Wednesday, January 01, 2014

#zuhadareesa 10 months old !

Tahun baru, bulan baru buat Zuha Dareesa . Lagi 2 bulan dah nak sambut 1st year birthday. Wuuuu tak sabarnye tapi sedihhh..anak ibu dah besar...dah tak tidor selalu..asyik nak main jeee! Babap montot kang!


Seriously everyday..eh every second asyik teringat si budak kecik ni..teletah dia memang mencuit hati..menghiburkan hati..



Alhamdulillah masih menyusu ibu...sepenuhnya...juga sudah solid food semenjak 6 bulan..mostly hasil air tangan rina atau mak..tapi ada juga beri makanan bayi yang terjual di pasaran..cuba elakkan makanan merapu or tak sepatutnya bagi..trying my best..susah nak elak sebenarnya..rina pasrah..hanya berdoa dalam hati moga Allah lindung dareesa..jangan bagi dareesa sakit..(biar si penyuap yang sakit opsss) rajin nau...tak nampak ke ibu dia susah payah bagi anak makan...baby kan..kalau suap taik pun dia makan..bukan sebab kebulur..sebab dia baby...sedang explore..semua nak tahu..semua nak rasa..

Ok cukup membebel..things happen..

Weekend ni nak cucuk pneumococal 3rd dose..semoga dia tak demam..haritu dia ada demam..38 degree but ibu risau sgt..demam on off..malam dareesa tak boleh tidur lena..on third day ibu beri ubat demam sesuap..alhamdulillah terus sihat..

Now dia jangkit ibu..gatal tekak batuk batuk & runny nose...rina harap susu ibu mampu menjadi ubat untuk dia..moga Allah beri kesihatan pada dia..sedih tengok air hingus meleleh..comot nampak..sobsob

Agaknya tak selesa so lately dia keep bangun malam mencari "susu"...ibu mata bengkak dah huhu tapi takpe..ibu tak kisah...thankyou abah...sabar dengan kerenah ibu..bila ibu penat..abah tempat ibu hilangkan stress hehe...

Ok, panjangnye..apa lagi ye..

Sama je kot dengan 9 bulan. Tak banyak progress.

Dah boleh berdiri sendiri 5 saat
Dah boleh melangkah dengan bantuan mainan walker-to-ride
Dah panjang sikit bebelnya cuma tak sebut baba pun.....
Pandai main sep sep sep tom tom dia tepuk tangan kita
Faham "clap your hand"
Pandai main keluar masuk bilik..apa yang best pun tak tahu
Tahu dah apa yang salah..contoh main switch..dia macam takut takut dah nak main hehe
Tahu tupperware makanan dia
Try nak main hp, letak letak jari
Boleh berjalan sepanjang meja/kerusi sambil pegang

Ok tu jela..ada lagi tapi lupa & malas dah hehe...masih dalam lingkungan average macam baby lain :)

Its ok dareesa..go on & keep trying..ibu will be here to support u no matter what!




1 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

A Girl Like You 3/1/14 11:25 AM  

salam... hiii! :) Blogwalking here! ;)

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top