Monday, June 09, 2014

Kelantan - Jepun - #medinaturns1 - check up Dareesa 1 tahun 3 bulan

Assalammualaikum...ok..tipu je dah rajin berblog. bahaha. Maaflah..busy sangat..tak sempat nak menaip pun. main facebook dengan instagram je sempat hihihihi.

Secara ringkas. last 2 weeks rina ada meeting seminggu di Kelantan. so dapatlah balik ke kampung husband secara free. bawak dareesa sekali. mr zauj balik on weekend je. Best la dareesa dapat mandi pantai & main ayam =P


Dah semakin serasi kot dengan air laut. Dah tak selesema atau demam kalau mandi lama-lama. bagus. susah nak demam. ibu pun tak risau. alhamdulillah. keep it up baby! hihi

lepas tu Mr Zauj dapat arahan last minute untuk outstation ke Jepun. ke Jepun korang!! 23 hari pulak tu =( sedihhh sedihh yang berbaur jeles hahaha...Hari ni lah dia nak pegi ni..malam ni...sobsob..


oh ye, semalam ke birthday party baby girl Irine Nadia, Fiska Medina. sape tak kenal Irine Nadia ni...blogger famous kot..tapi MasyaAllah baik sangat..tak sombong..orang kata, cantik luar cantik dalam =)

sape nak tengok persediaan party baby dia ni boleh la search #medinaturns1 ..comel sangat..most of the preparetions are done by @shilashower . blogger famous jugak. memang ramai la blogger famous yang hadir semalam. semua cun cun. bak kata mr zauj "apsal semua yang datang cun cun & pakai baju sepesen je?"

hahahaha. yela. ramainya pakai jubah #calaqisya. maaf la abang..isteri abang je yang huduh dan comot. baru balik dari shopping di Sogo & Mid Valley..shopping barang barang mr zauj nak ke Jepun..petang lepas asar terus ke birthday Medina..omey sangat medina tu. Dareesa muka bangun tidur. muka tak boleh ganas lagi ke anak ibu hihihi..both sangat comel. semoga Medina & Dareesa membesar jadi anak yang solehah dan dapat membawa kami ke syurga nanti ^__^

ok next story, Dareesa dah ke check up 1 tahun 3 bulan. rina dah tak update by month dah since progress semua macam sama je..cuma sekarang dia kuat membebel...dan SANGAT aktif! tapi alhamdulillah makan masih boleh duduk diam-diam..dan masih boleh fokus main/tengok tv lebih 10 minit...bukan apa...takut ada penyakit "hyperactive" je...bahaya jugak tu..

tapi memang agak meletihkan..kalau letak je dekat mall ke..dia punya berlari..sekelip mata hilang dari pandangan huhu..so walaupun menangis ibu tetap dukung..


words yang pernah didengari ialah "Bai", "Bis = habis", "abah", "bau = ibu", "ya = Lia (panggilan mr zauj pada rina)"..

itu jela.tu pun jarang..lain lain bahasa german..takpe..slow-slow ye nak...

gigi garham dah tumbuh..macam pedih gak la masa menyusu...kadang2 dia ketap..memang pedih..yup..masih menyusu ibu..alhamdulillah..

makan pula macam macam masuk perut..huhu...tapi bubur harian masih homemade & #nosalt & #nosugar
sangat kagum pada ibu bapa yang dapat control makanan anak dia bagi yang sihat-sihat je..mungkin kelemahan diri rina..takut dengan pandangan orang dan memang sendiri pun malas..#jangandicontohi

actually menyusu ibu pun dah semakin malas..malas nak pump tapi cekalkan hati...nak sangat menyusu dareesa hingga 2 tahun..insyaAllah ganjaran dari Allah yang dicari..juga usaha untuk dareesa  dapat membesar dengan sihat dan bijak..

oklah tu je..ingat nak taip tentang sambungan umrah..tapi tertaip lain...sekarang baru nak pikir tajuk ape nak letak hahaha

ok..salam..

0 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top