Thursday, August 12, 2010

Mengapa rina pilih Nuffnang?

 Updated : Menurut Nuffnang, advertisor yang memilih siapa yang akan dapat Buffered Earning, bukan mereka. So, taktik ni tak kan berjaya la sebenarnya hehe! Tapi takpe, rina tukar niat. rina buat entry ni sebagai penghargaan buat Nuffnang. OK? ^__^

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sebenarnya, rina terbaca entry dari seorang kawan myqza
menurut myqza, kalau buat entry ni, Nuffnang akan baca dan dapat Buffered Earning hehe!

tapi, rina tak sure kalau Nuffnang baca atau tak blog rina yang tak best ni
T______T

takpe. yang penting kita mencuba.
Betol tak?

ok. berbalik kepada tajuk
ada banyak sebab rina memilih Nuffnang dan rina masih mengekalkan status Glitterati rina sebagai tanda setia pada Nuffnang.


First

Rina percaya, Nuffnang merupakan ads yang memberikan income paling tinggi berbanding dengan ads yang lain
tak percaya?
klik SINI
rina telah pun membuat survey

Rina letak lagi sekalilah result survey "Ads mana yang memberi income paling tinggi?"

Second

Nuffnang juga memberi peluang kepada blogger untuk mencari pendapatan lebih dengan mengadakan peraduan peraduan yang memberi wang tunai sebagai hadiah.
Rina pon dah join banyak contest dari Nuffnang
Most of them time Project Alpha
Lebih dari RM100 rina dapat tau

Third

Selain itu, Nuffnang selalu bagi ticket wayang free
hehehe!
selalu jugakla..seminggu at least ada sekali
tapi rina jarang join
baru join untuk merebut ticket Vampire Sucks
tak sure lah dapat ke tak...
hopefully terpilih ^__^

Forth

Nuffnang juga selalu mengadakan event yang memberi peluang kepada bloggers untuk berjumpa.
Coffee with Nuffnang, Berbuka Puasa, Parties dan banyak lagi.
rina dah join satu event iaitu Gatsby Street Fair
memang best sangat lah
dah lah diberi duit kalau pergi, lepas tu dapat macam macam hadiah
dapat kawan kawan baru
lepas tu dapat masuk Book World of Record plak tu!

Fifth

Lagi?
sebab Nuffnang menyediakan widget Analytics yang terbaik untuk bloggers
dari Nuffnang rina boleh tahu unique visitors..waktu waktu paling ramai visitors..
Keywords terbanyak dari Search Engine
Referrals terbanyak dan juga Came from negara mana

Malah, Nuffnang juga menyediakan widget Polls dan survey
dan juga tak lupa Innit! untuk ping blog kita.

Sixth

Customer service Nuffnang adalah TERbaik!
tanya je soalan, laju je Nuffnang jawab
dengan mesra lagi walaupun soalan maybe soalan bodoh hehe

OKla~
Buat masa ni, biar 6 sahaja dulu lah
Rina sure, Nuffnang sedang memperbaiki dan meningkatkan lagi service mereka kan?

Sesiapa yang sudah letak Nuffnang dalam blog mereka, rina nasihatkan, kekalkan status Glitterati anda
Buat yang belum join lagi Nuffnang, jomlah Join!! hihi

Kalau entry ini berjaya meraih Buffered Earning, rina akan buat entry ok?

^___^

20 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Zqah Ail 12/8/10 4:16 PM  

selama 5 hari tak online .. buka jea nuff , status dah ditarik balik .. y ??? nak nangis nie =(

duit BE jadi sikit !!! sedihnya ..

Robb 12/8/10 4:20 PM  

baca memang baca tapi xde kaitan dengan pengagihan iklan tu, sbb tu pengiklan yg buat.

asalkan isi kandungan best dan tapak iklan ade kat tmpt2 yg sepatutnya, maka pengiklan akan memilih blog rina utk iklan mereka. sabar je la.

Rina (◕‿◕)✿ 12/8/10 4:26 PM  

Zqah : erk. knape?? cuba tanya Nuffnang. cepat2 nanti BE hilang, rugi je...

Robb : yeke..rina dah letak iklan kat tempat best2...visitors pon lagi ramai dr dulu..tp dulu dpt, skrg plak xdpt..sangat tak faham :(

Rina (◕‿◕)✿ 12/8/10 4:27 PM  

iqbal : sangattt banyakkk!! xnak dtg blog iqbal dahhhh *jeles*

Hamzah Ian 12/8/10 4:30 PM  

hehe.. ni macam bodek nuff je.. hahaa.. btw selamat pose eyh..

Rina (◕‿◕)✿ 12/8/10 4:37 PM  

hoo..baru rina tau Robb ni orang nuffnang ke?

xpela..kalau tak dapat wlaupun wat entry ni..hehe

sabar jela ~ sobsob

Rina (◕‿◕)✿ 12/8/10 4:42 PM  

yup..rugi x join Nuffnang awal2 :)

nuraarin-life 12/8/10 4:58 PM  

info yg rina cakap semua betul, sokong sokong sokong

mama zharfan 12/8/10 5:22 PM  

me llagilah..baru sedar kepentingan/faedah nuff last few weeks...sblm2 ni buat dunno ajer..so now tgh bersemangat nak kumpul duit from nuff...tak sbr nak cash out yg pertama..tak tau ler bila heheh

starzieti 12/8/10 9:09 PM  

hidup nuffnang ! ;)

mier yuyu99 12/8/10 9:13 PM  

hmm,klau lama x on9,income dtarik ker??

Rina (◕‿◕)✿ 12/8/10 9:18 PM  

nuraarin : thankss sebab mnyokong hehe

mama zharfan : oo yeke.xpe2.rina pon da lama blog baru terhegeh2 nak join nuffnang..tapi dpt 20 sen je dulu2 haha

starzieti : hehe hidup2 nuffnang~

mier yuyu99 : takla..income stay je rsenye..cume x naik2 la kot..cuba tanya nuffnang untuk mklumat lebih tepat..pegi dekat "Contact Us" . dorang jawab laju sangat :D

Nazatul shima 12/8/10 11:46 PM  

bez kn nuffnang neh rina..blogging sambil jana pendapatan..mmg terbaek!:)

darkbatman 13/8/10 12:12 AM  

rina,
aie nk tambah sket yer.. nk mencelah sket2 kot2 la dpt membantu..
selain isi kandungan blog yg bgs, paling penting ialah cara rina menjwb survey terutama pada bahagian kategori..klau blh every 2 mgu, rina kene update n tgu.. InsyaAllah, penantian 2 akan berbaloi2..hehe

Rina (◕‿◕)✿ 13/8/10 9:23 AM  

cma : betol2..sape nk bg duet untuk ber blog kan hehe

aie : thanksss aie..sangat membantu..rina rasa, rina da baca dr blog aie ttg tips ni..da buat dah pon..tapi mcm xjd lagi..xpela..i'll just wait :)

Ct SoLeHa 13/8/10 5:38 PM  

entri bodek..hehe
skrg ni dpt BE je sokmo..tp xsempat lagik buat entri penghargaan sbb dorang bg BE..lgpun blog br je matang untuk terima BE dan ME..jadi sgt excited pas dpt

Aidi-Safuan 14/8/10 12:16 AM  

eh rina, ko x pernah dapat buffered earning ke? rasa dulu cam aku pernah nampak...


p/s: Robb x pernah komen blog aku. sob2.... :(

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top