Sunday, December 28, 2014

Pengakiran tahun 2014 dan review azam 2014

Bismilillahiirahmanirrahim...Hihi...walaupun sekarang tulis blog suam-suam kuku je tapi rina masih nak tulis tentang 2014 sebabb its a very important year to remember! Banyak perkara berlaku pada tahun 2014..Pahit dan manis semuanya ada. tapi sayangnya not all yang rina update dalam blog ni..paling rajin pun update dalam instagram..


so lets recap secara SUPER RINGKAS tentang 2014~

Januari : Tahun baru dimulakan dengan trip ke Melaka (ikut husband kerja). Siap pergi Zoo Melaka. 1st Zoo for Dareesa! Lepas tu Aini kawin, pegi jalan-jalan di Bukit Tinggi pulak.

Februari : Kelik klate hehe..& Dareesa dah boleh jalan! 

March : Peristiwa MH370 =( Dareesa turn 1 & birthday party yang tak berapa party untuk dia hihi dan juga Besday Mr Zauj hihi. Anak buah, Niqrees Hakim juga dilahirkan pada bulan ini!

April : The most memorable month of the year. Rina, Mr Zauj, Dareesa, Abah dan Mak berpeluang menunaikan umrah.

Mei : Anniversary 2 years! & kelik klate lagi hehe.

June : Bercuti ke Nagoya Jepun dengan Mr Zauj dan Dareesa. Actually, ikut husband kerja hihi..

Julai : Bulan Puasa yang best sebab macam sungguh2 kerja pahala masa ni...tapi masa ni palestin tengah tersiksa...ingat lagi semua orang bertungkus lumus untuk mengumpul dana untuk disumbangkan pada mereka...sekarang? macam dah dilupakan hukhuk...manusia2...termasuk rina la tu...

Ogos : Raya? raya bulan julai ke ogos ye haha..konpius & my birthday! masa ni tengah addicted nak mendeko rumah..sikit sikit ke Daiso, IkEA, spotlight, SSF, Mr DIY haha...semua sebab group deko rumah kat FB...dan ketika ini peristiwa MH17 terjadi huhu

September : Bercuti ke Melbourne, Australia bersama Mr Zauj dan Dareesa...Langsung tak share di blog...tak sempat lagi aka malas huhu..nantila ye

Oktober : Jalan-jalan gi Ipoh tdor di The Haven salah satu rumah peranginan TNB. Bolehla...saje bawak mak dan aunty jalan-jalan..Dareesa join GBOB! dan..masa ni tahu ada adik dareesa dalam perut hihi

November : Mr Zauj diploma UM. tu je kott

December : Banjir Besar di klate huhu....dan baru NAK START THESIS AAAA! 

ok setel,,,nak review azam 2014 pulak:

1) nak siapkan thesis master & grad!! - TAK SIAP LAGI!
2) nak menunaikan umrah bersama mr zauj - alhamdulillah tercapai
3) nak menyusu dareesa sehingga berusia 2 tahun walaupun mengandung lagi - masih menyusu. tapi tak ekslusif (campur formula pada dareesa usia 1 tahun 7 bulan)
4) nak mengandung lagi heee - yeyy hehe..
5) nak aktif berbisnes kembali untuk side income - kejap jee lepas tu malas..
6) nak menjadi isteri yang lebih solehah - macam sama jee huhu
7) nak kurus bawah 50 kg before pregnant semula - ok tak!
8) nak menjadi anak & menantu yang lebih baik. - macam sama jee..
9) nak menjadi pekerja yang bekerja ikhlas kerana Allah - taktahu hihi..
10) nak dapat CP - yey dapat dah
11) nak belajar masak western :p - err...
12) nak kurangkan facebook dan lebihkan Alquran - err..
13) nak perbaiki solat & aurat - err...
14) nak STOP mengumpat.. - err...

ok itu saje setakat ini..azam 2015 nanti lain kali pulak..Dareesa dah bangun tidur!

Read more...

Wednesday, December 03, 2014

Second Pregnancy & Adik Dareesa at 14 weeks

Assalammualaikum..

Lamanyaaa tak tulis blog...alasan nya macam biasa. MALAS hehe.. tapi sumpah rasa rugi tak tulis semua moment dalam ni..dah lah tahun ni tahun yang sangat bestt..hurmm..maybe nanti akan tulis balik secara recap maybe.

So for today just nak tulis tentang second pregnancy. Alhamdulillah. Memang dirancang nak mengandung kembali buat kali kedua after balik bercuti dari Melbourne. Aiseh pasal Melbourne tak cerita lagi dalam ni..

So alhamdulillah syukur pada Allah mempermudahkan..insyaallah dareesa akan dapat adik pada bulan 5 2015 which is by that time dareesa dah 2y 2m plus. Ok la kot kan..nak jarak banyak mana lagi..nanti dah tua tua malas nak pregnant dah..kot :p

Semalam 1st check up dengan dr idora patutnya tapi malangnya dr idora ada 4 delivery so perlu postpone. Tapi kami proceed scan di klinik sofea. Saja nak cek baby membesar ke ada heartbeat tak..everything normal ke..


Tak best scan di klinik tu. Kejap je. Jantina baby pon tak tahu lagi. Ok gak. Rina nervous gila nak tahu jantina. Sejujurnya memang plan for a boy pula. Tapi fikiram asyik survey untuk katil double decker untuk dareesa dan adiknya..maknanya dareesa kena adik girl la hahah..ape pun rina berserah pada Allah. Semua dah ditakdirkan dan ada hikmah..

Still morning sickness sekarang ni..angin sangat perut tapi masih selera makan..tak selera pun sumbat sebab dareesa masih menyusu ibu walau tak sepenuhnya..

ok..bye

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top