Wednesday, June 06, 2012

Review Wedding Rina : Make up By Fiza

Assalammualaikum semua =)

Lamanye tak tulis blog..terrlalu busy!
lepas je majlis di KL terus ke Terengganu untuk honeymoon =P 
lepas tu ke Kelantan untuk setel majlis bertandang pulak
fuhh memang sangat busy, tak buka buka langsung laptop.

semalam baru bertolak balik KL setelah hampir seminggu di Kelantan
pukul 2 pagi baru sampai, hampir 12 jam
sebab sikit sikit berhenti rehat lahh, berhenti makan lahh, toilet lahh hehe
jem jugak..jalan kecik kot

hari ni nasib baik dapat MC. sebab tak larat dah nak ke opis
aduii lama tak buka email
malas jugak nak start kerja tapi semangat tu ada =P
semangat ohh nak kerja *mintakmintak bos baca =P

en suami pun MC..food poisoning, rasanya dia makan ekok, sejenis kerang ape tah jual tepi jalan
tak cuci bersih kot

hari ni rina nak review tentang make up je, mudah sikit hee

siapa yang follow blog rina tahu rina ambil Make up by Fiza untuk majlis Nikah & Bertandang rina
rina pernah cerita di SINI

mula mula nak ambil untuk nikah je
bersanding nak ambil Nurin Makeover
tapi tak jadi sebab budget tak cukup

masa tu rina fikir if ambil kak Fiza ni, murah sikit since ambil banyak..baju dan pelamin pun dengan dia
lepas tu if ambil MUA yang sama untuk banyak majlis, bolehlah buat trial make up, tak bazir
tapi baju tak jadi ambil sebab dah dapat baju free lain

tapi still murah, ok banyak nya cerita, gambar takde, mesti bosan? =P hee

Ini gambar rina tanpa make up

 
Ini gambar make up masa trial

 rina sangat puas hati masa ni..
rasa cun habis lahh hehe..perasan =P
rina bagi 5 out of 5 stars time ni!
rina tak pakai bulu mata palsu time ni + tak cukur kening

ini pula hasil masa nikah

masa ni rina tengok cermin rina rasa lawa
tapi bila tengok gambar rasa..err...
memang sedara mara semua kutuk cakap mata macam cina opera garang
hoh! dorang memang laser =P
en suami pun kata nampak garang

rina agak kecewa
walaupun rina rasa rina cun dah time ni =P 
tapi bila ada kritikan kritikan dari yang terdekat (walaupun ada yang puji)
rasa tak best..

tapi rina malas nak ambil port sangat..sebab masa ni yang paling penting akad nikah setel
itu saja dalam kepala rina

satu lagi yang tak best,
rina tak try pun nak pakai tudung & veil ni
sebab baru dapat sehari dua sebelum =(
tak sempat nak testing...
so hari nikah tu lahh baru nak test..
ingat taknak pakai awning..tapi entahla..takde idea dari siapa siapa..
kita time tu tengah serabut pikiran...so i need someone to think for me..
so jalan mudah, rina pun cakap, pakai jela awning..
kelam kabut punya pasal awning pun senget..

seriously hodoh je rasa =P
selebet cam nak g opis tu
selebet camnila rina heee adoiyaii
rasa nak ulang balik!

dan akhir sekali time bersanding


masa ni rina pesan kat kak fiza, rina nak nampak sweet,comel & innocent sehabis mungkin!
hahah
rina cakap, buat lah ape saja janji tak nampak garang
dan alhamdulillah,
kak fiza did a good job!
really good job i think
ramai sangat puji
dan paling penting, en suami suka sangat
siap suruh belajar make up dengan kak fiza! hihi

tapiii
ada 1 part rina tak puas hati
part tudunggg
tak kemas kat leher =(
tudung ni pernah try, tapi dengan kak Nurin, sebab rina buat baju dengan dia
masa pakai dengan kak Nurin, memang sangat kemas..
tapi time bersanding nampak gelembung gelembung..nampak pin..
kelakar sangat..aduss..

yang pakai kan tudung ni kak fiza, dan 2 orang lagi sahabat rina, Aini & Murni
sangat kelam kabut time ni..
cermin pun takde =(
rina letakkan sepenuh kepercayaan pada mereka
ok je sebenarnya cuma maybe hanya kak Nurin (the designer sendiri) yang tahu betul bagaimana nak pakai tudung ni..
takpelah, dah lepas =P

oh! satu lagi yang rina suka tentang kak fiza,
rina request dia tunggu sampai outdoor, tapi dia ada kerja malam tu
jadi dia tunggu sampai makan beradab =)
dia tolong touch up kan sebelum dia pulang =)

Kak fiza ni pun SANGAT punctual! tak pernah lewat nikah & sanding, awal sangat sampai =)
sangat baik hati..bagi pinjam kasut untuk nikah..bagi pinjam bantal nikah...kipas..mintak je lah kat dia, sure dia kasi punya =')
harga pun berpatutan..
tak perlu sampai ribuan nak dapatkan make up yang cantik =)
paling penting, vendor tu ngam dengan kita kan?

kak fiza ni pun sediakan pelamin untuk rina..nanti rina tunjuk next entry =P

so for kak fiza,
rina bagi 4.5 out of 5 stars!


