Sunday, September 16, 2012

1 year already

Assalammualaikum :)

Dah setahun saat tu berlalu. Saat aku menjadi tunangan orang..eceh! Cam novel pulok.

Bila mengenangkan balik..macam kelakar jeee! Macam main main bertunang tu. sebabnya, baru je kenal berapa bulan then decide nak bertunang. Sumpah time tu takde pun perasaan cinta pada si dia yang sudah pun menjadi suami sekarang ni. Suami yang amat dicintai seikhlas hati, dunia akhirat..cinta sangat rasa nak mengalir air mata je time type ni lol emo.

Jodoh di tangan Allah, sudah pun ditetap di LohMahfuz lagi, sejak kita dilahirkan lagi. Rina sangat percaya yang itu. Sangat percaya pada takdir Allah & thats why i made the decision! Bertunang dengan mr zauj :)

Pada rina, tak semestinya hanya kerana cinta baru kita berkahwin dengan seseorang tu. yela..becinta sakan 4,5 tahon tapi kalau bukan jodoh & tak dapat bahagiakan kita macam mana nak kahwin kan?

Walaupun pada masa tu, feeling rina pada mr zauj biasa biasa saja tapi rina yakin perasaan cinta tu pasti akan timbul seandainya dia jodoh rina. Perasaan cinta itu kan datang dari Allah? Kalau mahu perasaan tu wujud jadi perlulah pilih pasangan itu kerana Allah juga.

Walaupun mr zauj bukan lah alim mana, bukan seorang ustaz atau imam muda ;p tapi entah kenapa rina rasa, kami boleh sama sama membimbing antara satu sama lain ke arah yang lebih baik.

Banyak sebab lagi kenapa rina memilih mr zauj..rina rasa serasi dengan dia as a friend. Rina suka cara dia approach rina (adalah caranya jengjeng!). Rina suka family dia walaupun hanya dengar dia cerita..rina nampak kelemahan dia..yelaa, kalau nampak kelebihan je tapi tak nampak kelemahan tak ke pelik? ;p semua manusia ada kekurangan yee..

Dan paling utama dia pun terus nak kahwin dengan rina time tu taknak couple couple dan sama sama percaya pada takdir Allah.

Isthikarah? Pastilah buat. Mimpi takde..tapi alhamdulillah, jalan buat kami jadi mudah sangat..

Bila dah bertunang, kami masing masing rasa pelik sangat. Macam cepat betul kami buat decision. Tak menyesal ke???

Dan kini genap setahun..jawapannya, TAK MENYESAL LANGSUNG. Hihi..:)

Semoga kebahagiaan dunia & akhirat menjadi milik kami berdua..amin..


- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Tuesday, September 11, 2012

Trimester ke-2

Salam..adoi..saya tak paham apesal saya malas nak tulis blog, malas berbisnes dan malas buat research for master.

Adekah pembawakan anak atau sememangnya saya ni pemalas?? Ataupun bejangkit dengan suami haha! Ampunn banggg gurau jek ;p

Tapi hari ni nak update sikitlah. Alhamdulillah..rina da masuk trimester kedua. Dah 14 minggu kot? Ke 15 minggu? Lupo. Awal lagi la.. Tapi rasa masa cepat betul berlalu! Jap lagi 20 minggu. Lepas tu 30 minggu. Pastu beranak! Pitam *_* kuikui. Nervous!

Harap harap semuanya ok ok sahaja..semoga Allah selamatkan kandungan ini sehingga dia dilahirkan, lepas tu membesar menjadi manusia yang berguna pada agama dan negara :)

So far, trimester kedua..muntah muntah masih ada tapi jarang jarang. Sekali muntah mau 1 baldi yuck!

Selalu gak perut masuk angin..tekak rasa loya. Tapiii selera makan sudah ada! Yay! Cuma tak boleh nak makan banyak banyak sangat nanti loya tak hengat.

Alhamdulillah. Berat dah naik kembali walaupun 1 kg, rina bersyukur dari terus turun :)

Perut dah muncittt! Rasanya lemak je yang lebih, baby nye baru size sebiji epal je kot. Tapi perut da besar macam betik! Hahah.

Jerawat ke jeragat tahhh mula memenuhi muka..semua pon tegor! Adess..

Kadang kadang rasa perut sengal sengal.. Serius tak selesa..harap takde pape lah..

Kerap nak ke tandas. Malam malam boleh lak terjaga nak pegi tandas. Minum tak banyak ponn..mane datang air taktau

Malam cepat mengantuk. Lepas isyak pukol 8.30 terusss landing dan tidur. Nanti pukol 10 malam tetiba ada orang kacau kacau sampai tejaga ceit saje jeles orang nak rehat..

Asyik kena bebel aka dinasihati oleh mak dan para makcik tentang pantang larang semasa mengandung memandangkan rina still beraksi macam orang tak mengandung hihih. Jangan melompat! Jangan duduk macam tu! Jangan makan ni! Jangan minum tu! Jangan keluar senja! Jangan tengok kartun! Baik madam!

Haritukannn masa ke Bali. Adalah rina melawat ke satu temple ni..Bali kan famouss dengan temple cantik cantik. Tapi kami balik masa waktu senja..terlewat pulak. Tetiba jeee dalam kereta rasa seram sejuk dan rasa nak menangis sangat sangat. Rasa lemahh je. Terus peluk mr zauj bgitahu dia! Dia pandang takut dah. Terus bukak iphone suruh baca yassin. Dia pulak berzikir zikir. Alhamdulillah after a while perasaan tu hilang..adoi! Bahaya betul...

Nanti pasal honeymoon ke bali bila rajin rina cerita day by day ok? Taktaulaa bila rajin hihi...tapi BEST sangatsangat! Sangat romantik awww & relaxingg~

Ape lagi yee? Haa..in case la ada orang tahu...& nak share pengalaman, rina rancang nak bersalin di hospital pantai, kl dengan Dr. Idora. If sesape pernah terdengar tentang beliau please do share with me :)

Akhir kata, tq for reading! :)




- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Wednesday, September 05, 2012

Kembali ke alam nyata

Lepas cuti raya, kursus lepas tu cuti honeymoon pulak. Almost 3 weeks laa bersuka ria.

Now, back to reality!
Kerja!!
Business!!
Project master!!

Jangan malas!!
Mengandung bukan alasan! I have to be strong & determine! Haiyakkk~!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Saturday, September 01, 2012

Babymoon ke honeymoon ke














Masih di sini lagi~ babymoon yang panjang :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top