Tuesday, October 01, 2013

#zuhadareesa 7 bulan


Alhamdulillah dah 7 bulan dah Zuha Dareesa..masih breastfeed & tak campur susu formula tapi haritu rina ada bagi cerelac beras merah sekali..dalam tu ada susu lembu..sebab stok puree papaya macam basi..tak sempat buat baru :p malas kikiki..

So far dareesa still makan puree rina buat. Belom introduce nasi lagi..dia dah makan puree epal, pear, papaya, banana, kurma, avocado, carrot, pumpkin, sweet potato..

Dah buat dah nasi..rendam semalaman, sangai..maybe lusa kot start buat bubur..sebab kalau boleh rina nak suap sendiri dulu hihi..best bagi dia makan..


Nyomot cangat!

Perkembangan dareesa setakat 7 bulan :-

1) meniarap kedepan dengan laju sangat..
2) still x boleh merangkap tapi tangan & montot dah boleh angkat
3) tak boleh manjat lagi
4) ada tanda tanda nak duduk
5) dah tahu orang marah..nanti menangis mengalir air mata
6) jarang nangis..cebik je
7) suara emas. Kalau nak dengar suara dia kena duduk berdua dalam bilik
8) suka main cak cak, geletek..suka tengok video
9) bangun pukul 5 pagi!!! Pastu sondol sondol, tendang tendang ibu.. Stress ibu
10) gatal gusi selalu tapi takde gigi lagi
11) poo poo macam keras sikit..kadang tu berair mata meneran..kesian..

Tu je kowt. Tak banyak sangat. Berat & tinggi tak measure. Tapi macam makin tinggi tapi berat sama huhu. Kurus je. Tapi badan tegap. Dan yang paling penting sihat. Tak selsema, tak batuk, tak demam..alhamdulillah..

Haritu da inject pneumocol 2nd injection..lagi 2 kali lagi, lengkaplah protection buat anak ibu..

I love you dareesa..i love you like a love song baby!

3 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

TkLyna 4/10/13 11:03 AM  

cepatnya anak akak ye.. dah nak pandai duduk dah.. anak sye 6 bln pandai makan je.. meniarap pun tak pandai...

Hani Fadhlina Abdul Rahman 4/10/13 11:18 AM  

Haa ... Cepat nyer besar ... Comel plak tu ...

azizah :) 4/10/13 3:27 PM  

lama jijah tak dtg sini :)

wahh zuha dah besar yer..kejapnya rasa.. tup2 nanti dah setahun pulak..

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top