Sunday, March 23, 2014

Susah hati dengan gemuk

Assalammualaikum..lama tak menulis...baby kecik & besar dah tidur..bolehla rina menulis sikit..

Actually tengah lapar gile..eh..perut tak bunyi pun tapi nafsu makan membuak buak..tak tahu la kenapa dengan diri ni tak boleh nak control..nak diet..asyik nak makan je..orang lain menyusu jugak tapi tak la macam rina..

Now berat rina dah nak sama dengan berat waktu bersalin. Gila tak gila??

Apa la masalah rina..masa pantang dah kurus kot..naik opis terus gemuk..nak kata officemate penyebab..tak jugak..dorang masing masing pun takut makan...hehe..husband kot hahaha salahkan mr zauj..

Sumpah stress! Kadang rasa nak mengandung balik lepas tu dapat alahan 1st trimester macam dulu so turun 7 kg haha..memang siksa tapi letihla jadi gemuk..

Bila badan gemuk, confidence level berkurang..badan mula letih..asyik ngantuk dan malas...baju jadi ketat..aurat nak ditutup makin susah!

Rasa tak fit. Naik tangga sikit rasa nak mati. Sumpah benci jadi gemuk :(

Tapi nak diet tak mampu..eksesais malas hahaha...macam mana ni..

Apela aku duk mengarut tengah malam...laparnye..sedap kalau dapat makan asam pedas ikan pari ni *tetiba hihihi

Takpelah..slow slow jaga makan...dan keep pump milk..try eksesais sikit sikit...hopefully turunla sikit berat..hurmm..



Budak ni taknak pulak gemuk. Makan banyak tapi berat tak naik. Lepas tu orang tuduh kita tak bagi makan. Emo ye. Saya sediakan makanan sendiri untuk anak saya. Awak bagi junkfood thats why anak awak debab. Begitu nak jawab. Tapi dalam hati je la hehe...takpe..janji sihat..insyaAllah..

 Tudung baru beli dekat GM Klang. RM10 je...beli 1 jela..bukan dia nak pakai pun..nampak tal tangan mr zauj pegang hahah..


Hihi comelll..macam boboy sangat. Rina dulu pun orang ingat boboy..kita sama!!

Okla tu je bai

1 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

ain,  24/3/14 9:12 AM  

Salam......

hi rina, sy pn ada masalah berat badan lepas bersalin, berat xtrun2... huhu... b4 pregnant 53kg, now 61kg...
now preggy for no 2, makin bertambahlah berat ku... rina masih beruntung boleh bf lg & bf blh turunkan berat... good luck & wish me luck utk diet lpas bersalin nanti.

tata....

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top