Thursday, August 28, 2014

Bercuti ke Nagoya - Noritake Garden - Day 3 & 4 & Last day

Salam semua, ok express entry

So pada hari Isnin iaitu Day 3, Mr Zauj cuti tau masa tu sebab Lab tak boleh guna tak pasti kenapa so hari tu cuti..gembira lah saya..Plan nak ke Nagashima (kot) Themepark. nak main main roller coster gitu tapi malangnya hari Isnin tutup..tengah nak beli tiket bas dah tetiba tutup..kecewa..

so terus naik train ke Nagoya Port ingat nak pergi Nagoya Port Aquarium..sampai sampai sana tutup jugak!
sangat sangat sedih time ni..

so mr zauj ajak ke Osu Kanon je untuk shopping..ok..follow jelah..lepas shopping dan makan kebab di sana..terus balik Nagoya..jalan jalan Nagoya plak..cari Daiso..shopping lagi....penat jalan.balik hotel..

hari yang ok ok je..sebab plan tak menjadi..

esoknya Day 4, Mr zauj nak ke kerja dah..tinggal rina dan dareesa..mula mula ingat nak gigih ke aquarium sendiri tapi tak yakin dengan diri sendiri..maka ke Noritake Garden je la kita..naik teksi..dekat je..dalam RM30 huhu..main main dengan burung kejap..dalam 2 jam balik hotel..bagi dareesa tidur..petang bawak dareesa keluar ke Nagoya station untuk cuci mata di shopping mall..best jugak..banyak barang pelik dan comel harganya je la mahal haha...lepas tu Mr Zauj balik ajak ke Sakae...tempat hiburan terkenal di Nagoya..malam malam memang hidup..tapi kami ke sana sekadar tengok tempat je...malam ke Masjid tempat Mr Zauj solat jumaat..makan nasi beriyani situ..then balik hotel tidur..

Day 5 pagi pagi subuh bertolak ke airport untuk pulang ke Malaysia ....

sekian..sumpah menyesal tak bercuti lebih lama huwaaa..mesti kembali ke nagoya, MESTI!

ok jom layan gambar


R&R jepun. sangatttt bersih, tandas bersihhh macam takde orang guna. canggih. nak pump scan tapak tangan je LOL


Pakai jeans Mr Zauj. konon nak pegi main roller coster sobs

Osu Kanon

Bekal Dareesa


Sotong kurita. geliii. orang kata rebus makan sedap tapi rina geli

Naik teksi

Noritake Garden






0 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top