Sunday, May 31, 2009

Syurga Cinta~*

At last CC dapat gak tgok crite Syurga Cinta..
Cerita yg banyak memberikan pengajaran buat kite..
Walaupun jalan cerita agak common tp boleh buat orang insaf (sedih2 smpi mnangis tu :p)
gabungan Awal Ashaari & Heliza sgt sesuai..tmbah dgan haziq yg comel.
besh laa. CC kasi 5 over 5 stars! :p hehe..


Crite ni bekenaan Am(Awal) yg sosial sgt, die bet dengan kwn2 die nak usya Syuhada(Heliza), sorang cikgu yg alim2 (xde la alim sgt kot xpki stokin :p )
tapi die jatuh ati plak..
nak lebih sile tgok sendiri baru besh hihi

ade beberape quotes yang sgt besh dalam cite ni yang CC nak share :~

"Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, DIA datangkan petir dan kilat. Kita menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah hendak memberi kita pelangi"
-Syuhada


"Apa yang awak buat kalau orang yang awak sayang melukakan hati awak?"-Am
"Saya akan redha dan terima segalanya..walaupun ia melukakan..tapi saya bersyukur dia pernah hadir dalam hidup saya walaupun seketika..."-Syuhada

"Cinta saya adalah untuk orang yang benar-benar ikhlas mencintai saya bukan untuk dipersendakan"-Syuhada

"Jodoh kita telah ditentukan oleh Tuhan
Kita sebagai hamba-NYA perlu berusaha dan bertawakal
Agar mendapat jodoh yang disengani oleh ALLAH
Insyallah..."-Syuhada



Jodoh terbahagi kepada 3...
Jodoh dari syaitan-Kamu berjumpa dan bercinta, lantas berpegangan tangan dan akhirnya Syuhada mengandung, baru kamu berkahwin.
Jodoh dari Jin
-Kamu menyukai Syuhada tetapi Syuhada tidak, kamu sihirkan dia dan kamu berkahwin.
Jodoh dari ALLAH-Kamu berjumpa, bertentangan mata lantas menusuk ke hati, kamu meminang Syuhada, dan Syuhada menerimanya, kamu berkahwin dan berkekalan. Inilah yang dinamakan Syurga Cinta....



sekian wasalam~ ^_^

3 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Rizdiahk Nahraf 1/6/09 9:03 AM  

wah....orang sosial...ada chance la orang nak dapat awek solehah nanti.hahaha

- Gie - 1/6/09 3:03 PM  

hahaha...siot je paan

Chokichoki 1/6/09 6:21 PM  

haha.ampeh tol
mcm 2 plak..

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top