Saturday, May 14, 2011

Kota Kinabalu,Tuaran, Kundasang Trip - Part Final : Kundasang again and bye bye Sabah!


 hari ni bangun awal giler since last day di bumi Sabah ni
sedihhh

sunrise!
keindahan yang tak dapat digambar dengan kata kata
(ya Allah, i miss the place so much!)

packing packing untuk pulangg


dalam perjalanan pulang kami ternampak satu gunung yang tinggi..

ehhh
Gunung Kinabalu lah!
dah tak menyorok di balik awan


sangat cantikkkk
nampak rendah je
tapi sebenanrnyaaa nak naik tuu fuhh..kurus I nanti hihi tak sanggupp

after puas bergambar, kami menuju ke next destination which is 

tempat spa ikan.
tapi bukan macam di KL punya baa

ikan ikan dia, sikit punya besar

siap boleh bagi makann

eee, geli geliii
rina tak mampu nak turun

mula mula rina dan erien tak dapat turun

tu erien tengah takut takut

tapi at last dia berjaya gak turunnn

rina jee tak turunnn
rugu rugi
tapi geli laa, dah try tapi rasa cam nak terkucil bila ikan besar datang membelai dan mencium kaki ku ini
eww

so rina naik jambatan gantung je haha
lepas tu kami pergi tengok rafflesia

kena masuk hutan sikit
pakai baju macam nak pegi pantai tapi masuk hutan
memang kelakar hahah
the precious rafflesia
penuh lalat err

menurut penjaga tempat tu, rafflesia ni dia kadang kadang kuncup kejap.
tapi we are the lucky ones yang dapat tengok ketika dia sedang kembang ^__^

kemudian kami menuju ke destinasi seterusnya iaituu

tapii tak menarik seperti  yang dibayangkan

kolam dia macam kolahh jee



erk..
baik lah mandi kat rumah 
masak air panas sendiri huhu

tak natural langsung

tapii
nasib baik ada air terjun dekat sini
tapi kena jalan jauh sikit

tapi memang berbaloii
sebab air tejun nya sangatt marvelous!



jangan lupa bawak baju bekal
boleh mandii
air terjun ni sangat cantik dan sejuk tauuu

kami tak bawak baju masa nak ke sini..
nak patah balik amik, malas pulak..
so main main air je

lepas tu terus balik ke Kota Kinabalu

dan lunch di Tuaran tempat yang sama masa kami pergi Tuaran hari tu

bai bai lokan..bai bai puding kelapa
till we meet again tsk. tsk.

after kekenyangan,
Mr Paul bawak kami pergi ke satu tempat pembekal seafood
rina beli 2 kotak udang besarr hehe

then singgah kejap kedai mutiara yang betul asli (harga ratus ratus)
tapi  takde sape beli

lepas tu, singgah lagi kedai coklat pulak
beli sebagai souvenir


pelik pelik woo coklat kat sini hehe

dan kemudian, dalam pukul 6 petang,
kami pon dihantar ke air port..

terima kasih atas servis yang baik Mr Paul ^__^


Sabah, I will definitely come again, wait for me!!

THE END





3 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Miza Yusof 14/5/11 10:42 PM  

bestnya. cantik bunga rafflesia :)

zulfitry.com 15/5/11 5:11 AM  

cantiknya pemandangan.. berangan-angan nak pergi kundasang dan hiking gunung kota kinabalu tu

Rina (◕‿◕)✿ 16/5/11 8:33 PM  

pergilahhh tak rugi punya :)

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top