Wednesday, December 30, 2015

Review Azam 2015

Assalammualaikum...

Just a quick post..sebab dah terbiasa review azam & tulis azam baru so tahun 2016 pun nak jugak buat..dari 2008 kot blog ni...dah 8 tahunnnn hebat tak hebat..mohon Zuha Dareesa & Deenina sambung tulis ok lol.

so berikut azam last year :

1st January 2015 :



Assalammualaikum..

Macam biasa tiap tahun pasti rina akan tulis azam dalam blog ni..so tradisi tetap diteruskan. Selagi blog masih ada selagi jasad masih bernafas.

Inilah azam rina bagi tahun ni...

1) siapkan master & graduate huhu..please rina! - tak siap lagiii weiii ! dari tak kawin sampai ada anak 2 tak siap siap lagi hahahaha. sekarang tengah buat pembetulan untuk FINAL DRAFT. yeah yeah!
2) pantang sungguh2 kali ni. Nak kurus gila, pantang ice 100 hari atleast, tungku hari2, urut berkala, makan suppliment ikut jadual - pantang sungguh2 30 hari je kahkah whatever rinaaa gemok!!
3) menyusu ibu bagi adik baby - alhamdullillah fully bf
4) wean off dareesa sobsosb - setelll masa dareesa 1y 11m...sebulan je lagi nak phd. rugi2 hihi tapi takpela..dapat ibu rehat kejap. now bagi adik pulak.
5) nak ajar dareesa hafaz surah lazim - surah alfatihah je dia tahu, tu pun kena sama2 baca baru dia sambung-sambung
6) pampers free dareesa! - belum lagikk
7) nak pegi uss singapore lepas bersalin. Nak naik roller coster lol teringin - tak pegi ponnn. 
8) dapat naik gred e13 - alhamdulillah
9) daftar untuk IR. 2016 baru ambik hehe - belomm
10) nak snorkelling! (Target Pulau perhentian!) - bulan 4 2016 baru pergi, insyaAllah
11)nak bersalin normal with no tear & epidural - normal tapi with tear & epidural
12) taknak mengumpat (atleast senyap jgn tokok tambah!) - makin kuat ngumpat Astaghfirullahalazim!
13) nak buat divider & kabinet tv - takde pon
14)nak melancong ke lagi sebuah negara atleast - alhamdulillah dapat ke ShangHai & Korea
15) dann nak jadi muslimah, isteri, anak, menantu, ibu yang lebih baikkk dari sebelumnya - makin teruk perangai hmmm


sekiann. itu je...next post untuk azam 2016 pulak ye!

bye bye bye assalammualaikum.

Read more...

Thursday, December 03, 2015

Zuha Deenina 6 bulan

Ala..kesian anak ibu Zuha Deenina..tak pernah ibu update perkembangan dia dalam blog ni..semua tentang Zuha Dareesa aje..header pun tak tukar tukar lagi hurm..

Sorry sayang..ibu sayang nina sama mcm ibu syg kakyong...ibu ikut perkembangan nina sama macam kakyong..ibu happy nina cepat pickup bijak..sihat alhamdulillah...walaupun nina ada masalah jantung tapi you are very strong...takde tanda tanda pun..nampak sihat dan cergas..gemok dan besar lagi dari kakyong hehe..

Ibu tak ingat dah berat badan nina berapa..urat dah putuih..rasanya 6 kg plus. Takdelah berat mana. Tapi menaik. Paling penting anak ibu tak pernah sekali demam. Syukur ya Allah.

Sekarang nina dah boleh meniarap sendiri golek golek..menyusur ke depan dengn lajunya. Boleh belok2 siap memang laju betullah..pandai grab barang..suka makan semua benda..suka ketawa bila kakyong dan ibu buat lawak
 Abah kena kerja keras sikit. Maybe sebab sama muka dengan abaah jadi panas sikit. Dengan ibu sejuk sikit hahahha

Pandai sebut ayerr ayerr..buat burrr pufff broom smua tu. Banyak cakap gayanya. Suka lompat2.

Dah makan 2 3 hari awal dari tarikh lahir. Sebab ibu kesian tengok dia meleleh air lior tgok kakkyong makan..

Makanan 1st kiwi tapi tak suka. Ibu buat potato pulak. Haritu carrot..semalam pear..no 4 days rule dah. Tak kuasa la ibu nak ikut rules. Janji berak cantik & no allergy. Nak judge judge la..janji anak ibu sihat gembira okk

Oklah tu je..ibu sayang anak2 ibu..sayang abah kepada anak2 ibu juga
.muahhh bai





Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top