Friday, September 14, 2018

Resipi Cheezy Wedges ala KFC

Gitu tajuk. takde resipi pon sebenarnya haha..simple sesangat, 2 saat siap!

Mula mula kita perlukan kentang wedges segera seperti ini

kalau rajin, potong je kentang then celup tepung bestari, gorengg

kalau susah sangat beli je french fries mana mana dekat supermarket, lepas tu goreng!

dah setel kentang,

kita perlukan CHEEZAS CHEESE POWDER yang awesome sangat ni







lepas tu tambah lah mayonnies or sos.

setel! siap menu petang yang lazat dan mengenyangkan!

kalau korang berminat nak beli cheezas cheesy powder ni, berikut details berkaitan :


Faceook : CHEEZAS CHEESE POWDER - HQ

Cheezas Nacho Cheese Powder 200gram
RETAIL : RM 13.00

Cheezas Supering Cheese Powder 200gram
RETAIL : RM 16.00

Cheezas White Cheese Powder 200gram
RETAIL : RM 15.00

Tidak termasuk kos COD @ pos.

HUBUNGI www.wasap.my/60135882045 dan dapatkan dari stokis terdekat anda

Read more...

Wednesday, September 12, 2018

Idea untuk barang dalam Goodies Bag

Assalamualaikum

Harini nak share idea untuk sesapa nak buat goodies bag untuk apa2 event. Macam aku haritu join family day GBSB, so ada la goodies bag untuk mak2 ni. Syok betul dapat byk barang dalam goodies tu. Meh sini nak share idea apa la yang boleh di letakkan dalam goodies bag tu.



Haaa gitu.... BANYAK BETUL~ Seronok kan kalau event kita dapat goodies macam ni

OK lets go tru yang mane sempat.

1. POPCORN



Popcorn bucket serendah rm1.20 untuk bucket size kecik dan sehingga rm2.50 untuk bucket size sederhana. Yang bestnya harga yang ditawarkan dah termasuk dengan thank you sticker. wow!
Jenis popcorn mushroom bulat2 berperisa caramel. Memang sedap la kan kalau caramel ni. Budak2 suka, mak ayah lagi suka. 

Lokasinya di LORONG HAJI SAID BATU 7 JALAN KEBUN. Dia beroperasi dirumah (homebase)
Kalau nk tempah boleh whatsapp 018202086 atau 0163685367
atau boleh follow ig dia @crunchysweetpopcorn


 2. BROOCH



Haa brooch ni paling sesuai untuk apa2 event. Macam kami haritu family day sah2 la ada anak2 kan? ni nk promote BROOCH COMEL PONY dari Nurul Nabilah. Boleh checkout dia punya FACEBOOK Nurul Nabilah CrafterHa'Na
Ada banyak lagi hasil kraftangan dia yang korang boleh tempah.
Boleh whatsapp dia di 01126216226


haa contoh pin dia. Comel kan? Sesuai sgt untuk dijadikan barangan goodies.

3. POMADE




Haa jangan tak tahu sekarang pomade pon boleh dijadikan barangan goodies. Sebab dia bersize comel2 je. Sesuai nak bagi ayah ke anak ke. Tak kisah. Yang penting pomade ni bukan sebarang pomade di pasaran tu. Ni pomade khas yang menggunakan EO. Ada 4 EO dalam pomade tu. ROSEMARY, CEDARWOOD, GERANIUM dan LAVENDER. Apa kelebihan EO dalam pomade ni?

Omg! Banyak la kelebihan dia. Elok untuk otak dan memory. Sesuai pakai kat anak2 yang nak pegi sekolah tu kan? Selain dapat rambut kemas ada kelebihan lain. wow!

boleh follow ig dia @bydolcerina
atau ws 0195205540

4. BEKAS BROOCH


Bekas brooch ni nampak ekslusif kan? yang ni kami dapat sponsor dari tokey cantik @dapurnanafarhana. Thank you nana. Semoga murah rezeki dan sentias sukses dalam bisnes baking nana. Korang klau nk merasa kek2, brownies ke apa yang sgt2 sedap boleh usha ig dia. @dapurnanafarhana. Nescaya tak nyesal. 

