Wednesday, July 16, 2014

Saturday, June 28, 2014 Bercuti ke Nagoya - Tateyama , Jepun - Tateyama Kurobe Alpine Route Day 1


Salam semua...huhu...tak setel setel lagi entry untuk jepun dan umrah -_-

so harini rina nak update untuk jepun secara ringkas. umrah baru buat detail


haa...ni adalah plan-map untuk perjalanan kami sabtu & ahad bersama Club Tourism Yokoso Japan Tour.

kami ke sini sebab nak sangat pergi ke Tateyama Kurobe Alpine Route..sebab nak tengok salji punya pasal hehe...pakej nye 2 hari 1 malam...lebih kurang RM1k seorang. boleh cek di websitenya. ada banyak pakej menarik.

berikut merupakan itinerary kami

Highlights

●Kurobe Gorge: Get on a Kurobe Gorge train to travel around Kurobe Gorge, one of the Top 100 Hidden Scenic Spots of Japan.
●Tateyama Kurobe Alpine Route: With six different kinds of vehicles, go over mountains for an elevation difference of about 2,000m along the 90km mountain route.
●Coach equipped with a lavatory: A special privilege is offered to those travelling on 12 May: Travel with a coach equipped with a lavatory for an even more comfortable journey.

Itinerary

Day 1
Nagoya (Meet [7:20]) <expressway>busUnazuki Stationtrain < Kurobe Gorge Train>trainNekomata or Kanetsuri Station (*Until 30 April, the train goes as far as to Nekomata Station, where it returns to the originating place. As it does not go to Kanetsuri Station, a sightseeing walk around the area is not available.)train < Kurobe Gorge Train>train Unazuki Stationtrain Hakuba Tsugaike Onsen Village (Stay overnight)
Breakfast : 0 / Lunch : 0 / Dinner : 1
Accommodation : Inner Village Miyama or another hotel of the same class 
Day 2
Hakuba Tsugaike Onsen VillagebusOgizawa Stationbus(trolleybus)busKurobe Dam Station・・・ (Take a walk)・・・ Kurobeko Stationcable(cable car)cableKurobedaira Station (Take a walk)ropeway(ropeway)ropewayDaikanbo Station (View scenery)bus(trolleybus)busMurodo Station (Walk)bus(highland bus)busBijodaira stationcable(cable car)cableTateyama Stationbus<expressway>busNagoya (Disband [scheduled 20:50])
Breakfast : 1 / Lunch : 0 / Dinner : 0
Accommodation :



Gambar Day 1

Bersiap sedia bertolak! Mula mula naik bus je dari stesen Nagoya

Perjalanan beberapa jam baru lah sampai ke Kurobe Station. Naik train antik ni..

Gayat sikit naik train ni. train ni bawa kami menyelusuri lereng lereng bukit sambil menikmati pemandangan indah


Dareesa siap tertidur lagi, bukan dia paham pun. penat tunjuk beruk la tasik la tapi tak layan. sibuk main cak cak dengan passenger belakang haha...lama jugak naik train ni..sejam..naik bukit 

Cantikla tasiknya biru..tasik ni nampak je sejuk sebenarnya suam suam dalam 40 darjah..sebab dekat sini ada thermal hydro...TNB sangat..pegi jepun buat lawatan ke stesen janakuasa hahaha

Dah sampai puncak..masa ni hujan..so tak dapatlah rina turun ke tasik untuk sentuh air...mr zauj je pegi..rina jaga dareesa..takpelah..tak de rezeki :)

Malam tu cek in di rumah doremon

Omey giler!

Kecik tapi lengkapp

toilet memang disukai dareesa sebab paip rendah boleh main air

Baru sempat makan nasi..selama ni makan roti, sushi dan onigiri yang dibeli ketika berhenti rehat di RnR

Makanan malam ada disediakan tapi rina tak lalu...dareesa je syok makan SOBA...pe jadah mi sejuk macam ais..nak muntah wei hahahaha

malam tu kami tidur dengan lena di rumah doremon..ada lagi sudut meja macam doremon tu tapi tak terupload pulak. tapi memang comel je hotel nya hehe

ok..gambar day 2 di next entry pulak yang tak tahu bila nak tulis huhu

salam

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top