Monday, September 02, 2013

Zuha Dareesa 6 months check up

Assalammualaikum..


Alhamdulillah budak ini sudah masuk 6 bulan..


Sebijik kot muka rina kan kan?!!kihkih..masa open house rina ahad lepas kira berapa orang yang cakap sama muka rina vs muka macam mr zauj & suprisingly rina won yay! Dareesa omey macam ibu hikhik!

Ni gambar masa ke check up Semalam. Dah dapat 3rd dose injection hpv (tak silap). Alhamdulillah buat masa ni tak demam. So berat dareesa so far 6.27 kg. naik 0.27 kg jeee dari check up 5 months. Huhu sikit je naik...tapi dia memang kurang minum susu...& kurang tidor..hurm..taktahu nak buat camne.

Tapi masa dareesa genap 6 bulan (1 september) rina dah start bagi dia solid food. Rina bagi puree Apple as recommended by group solid food for baby. 



Bersungguh ok dareesa makan, tak sempat nak sua ke mulut lagi dia dah tunduk ngap sudu hihi.

Tinggi naik 1cm jadi 65cm..lain semua normal..so ini perkembangan dareesa..tak banyak beza dengan 5 bulan.

1) dah bergolek laju laju, pusing laju laju..tapi still tak jumpa gear forward & reverse
2) dah buat pumping tangan & angkat bontot
3) dah boleh duduk dengan bantuan
4) suara makin kuat tapi still kadang kadang jadi pendiam
5) dah boleh berdiri dengan bntuan
6) berdiri kaki jengket hehhe..
7) dah makan! Yay ibu berjaya exclusively breastfeed for 6 months, alhamdulillah
8) malam malam sibuk nak peluk time tidue..Siang kurang tdor
9) semua benda nak gigit & masuk mulut
10) dah pandai mintak dukung, marah marah kalau orang buat taktau kat dia
11) dalam kereta tak boleh duk diam dah

Tu je kot. Tak banyak beza dengan masa 5 bulan..rina tengah nervous tunggu dia ada gigi..ergh..seram sejukk


2 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Sue Sopian 3/9/13 12:33 PM  

tunggula dia ade gigi sikit.. haha.. siap la time tu.. :p

salam ziarah..

Sya_Merpati Putih 88 5/9/13 1:25 AM  

wajah seiras..
pasti indah hari-hari kamu bila dah ade baby.. :)

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top