Tuesday, April 21, 2009

2nd day, 3rd week~*

okey repot pade arini ialah..heheh :P

arini g site...g Pencawang Masuk Utama (PMU) Semarak, N9 dengan En.Efi, rafizam n jeffry.. (im the only girl..tp chokichoki rase..dorang 3 ni boleh dipercayai..i think)

pegi sane tejumpe sorg budak uniten..radin name die..die wat intern kat tnb-t seremban..
borak2 la kejap..die cakap..ari2 la die g site..selalu g site yg mcm PMU la..
pastu die cakap..kadang2 kalau xde keje boring gle..n kene banyak tanye la untuk mendapatkan byk input..

so chokichoki nampakla..die dengan technician berbincang2..tapi kalau hari2 pegi PMU besh ke??
mcm boring je pegi tempat yg same :P tp seriously harini dapat bykkk ilmu..

first time tgok transformer, bus, Capasitor, Filter, insulator yang Sir John Steven ajar dulu.. dan mcm2 lagi la..(chokichoki nak letak gambar tp xde hp nye cable..nantila pinjam kat sape2 yg ade)

Kalau tugas tnb-t die banyak bermain dengan bende2 yg high voltage..(gle la..chokichoki nampak time die break the circuit breaker, siap berbunyi dan mengeluarkan pancaran mcm kilat..jakun seminit :p)

tp tugas chokichoki as Power Quality department, ktorg just nak pasang PQ Recorder dekat bus voltage tu..so lepas wiring2, ktorg pegi makan..rafizam blanje..besh dpt mkn free hehe maceh :)
bukan je dapat makan free...tp dpt tuition free dr encik engineer kte efi..die aja dr generator sampai distribution..(bukan saje perut full tp otak chokichoki pon rase full n rase mcm nak mengeluarkan pancaran mcm circuit breaker tu haha)

Habes tu dalam kol 3 lebeh..balik ofis jap..then chokichoki tgok semua engineer pegi khusus..efi plak mane ilang..chokichoki pon lari balik hehe..bukn sengaje nak lari balik..
cume chokichoki rase xsihat..kalau tanye mesti xdapat balik :p

so skrg tgh demam ckit + batuk..tp ok je larat je lagi..alhamdulillah..

sekian pade harini ^_^

0 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top