Monday, December 09, 2013

Update pukal lagi & resipi sosej roll

 Assalammualaikum..update pukal & ringkas lagi..sebab mood update blog sudah hilang..


Haritu rina cash out nuffnang..until now tak dapat lagi..rupanya cara kiraan nak dapat duit ialah (30-x) + 30 + <15 hari...x ialah  tarikh kita tekan cashout... Jadinya rina cash out haritu 1 nov...maka..lama la lagi nak dapat..lainkali sila cashout 29 @ 30 hb..tak la jenuh menunggu..


Ini gambar anak dara pakai baju love..murah baju ni..dekat reject shop..buy 1 free 2 ! Jatuh dalam rm10+ je baju..lagi 1, rina suka shopping dekat f.o.s sebab murah & baju rare..bosan la baju kartun3...nanti dah besar masa dia faham kartun biar dia pilih..sekarang biar ibu yang pilih hihi



Kikiki pengsan ke apa tu??


Trend kan wooden toys sekarang ni..so rina pon beli kan lah 1 untuk dareesa..dia suka :)

 
"Aaaaa aaaafbbb bahh" her first word..sounds like "abah" & definitely mr zauj perasan huhu...ibu is jeles!


Sosej roll buatan sendiri..sedap! Mr zauj suka! Rina buat pon sebab tahu dia suka.
Senang je nak buat..

Mulamula rebus sosej sampai masak..kemudian canai roti gardenia..lapik sehelai cheesedale..gulung sosej & cheese ketat ketat..gam hujung dengan telur kuning..kemudian celur dalam telur putih..salut dengan serbuk roti...celur lagi dan salut lagi bagi tebal..baru rangup..

Masak menggunakan minyak yang banyak..masak kejap je bagi kuning then angkat..siap!

Serbuk roti, rina guna bahagian tepi roti yang warna koko tu..rina panaskan dalam oven 100 degree dalam 10 minit atau sehingga kering dan keras...kemudian blend..

Boleh buat banyak banyak dan simpan dalam peti..bila nak, bawa keluar dan masak! Tapi cek dulu takut roti ada kulat sudah..

Eh tetiba ajar resipi :p

Okla tu je bai

2 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

amal salleh 13/12/13 11:35 AM  

pmainan tu mmg mcm bes.. tgk mencarik gk ;)

jom join
http://cheqmoomoo.blogspot.com/2013/12/hadiah-dari-thaqif-giveaway.html

Rose Azadir 13/12/13 5:59 PM  

Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer.. ;)

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top