Wednesday, March 30, 2016

Dareesa pergi mengaji

Semenjak ada apps rasa best pulak nak update blog hari hari hehehe

So harino nak throwback..dareesa pergi mengaji..area rumah mak ada ustazah ni ajar mengaji..dia seronokla sebab ramai abanh dengan kakak..

Siap ada abang yang hantar pergi balik (ibu follow dari belakang) . Amboi abang tu suka betul dekat dareesa hehehe..so far dareesa paling kecik...3 tahun..alhamdulillah walaupun bercakap banyak bahasa german tapi bila mengaji terang dan jelas..

Mudah mudahan jadi anak yang solehah...

Amin

Read more...

Beli kasut dari Next Direct UK

Currency jatuh pun sibuk membeli haha. Nak buat cam mane..craving shopping mak perlu dipenuhi hihi. Theraphy ok shopping ni.

Actually ni abah depa yang beli. Sebab mr zauj hilangkan sebelah kasut dareesa. Grrrr..so kena ganti balik..alang alang belikan kakak kena lah belikan adik sekali heee.....

Yang kakak harga rm90 gak..yang adik rm48 camtu...cantik ok..kualiti terbaik..best la kasut kasut next ni..lawa lawa..rambang mata nak pilih..harga berpatutan..kalau time sale dekat uk mesti murah giler..

Ok setel kasut raya hehe..cepat adik nina cepat jalan!

Read more...

Carseat cosatto murah

Alhamdulillah sampai pun carseat rina order dari  fb: kedai1uk . Cara2 nak beli murah. Pergi je website cosatto. Tengok mana yang ada sale dan murah. Printscreen dan minta quotation dari personal shopper barang2 uk/us ni seperti fb : kedai1uk...

Macam carseat dareesa ni memang murah..rm1k je..kalau tak boleh cecak rm3k..rina beli cosatto hug..compatible dari 9kg-36kg & boleh recline sekali..sedap sikit nak tidur...model lain mcm zoomie, moova apetah lagi ada yang tak lengkap..contoh boleh recline tapi tak boleh pakai sampai besar...etc..

Satu lagi cosatto hug ni ada part diperbuat daru leather...berat..inshaallah selamat....

Deenina masih guna baby carrier..inshaallah murah rezeki nanti ibu beli untuk nina pulak ye!

Read more...

Sunday, March 27, 2016

Zuha Dareesa berbasikal

Saja nak cerita..

Basikal ni abah dia baru beli awal tahun ni... tapi semalam first time main dekat luar rumah..pergi pasar malam belakang tu..gigih ibu tebongkok bongkok tolak bila tak jalan. Tekejar kejar bila dia laju. Hehe.. dah besar anak ibu...semoga terus membesar...

Read more...

Cara tukar email login Blogger

Assalammualaikum...

Antara sebab rina jarangg sangat berblogging adalah email login rina sebelum ni yahoo..so tak boleh nak login menggunakan apps Blogger.

At last malam ni rina dah jumpa solution..tukar email login yahoo kepada gmail! So boleh dah guna apps Blogger!

Hopefully lepas ni bolehlah update hari hari!!

Meh rina share camne nak tukar :

Here are the ways:

1) Login to your Bloggeraccount for which you want to change your login email id.I assume you already have created another email address which you want to switch to. If not, go and create one first.

2) Go to Blogger Dashboard > Settings > Basics. InPermissions section, you will find the blog authors.

3) Click on Add Authorsbutton and send an author invite to the new email address which you want to switch to.You would have received an author invitation in your second email address.

4) Now, go there and accept itWhen the invitation is accepted, you will see the other email address as a new author. Change the role of new email address from Author to Admin

5) The last step. Login to blogger account from your new created email address. You will see the blog in your dashboard with Admin power.

6) Go to Settings > Basic and remove your old email address from the Blog Authors from Permission.Done!!

Source : http://www.bloggertipstricks.com/change-blogger-login-email-address.html

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top