Sunday, May 08, 2011

kerja pada hujung minggu

Assalammualaikum semua..

jarang rina bagi salam kan...
sepatutnye setiap entry la bagi salamm..
kalau ada entry rina takde salam tu, sebenarnya rina bagi salam lahh tapi dalam hati hihihi

hari tu kan, rina dapat message facebook dari seseorang

hihi
ni mesti kes ambik engineering, lepas tu berminat nak masuk TNB ekk
takpun tak sabar sabar nak kerja =p

sebab dia ni 3 tahun muda dari rina.
cis. dah tua rupanya rina ni T__T


sebenarnya, rina baru je balik dari site di PMU* Kampung Lanjut
ada kerja Arc Protection Installation.
start malam ni, switching semua
lepas tu installation
maybe sampai petang esok, 
baru boleh sambung buat testing sampai lahhh malam esok

estimate untuk siap dalam 15 jam, tapi shutdown dapat 24 jam
bukan senang ok nak shutdown
siap pengguna guna lawyer bagai

err..tak paham betul
TNB nak membantu orang ramai, tapi orang ramai selalu tak nak bagi kerjasama

tapi biasa lah kot macam tu..
doktor nak tolong orang, tapi orang saman doktor
cikgu nak didik anak anak, ibu bapa salahkan cikgu
JKR nak betulkan jalan, pemandu jalan raya marah JKR

hehe..
terima je lah..

so rina pergi 2 jam je then balik
lama sangat switching..
bosan plak.
kalau rina lelaki best jugak nak borak borak dengan technician ke kontraktor ke..
ni perempuan..budak pulak tu (budak kee =p)

rina memang agak failed sikit Public Relation dengan orang yang tak dikenali sangat..
lebih lebih lagi lelaki
senyap aje..senyum senyum..senyap...

esok petang baru datang balik untuk tengok finishing installation dan testing..

kalau cukup 8 jam kerja on weekend, boleh la apply cuti hari Isnin ni
Isnin ni ada hal sikit
hah, jimat cuti saya hihi

ok. nak tido dah..
selamat malam semua!


*PMU : Pencawang Masuk Utama



2 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Cahaya Kehidupan 8/5/11 8:41 PM  

owh,macam mencabar je keje rina,siap ada kena pergi site tu...hehe term shutdown pun ada diguna kat company tempat saya keje..hehe

MyHaPpInEsS 10/5/11 1:20 AM  

rina, nk tahu x sebenarnyer Fadhil nie adik ipar min...Dulu dier pelajar terbaik KIMIA dan dpt sponsor Petronas dah masuk pon, JPA offer luar neg pon xnak,TNB offer g JEPUN pon tolak. Last2 TNB offer biasiswa...tue yang cabut terus masuk uniten. Dier mmg terlalu excited ngan TNB....huhuhu.....

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top