Monday, July 01, 2013

#zuhadareesa 4 bulan

Salam, quick updates. Busy plak lately ni. Cewah busy la sangat :p ini semua poyooo



Holoh holoh holohhhh homeynyaaa anak ibu tidor. Nak kena gigit ni!

Alhamdulillah hari ni genap 4 bulan. InsyaAllah hari nak inject vaksin coccoal camne tah eja..maybe ade certain parent tak menyokong vaksin ni. Tapi rina masih percaya pada vaksin. Bagi rina takkan lah satu dunia punya doktor bersifat kejam untuk membahayakan nyawa bayi kan? My bestfriend & cousin seorang doktor pun menyarankan agar memvaksin kan bayi. Tapi takpelah..kita hormat keputusan masing masing. Semua ibu bapa nak terbaik buat anak mereka kan?

Sambung lagi, vaksin coccoal (taktau eja) ni tak wajib tapi penting..ada baby kawan rina meninggal akibat jangkitan coccoal tu. mungkin hanya sebagai sebab, yang sebenanya dah ditakdirkan. Tapi ape salahnye kita berusaha kan..

So dalam usia dareesa 4 bulan..

- dah pandai meniarap sendiri dengan laju. Tangan still tekepit, hanya dua tiga kali je berjaya bawa kedepan sendiri
- da boleh berdiri dengan sokongan. Kaki dah kuat.
- kepala tak goyang da
- dah pandai membebel hihi
- suka jelir lidah, main air liur berbuih buih
- suka pegang barang dan bawa ke mulut
- belum reti capai barang. Kena rina hulurkan mainan baru dia genggam
- ketawa bedekah dekah
- pandai ngamuk kalau orang tak layan @ tak dukung


Ok tu je kot.

Alhamdulillah masih menyusu ibu. Masih seorang anak yang baik. Tak nangis kuat kuat. Tak meragam banyak. Malam suka tidor. Masih suka kembangkan hidung time shishi haha

Kbai!

2 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

nurul izayani 1/7/13 8:58 PM  

Hepi 4th month dareesa!

Rara Nasiha 1/7/13 10:00 PM  

Alahaiii comelnyaa :)

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top