Tuesday, July 23, 2013

Idea nak lengkapkan rumah before raya

Assalammualaikum..


Masih di kelate. Tak ngantuk pulak. Esok nak balik KL dah. Tadi rina baca blog nana pasal rumah (girlish87.blogspot.com) tetiba terusss berangan pasal rumah sendiri pulak..:p

Bestnye idea rumah nana. Macam lebih kurang je taste nana tu dengan rina..yela, dia pon suka pink pink, girlish sikit lebih kurang la kot jadiknya taste kami..

Tapi walaupun begitu, poket kami tak sama hahaha :p rina budget ciput je. So rumah takdela nak ada konsep bagai. Yang mana murah yang itula rina rembat dan pandai pandai lah main dengan warna bagi nampak kemas dan cantik.

For me, rina suka rumah tu senang dikemas, tak banyak barang, tak serabut & nampak luas. Cukuplah kot..sebab rina jenis tak suka rumah bersepah tapi malas nak kemas haha macam mana tu?! Lalala

Baru baru ni kitorang ada beli karpet, hiasan ayat quran, aircond, kelengkapan bilik air untuk rumah & etc..dan masih banyak lagi yang tak lengkap rumah tu..plan before raya dapatlah tambah tambah apa yang patut..

Antara yang penting..

1) meja makan...nak 6 seaters & warna purple

 
Mahalnye pitamss

 Atas ni cantik if meja warna putih @ hitam...walaupun perabot putih cantikkk tapi rina tak nak la..susah nak jaga.. I kan suka rumah kemas tapi pemalas, remember? :p

Alternatif lain if mahal sangat..rina beli je meja makan warna hitam then beli lapik kerusi colour purple. Sekian.

2) rak kasut yang tinggi & bertutup

Bersepahlaa satu bilik ni dengan bekotak kasut. Selagi tak beli rak kasut selagi tu la bilik tu tak dapat kemass


Survey dalam internet kata dekat cavenzi ada jual macam ni RM299

3) rak tv

Sekarang tv letak atas meja kecik je hehe lawok plak tengok..sofa, tv sume lengkap dah tetiba rak tv guna meja kecik..

Teringin nak tempah buat tapi tu laa mahal..

So buat masa ni nak yang murah, hitam, berlaci bukan lutsinar..taknak nampak dalam..taknak open rack..nampak sepah nanti :p macam atas ni pon dah cukup

4) rak rak nak simpan barang

Haritu nana tunjuk ni

 
Teruss jatuh cinta! Di samping boleh simpan barang, boleh jadi iron board gak kan?! Harga RM400. Macam berbaloi jer

5) cermin hiasan

Tak penting sangat kot? Tapi memang plan nak beli..nak yang macam ni

 
Atau 


Tak besar sangat so tak takot sangat heeee :p

6) hiasan bingkai gambar..memang ada dalam plan gak before raya nak hias rumah..


Nak letak kat tangga tapii kalau dapat cat dinding macam dalam gambar sure cantik lagi!

Okla tu je..nak beli banyak banyak sekaligus macam tak mampu so beli sikit sikit :)

Ok nantok dah bye!

5 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

~ NANA ~ 23/7/13 6:46 AM  

Haha rina! Nana ni pon byk berangan je tp poket kempis..berangan kn free je..hihi

Eh iron board tu lawa n berbaloi bg nana..kalau x beli lagi wall mounted iron board, mmg nana akan grab yg tu! Beli la rina..hehe

FY 23/7/13 1:01 PM  

Hi Rina..cantiklah almari + iron board i wanna go home tu?!!! rasa nya ada lagi x? FY skrg ni mmg tgh membajet nak masuk rumah..mcm2 FY nak tapi poket sempit..huhuhu

Mrs Sue 23/7/13 2:18 PM  

iron board tu memang menarik la rina.. tak rugi beli tu..

Sue selalu gak berangan.. sebab free..

Heriena Azman 24/7/13 11:03 AM  

rina..yg meje tv tu..kt ikea ade promo..sebijik mcm rina nak tu..799 now..dlu 1299..hehehe..

Hani Fadhlina Abdul Rahman 24/7/13 2:07 PM  

Wah ... Cantik-cantik semua nyer ...

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top