Tuesday, July 09, 2013

Marhabban ya Ramadhan

Alhamdulillah dah nak masuk Ramadhan esok. Moga sempat lah kita berpuasa selama sebulan...


Tahun ni pastinya berlainan dari tahun lepas. Tahun lepas masyaAllah..hanya Tuhan saja tahu betapa tersiksanya rina..masa tu di awal kandungan. Asyik muntah muntah je. Bayangkan buka puasa tak makan ape2! Tak lalu sangat. Masa tu alahan datang waktu petang so tak boleh nak bebuka. Makan je confirm muntah. Esok dah lembik sangat sebab tak makan ape. Sahur pun tak boleh makan banyak sebab kalau makan banyak sangat pun muntah. Memang kurus kot. Tinggal 44kg je heheh bestnyee sekarang 18 kali ganda *nanges*

Untuk tahun ni lebih bermakna sebab ada Zuha Dareesa di sisi. Takpe minumlah susu, ibu tengok sambil meleleh air liur hikhik ibu over. Hopefully walaupun menyusu takdela rina sampai dehydrate ke..kena sahur & minum selalu waktu malam la kali ni.

Azam ramadhan kali ni nak puasa penuh since miss p masih belum menjengah hihi..nak join tadarus di surau ofis..nak solat terawikh setiap hari walaupun tak dapat ke surau sebab nak jaga baby..dapat masak sedap sedap untuk suami...tahun lepas tak masak langsung...kesian mr zauj..

Kesimpulannya nak jadi lebih baik..nak jadi isteri yang solehah..dan anak yang solehah..

Nak start bacakan surah lazim dekat dareesa...rina ada baca sorang blogger ni hari hari bacakan surah lazim pada anak dia sebelum tidur...rina?? Sibuk main facebook masa anak duk menyusu! Buruk sungguh perangai..moga rina dapat menjadi ibu yang baik pada anak yang baik macam dareesa..

Ok tu jek. 

Sayang dareesa sayang abang..lia tak sabar nak balik kerja..hati rasa gundah gulana..

*tetiba..huhu*

3 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Cik Zeeta 10/7/13 9:29 AM  

salam ramadhan :)

Hani Fadhlina Abdul Rahman 10/7/13 10:06 AM  

Salam Ramadhan n Selamat Berpuasa ... Mohon maaf atas segala salah n silap ...

Anonymous,  12/7/13 1:13 AM  

bab main fb tu samaaa.kekeke.aduh,kena ubah ni.
-hannan-

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top