Ok setakat tu la nk review barangan yang boleh diletakkan dalam bag goodies. Barang pon berguna. Size kecik comel2 aje. Dah tu nak letak dalam apa yang nampak proper sikit utk barang goodies ni?

Haa kami dapat bag cantik dari @letsfunbox
Bagnya cantik, kukuh untuk letak barang banyak. Dan boleh recycle! yay



Ok setakat itu sahaja kalini. 
BYE~

Read more...

Monday, September 10, 2018

Craft Handmade murah dan comel

Assalammualaikum semua..

Harini nak share dekat korang satu tempat yang membuat Craft Handmade yang comel dan murah. Menarikk sangat tau. ada keychain, pin, bracelet. request je ape yang korang nak. untuk doorgift or hadiah.

so far yang rina dah ada adalah pin my little pony. untuk budak budak ni lah. depa gila pony hahaha..

okay sape berminat boleh contact nabilah : 011-2621 6226

atau nak cuci mata di FB : Nurul Nabilah
CrafterHa'Na








Read more...

Meringue Cookies Murah dan Sedap

Assalammualaikum guys,

Alhamdulillah rezeki memang tak salah alamat. Haritu masa Family Day, rina menang Lucky Draw berupa Meringue Cookies. First time tau dengar. tak dapat bayangkan rasanya.


Rina dapat Choc chip Meringue Cookies. Rasa dia macam kulit pavlova tu sikit, biskut sikit, keropok sikit, cotton candy sikit. hahaha gitu la rasa dia. susah nak explain. memang kena rasa sendiri.

Ada pelbagai perisa termasuk durian uolss. sape sape tengah craving sweets yang lain dari yang lain. boleh try meringue cookies ni. murahhh je pon. sebekas RM12. 2 bekas dapat RM20. tak rugi try kann?

siapa berminat boleh ke ig : era_clara atau search di FB Era_Clara tau or boleh terus whatsapp Chef Era : 018-2123124.

Read more...

Bawa anak kecil ke Farm in The City

Assalammualaikum semua.

Ini kali ke tiga lah rina ke FITC ni. Sampai 3 kali pergi wei nampak sangat bestnya. Best sebab dekat dengan rumah (Seri Kembangan) dan kecik je hahaha. senang  2,3 jam habis round. So takyah leceh leceh nak makan, tukar pampers, solat2.

Tapii walaupun kecik, memang lengkap dengan macam macam haiwan peliharaan/ternakan. Best! Boleh pegang, boleh feeding, semua secara dekat. Budak budak memang sangat enjoy.

Ok jom layan gambar.













Read more...

Daging salai paling sedap!

Sekarang nak makan apa je semua depan mata...ko cuma tekan2 order...

Daging memang pebret aku sgt..tapi susahnya nak cari daging yg lembut bila dah masak

Mujur la dpt merasa kesedapan air tangan kawan blogger semasa family day gojes yg lepas...dapat plak sponsor daging salai daripada SMOKA - SALAI HOUS..MEMANG terbaik sgt..


menggoda sgt wei

rugi klu x rasa..lembut daging sampai x penat la mulut nak mengunyah..hahaha

Teringat2 sampai skrg kesedapan daging salai masak lemak belimbing buluh...sekejap je licin seperiuk...masing2 kelaparan lepas perjalanan yg jauh ke tempat penginapan...

Smoka - Salai Hous (facebook)
(Daging salai)
Harga - RM20
Berat 250g

Daging ni sudah masak cuma difrozenkan
The kempen eat clean and healthy
Mudah dan cepat dimasak
Menggunakan teknik salai tradisional
Menjimatkan masa menyiapkan hidangan

Boleh hubungi pegawai di bawah utk tempahan :
Muhamad Husnul Azam Ahmad Mughni
Pegawai Pemasaran
019 - 6014 371

Read more...

Friday, August 24, 2018

Mattel Warehouse Clearance Sale 2018 memang berbaloi !

Assalammualaikum semua..

