Sunday, November 11, 2012

Barang-barang bayi yang sudah dibeli (Gambar)

Hehe...sampai 2 updates sekaligus hari ni =P
bila lagi nak bukak laptop ye dak hihi..

ini adalah beberapa barang yang telah rina beli
rina tak record harga harga barang yang dibeli, sepatutnnya recordlah kan?? 
huhu tah mana letak resit, malas pulak nak cari balik =P

first barang yang rina beli adalah Manual Avent Breastpump. rina beli sebelum kahwin lagi.
masa tu rina ada jual barang baby di sini
sekarang stop kejap sebab malas. yesss why am I so lazy??
huhu..nak fokus pada family, kandungan, kerja & master..
tak mampu nak berbisnes lagi =(
bisnes jubah pon dah stop...tapi still ramai order & email..
nak start balik tapi tak start start lagi hehe...adoi!

lepas tu rina beli softbook, ada cerita sikit di sini
beli dari facebook Baby Geniuses
agak mahal rupanya kalau beli online.
tengok dekat Mydear wholesale & Expo PWTC, boleh dapat jauh lebih murah T__T
rina beli banyak, hampir RM200 habis huhu..

dah lama sikit, baru rina berani barang baby yang sebenar benarnya hehe..
rina beli dari kedai sendiri =P dari my stockist
beli dari Mydear Wholesale haritu
beli dari Expo Baby & Mother di PWTC haritu
dan di Mydin

Jom tengok sedikit sebanyak yang telah diborong~

baby carrier ni dibeli di Mydear wholesale. murah je kot dalam RM70 lebih.
Mr Zauj yang pilih dan beria nak. dia nak dukung baby pakai ni nanti hehehehe
mesti selesa baby duk atas perut abah kan nanti? empuk macam tilam hahaha =P jangan marah~ gurau je hihih

Baju newborn, stokin stokin dan pureen travelling set
beli di Mydin
Mak ikut time ni so banyak dia pilih dan belanja.


Beli di Mydin juga. 
mak beli nappy liners ni, pakai dengan cloth diaper katanya.
nak kurangkan kotoran di cloth diaper tu
pakai dengan lampin pon boleh
tapi rina macam tak kuasa je nak guna lampin. rajin pulak nak melipat lipat
lagipun macam bahaya je guna Pin.
sekarang kan dah ada cloth diaper, better guna cloth diaper, mudah dan comel =)

mak beli tikar getah, nak tukar baju time lepas mandi kot
tengah fikir fikir, patut beli 2 ke?
satu letak rumah mak, satu letak rumah sendiri??
sebab nanti baby ni mak yang akan jaga & akan dibantu oleh baby sitter ketika kami pegi kerja

lepas tu mak geram dengan set gift, jadi mak rina beli 1 set



baby bib aka sapu tangan hee, cloth diaper, towel
beli time expo pwtc. comel sesangat barang time expo ni,
rasa nak beli semuaa
baby diapers tu rina ada jumpa yang paling murah RM20 sehelai.
boleh adjust size dari newborn sampai muat lah
towel siap ada sarung kepala yang tebal ni, dalam RM30
baby bibs tak ingat. yang penting comel, ada grandma grandpa tuu
proses mengambil hati nenek & atok, semoga mereka senang hati nak jaga baby nanti hihih
untung untung dapat sponsorship dari dorang haha!


barang barang keperluan beli di Mydin
harga lupa la...tapi Mydin, mesti murah sikit heee taktahula  =P
masa di Mydin haritu, ada drypers & huggies je untuk newborn
Drypers murah sikit dari huggies.
tengok contoh tegantung, nampak tebal lagi. so rina beli Drypers



ni beli dekat Expo PWTC
comellll!
I love daddy tu jangan tanya la sapa beria nak kan.
sikit sikit I love daddy. mana I love mummy ni??



rina sukaaa yang ada kartun dekat montot!
comel sangat sangat!



salah satu softbook yang beli online
bedung modern untuk baby, beli di expo PWTC
ada jugak jual online di SINI. harga sama je. cuma takde kos penghantaran la
memang famous la bedung modern ni
memudahkan kerja. main zip zip je hehe
rina beli 2 je. walaupun moden, still percaya pada yang lama.
mak cakap dia dah tempah dekat kampung mana tah..
kita biarkan je grandma uruskan ye sayang..jimat sikit duet ibu hikhik

lepas tu beli spender nak support diapers kot. comel gambar bear tu, jadi TERpaksa beli =P



dan akhir sekali botol susu philips avent,
beli 1 kotak dah la..takut baby taknak pulak.
geram tengok botol susu ni. keluaran baru dari Avent
gemok gemok lebih comel =P
katanya bayi lebih suka sebab lebih menyerupai nipple ibu

lepas tu beli bantal baby clevamama, banyak gak review baik baik dari blogger lain

semuanya rina beli dari kedai diri sendiri =P
tapi buat masa ni rina tak ambil order ye..ampunn

dan yang besar tu besen mandikan baby beli di Mydear wholesale

oklah tu je..banyak dah tulis =)

ohh...mesti semua dapat teka my baby gender kan?
hee!
taknak announce lagi..baru 5 bulan lebih..
hanya Allah maha Mengetahui kan =)


1 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

al-iklan.com 7/7/13 12:31 PM  

Salam,tahniah !!!info yg sgt baik.ternyata sgt membantu.kpd sesape yg nk tingkatkan jualan sy cdgkan promote di web dibawah.Insyaallah dpt membantu.

http://al-iklan.com

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top