Friday, March 29, 2013

Lapar

Asyik lapar jee. Masa ngandung pun tak makan macam ni. Sekarang ni tiap saat mesti mengunyah. Orang lain pantang sakan. Rina dah makan macam macam hahha. Ais pun dah minum seteguk dua eh sepuluh teguk dua puluh teguk opsss! Pantang lah jugak dalam seminggu lepas tu tibai semuanya. Rasanya stress kot. Bila stress, rasa nak makan :p lepas tu menyusu lagi hee alasan.

Berat turun tapi belum capai berat asal lagi. Rasanya akan naik balik. Adoi..

Sekian update dari rina yang gemok.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Thursday, March 28, 2013

Menyusu sambil baring

Yeah satu achievement dalam hidup bila harini rina dah pandai menyusu sambil baring. Tapi takmau selalu buat. Nak buat bila nak bagi dareesa mudah tidur je. Lepas tu, terus tarik balik.

Lalala ni pon kena tulih ke hehehe..tah, macam penting je bagi rina :p kenangan dalam hidup kot.

Menyusu badan bukan senang untuk anak pertama. Anak kedua dah lain dah. So perlu simpan memori memori indah ni. Hihi..

Sekarang tengah cari mood nak buat stok susu plak. Dalam sebulan je ni nak start kerja balik :'(

TNB boleh ambil cuti tanpa gaji tak?? Sobsob..


- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Wednesday, March 27, 2013

27 hari

Lama tak update blog. Hidupku kini segalanya tentang dia





Hehe..24 jam bekepit je ngan dia. Tak boleh ibu tinggal lgsung! Babap kang!

Ok da bangun




Byebye

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Tuesday, March 19, 2013

Breastfeeding Journey : Susah rupanya

Masa mengandungkan dareesa dulu, rina memang ada niat nak breastfeed dia sampai usianya 2 tahun. Kononnye lah. Tapi masa tu still tak buat research bersungguh sungguh tentang breastfeeding ni. Sebab rina pasti nanti rina akan belajar sendiri bila baby dah ada. And i'm wrong! Sepatutnya rina perlu persiapkan diri sehabis mungkin waktu mengandung tu so tak lah kelam kabut macam sekarang huhu! Rupanya breastfeed ni tak semudah seperti yang dilihat..seriously bagi rina agak mencabar lagi lagi waktu pantang ni jiwa ibu sangat sensitif..bila masa nak adapt dengan tanggungjawab baru ni, bila masa nak belajar lagi. So for mom to be yang baca ni, rina pesan supaya timbalah ilmu sebanyak mungkin, persiapkanlah diri anda secukupnya. Jangan sesekali menganggap breastfeeding ni satu tugas yang mudah.

Apa pun, syukur alhamdulillah, pada hari ke 19 ni, rina masih lagi exclusively breastfeed dareesa. Penah je terdetik dalam hati nak bagi susu formula campur campur..selalu lah terdetik..tapi masih lagi bertahan. Thanks to mr zauj sebab beri semangat dan sokongan. Tapi kalau bagi hadiah breastpump medela freestyle lagiii lah best hehe..lama tak dapat hadiah..lala..*muka kesian*

Oklah tu je..moga Allah beri kekuatan pada diriku!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Monday, March 18, 2013

Happy birthday kesayangan

Selamat hari jadik..
Selamat hari jadikkk
Selamat hari jadik mr zauj kesayangan..
Selamat hari jadikkkkkk

Yay tetepok tangan hee

Hadiah kali ni hadiah terbaik buat abang..

Iaitu Zuha Dareesa :)

Fuh fuh bagus nak..keluar bulan mac, jimat duit ibu ekekeke :p

Eh! Tapi dah bagi hadiah jugak hari tu..hari ni wish je la ye..

Semoga mr zauj sentiasa dilindungi Allah..doa saya sentiasa buat abang..

Biar lah hanya Allah yang tahu..

Neway, cantik ke idok header baru blog ni?? Hihi

Ni pulak gambar dareesa berusia 17 hari




Hoiii bulatnye hidung mu!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Friday, March 15, 2013

1st time Belajar guna botol

Alhamdulillah dareesa terima botol dengan mudah. Lepas ni boleh pump simpan susu dan beri guna botol. Takdelah gocoh sangat nak buat kije :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Wednesday, March 13, 2013

Jaundice

Alhamdulillah dah ada penurunan sikit..dari 217 ke 186..walaupun masih tinggi tapi syukur ada penurunan :)
Kira ada hasil lah usaha breastfeed rina :) chaiyo zuha dareesa & ibu & abah!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Monday, March 11, 2013

Berpantang

Sangat mencabar...kadang rasa nak give up..terlalu letih...hari ni dah 2 hari demam..esok nak cek kuning dareesa buat kali ke 3. Hope ada improvement..

K tu je


- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Thursday, March 07, 2013

Hari ke - 7





Assalammualaikum..nama saya ZUHA DAREESA BINTI ZULHILMI yang membawa maksud penuntut ilmu yang berseri-seri :)
Boleh panggil saya dareesa atau reesa. Hari ni saya dah berusia 7 hari.
Doakan lah kesihatan saya dan moga moga saya membesar menjadi Hamba Allah yang solehah dan beriman.

InsyaALLAH :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Sunday, March 03, 2013

Kelahiran puteri sulungku..














Alhamdulillah..rina telah selamat melahirkan puteri sulung kami pada 01/03/13 pada jam 10:16 malam dengan berat 2.78 kg secara normal.

Hari ni dah discharge dari hospital yay!

Bakal melalui hari hari pantang yang mencabar huhu..

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top