Wednesday, December 04, 2013

Review Azam 2013

Assalammualaikum semua =)

Alhamdulillah...dengan izin Allah, rina masih berkesempatan untuk menaip lagi di blog ini...Sejak tahun 2009 kot rina berblogging di blog ini..sebelum ni blog lain heheh...jadi masuk 2014..genap 5 tahun la blog ni..wow lama lama!

tapi rina rasa tahun 2013 la paling pantas berlalu..dan paling banyak perkara berlaku..dan paling banyak merubah kehidupan rina!



budak ini lah yang merubah hidup rina! baju sama tapi bulan lain..haiyo..cepatnye besar..taktau mau gembira atau sedih? MIX feeling kot =)

ok, back to the topic, nak review azam tahun 2013 yang pernah rina tulis di SINI.

1) Graduate!

Tak tercapai T___T Dareesa dah masuk 9 bulan tapi masih tak siap siap lagi...STRESS betul! rasa nak stop tapi cannot...Nanti tak pasal pasal kena bayar RM10k hutang MOHE..lagi pon dekat nak habis dah...thesis je lagi...aduss...sedih pulak tak tercapai... =(

2) Selamat melahirkan bayi yang sihat & sempurna

Alhamdulillah...syukur pada Allah kerana mengurniakan bayi yang sangat sihat & sempurna...tiada apa yang lebih menggembirakan..nikmat Allah paling berharga...Zuha Dareesa...the best gift ever!

3) Berdikari di rumah sendiri

Alhamdulillah...walaupun banyak duduk di rumah mak (sebab dekat dengan ofis) tapi rumah kami tetap berasap...tetap bersepah hahaha memang dah rasa seperti rumah *feel like home*...kalau boleh memang nak balik hari hari tapi tu la...KL...jalan jem =P

4) Menjadi ibu yang terbaik & breastfeed hingga 6 bulan

Alhamdulillah...sekarang dareesa 9 bulan dan masih breastfeed =) syukur..rina harap juga dapat jadi ibu yang terbaik...kadang kadang tu, marah juga dareesa sebab stress..manusia biasa kan..kalau tak cukup tidur & terlalu letih boleh buat perkara yang diluar kawalan...tapi takdela sampai pukul...acah acah je nak bagi mr zauj gelabah hahaha...biar dia tolong sekali & aware isteri dia letih =P sejak dareesa start makan, rina cuba buat makanan untuk dia..biar semua homemade dan cuba elakkan makanan siap yang dijual dalam plastik...

5) Pandai masak 100 resipi

ok yang ni macam tercapai suku je =P hahaha....oleh sebab mr zauj gemar masak & memang hebat masak jadi rina give up dah...rina rela jadi tukang kemas, tukang basuh pinggan, tukang jaga anak huhu...tapi rina still masak nasi, breakfast macam roti telur ke & baking..tapi rina tak suka sangat la baking...sebab nanti sendiri yang makan lebih lebih sampai gemuk...kalau buat ramai ramai best la =) untuk makanan dareesa memang rina yang masak..so rasanya rina BOLEH la masak cuma tak hebat...okla tu dari tak tahu =P

6) Menutup aurat yang sempurna

adoi..failed lagi...doaKan yang terbaik buat rina..

7) kurus balik bawah 50 kg

=_=" ok.....next! =P hihi menci..

8) Jalan-jalan pergi oversea

tak pegi mana..rancang nak pegi singapore tak jadi sebab currency mahal...last last pegi goldcoast morib je hihi...okla tu..gold coast jugak =D

9) Nak dapatkan CP

haish...tak jugak lagi..

10) Kemaskini logbook

tak ponnnnnnnnn

11) Lengkapkan rumah

yAY! dah lengkap kot...adalah barang-barang lain tapi buat masani okla rumah..dah nampak macam rumah =)

12) Belanja mak & abah honeymoon

Tu pegi Goldcoast morib kira honeymoon la jugak hihi

so nampaknya 6 dari 12 tercapai so hanya 50% je tercapai =(

haih...2014...please be nice to me!




2 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

dhira closet 7/12/13 11:41 AM  

salam, rina

yg plan nk g singapore tu, sy suke. sbb sy pun xjd nk bawak ank2 g sane sbb kekangan fulus..huhu

kalau rina nk tgk baju2 tuk dareesa, rina leh tgk kt sini ye: http://dhiracloset.blogspot.com/

Kyla Pearlisha 9/12/13 8:52 PM  

Salam perkenalam rina. okeyla tu lbh 50% dr azam rina da tercapai. Alhmdulillah :)

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top