23 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Anonymous,  6/6/12 3:59 PM  

rina, cantik sangat time sanding tu!

tunjuk2 macam mana pakai tudung tu. suka laaaaa

*jue*

Suria 6/6/12 4:12 PM  

rina pnye kes sama dgn suria! x puas hati masa nikah pnye make up, tudung pn selebet jugak..baju tetiba senteng! betul teringin nak putar balik..wuuuuuuwuu

tp cukup puas hati make up utk sanding..heeee

*tp rina sgt sweet laaaa, cantik, comel! semua laaah baju gile gojes :)

Khairiyah aka Kerry 6/6/12 4:15 PM  

cantik gila ok!!!!!!!!
comel sgt rinaaaa!!!

Munnafendy 6/6/12 4:16 PM  

cantik la rina.. :)

betul, nk tgk jgk macam mana pakai tdung tu :)

cik fadh 6/6/12 4:57 PM  

make-up mase trial sgt2 sweet..time sanding pown ok..innocent n sgt sweet ;)

Miss Ika 6/6/12 5:10 PM  

Rina cantik. :)

wawa syaida 6/6/12 5:12 PM  

cantik la rina...suka make up time trial n time sanding...nampak cangat2 comel...kak fiza ada blog x hihi ;)

IMaH 6/6/12 6:20 PM  

Rina! cantik sangat2..dah macam Tuan Puteri dah saya tengok. semua make-up cantik sebab Rinapun natural beauty =)

wawa abdullah 6/6/12 7:01 PM  

Rina still nmpk cantik wlauapun makeup garang..hehe congrats dear.. :)

eLyA 6/6/12 7:08 PM  

cantik je rina... ^^

Ryna Tri Asmara 6/6/12 8:58 PM  

Kak Rina nampak SANGAT² SUNGGUH² VERY² cantik & cute time sanding ! :)

Anonymous,  6/6/12 9:20 PM  

slh aku ke? =p dayah la, murni kt mne ntah time tu.skian

choclairissa@intan marliana 6/6/12 9:33 PM  

rina sgt canteklaaaaa..saye tgk mata cantek je.. :)

Shakina Farhan 6/6/12 10:15 PM  

make up time sanding tu mmg cantik..mmg naik seri tu rina..

zaujah until jannah 6/6/12 10:42 PM  

awk am still new here. and also b2b.. seriously.. u with or w/out make up is so so so pretty.


mase nikah yup. as others said. nmpk garang but still look awesome. mse turn sanding. subhanallah. seriously. gorgeous .. neuf said. seriyess

Anonymous,  6/6/12 10:51 PM  

hai rina. blog rina sgt membantu especially utk budget b2b mcm sy. haha. nk tanya rina price antara kak fiza ngn kak nurin beza byk x? mcm nk amik ngn dorg jugak. tq

Makeup By Fiza 8/6/12 10:11 AM  

Sesapa yang berminat nak review makeup rina singgah blog kak fiza yer... nie blognya...
http://makeupkahwin.blogspot.com/

Cik Puan Mimi 8/6/12 10:43 AM  

rina cantikkkkk!!!! cantik sgt dah tuu..

errr.pembetulan lah..itu ETOK ye. bukan ekok. heheehehe. sedapnye etokkk~~~

Anonymous,  9/6/12 8:34 PM  

cantik! rina cukur kening ke?

*myne*

Rina Lia (◕‿◕)✿ 9/6/12 11:20 PM  

wah..thanks semua atas pujian alhamdulillah..semuanya atas usaha kak fiza :)

Rina Lia (◕‿◕)✿ 9/6/12 11:23 PM  

jue : tudung tu macam pakai tudung bawal je...Nurin Makeover yang buat

mimi : etokk hahahaha silappp!!!

myne : x cukur pun :)

ini blog kak fiza,

http://makeupkahwin.blogspot.com/

makeup by fiza dan nurin makeover, harga sangat berbeza (dlm rm300)...hasil rina tak pasti since xpernah makeup dgn nurin :)

Anonymous,  11/6/12 9:57 PM  

cantikla kak fiza mekap.rina tak cukur kening pun nampak kemas dia buat.masuk list!tq rina!

i.x.o.r.a 10/7/12 10:00 AM  

Rina, cantek nye mase sanding tu!! Nak tanye, tudung tu sendiri punye or sewa? Macam mane nak pakai? Nak tiru pleasee! :p

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top