Wednesday, January 22, 2014

Jalan jalan cari makan di Melaka

Salam..lamanya tak update..terlampau busy...macam macam nak difikirkan..so last week rina ikut husband outstation di Melaka...untuk tenangkan fikiran..

Tapi still tak tenang. Jadi rina tahu dah problem rina..problem rina is rina malas..penyakit malas semakin merebak! Erghh..apa ubat penyakit malas ye??

Ok, sambung percutian di melaka yang singkat tapi menyeronokkan...rina story secara ringkas jela hihi



Gambar 1

Kami ke Zoo Melaka. Pada mulanya nak g taman buaya. Sebab dulu ada rumah cermin tau. Tapi sekarang dah takde rumah cermin tu so tak dapatla nak bawak dareesa. Kalau tak mesti dia suka tengok cermin pelik pelik.

Masuk zoo melaka rm15 kot sorang. Lupa hehe..so far, biasa je la..persembahan burung short tapi dareesa sungguh sungguh layan hihi..
Zoo kecik so sesuai untuk baby macam dareesa & mak bapak yang cepat semput macam rina haha.

So far dareesa suka burung, gajah & kerbau :p lain lain dia macam mengantuk duduk dalam stroller.

Kitorang pegi dalam 2 jam je. Jalan laju laju hihi..

Gambar 2

Pergi makan dekat kari kepala ikan..sedap...boleh waze "kepala ikan hajah rahmah"..waktu siang je..sedapp giler..1 kepala rm40 tapi puas hati..

Duduk hotel hatten. Best sebab kedudukan strategik..depan dataran pahlawan je tapi jauh gakla nak jalan so kami naik kereta je..kami naik menara taming sari tu..dareesa teruja tengok tingggi hihi

Makanan kat hatten biasa je..hotel cantik tapi no bath tub

Gambar 3

Malam malam makan di ikan bakar alai.. sedap..order sotong grg tepung, ikan jenahak bakar, siput lala, kerang hee macam nak makan 10 org :p

Ok tu je lenguh menaip. Baibai

0 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top