Wednesday, August 27, 2014

Bercuti ke Nagoya - Tateyama , Jepun - Tateyama Kurobe Alpine Route Day 2

Salam semua..akhirnya baru lah nak sambung entry ke jepun bulan Jun yang lalu...

entry lama boleh baca disini

Bercuti ke Nagoya - Tateyama , Jepun - Tateyama Kurobe Alpine Route Day 2

Saturday, June 28, 2014 Bercuti ke Nagoya - Tateyama , Jepun - Hotel Mercure Nagioya Cypress


Bercuti ke Nagoya - Tateyama , Jepun - Air Asia dan infant


so bersambung entry lepas. Day 2, kami bertolak dari hotel doremon ke Tateyama Kurobe Alpine Route! Boleh cek entry sebelum ni untuk tengok plan perjalanan pakej kami ni.

Mula mula naik trolley bus, naik cable car, then jalan kaki..nampak dah gunung alpine yang sangat cantik diselaputi salji dari jauh masa ni..then after jalan kaki lenguh lenguh..sampai ke tempat naik cable car..naik ke atas gunung...terus nampak salji. macam orang jakun kami sibuk bermain salji dan ambil gambar hehe..best sangat sangat! diberi masa 2,3 jam then naik bas terus balik ke Nagoya. ada lah stop stop di tempat perhentian. makan-makan dan membeli cenderahati.

Amacam. ringkas giler tak entry hihi..ok jom layan gambar pulak!




















Maaf lah gambar tak cantik. guna samsung Note 3 je. kami ada camera digital tu tapi tak bawak haha. kami jenis janji ada gambar. lawa tak lawa lain cerita. yang penting moment tu dirakamkan =P

sumpah penat kot. jalan banyak. barang pun banyak. mr zauj bawa barang, rina bawak dareesa. dengan sweater yang berat rasa nak patah pinggang.

tapi serius sangat happy. sangat excited. sangat menggembirakan. tak rugi rasanya kami ke sini. memang pengalaman yang amat manis. dareesa bangun bangun tidur sedar sedar dah ada salji. apa lagi excited dia. hahaha.omey sangat. orang lain perati je kitorang, siap ambik gambar dareesa. masa ni takdela sejuk sangat. 0-10 degree je belum sampai negative. macam dah nak habis dah salji kat sini. jepun summer kan. sini jela ada salji sebab atas gunung. tu pun sampai akhir jun. yang rina ikut ni pun trip terakhir. 

alhamdulillah dareesa tak banyak ragam. enjoy je dia. makanan pun rina bawak bekal bubur kat dia. ada roti. onigiri pun dia makan. pulut pulut gitu, sedap gamaknya haha..buah buahan pun ada. yang penting susu ibu always available hihi..takde hal lah..

sampai Nagoya malam terus pengsan.


1 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Hannah Sytieh 28/8/14 6:29 PM  

assalammualaikum (kuat tak)? haha..

wahh. suke nye pergi travel..

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top