Monday, November 18, 2013

Check up dareesa 8 bulan

Assalammualaikum. Lastweek pegi check up dareesa 8 months. Lewat hampir 2 weeks. Tapi tak apa lah. Just nak jumpa doktor & timbang aje. Cucuk next masa umor setahun.


Sebelum ni pun rina ada update progress dareesa untuk 8 bulan so rina just update tentang check up jela.

- timbang dareesa 6.95 kg. naik dalam 700 gram je dari timbang masa 6 bulan. 

- tinggi 70 cm..naik 5 cm dari usia 6 bulan

- bmi rendah tapi atas dari kawasan kuning

- nurse kata kuwus sebab dia naik sikit tapi panjang cepat. Tapi bagi rina ok je janji naik. 

- alhamdulillah sihat tak demam demam tak sesema.

- nurse kata motor skill dareesa bagus sebab dia dah boleh berdiri with support

- tapi percakapan slow sebab patutnya dareesa dah boleh cakap ma- ba- da-...dareesa tak boleh pon, dia jerit aaaaa je ade lah

- time jumpa doktor, doktor bebel sebab rina tak ambik protector hehehe..doktor kata tak elok untuk badan kalau mengandung rapat. At least gap 2 tahun. Hurm..bagi rina..tak kisah la, ikot plan Allah..



Anugerah Allah paling berharga.. Zuha Dareesa binti Zulhilmi. Sayang nyawa ibu banyak banyak.

4 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Norhazrina Abdul Hamid 19/11/13 9:30 AM  

isshhh comeynye dareesa. grm tgk anak2 org skng ni. cptla nak bersalin ni. xsabar nak pegang anak sndiri plak. hehehe. doakan sy smua dimudahkan ye :)

Cik Puan Tqah 19/11/13 9:54 AM  

tomeynte..syokla gigirl..baju gigirl byk pilihan..

Diyana 19/11/13 10:41 AM  

selalu jugak dgr nurse bebel2 kat other mommies yg xnak amek perancang masa check-up dekat klinik.. takut t'mengandung lah ape lah.. itu kan semua rancangan Allah, kite kn klu boleh xnak take drugs..

dhiera 19/11/13 4:55 PM  

rasa ye doktor tu memang terpaksa kot bebel pasal contraceptive. hukhuk

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top