Dah lama berlalu tapi rina nak share juga di sini buat sesiapa yang mencari info berkaitan dengan Mattel Warehouse Clearance Sale ni.

Actually rina dah terjebak dengan sale ni semenjak ada anak lagi. dah 3,4 kali kot pergi sebelum ni. Sebelum ni, Warehouse dibuat di The School, Jaya One. tapi untuk tahun ini, depa buat di sebuah shopping mall baru, KL Getaway. I'm okay with both since dekat je. Both place parking okay. bukan macam Mid Valley hehe

Semua barang Mattel akan berada lah untuk sale ini. maksudnya toys, baju, kasut budak. tapi for this year, toys je ada.

untuk tahun ni, yang rina Nampak brand yang ada ialah Barbie (lotssss of it), Fisher Price, Hot Wheels, Thomas & Friends, Megablock, Pixels, Starwars, lain-lain rina tak ambil peduli haha.

since tahun lepas depa tak buat, so tahun ni bila rina Nampak banner dia, rina dah sangat excited & counting the days..siap apply cuti okay.

Hari 1st dalam pukul 9am rina dah start beratur seperti sebelum-sebelum ni juga. Alhamdulillah dapat jadi 1st batch to enter the warehouse. Best gila haha.

I'm not a personal shopper, sebab pregnant sekarang ni, tak mampu wei. so I'm only buying for myself je... tapi ada terambil lebih sebab tak boleh buat pilihan pada hari tersebut hehe

Ok jom layan gambar..

menyesal ambik 4 je hahaha

beli jugak ni, x bukak lagi. murah sangattt

untuk bakal baby pon ada hehe

beli, tapi dah letgo sebab budak2 ni tak berminat

dah beli dan letgo juga sebab terlebih budget

ni best sangat. anak2 memang suka sangat

ini beli dan letgo jugak sebab terlebih budget. now menyesal hahaha

dah beli, rambut semua dah mengerbang pon si nina tu buat..huhu..RM25 je ni..murah sangat nak banding kedai wei..

beli 4 je..2 ingat nak bagi birthday girl masa Gojes Family Day nanti...anak2 aku dapat tengok je haha

ni best giler. boleh buat railway sebesar alam. semak rumah jadik hhaha

tak beli langsung. tak minat. takde anak lelaki

ada 4 set loose item macam ni. tapi ku rembat 2 je..

ni best sangat. berbaloi

ni meja makan. kita simpan sampai Barbie punya rumah siap. ibu ingat nak DIY guna kotak kasut HAHA

buaian. ni comel n murah jugak. Chelsea murah2 je

banyak sangat jenis Chelsea, ibu ambik 2 ketul la simpan untuk masa depan haha

kasut wei..takkan tak beli. ni pon simpan sampai anak dah faham erti cermat haha

ni besar sangat. dah letgo jugak. ambik rm5 je upah. mampu? orang lain ambik puluh2 PS haha. sebab iols bukan PS. malas.

ni beli sebab ada Thomas. yey..start dah kumpul Thomas pulak. ada member ajar beli motorized Thomas, begerak guna battery, hahaha anak2 suka. ibu abah suka jugak.lol..ibu abah bejiwa kanak2 gini lah..

and the friends..

boleh main bubble sekali. ni simpan untuk reward bila2 perlu or hadiah birthday anak2. simpan2

loose item, baju, accessories Barbie murah murah. simpan sehingga rumah Barbie siap haha
 
 
sekian..
 
untung anak-anak dapat ibu suka toys ni haha..ibu memang suka, puas rasa, anak-anak happy, ibu join sekaki main, bonding time, quality time with them..ibu enjoy play together, seriously haha..
 
yang penting one toy at one time. simpan semula. jangan bagi hilang. sorting baik-baik.
Alhamdulillah, dah didik anak semenjak kecil. anak-anak dah terbiasa dengan rules ibu.
 
mula-mula memang tak akan dengar. tapi sampai satu masa, u will be very surprised, bila mereka buat tanpa disuruh..Alhamdulillah..

Read more...
Related Posts with Thumbnails

  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top