Sunday, July 31, 2011

Glow and Glamour

Rina ada beli vouher slimming dekat Glow and Glamour. Rm 38 tak silap. So harini appoinment dia.

Seperti biasa dia suh tambah2. Tapi rina cekalkan hati tak nak tambah hehe.

Mula2 dia tekan point. Point ape tak tau laaa dia cakap nak mudah buang toksin.

Lepas tu pakai hot blanket setengah jam. Ni rina tak tahan. Berpeluh giler. Last2 rina panggil cakap da setengah jam hahaha. Tapi memang dah setengah jam ponn.

Lepas mandi sapu lotion panas. Panas giler.

Ni tengah pakai lotion tu la. Sambil tunggu sambil tulis blog hehe.

Lepas ni nak timbang. Kita tengok turun berapa kg. Rina rasa 500 gram jek huhu.

Japgi rina sambung tulis balik lepas timbang okeh.
Ok smbung.

Dia cakap ilang 1.2 kg. Err?
Tipooo!
Rina tengok jarum tu kat tempat yang same jek!

Da la tak guna digital punya penimbang. Sesuka hati dia letak berat kita hoho

Ok taknak pegi sini dah :p

Tapi stil ada 1 lagi voucher kat sana. Mandi jakuzi plak hoo.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Saturday, July 23, 2011

Advance math

Rajinnya dia study



^_^


- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Friday, July 22, 2011

Lawatan ke Putrajaya Power Station

Naik bas dengan group PEP 36. Rasa cam lawatan sekolah jee hehe




Sila telengkan kepala untuk tengok ye hihi

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Accident !

Tiba tiba sidia call cakap dia eksiden dan tak dapat datang kelas.

Tekejut rina! Taktau nak respon ape terus tanya keadaan dia. Alhamdulillah takde ape ape.




Kereta agak teruk bagi eksiden yang biasa.

Tapi takpela..janji si dia ok. Kancil rosak boleh baiki. Kalau si dia yang cedera memang siap lahhh orang yang langgar tuu!

After kelas rina lawat dia. Suruh dia turun dari rumah kejap. Just to make sure he is ok. Yelah, kadang2 dia ni cakap je ok padahal tak ok. Hah takleh caya langsung :p

Alhamdulillah memang betul2 ok. Ya Allah, selamatkan lah mereka yang aku kasihi dari segala bencana. Lindungi lah mereka dari perkara yang buruk. Aminn ya Rabbal al amin.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Wednesday, July 20, 2011

Sofea Hanna

Sambil sambil minum air lepas kelas EDT,



Kami berbincang tentang perancangan masa depan dan tetibe je keluar bab anak.

So nanti kalau anak first perempuan nak letak nama Sofea Hanna. Best tak? Best kannn! Cam nanti mesti dia lemah lembut macam ibu die awww~ *gedik*

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Sunday, July 17, 2011

Nasi Arab Ta'if Kota Damansara

First time makan nasi arab.





Portion regular. Untuk 3 orang makan. Banyak giler.
Ayam bakar die memang terbaik! Kambing rebus sangattt lembut nyummy!

Dan paling terbaik, jus buah dia...



SORANG SATU JUG OK!!

Tapi jug kecik jela hihihi. Semua sekali RM 36. berbaloi dan kenyanggg sangat :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Persediaan Pertunangan : Kuruskan badan

erk? hahaha..ade tak orang buat persedian macam ni untuk pertunangan? mesti adaaa...yela..nanti duduk bersimpuh, kalau paha besar, malu beb :p

so sekarang ni, rina sibuk join slimming treatment, tapi yang discount jelaaa..

buat masa ni da beli 3 voucher dari Mydeal & Groupsmore :p
berdebar pulak nak pergi sesorang kan..tapi takpe. demi untuk kurus, saya sanggup berkorban ape saje haha..



okla tu je..nanti rina buat review (padahal blog private huhu)

Read more...

Wednesday, July 13, 2011

Advance math

Muka surat ke 6 dah yay!


Pengsan +_+

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Tuesday, July 12, 2011

Kelas Edt

By young zaidi again!


Makin pening kepalaa huwaa
Tambah pulak pak arab suka tanya soklan pelik pelik.

Sabar lahh rina! Sape suruh sambung master hee :p

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Transformer by Young Zaidi

Harini sehari suntuk belajar transformer sempena wakaf ilmu-4.




Malam ni ade kelas master lagi. Pun dengan mr. Young huhu.

Kalau tak pandai2 lagi taktaulahh ~

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Firedrill first time di tnb saya

Kebetulan ada talk kat tingkat 12. Lenguh kaki turun tangga huhuhu



- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Monday, July 11, 2011

Bertunang? Macam mimpi je

Sebenarnya rina baru install je app blogpress ni. Sebab tu terus blog banyak banyak hehe

Hari ni juga merupakan hari penting kerana kedua belah pihak telah pun bersetuju nak tunang kan kami selepas raya.

Ya Allah.. Cepat nyee.. Betul kah pilihan aku ini? Kalau salah macam mane? Adekah aku terlalu terburu buru?

Adakah ini petunjuk dari isthikarah ku? Dari doa doa ku?

Tanpa aku duga, jodoh aku sampai terlalu cepat.

Doa aku kau kabulkan dengan sekelip mata.

Ya Allah.. Terima kasih ya Tuhan ku... Jadikanlah aku hambaMu yang bersyukur..

Alhamdulillah.. Segala pujian hanya untukMu... Tiada yang lain.. Hanya untuk Mu.. Love you Allah..:')


- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Pertemuan pertama

Pada hari jumaat lepas iaitu 8 july 2011 akhirnya rina membenarkan si dia berjumpa dengan ibu bapa rina...




Hee. Hepi nampak?
Masa ni abah tak balik dari surau lagi. Dia sampai awal gak la. Tu pun lambat dari perancangan sebab jem akibat BERSIH plus susah btol nak pilih baju haha

Interview la katekan hihi



Takmo takmo cam bapak orang



Haa better hehehe

Actually, si dia pakai ape pon dah elok di mata saya

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Write blog using Blogpress using my iphone

Salam. Nak try test tengok. Jadi ke tak hihihi


- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top