Monday, April 06, 2009

First Day!~

*update

Training - First Day

Pertama skali nak cakap..xbesh pon..
Disebabkan ade misunderstanding antare kerani kat tnb bangsar n tnb pj, dorang da salah sangka yang choki2 akan stat intern 20 april..
so ble choki2 dtg sume xready lg..++ engineers sme outstation..haih~

satu lagi..xd geng intern..sgt la bosan..sorg pn xde..

satu lagi..semua lelaki..boringnye..
cne nta nak g site..mak kasi ke..mesti die xkasi kalo die tau..haih~

japgi updet lg la..pnt plak..=_=

updet:

nak wat ala2 paan gak.

0700: kelam kabut dengan mak nak g keje. minum milo hanye seteguk.

0720: aik da sampai? igtkan jem lambatla sampai.

0730: berada di tgkat 5 wisma tnb menuggu pintu tnb-es dibuka (aku org fes)

0745: org ptama sudah smpai. dijemput masuk dalam tggu atas sofa.

0815 : setelah dlm 20 org wat muke pelik tgk aku, roll call pagi bermula. tapi aku xg pon huahua

0840: roll call abes. akak ni suh tunggu lagi. pggang semakin tegang

0915: akhirnya dipanggil masuk. pastu dimaklumkan perancangan terganggu sebab ingat aku masuk 20 april.

0930: diberi flyers,buku2,broucher2 ttg syarikat n power quality dan juga jadual intern aku.

Jadual intern aku:

6/4 - 15/5 : Power Quality n Energy Efficiency
18/5 - 5/6 : Solar and Renewal Energy
8/6 - 26/6 : Mini Hydro / ACMV

1000: akak2 admin ajak g mnum same. dorang blanje roti canai ^_^ kyg~

1030: kembali membaca dan buat2 melayan gelagat2 abg2 technician.. tp kwn jela...

1230: ade sorg abg technician ni ajak g mnum. yg pelik aku g ikut je. lol. maybe sangat bosan da kot duduk je. tapi lepas 2 pindah meja akak2 admin kat cafe 2. huhu

0200: abes mkn.lame gle haha. pastu ade sorg engineer,en.khalil bagi brief ckit. die cakap bos g outstation so xleh nak bagi kerja lagi kat aku. pastu dpt homework kne bace buku power quality =_="

0300: g smayang

0400: abes smyg haha

0500: temenung slame 15 minit.

0515: balik!!!! yay~

berakhir sudah hari yg agak bosan bg aku..
tp demi ilmu ku teruskan jua perjuangan ku whaha skema jap
okla..bye..
smoge korang sume pon xbesh gak hehe..wlopon rmi ckp besh >_> im so jeless lala
plisla..sorg geng intern pn jadikla...haih~

10 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

ciku,  6/4/09 8:16 PM  

ciku 1st day da gi site...lalala...penat~

Rizdiahk Nahraf 6/4/09 9:05 PM  

begitu malang hari mu ini...
sok pasti lebih malang..
oh tuhan..
berikanlah die kekuatan..
untuk menangani rasa jeles..
kerana diriku begitu hepi di syarikatku ini..
hahahahahhahahahahaha

p/s: bosan gabak sebenarnya, tapi nak jugak biar anda jeles hahaha

- Gie - 7/4/09 7:56 PM  

jeles gler sape leh g site! :(

Sobri 8/4/09 1:31 AM  

sian tgk cik choki ni...
termenung ja kat partition tu..
sambil dok tgk gelagat technician dok ngurat dia...
hehe... ;)

Chokichoki 8/4/09 5:40 AM  

hehe..cne abg sobri leh tau ni..kantoi haha :p

Sobri 8/4/09 7:38 AM  

ala..ilek laa choki...
abg ok jek..
takdak hal la..
small da pieces...
nama pon blog kan..
continue ur writing..

Chokichoki 8/4/09 6:55 PM  

ok pasni nak post psl abg sobri je haha

Sobri 8/4/09 7:02 PM  

post je..
takdak hal..
hihihi :P

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top