Saturday, November 06, 2010

Outward Bound Malaysia, OBM (Part 4)

Selasa 26 Oktober 2010
Forth Day


kenapa saya pakai glove??

hehe..ada orang tanye..
sebab senang..boleh capai semuanya dalam hutan.
boleh pegang pokok pokok berduri
boleh pegang tanah..
dan kawan lelaki boleh tolong tarikkan...huhu..bila terpaksa jelah..

so sambung kisah hari ke tiga..
after camping 1 malam, pagi pagi kami bangun masak nasi untuk bekalan..
pagi pagi tu terus berangkat pulang.

balik lagi best.
kami lalu path yang lebih dasyat.
ada 4 puncak.
turun naik, turun naik 

tapi at last, berjaya jugak.


bertolak pukul 7 pagi, sampai pukul 4 petang.
bayangkan =_="
balik balik bukan boleh rest..
kena bersihkan barang barang dulu

malam tu prepare untuk pegi kayak pulak!

Rabu 27 Oktober 2010
Fifth Day


 cacatness

itu rina dan my partner, zam!

overall, kayak memang best!
penat tu penat lah jugak..
dalam sejam nak pergi ke Pulau Pangkor.
ombak kuat..
plus partner rina tu boleh tahan baran dia.

ape lagi begaduh jela atas kayak tu hhaha

pape pun, still sampai dengan selamat.

malam tu camp macam biasa..
main teka teki, masak masak, borak borak dan sebagainya.
lebih relax and hepi dari camping masa hiking.
siap mandi laut lagi kali ni hehe.
n toilet pun ada!

Khamis 28 Oktober 2010
Sixth Day

Hari ni balik kembali ke pangkal jalan :P

lepas basuh kayak dan semua peralatan, kami balik ke dorm masing masing
dapat lah rehat kejap..
then ready untuk barbeque untuk malam tu.

setiap kumpulan wajib buat persembahan.
dan persembahan kumpulan rina paling mantop! hehehe
nyanyi je pon..tapi kalau dapat yang gile gile nyanyi, memang meriah lah kan

dan malam tu, kaki rina bengkak...
sebenarnya dari petang dah bengkak..tapi makin lama makin dasyat bengkak..
so malam tu, instructor bawak rina pergi hospital lumut..

nasib baik bestfriend rina ada sekali pegi OBM..
so ajak dia teman..
segan lah nak menyusahkan kawan yang baru kenal kan..

doktor cakap rina kena sengat dengan obor obor huhu
malam tu doktor inject, esok paginya dah ok sikit..^__^

tapi sakit giler rupanya bengkak obor obor ni..sengsara kejap


Jumaat 29 Oktober 2010
Last Day

yahoo!!
balik rumah!
sape tak suke kan?
semua orang bangun pagi hari ni hehe.

dah boleh collect handphone balik :)




snap snap before balik..

the experience was great!
this is one of the best memories that will remain in my mind forever!


OBM is AWESOME!



8 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

nuraarin-life 6/11/10 3:06 AM  

nanti boleh datang lagi yer!!

Linglung 6/11/10 4:26 AM  

member gua penah kena sengat ngap dgn obor2..makan 3 hari jugak baru baik kaki dia..kira lu ni seorang yg penyihat la gamaknya, cepat je sembuh..hehe

Sharinginfoz 6/11/10 7:53 AM  

wow memang menyeronokkan le

Mr feckry 6/11/10 4:06 PM  

jap, salut kat lu sebab pakai glov

soffea 7/11/10 6:39 PM  

wah.. bestnye p camping ;)

rindu sume2 tu.. kayak paling rindu ;) hehehe.

cimon 9/11/10 11:41 AM  

perghh...bestnye (^v^)

p/s: xde pics time bbq?

Anonymous,  9/11/10 4:22 PM  

aku kenal mamat zam tuh...
dulu dia mmg baran pon..
kita doa2 kan lah... semoga dia jd manusia biasa..

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top