Saturday, May 25, 2013

Weekend yang panjang

Takdela panjang, taktau nak letak tajuk ape :p

Jumaat semalam ingat nak pegi shoping, tapi dareesa merengek rengek..badan dia panas sikit. Cek suhu 37 darjah baru. Maybe sebab kena cucuk kamis tu. so cepat cepat tuam air kat kepala. Bukak semua baju. Suka dia sengih sengih



Pastu nangis balik, tuam lagi 1 badan




Dodoi sikit lama lama dia pun tidur..

Lepas solat jumaat dalam petang tu, dareesa dah ok, so kami pun bersiap nak keluar

Tapi bukan untuk shoping, nak pegi opis rina





Hee..nak setelkan kerja sikit before bercuti panjang..adik ipar kawin, nak balik kelate.




Lepak surau opis hehe

Lepas tu balik rumah Saujana putra. Masak masak kemas then tidur..

Malam tu husband tak baca quran macam biasa sebab dia sibuk study nak exam ahad ni...
Tetiba dalam kol 11 malam, dareesa tejaga dari tidur..mula mula buka mata macam memerhati sesuatu..tetiba dia menangis..menangis yang sangat lama dan sangat kuat. Tak pernah lagi rina tengok dia menangis macam tu.

Sampai teresak esak macam tak cukup nafas. Sedih sangat bila ingat balik. Mata terbeliak beliak tengok syiling. Macam nampak hantu. Puas baca yassin, ayat kursi, selawat, buka iphone ayat quran, peluk dia, tukar pampers, lap kepala..hampir sejam kot

Akhirnya dia tertidur..sedih sangat..

Agaknye ada la tu dia nampak..kitorang pun dah nak 2 minggu tak balik rumah tu..ade yang menumpang kot huhu..

Then esok nye iaitu hari ini, dareesa beyak pagi buta, korang terus bagi mandi. Then dia tidur lena sampai tengah hari.Celik mata mood baik :)

So terus dengan plan asal untuk shoping kjap kat jusco dan shoot ke kenduri kahwin kawan mr zauj di rembau




Sesatt so sampai lambat




Jangan tanya kenapa mr zauh berpeluh haha

Dan jangan tanya apsal rina nampak gemuk. Memang reality gemok k!!! Huwaaaa

Pastukan, minyak dah abes tau..boleh lak mr zauj tak perasan..so nak ke pekan rembau g isi minyak tu dalam 15 minit gak lah..ktorang tutup aircond & buka tingkap je..musim da lah panas terik...berpeluhhh dareesa..cian dia, baru 3 bulan da berpeluh...

Pastu balik & now da letih. Dareesa dah tidur. Mr zauj tengok bola..rina nak solat & tidur..

Esok ulangtahun perkahwinan kami yang pertama..

Tahun lepas waktu ni, rina tengah busy pakai inai..dayod yang pakaikan..siap bungkus tangan dengan plastik..hihi..

Alhamdulillah..dah setahun rupanya..sayangnya rina pada mr zauj & zuha dareesa..hanya ALLAH yang tahu..moga mereka sentiasa dipelihara Allah...


- Posted using BlogPress from my iPhone

4 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Cik Puan Mimi 25/5/13 10:10 PM  

Rina. Klau masuj rumah yg kite tinggal lebih seminggu rina bagi salam. Masuk je baca ayat qursin klau boleh azan 3x. Klau x cukup rina suruh husband rina azan ulang2 10 kalin selang setengah jam ke. Rina perati jugak mata dareesa. Ada nampak berat x.

Dulu Rafif pon mcm gitu kan. Nangis je. Mata die beratt je. Sbb tu nampat sepet time die kecik.

Mimi pernah jumpa ustaz. Die cakap mmg ada satu jin ni khusus utk kacau baby. Klau baby lemah. Die nampak. Die buat muka buruk. Wallahualam rina.

Daisy. 26/5/13 2:08 AM  

Comelnya baby dareesa. Whats her full name eh?

Schajar McFlurry 26/5/13 3:40 AM  

Tak gemuk pun la kak rina. Okey je. Baby kalau demam memang kene jaga baik2 tau. Sebab bahaya sangat.. take care :)

Zimie 27/5/13 9:39 AM  

alahai cian dareesa.kitorang pun tinggal rumah 2 bulan lebih. b4 masuk tu, suh husben zimie stay 1 mlm dia kemas2 umah, sembahyang, baca2 alquran.esoknya baru kitorg balik ngn baby.sbb takut kan rumah dah lama tinggal, ada la tu 'something' yg duduk gak.alhamdulillah ok je.baby husna x nages sgt pun malah happy je, lena tidur lak tu hehe..

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top