Sunday, December 28, 2014

Pengakiran tahun 2014 dan review azam 2014

Bismilillahiirahmanirrahim...Hihi...walaupun sekarang tulis blog suam-suam kuku je tapi rina masih nak tulis tentang 2014 sebabb its a very important year to remember! Banyak perkara berlaku pada tahun 2014..Pahit dan manis semuanya ada. tapi sayangnya not all yang rina update dalam blog ni..paling rajin pun update dalam instagram..


so lets recap secara SUPER RINGKAS tentang 2014~

Januari : Tahun baru dimulakan dengan trip ke Melaka (ikut husband kerja). Siap pergi Zoo Melaka. 1st Zoo for Dareesa! Lepas tu Aini kawin, pegi jalan-jalan di Bukit Tinggi pulak.

Februari : Kelik klate hehe..& Dareesa dah boleh jalan! 

March : Peristiwa MH370 =( Dareesa turn 1 & birthday party yang tak berapa party untuk dia hihi dan juga Besday Mr Zauj hihi. Anak buah, Niqrees Hakim juga dilahirkan pada bulan ini!

April : The most memorable month of the year. Rina, Mr Zauj, Dareesa, Abah dan Mak berpeluang menunaikan umrah.

Mei : Anniversary 2 years! & kelik klate lagi hehe.

June : Bercuti ke Nagoya Jepun dengan Mr Zauj dan Dareesa. Actually, ikut husband kerja hihi..

Julai : Bulan Puasa yang best sebab macam sungguh2 kerja pahala masa ni...tapi masa ni palestin tengah tersiksa...ingat lagi semua orang bertungkus lumus untuk mengumpul dana untuk disumbangkan pada mereka...sekarang? macam dah dilupakan hukhuk...manusia2...termasuk rina la tu...

Ogos : Raya? raya bulan julai ke ogos ye haha..konpius & my birthday! masa ni tengah addicted nak mendeko rumah..sikit sikit ke Daiso, IkEA, spotlight, SSF, Mr DIY haha...semua sebab group deko rumah kat FB...dan ketika ini peristiwa MH17 terjadi huhu

September : Bercuti ke Melbourne, Australia bersama Mr Zauj dan Dareesa...Langsung tak share di blog...tak sempat lagi aka malas huhu..nantila ye

Oktober : Jalan-jalan gi Ipoh tdor di The Haven salah satu rumah peranginan TNB. Bolehla...saje bawak mak dan aunty jalan-jalan..Dareesa join GBOB! dan..masa ni tahu ada adik dareesa dalam perut hihi

November : Mr Zauj diploma UM. tu je kott

December : Banjir Besar di klate huhu....dan baru NAK START THESIS AAAA! 

ok setel,,,nak review azam 2014 pulak:

1) nak siapkan thesis master & grad!! - TAK SIAP LAGI!
2) nak menunaikan umrah bersama mr zauj - alhamdulillah tercapai
3) nak menyusu dareesa sehingga berusia 2 tahun walaupun mengandung lagi - masih menyusu. tapi tak ekslusif (campur formula pada dareesa usia 1 tahun 7 bulan)
4) nak mengandung lagi heee - yeyy hehe..
5) nak aktif berbisnes kembali untuk side income - kejap jee lepas tu malas..
6) nak menjadi isteri yang lebih solehah - macam sama jee huhu
7) nak kurus bawah 50 kg before pregnant semula - ok tak!
8) nak menjadi anak & menantu yang lebih baik. - macam sama jee..
9) nak menjadi pekerja yang bekerja ikhlas kerana Allah - taktahu hihi..
10) nak dapat CP - yey dapat dah
11) nak belajar masak western :p - err...
12) nak kurangkan facebook dan lebihkan Alquran - err..
13) nak perbaiki solat & aurat - err...
14) nak STOP mengumpat.. - err...

ok itu saje setakat ini..azam 2015 nanti lain kali pulak..Dareesa dah bangun tidur!

4 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

nini 29/12/14 7:43 PM  

wow....kite tak pernah check pon...hahaha...

Muhammad Asyraf Jamaluddin 31/12/14 7:42 AM  

assalamualaikum kak,
nak minta tolong boleh.
saya baru lepas graduate sekarang bekerja di syarikat swasta. saya nak buat master in electrical cam akak gak. saya ade beberapa soalan nak tnye.
1. saya ingin tahu jadual kelas waktu akak kat uniten. tempat bekerja saya sungguh dekat dengan uniten. boleh tak saya ambil structure B macam akk. 2.lagi satu research die akak buat lpas kerja juga ke?.
3. akak minta biasiswa kptm macam mane ye.
plz akak tlong jawab ye.. trima kacihh.

Muhammad Asyraf Jamaluddin 31/12/14 7:42 AM  

assalamualaikum kak,
nak minta tolong boleh.
saya baru lepas graduate sekarang bekerja di syarikat swasta. saya nak buat master in electrical cam akak gak. saya ade beberapa soalan nak tnye.
1. saya ingin tahu jadual kelas waktu akak kat uniten. tempat bekerja saya sungguh dekat dengan uniten. boleh tak saya ambil structure B macam akk. 2.lagi satu research die akak buat lpas kerja juga ke?.
3. akak minta biasiswa kptm macam mane ye.
plz akak tlong jawab ye.. trima kacihh.

Rina Lia (◕‿◕)✿ 31/12/14 8:44 PM  

Asyraf :
Wslm
1) uniten samaada fulltime or part time
most jadual kelas master adalah on weekdays 6pm-8pm..sesuai dgn mereka yg bekerja. 2) structure b coursework & research..so research tu buat la masa terluang..kdg2 perlu ambil cuti utk appointment dgn supervisor..kalau rajin dalam 2 sem setel.
3) sy minta bantuan mymaster MOHE..boleh google "mybrain"..situ ada steps application. Kalau x paham bleh call depa.

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top