Tuesday, October 08, 2013

Putihkan gigi di Klinik Pergigian Sharlindah, Melaka

Ala..tadi dah type tapi hilang..dah malas nak type panjang..hoho..


Pendek cerita, semalam rina p os ke jasin melaka..harini baru balik. So semalam rina tumpang tdor rumah dayod..one of my bestie time secondary school..dayod nak kawen hujung minggu ni so dia ajak p klinik pergigian sharlindah sebab dia nak cuci gigi..klinik ni kat ayer keroh. Ada fesbuk..boleh google

Sampai sampai klinik tu tetiba ada macam promo whitening gigi. RM500 je sekali buat..rina tetiba teringin :p terus buat hahaha selamba je kan macam 5 hengget!

Sejam gak lah buat..tak sakit tapi lenguh & bila dah setel tu, NGILU hanya Allah yg tahu!!! Pastu jadi ulser sebab ade yang terkena ubat putih tu



Banyak je gambar tapi muka tak senonoh malas nak tunjuk.

Dan hasilnya...


Lol macam takde beza. Tapi doktor tu claim 3 kali putih dari yang asal..

Gigi rina memang kuning sikit..sekarang ni macam kurang la kuning tapi takdela putih pon. Rina nak putih macam retiss! 

So komen rina untuk pengalaman ini..

1) macam membazir sebab orang tak nampak perbezaan pun huhu
2) besyukur jela gigi kuning pong janji boleh kunyah :p
3) tak pasal pasal dapat penyakit ulser & ngilu..nasib baik 1 malam je tapi ulser tak baik lagi
4) tapi doktor tu baik gakla...oklaa.bagi ubat gg free lol
5) kesimpulannya daku menyesal tak ikot cakap mr zauj sebab dia mula mula tak bagi..

Adui..RM500 kalau beli baju dareesa dah boleh dapat 10 helai! Argghh

3 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

syamimihaziqah 9/10/13 1:48 AM  

Alaaa mahalnya. Ingatkan below RM100. Baru plan nak putihkan gigi jugak. Sedihnyaaaa..

Mas reena 9/10/13 9:38 PM  

Kalau nak putihkan gigi, buat laser treatment iaitu Britesmile within RM1,800. Nak murah sikit guna jenama Beyond, RM1,400. Masreena dah buat,di Klinik Pergigian Azizah Serdang. Sangat berkesan, memang gigi 8x lebih putih berbanding asal! Cubalah =)

Kek Tiramisu yang paling sedap pernah saya rasa

Ziera Hazwan Harraz 17/11/14 5:36 AM  

Salam. hai awk. kite nak tanye klinik tu dkt dgn JAIM tu kan?

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top