Sunday, September 25, 2016

Itinerary percutian ke Budapest, Vienna & Dubai bersama anak kecil

Assalammualaikum..

Akhirnya habis juga entry percutian rina ke Budapest, Vienna & Dubai pada bulan Julai 2016 yang lalu.

Percutian ini memang tidak dirancang langsung. Satu hari tu Mr Zauj inform dia akan dihantar ke Budapest untuk tujuan kerja selama seminggu. Apa lagi..rina yang suka bercuti cuti ni tanpa befikir panjang terus rasa nak ikut. Hehehe.

Masa tu no idea langsung kat mana Budapest tu. Macam 1st time je dengar. Maklumlah..dulu geografi belajar sekadar nak lulus je hiks. Tapi tahu dia adalah sebahagian dari europe..

Mula mula kami nak tinggal dareesa..dareesa dah 3 tahun lebih..harga flight dah sama dengan kami..bawa deenina je sebab dia masih kecil dan menyusu..tapi manalah sampai hati ibu ni nak tinggal dia sorang..kalau tinggal dua2 maybe yes..atleast ada geng kena tinggal haha. Dulu dah pernah tinggal sekali masa ke ShangHai..sedih giler. Tapi bila dah sampai Shanghai happy je rina haha. Dareesa pun happy je duduk dengan tok umi dia di kelate..

So tutup mata je..rina buat keputusan nak bawak dareesa..lepas ni bila deenina dah besar boleh la tinggal dua2. (Yeke?)

Harga flight last minute untuk 2 dewasa (rina&dareesa) memang agak mahal..tapi orang cakap masij reasonable..tiket mr zauj of course sponsored.

Panjang pula becerita...ke dah cerita masa Day 1? Lantok pi. Baca la korang 2 3 kali hihihi..

Ok ni summary itinerary ye. Gambar pun tak cantik sebab guna phone je..dalam go pro masih tak save & malas nak edit..

Day 1 : Flight yang lama ke Budapest, Hungary

Day 2 : Hop On Hop Off Bus & Cruise di Budapest

Day 3 & 4 : Buda Castle & Duduk hotel je

Day 5 : Great Market Hall

Day 6 : Margaret Island

Day 7 & 8 : Bertolak ke Vienna, Austria

Day 9 : Jalan-jalan di Kota Vienna

Day 10 : Dari Vienna - Budapest - Dubai

Day 11 : Jalan - jalan di Dubai Mall


The end



0 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top