Thursday, August 28, 2014

Bercuti ke Nagoya - Noritake Garden - Day 3 & 4 & Last day

Salam semua, ok express entry

So pada hari Isnin iaitu Day 3, Mr Zauj cuti tau masa tu sebab Lab tak boleh guna tak pasti kenapa so hari tu cuti..gembira lah saya..Plan nak ke Nagashima (kot) Themepark. nak main main roller coster gitu tapi malangnya hari Isnin tutup..tengah nak beli tiket bas dah tetiba tutup..kecewa..

so terus naik train ke Nagoya Port ingat nak pergi Nagoya Port Aquarium..sampai sampai sana tutup jugak!
sangat sangat sedih time ni..

so mr zauj ajak ke Osu Kanon je untuk shopping..ok..follow jelah..lepas shopping dan makan kebab di sana..terus balik Nagoya..jalan jalan Nagoya plak..cari Daiso..shopping lagi....penat jalan.balik hotel..

hari yang ok ok je..sebab plan tak menjadi..

esoknya Day 4, Mr zauj nak ke kerja dah..tinggal rina dan dareesa..mula mula ingat nak gigih ke aquarium sendiri tapi tak yakin dengan diri sendiri..maka ke Noritake Garden je la kita..naik teksi..dekat je..dalam RM30 huhu..main main dengan burung kejap..dalam 2 jam balik hotel..bagi dareesa tidur..petang bawak dareesa keluar ke Nagoya station untuk cuci mata di shopping mall..best jugak..banyak barang pelik dan comel harganya je la mahal haha...lepas tu Mr Zauj balik ajak ke Sakae...tempat hiburan terkenal di Nagoya..malam malam memang hidup..tapi kami ke sana sekadar tengok tempat je...malam ke Masjid tempat Mr Zauj solat jumaat..makan nasi beriyani situ..then balik hotel tidur..

Day 5 pagi pagi subuh bertolak ke airport untuk pulang ke Malaysia ....

sekian..sumpah menyesal tak bercuti lebih lama huwaaa..mesti kembali ke nagoya, MESTI!

ok jom layan gambar


R&R jepun. sangatttt bersih, tandas bersihhh macam takde orang guna. canggih. nak pump scan tapak tangan je LOL


Pakai jeans Mr Zauj. konon nak pegi main roller coster sobs

Osu Kanon

Bekal Dareesa


Sotong kurita. geliii. orang kata rebus makan sedap tapi rina geli

Naik teksi

Noritake Garden






Read more...

Wednesday, August 27, 2014

Bercuti ke Nagoya - Tateyama , Jepun - Tateyama Kurobe Alpine Route Day 2

Salam semua..akhirnya baru lah nak sambung entry ke jepun bulan Jun yang lalu...

entry lama boleh baca disini

Bercuti ke Nagoya - Tateyama , Jepun - Tateyama Kurobe Alpine Route Day 2

Saturday, June 28, 2014 Bercuti ke Nagoya - Tateyama , Jepun - Hotel Mercure Nagioya Cypress


Bercuti ke Nagoya - Tateyama , Jepun - Air Asia dan infant


so bersambung entry lepas. Day 2, kami bertolak dari hotel doremon ke Tateyama Kurobe Alpine Route! Boleh cek entry sebelum ni untuk tengok plan perjalanan pakej kami ni.

Mula mula naik trolley bus, naik cable car, then jalan kaki..nampak dah gunung alpine yang sangat cantik diselaputi salji dari jauh masa ni..then after jalan kaki lenguh lenguh..sampai ke tempat naik cable car..naik ke atas gunung...terus nampak salji. macam orang jakun kami sibuk bermain salji dan ambil gambar hehe..best sangat sangat! diberi masa 2,3 jam then naik bas terus balik ke Nagoya. ada lah stop stop di tempat perhentian. makan-makan dan membeli cenderahati.

Amacam. ringkas giler tak entry hihi..ok jom layan gambar pulak!




















Maaf lah gambar tak cantik. guna samsung Note 3 je. kami ada camera digital tu tapi tak bawak haha. kami jenis janji ada gambar. lawa tak lawa lain cerita. yang penting moment tu dirakamkan =P

sumpah penat kot. jalan banyak. barang pun banyak. mr zauj bawa barang, rina bawak dareesa. dengan sweater yang berat rasa nak patah pinggang.

tapi serius sangat happy. sangat excited. sangat menggembirakan. tak rugi rasanya kami ke sini. memang pengalaman yang amat manis. dareesa bangun bangun tidur sedar sedar dah ada salji. apa lagi excited dia. hahaha.omey sangat. orang lain perati je kitorang, siap ambik gambar dareesa. masa ni takdela sejuk sangat. 0-10 degree je belum sampai negative. macam dah nak habis dah salji kat sini. jepun summer kan. sini jela ada salji sebab atas gunung. tu pun sampai akhir jun. yang rina ikut ni pun trip terakhir. 

alhamdulillah dareesa tak banyak ragam. enjoy je dia. makanan pun rina bawak bekal bubur kat dia. ada roti. onigiri pun dia makan. pulut pulut gitu, sedap gamaknya haha..buah buahan pun ada. yang penting susu ibu always available hihi..takde hal lah..

sampai Nagoya malam terus pengsan.


Read more...

Sebulan berlalu

Salam semua..

sebulan berlalu..eh! lebihla..lama nya kan tak tulis blog ?? tak habis habis lagi entry ke Mekah, Madinah dan Nagoya...huhuhu..next month dah nak pergi melancong tempat lain pulak...so nak tak nak kena habiskan..ringkas pun takpe..sebagai catatan sendiri kan..

banyak perkara yang dah terlepas..bukan tak sempat..cuma takde mood pulak nak berblogging..

okla tu je entry kali ni hihi..see..xde mood...insyaallah nanti ada masa malam malam ke rina tulis blog k..bai blog. I miss u!

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top