Sunday, November 10, 2013

Weekend ketika Dareesa 8 bulan

Saje saje nak cerita weekend kali ni..takde ape yang menarik..masa time menarik tak sempat nak tulis blog sbab menarik sangat kan, tak sempat tengok hp =p


Semalam dari lepas breakfast rumah mak gerak ke rumah sendiri..singgah dekat kedai perabot area rumah kitorang..mulanya nak survey je almari yang ada yang sesuai untuk Dareesa..tetiba terr beli sekali hikhik


RM370..tak tahu mahal ke murah ke tapi memang puas hati..tinggi, banyak compartment..ada 3 laci, ada tempat gantung baju, dalam tu ada divider semua, muatlaa baju untuk Dareesa & adik dia nanti hehe! Cuma rina tak suka warna & kartun Angry bird tapi takpela, selamba je. 

Lepas tu sampai je rumah, buat bubur nasi dareesa bagi dia makan siap siap. Sebab hari ni nak ke Nilai! Lepas solat zohor terus ke nilai..tujuan nak cari carpet untuk bilik dareesa & frame Allah Muhammad untuk bilik tu..

Ni frame, sepasang RM50


Nak cari yg comel comel sesuai untuk budak3 tapi takde..sape tahu mana jual pls inform me..

Gambar carpet takde pulak..biasa biasa je.

Hii tak sabar nak decorate bilik Dareesa..ni semua demam playroom yang melanda group mommy gojes, tapi dorang anak anak dah besar, rina, anak baru 8 bulan :p so rina target playroom dareesa lengkap masa umur dia genap setahun..kiranya hadiah ibu buat birthday dareesa nanti ialah playroom! 

Ok balik kepada cerita..after dah beli semua, balik rumah singgah kedai makan jap sebab rina teringin nak makan mi bandung :p mr zauj makan nasi & tomyam poktek..dareesa makan angin sambil tengok video hehe

Sampai rumah, abeyie dtg nak ambik tulang daging, ktorang hidang air barli hehe..rina mandikan dareesa bagi makan, dia dah start lentok lentok kepala, pastu baring sesuka hati sampai gedebung bunyi lantai aiyo...so rina bagi susu & dia pon tidur lena...alhamdulillah buat masa ni dia masih disiplin tidor..dalam kol 8 malam dah tidor..paling lewat pukul 10 malam bangun pukul 5-6 pagi, kadang kol 7 pagi..

Hari ahad..

Dareesa bangun awal..takpela boleh turun bawah..mr zauj pun bangun awal buatkan sup tulang untuk rina sebab dia ada kelas hari ni..takut isteri dia kelaparan akibat failed bab masak hahaha..dah la failed, nak kejar dareesa lagi huhu..alhamdulillah dapat suami seperti mr zauj..

Sambil dia buat sup tulang, rina buat bubur dareesa, masak nasi, buat kicap cili & ayam goreng & basuh pinggan mangkuk, kemas dapur..saja nak cerita kang orang kata rina goyang kaki je =p

Bila mr zauj pegi kelas rina suapkan dareesa bubur sambil rina minum air barli..then mandikan dareesa dalam tub mandi dia kemudian susu kan dia then tdor..

Rina? Tengah taip blog la ni..japgi nak lipat baju. Kbai


2 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

nana ruzana 10/11/13 12:13 PM  

salam...kalo nak idea cam blogger atiey ni utk dareesa..

nana ruzana 10/11/13 12:13 PM  

http://vanillapink3113.blogspot.com/search?q=kufi

lupa plak paste address...wahahaha..

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top