Friday, September 14, 2018

Resipi Cheezy Wedges ala KFC

Gitu tajuk. takde resipi pon sebenarnya haha..simple sesangat, 2 saat siap!

Mula mula kita perlukan kentang wedges segera seperti ini

kalau rajin, potong je kentang then celup tepung bestari, gorengg

kalau susah sangat beli je french fries mana mana dekat supermarket, lepas tu goreng!

dah setel kentang,

kita perlukan CHEEZAS CHEESE POWDER yang awesome sangat ni







lepas tu tambah lah mayonnies or sos.

setel! siap menu petang yang lazat dan mengenyangkan!

kalau korang berminat nak beli cheezas cheesy powder ni, berikut details berkaitan :


Faceook : CHEEZAS CHEESE POWDER - HQ

Cheezas Nacho Cheese Powder 200gram
RETAIL : RM 13.00

Cheezas Supering Cheese Powder 200gram
RETAIL : RM 16.00

Cheezas White Cheese Powder 200gram
RETAIL : RM 15.00

Tidak termasuk kos COD @ pos.

HUBUNGI www.wasap.my/60135882045 dan dapatkan dari stokis terdekat anda

Read more...

Wednesday, September 12, 2018

Idea untuk barang dalam Goodies Bag

Assalamualaikum

Harini nak share idea untuk sesapa nak buat goodies bag untuk apa2 event. Macam aku haritu join family day GBSB, so ada la goodies bag untuk mak2 ni. Syok betul dapat byk barang dalam goodies tu. Meh sini nak share idea apa la yang boleh di letakkan dalam goodies bag tu.



Haaa gitu.... BANYAK BETUL~ Seronok kan kalau event kita dapat goodies macam ni

OK lets go tru yang mane sempat.

1. POPCORN



Popcorn bucket serendah rm1.20 untuk bucket size kecik dan sehingga rm2.50 untuk bucket size sederhana. Yang bestnya harga yang ditawarkan dah termasuk dengan thank you sticker. wow!
Jenis popcorn mushroom bulat2 berperisa caramel. Memang sedap la kan kalau caramel ni. Budak2 suka, mak ayah lagi suka. 

Lokasinya di LORONG HAJI SAID BATU 7 JALAN KEBUN. Dia beroperasi dirumah (homebase)
Kalau nk tempah boleh whatsapp 018202086 atau 0163685367
atau boleh follow ig dia @crunchysweetpopcorn


 2. BROOCH



Haa brooch ni paling sesuai untuk apa2 event. Macam kami haritu family day sah2 la ada anak2 kan? ni nk promote BROOCH COMEL PONY dari Nurul Nabilah. Boleh checkout dia punya FACEBOOK Nurul Nabilah CrafterHa'Na
Ada banyak lagi hasil kraftangan dia yang korang boleh tempah.
Boleh whatsapp dia di 01126216226


haa contoh pin dia. Comel kan? Sesuai sgt untuk dijadikan barangan goodies.

3. POMADE




Haa jangan tak tahu sekarang pomade pon boleh dijadikan barangan goodies. Sebab dia bersize comel2 je. Sesuai nak bagi ayah ke anak ke. Tak kisah. Yang penting pomade ni bukan sebarang pomade di pasaran tu. Ni pomade khas yang menggunakan EO. Ada 4 EO dalam pomade tu. ROSEMARY, CEDARWOOD, GERANIUM dan LAVENDER. Apa kelebihan EO dalam pomade ni?

Omg! Banyak la kelebihan dia. Elok untuk otak dan memory. Sesuai pakai kat anak2 yang nak pegi sekolah tu kan? Selain dapat rambut kemas ada kelebihan lain. wow!

boleh follow ig dia @bydolcerina
atau ws 0195205540

4. BEKAS BROOCH


Bekas brooch ni nampak ekslusif kan? yang ni kami dapat sponsor dari tokey cantik @dapurnanafarhana. Thank you nana. Semoga murah rezeki dan sentias sukses dalam bisnes baking nana. Korang klau nk merasa kek2, brownies ke apa yang sgt2 sedap boleh usha ig dia. @dapurnanafarhana. Nescaya tak nyesal. 

Ok setakat tu la nk review barangan yang boleh diletakkan dalam bag goodies. Barang pon berguna. Size kecik comel2 aje. Dah tu nak letak dalam apa yang nampak proper sikit utk barang goodies ni?

Haa kami dapat bag cantik dari @letsfunbox
Bagnya cantik, kukuh untuk letak barang banyak. Dan boleh recycle! yay



Ok setakat itu sahaja kalini. 
BYE~

Read more...

Monday, September 10, 2018

Craft Handmade murah dan comel

Assalammualaikum semua..

Harini nak share dekat korang satu tempat yang membuat Craft Handmade yang comel dan murah. Menarikk sangat tau. ada keychain, pin, bracelet. request je ape yang korang nak. untuk doorgift or hadiah.

so far yang rina dah ada adalah pin my little pony. untuk budak budak ni lah. depa gila pony hahaha..

okay sape berminat boleh contact nabilah : 011-2621 6226

atau nak cuci mata di FB : Nurul Nabilah
CrafterHa'Na








Read more...

Meringue Cookies Murah dan Sedap

Assalammualaikum guys,

Alhamdulillah rezeki memang tak salah alamat. Haritu masa Family Day, rina menang Lucky Draw berupa Meringue Cookies. First time tau dengar. tak dapat bayangkan rasanya.


Rina dapat Choc chip Meringue Cookies. Rasa dia macam kulit pavlova tu sikit, biskut sikit, keropok sikit, cotton candy sikit. hahaha gitu la rasa dia. susah nak explain. memang kena rasa sendiri.

Ada pelbagai perisa termasuk durian uolss. sape sape tengah craving sweets yang lain dari yang lain. boleh try meringue cookies ni. murahhh je pon. sebekas RM12. 2 bekas dapat RM20. tak rugi try kann?

siapa berminat boleh ke ig : era_clara atau search di FB Era_Clara tau or boleh terus whatsapp Chef Era : 018-2123124.

Read more...

Bawa anak kecil ke Farm in The City

Assalammualaikum semua.

Ini kali ke tiga lah rina ke FITC ni. Sampai 3 kali pergi wei nampak sangat bestnya. Best sebab dekat dengan rumah (Seri Kembangan) dan kecik je hahaha. senang  2,3 jam habis round. So takyah leceh leceh nak makan, tukar pampers, solat2.

Tapii walaupun kecik, memang lengkap dengan macam macam haiwan peliharaan/ternakan. Best! Boleh pegang, boleh feeding, semua secara dekat. Budak budak memang sangat enjoy.

Ok jom layan gambar.













Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top