, 2012

Every little things..

Assalammualaikum,

Hari ini, entry tanpa gambar lagi..rina nak update beberapa cerita dalam 1 entry =P

1) Alhamdulillah, dah selesai 1 exam paper semalam. memang banyak tak boleh buat as expected =( tapi harap sangat boleh B atleast..rabu hadapan ada 1 more paper, insyaAllah paper terakhir untuk Master rina. lepas tu buat research pulak. rasa macam semangat nak score for this final paper since carry mark teruk =( nak jadi lecturer maybe cgpa perlu tinggi juga..kot? nak buat PhD pon tengok cgpa kot..tak sure. tapi kan, rina tak sabar nak buat research. mesti best dapat stay up buat thesis dengan suami hehe...my fiancee pun ambil master sama sama dengan rina ni =)

2) Sekarang ni tengah kursus di ILSAS, Uniten. Kursus Advanced Power System Protection. Pehh memang advanced. tiba tiba rina kembali bersemangat nak meningkatkan keupayaan diri cewahhh. lepas kawin ni, nak fokus sangat sangat terhadap kerja. nak belajar secara teratur setiap skop dalam protection =P semangat takkk? hahah! 

3) Alhamdulillah rina dah jumpa projector. FREE pulak tu! yay! boleh tayangkan video masa kenduri nanti.video apa? sila datang dan tengok nanti ye! tinggal nak cari whitescreen. or maybe pancar kat dinding je hahah..

4) oh, rina tak buat lagi jemputan di blog. nanti rina buat ye =) actually ramai lagi tak dijemput. huhu. tak sempat =(

5) Kereta rina calar lagi waaa..terlanggar divider time keluar parking. aiyooo banyak careless =( rasa macam nak pakai kancil balik. kereta tu bagi en tunang pakai. tapi masalahnya opis dia susah parking. lagi bahaya..dia pun banyak naik motor je..(yang sebenarnya best bawak kereta baru hihi, sorry kancil, I miss you =P)

6) Alhamdulillah, kunci  rumah akan dapat Isnin ni. tapi air takde lagi. elektrik je dah ada. takpela, janji kunci dah dapat. boleh pindah pindah barang sikit. tapi grill tak pasang lagi T__T

7) Takut nak timbang berat badan. sebab tak diet dan tak eksesais pun hahaha. haritu fitting baju, lemak di perut menggelebeh nampak. sobsob...

8) Bisnes rina, bisnes jubah, barang bayi, ditutup buat sementara waktu. takut tak terlayan, nanti marah customer kannn

9) Wahhh tak lama lagi nak kahwin..biar betul..risau pulak..tapi at the same time tak sabar nak settlekan segalanya..letih jugak fikir hal hal berkaitan kahwin ni..

10) Duit mengalir bagaikan sungai...seriously..ya Allah, murahkan lah rezeki kami...permudahkan lah semuanya..aminn..

ok, tu je update yang ingat buat masa ni =)



Read more...

Tuesday, May 08, 2012

Peraduan gerbang cinta musim 3

Ya Allah!! Bestnyaaaa!
Kawan rina menang peraduan gerbang cinta musim 3! Juara ok!
Memang sangatt bertuah! Rezeki dari Allah huhu
Congrates Panjang dan pasangan. Jelessss!




Dan hadiah juara!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Monday, May 07, 2012

Terhenti di sini

Salam semua~

Just a short one.
Rabu ni rina final exam papar High Voltage Direct Current (HVDC)
yakin nak lulus, cuma nak dapat A tu hmm =P
minggu ni kursus di ILSAS, so senang nak study di library, boleh tanya2 member =)
Letih betul rasa..
Persiapan kawin memang dah stop jap
mak je berusaha post kad jemputan  & kemas rumah hehe..
rina memang stop jap nak fokus
ini padahnya study last minute
harap sangat tak perlu repeat paper.
dah tak larat nak ke kelas lepas kerja huhu
ok, bai nak study balik.

Read more...

Friday, May 04, 2012

Pilihan Fresh Flower & Fabric Hand Bouquet saya !

Assalammualaikum semua =)

Alhamdulillah..
baju dah finalize
tapi belum siap lagi ye! *pitam*

so rina dah boleh finalize pilihan hand bouquet rina untuk diberitahu kepada vendor sekalian
kepada yang tak tahu, rina pernah menang contest sebanyak 3 kali..
dan tiga tiga dapat fresh flower handbouquet secara free (entry sini)
Alhamdulillah...seriously segala puji bagi Allah...memberi rezeki dalam pelbagai bentuk..
syukur sangat =')
hopefully, u guys yang bride to be pun akan memperoleh rezeki daripada NYA..yakin tau!

so back to the topic,
oleh sebab dapat free 3 fresh flower handbouquet
jadi cukup cukuplah untuk 3 majlis =D

 Walaubagaimanapun, still depends on the vendor...rina dapat free je kan..
so rina sedar rina tak boleh demand sangat hihi..
tapi still here is my proposal =P

Majlis Pernikahan


so, as I mention in previous post, rina nak handbouquet Calla Lily untuk majlis nikah..
rasa simple yet ayu jeee kan kan? hihi

sama je, still nak Calla Lily tapi ada sedikit hot pink sebagai penaik =)
sebab baju dah putih kan...so takut dull sangat
contoh begini


cantik kan? simple sahaja tapi sweet sangat =)

takpun warna warni macam ni since baju rina warna putih...

eh, konpius nak mana satu =P

ok, settle 1 bunga =P seterusnya...

Majlis Persandingan


Kak Nad, the owner ada inform nak beri rose handbouquet bernilai RM150
rina dah lupa apa perbincangan kami dulu =_=

tapi rina harapkan light + shocking pink roses handbouquet macam ni


cantik rasa nak pengsan ye!

dan lastt sekali

Majlis Bertandang


oleh sebab majlis bertandang jauh..dan rina terpaksa ambil bunga ni awal awal
jadi rina harapkan handbouquet yang tahan lama huhu
tak tahu la bunga apa tahan lama *failed*

tapi rina nak warna merah macam ni


rasanya red rose tahan lama kot
kalau layu tak obvious sangat kannn


ok tu je,
nanti lepas majlis rina buat review lagi tentang HB rina yang sebetulnya
heheh

k bye!

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top