Wednesday, April 27, 2011

Kota Kinabalu,Tuaran, Kundasang Trip - Part 3 : White Water Rafting


Kitorang memang dah lama rancang nak pergi water rafting. mula mula yang kat Perak punya.
tapi sebab dah sampai Sabah, harussslahh rasa yang Sabah punya

Orang kata water rafting di Sungai Padas antara yang paling mencabar!

oleh sebab masing masing takde kamera waterproof T__T
so gambar tak banyak...

...

harga main water rafting ni ialah RM 200 per person.
agak mahal lah..tapi sangat berbaloi!

kalau pergi terus tanpa booking, boleh dapat RM180 tapi kami tak nak take risk.

....

pagi pagi lagi kami dah bangun. 
transport van dah disediakan
siap jemput dari hotel lagi.
lepas tu naik bas ke Tenom Town.

dari situ, kami perlu tinggalkan barang barang dalam bas dan naik kereta api troli ke Pangi Village yang merupakan starting point Water Rafting ni

kami naik troli ok

kredit : Google

ye. troli ni.
dengan panas nye.
lepas tu rasa cam nak tegolek golek.
laju kott
da la rasa tak stabil..
dalam setengah jam pulak tu

tapi alhamdulillah selamat sampai..
ade gak peserta yang cedera..tersepit kot iskk...ngeri

sampai sampai je, minum minum sikit teruss main..

gambar masa main, ktorang beli dari jurukamera dia..
dengan video sekali..
so bawakla duit sikit masa pergi main tu..
setiap raft ada kantung simpanan. bolehla simpan jangan bagi basah.

ini antara gambar gambar kami



ye rina yang buat peace dengan eksaited nye itu..haha

video malas letak ;p

bestt
ada macam macam nama jeram

Merry-Go-Round Rapid, Break Point Rapid, Scooby Doo Rapid, Cobra Rapid, Curve Rapid, Lambada Rapid and Head Hunter Rapid. Each rapid will give you the feel of the motion as what the name means.

copy paste haha. ni ambik dari website INI

main separuh, kami stop makan, lepas tu sambung balik.
ada jatuh jatuh
rina siap lemas lemas lagi

sape takut air memang tak disarankan cuba la
kang menangis nangis korang hihi

lepas main, balik naik keretapi
tapi keretapi ni old school punya
kredit : Google

tesenget senget naik
bising bising lagi
feeling dalam movie india tu tapi lagi ganas haha..

sampat kat Beaufort Town, tukar baju
balik naik bas ke Tenom Town, kemudian balik hotel naik van

lepas tu singgah makan di Pasar Fillipino
kalau korang nak tau, Pasar Filipino atau sekarang dipanggil Pasar Kraftangan (kalau tak silap hee) tempat jual jual segala mutiara, cenderahati, makanan dari sabah.
peniaga peniaga ramai dari Filipina..so paham paham lah nape dipanggil Pasar Filipino kann

tapi malam ni kami pegi makan je dulu
kat belakang ada gerai banyakk
seafood ada, lauk lauk pun ada...

dan kemudian balik tido.

fuhh penat betul aritu
pengsan!
zzz

bersambung...







4 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

dR Hannah 27/4/11 8:32 PM  

salaaam rinaa!!! me so jelessss. nak pg sabah bah jugaak. cop. brape ongkos altogether ni? n pg brape harii???

Ryna Tri Asmara 27/4/11 9:01 PM  

saya pembaca setia entri kak rina pasal holiday di sabah ne. hehehe~ excited saya baca ! :D

cimon 28/4/11 7:11 PM  

seronok gilerr nampaknye...sempat buat peace lg tuh, powerzz !!!

hehehe (^v^)

p/s: suke cuci2 mata (^_~) & tercuci poket skali (T_T) kat pasar filipino tuh.

p/s/s: tak terhabis air kelapa kat situ...besorr gilourss

Rina (◕‿◕)✿ 28/4/11 9:09 PM  

@dr hannah: ongkosnye hurmm..dalam seribu trmasuk flight :)

@ryna : suke yee, pdhal duk kat sabah haha

@cimon : sgt sronok k! shopping2 ms entry part 4 k! :p

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top