Thursday, September 02, 2010

Mahu bibir macam Lisa Surihani?

blogger-emoticon.blogspot.com

Guna lah Lipice Sheer Color!




blogger-emoticon.blogspot.com
Excited tau semalam rina pergi cari kat Watson
murah je, RM11 kalau tak silap.

bestt lipice ni

mula mula pakai bibir tak berubah pon

tapi tiba tiba je jadi merah
ikut aliran darah kot. 
 blogger-emoticon.blogspot.com
erk.

taktaulah sebab apa
tapi yang pasti nampak natural
tak perlu lipstik dah
bibir pun tak kering.
 blogger-emoticon.blogspot.com
tak rugi lah kalau beli

dah promote promote nih, Lipice taknak buat rina jadi duta plak ke?
sikit sikit Lisa Surihani. huh.
blogger-emoticon.blogspot.com
hihi

lepas tu rina beli nose pore tape
dah pernah tunjuk dulu


dulu ada kawan tanya, kenapa kulit dia mengelupas kalau pakai bende macam ni?

samalahhh~
dulu dulu rina mengelupas jugak, tapi sekarang tak lagi
blogger-emoticon.blogspot.com
so hari ni, rina nak share step step macam mana nak pakai
gambar takde lah ye. malu nak tunjuk hidung kembang
blogger-emoticon.blogspot.com


First
Cuci muka bersih bersih dengan pencuci muka

Second
Basuh hidung dengan air suam
Bagi terbuka liang roma hehe

Third
Dalam keadaan basah, lekat nose pore tape tu

Forth
Dalam 10-15 minit cabut slow slow.
jangan tunggu lama sangat, nanti tercabut hidung, rina tak tau hee

Fifth
Jangan picit hidung, nanti minyak dalam kulit keluar
kulit akan jadi kering

Sixth
Cuci hidung dengan scrub
rina guna brand Clean & Clear


Seventh
Pakai Pore Minimizing dekat bahagian hidung
Rina guna brand Ponds je
 guna bedak sejuk pun boleh
nak bagi tutup balik liang liang hidung
heheh!

siap!
boleh tahan 1 hingga 2 minggu
hidung bersih licin tanpa bintik hitam
yey!
blogger-emoticon.blogspot.com
Ini cara rina tanpa rujukan dari pakar pun ya!
so kalau ada masalah jangan saman tau haha

brand pun, korang  boleh je guna brand lain.
rina guna yang palingggg murah sekali
blogger-emoticon.blogspot.com
dan kulit rina bukan kulit yang sensitif.

sekian!

COMELKAN BUDAK OREN NI?
HAKHAK

27 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

fmunyraz 2/9/10 3:53 PM  

thanks rina.
nice tips. i pun da masalah pores. leh try buat nie :)

Redbloodsnow 2/9/10 3:54 PM  

lip ice best. tp akak pakai maybelline..hikss :P

m!da BucHuxX 2/9/10 3:55 PM  

waa..
tengz 4 da information berguner niy...

kata kila 2/9/10 3:59 PM  

wahhhh.an best kalau kila boleh pakai semu atu.tapi tak boleh lah ;(

Rina (◕‿◕)✿ 2/9/10 4:07 PM  

fmunyraz : rina ponn tapi kini tidak lagi eceh! haha

redbloodsnow : eh maybelline pn ade ye hihi

mida : welcome :)

kila : kila tak payah ngade. muke da besih licin. senyap2 sudah haha

Anna Da Lady 2/9/10 4:14 PM  

Wah wah..nak jadi pakar kecantikan kulit ye, Rina?hehe..TApi, tula, walau bagaimana kita ikut cara yang betul pun, kdg2 kulit kita taknak jalan jugak.still ada prob.tulah namanya bnda ni subjektif.kena cari cara yang betul dan sesuai untuk kita.betul tak?

hamzah ian 2/9/10 4:20 PM  

aku nak lisa.. boleh?

Rina (◕‿◕)✿ 2/9/10 4:23 PM  

che arm : nak ape?? hehe

anna : haha xdla, sbab ade kwn kulit mengelupas, so rina share cara rina..tp tu lah..subjektif bende ni..ada kulit tak jadi jugakkan :)

hamzah : boleh. amik je. :P

Amanda Sabariah Shamsuri 2/9/10 4:44 PM  

x suka pki lip ice.buat bibir aq jdi lbh kering.mcm mn tu?hahaha

LiFe KaMi 2/9/10 4:53 PM  

bole jadi pakar kecantikan ni..hehe, tips yg cute.

NuR 'aQiLaH 2/9/10 5:57 PM  

dah betawon pakai lipbalm tuu
sbelom lisa jadik duta ag.
bibir x jadik cm beliau pom kak rina
huwaaa T__T

Rina (◕‿◕)✿ 2/9/10 6:10 PM  

amanda : haha yeke. abes tu pakai ape?

life kami : tp masalahnye diri sndiri xcntik pon heheh

pencacai alim : amik2 :p

aqilah : hahah, ni yg bru kot. lain pnye. dlu2 mmg xleh jd merah. kali ni bleh jd merah. cepat belii hihi

soffea 2/9/10 6:43 PM  

wah. mcm best je.. kene beli gak lipice tu~ hehe.

.:|kamaryeah|:. 2/9/10 7:16 PM  

waa~
thanks rina...
helpful tau info nie~

iqbalsyarie 2/9/10 11:20 PM  

Comel la benda2 oren tu...kawan ke?cmne buat?

Rina (◕‿◕)✿ 2/9/10 11:34 PM  

soffea : beli2~

kamaryeah :wc dear :)

hamzah : =_="

iqbal : hhehe, cari emoticon kat intenet la iqbal

dyah pinky! 3/9/10 12:25 AM  

lisa surihani cantik. hee~
suka tengok dia. :))

aLya 3/9/10 1:16 AM  

waa..seronok!!
smntare kat umah nie kene try nie..hehehe

da[Y]un 3/9/10 4:38 AM  

tq tuk tips yang berguna..huhu

da[Y]un 3/9/10 4:38 AM  

tq tuk tips yang berguna..huhu

hamzah ian 3/9/10 4:45 AM  

rina!!!!!!!!!!!!!

HaNTwO 3/9/10 11:08 AM  

dulu i pakai barangan kosmetik gak cmni...last2 muka i terus jadi arang...

Mr feckry 3/9/10 11:11 AM  

gua boleh pakai tak

Rina (◕‿◕)✿ 3/9/10 12:08 PM  

dyah pinky : sweet kan :)

dayun : ur welcome dear :)

hamzah : mesti xd idea ni

hantwo : muka u memang ditakdirkan begitu slamenye, maap ye hehe

mr feckry : pkaila, leh jadi lisa surifeckry haha

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top